Šta vam smeta u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bodkin

#676 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Bodkin »

Smeta mi sto se @havatar vratio na forum

Sent from my Lumia
bella_ciao

#677 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by bella_ciao »

zmajadaH wrote:
razonoda wrote: Da nije ovih gore navedenih, koje ti ocima ne mozes vidjeti, kome bi pokazao novu jaknu, novi tel, kome prodavao ublehe. :violina:
Jadan je život onih kojima se svodi filozofija na pokazivanje nove jakne, telefona itd .....

A ublehe ti prodaješ sa ovakvim komentarima....

bella_ciao wrote:
zmajadaH wrote: P.S. Znam dosta ljudi koji su došli u Sarajevo i prihvatili ga takvog kakav je i uklopili se maksimalno, a sa druge strane što vidim skotova da je malo reći !
Smeta mi.....
Sarajevo je puno 'starosjedilaca' koji su nevidjeni papci i seljacine. Mislim okej, ksenofobija je uvijek bila dio Sarajeva,
Nisam isključiv, nisam generalizovao.A ti si se očito pronašao u onome što mi smeta.Zaključak se sam nameće.

Nasao se nisam, i ja sam tzv rodjeni i tzv starosjedilac, da ima seljacina sa strane ima al da je papanluk samo rezervisan za tzv doslje e to nije tacno, zao mi je
supercali

#678 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by supercali »

Keiko wrote:Smetaju mi dvostruki standardi. Sarajlije bi da se dosljaci iz drugih dijelova BiH prilagode njima i uklope u sredinu a onda istovremeno pljuju po Sarajlijama i ostalim iz BiH koji zive u inostranstvu i koji su se uklopili i prilagodili mentalitetu i nacinu zivota i svom novom okruzenju.
kad se misli na uklapanje ne misli se na to sta ce donijeti ko sa sobom ili ne nego na kulturu ponasanja
al dobro je neko napisao ranije ako si kulturan u nekom selu bit ces i u sarajevu i u londonu
i dalje pod uklapanje se misli i na nase vani jer nije isto zivjeti u sarajevu i u londonu
to sto ja kao sarajlija dobojac ili neko u londonu nosimo to nesto iz bosne ne znaci da bacam smece kroz prozor ostavljam ispred vrata i slicno

nadam se da sam bio jasan i da se razumije poenta
Keiko

#679 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Keiko »

supercali wrote:
Keiko wrote:Smetaju mi dvostruki standardi. Sarajlije bi da se dosljaci iz drugih dijelova BiH prilagode njima i uklope u sredinu a onda istovremeno pljuju po Sarajlijama i ostalim iz BiH koji zive u inostranstvu i koji su se uklopili i prilagodili mentalitetu i nacinu zivota i svom novom okruzenju.
kad se misli na uklapanje ne misli se na to sta ce donijeti ko sa sobom ili ne nego na kulturu ponasanja
al dobro je neko napisao ranije ako si kulturan u nekom selu bit ces i u sarajevu i u londonu
i dalje pod uklapanje se misli i na nase vani jer nije isto zivjeti u sarajevu i u londonu
to sto ja kao sarajlija dobojac ili neko u londonu nosimo to nesto iz bosne ne znaci da bacam smece kroz prozor ostavljam ispred vrata i slicno

nadam se da sam bio jasan i da se razumije poenta
Stvar je opce kulture i tacka. Sta smo to mi koji smo rodjeni u Sarajevu po defaultu svi fini, kulturni, fino se parkiramo, ne bacamo smece, itd.?.Ma daj!

Sarajevo, kao i svaki grad je uvijek imalo i vise nego dovoljno 'rodjenih'.papaka I primitivaca sto ovu diskusiju o dosljacima i domicilnim cini totalno besmislenom.
FreakyStyley

#680 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by FreakyStyley »

Postoji samo jedna vjecna tema na ovom forumu: "dosljaci" vs "prave Sarajlije" :lol: Steta, jer je to najdebilnija rasprava ikad.

Kako "prave Sarajlije" ne shvataju da je segregacija na "doslje" i "prave Sarajlije", te optuzivanje "doslja" za sve lose u istoj mjeri malogradjanstina kao i navodno nametanje necega od strane "doslja"?

Toliki se mit pravi od toga da mi se povraca. Koga boli kurac gdje je ko rodjen, u kojem kvartu zivi, kako se zove, za koga navija i odakle su mu starci? Koliko se samo mistificira dolazak u Sarajevo, te neko "prilagodjavanje" gradu, nastavak zivota u njemu itd. Ako Sarajevo hoce da bude grad u pravom smislu te rijeci mora se odreci te malogradjanstine, jer ona je svojstvena selu i mahali. Gradu nije.

Ako je nekome najvece dostignuce u zivotu i nesto sto konstanto istice nesto za sto apsolutno nije zasluzan (mjesto rodjenja), neka se malo preispita.

Sarajevo je jedan specifican grad koji je uvijek imao sposobnost da amortizuje sve i svasta. Papanluk, egoizam i primitivizam je paradigmatican za citavo bh. drustvo, pa i danasnje drustvo generalno, a to je puno siri pojam od Sarajeva.

Drugo je sto je "pravom Sarajliji", recimo nezaposlenom 45ogodisnjaku s Bjelava, koji visi u kladionici i igra bingo krajnji duhovni i intelektualni domet konstatacija da su "doslje sve pokvarile".
NeenaSa

#681 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by NeenaSa »

O'zone wrote:Nedostatak opće/opšte kulture življenja
Kratko i sazheto.
P.S.
Da se ne varamo, vechina doshlja, i nakon godina i godina drzhe ovaj Grad.
P.P.S.
Raspalite ! :meza:
razonoda

#682 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by razonoda »

FreakyStyley wrote:Postoji samo jedna vjecna tema na ovom forumu: "dosljaci" vs "prave Sarajlije" :lol: Steta, jer je to najdebilnija rasprava ikad.

Kako "prave Sarajlije" ne shvataju da je segregacija na "doslje" i "prave Sarajlije", te optuzivanje "doslja" za sve lose u istoj mjeri malogradjanstina kao i navodno nametanje necega od strane "doslja"?

Toliki se mit pravi od toga da mi se povraca. Koga boli kurac gdje je ko rodjen, u kojem kvartu zivi, kako se zove, za koga navija i odakle su mu starci? Koliko se samo mistificira dolazak u Sarajevo, te neko "prilagodjavanje" gradu, nastavak zivota u njemu itd. Ako Sarajevo hoce da bude grad u pravom smislu te rijeci mora se odreci te malogradjanstine, jer ona je svojstvena selu i mahali. Gradu nije.

Ako je nekome najvece dostignuce u zivotu i nesto sto konstanto istice nesto za sto apsolutno nije zasluzan (mjesto rodjenja), neka se malo preispita.

Sarajevo je jedan specifican grad koji je uvijek imao sposobnost da amortizuje sve i svasta. Papanluk, egoizam i primitivizam je paradigmatican za citavo bh. drustvo, pa i danasnje drustvo generalno, a to je puno siri pojam od Sarajeva.

Drugo je sto je "pravom Sarajliji", recimo nezaposlenom 45ogodisnjaku s Bjelava, koji visi u kladionici i igra bingo krajnji duhovni i intelektualni domet konstatacija da su "doslje sve pokvarile".
:thumbup: :-D
razonoda

#683 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by razonoda »

Pitajte dijasporu, iz kojeg podrucja se ljudi nateze uklapaju u novu sredinu --biti ce tkz. SARAJLIJE. Najveci s...., :sad:
Bloo
Globalna šefica

#684 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Bloo »

meni svi smetaju :D
Michun

#685 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Michun »

NeenaSa wrote:
Kratko i sazheto.
P.S.
P.P.S.
:violina:
makse seljanko makse

#686 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by makse seljanko makse »

FreakyStyley wrote:Postoji samo jedna vjecna tema na ovom forumu: "dosljaci" vs "prave Sarajlije" :lol: Steta, jer je to najdebilnija rasprava ikad.

Za sve napisano :thumbup: :thumbup: osim za ovo boldirano.Cuj to nije bitno.
dpjokala26

#687 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by dpjokala26 »

NeenaSa wrote:
Kratko i sazheto.
P.S.
P.P.S.
+ 1. :)
Bloo
Globalna šefica

#688 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Bloo »

pa naši preci su došlje
Michun

#689 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Michun »

Bloo wrote:pa naši preci su došlje
Bloo, tvoji mozda jesu :D, al' od NeenaSa jok :lol:
Bloo
Globalna šefica

#690 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Bloo »

Michun wrote:
jbg ko ne može dokazat da mu je predak živija ovdi u doba neandertalaca, taj je došljo :D
Bluemore

#691 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Bluemore »

smetaju mi ovi sto *eru po njemu
Jokericious

#692 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Jokericious »

Jebo grad gdje vecini lutalice po ulicama ne smetaju. Mogli bi postati turisticka atrakcija i poznati kao grad dzukela.
Bullet Tooth Tony

#693 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Bullet Tooth Tony »

Malac preksinoc u Gradacackoj uze flasu plasticnu i govori : "tata, tata ... vidi" ..... i baci je na onu livadu .... kaze stari "bravo" ... dok sam izasao iz auta , oni su vec u haustoru bili :fazlija: :fazlija: :fazlija:

dotakli smo dno .... debelom malcu i tati mu visokom ( 190 cm cca) koji zive preko puta onog kafica u Gradacackoj j*?*?O itd
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#694 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Matijevic_Vlado »

Bullet Tooth Tony wrote:Malac preksinoc u Gradacackoj uze flasu plasticnu i govori : "tata, tata ... vidi" ..... i baci je na onu livadu .... kaze stari "bravo" ... dok sam izasao iz auta , oni su vec u haustoru bili :fazlija: :fazlija: :fazlija:

dotakli smo dno .... debelom malcu i tati mu visokom ( 190 cm cca) koji zive preko puta onog kafica u Gradacackoj j*?*?O itd
i ti si naravno kao savjestan gradjanin uletio u livadu i svo smece pokupio..
NeenaSa

#695 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by NeenaSa »

Bloo wrote:
Michun wrote:
jbg ko ne može dokazat da mu je predak živija ovdi u doba neandertalaca, taj je došljo :D
Za obje: :facepalm:

Chitate li ?
dpjokala26

#696 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by dpjokala26 »

Jokericious wrote:Jebo grad gdje vecini lutalice po ulicama ne smetaju. Mogli bi postati turisticka atrakcija i poznati kao grad dzukela.

zasto mogli bi? :roll:
Bloo
Globalna šefica

#697 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Bloo »

NeenaSa wrote: Za obje: :facepalm:

Chitate li ?
moja Čita, a tvoja :D?
NeenaSa

#698 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by NeenaSa »

Kako si originalna. :nasolji:
P.S.
Za bukvalce gdje vas ubrajam; :izet: Dvosmisleno i chak trosmisleno. :izet:

P.P.S.
Odoh da pratim drugo poluvrijeme.
Smanjila Roma :shock: :izet: :D
Bullet Tooth Tony

#699 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Bullet Tooth Tony »

Matijevic_Vlado wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:Malac preksinoc u Gradacackoj uze flasu plasticnu i govori : "tata, tata ... vidi" ..... i baci je na onu livadu .... kaze stari "bravo" ... dok sam izasao iz auta , oni su vec u haustoru bili :fazlija: :fazlija: :fazlija:

i ti si naravno kao savjestan gradjanin uletio u livadu i svo smece pokupio..

Procitaj naslov teme pa moj post i tako dok ne skontas

To sto ja cinim kao savjestan gradjanin nije tvoj posao ... Papke i seljacine treba uciti kako se u gradu zivi, savjesni gradjaninu ... U toj ulici ne zivim a neka svi pometu ispred svog praga pa ce nam svima biti bolje .... Moj prag i sira okolina je cista :wink:
Bloo
Globalna šefica

#700 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Bloo »

NeenaSa wrote:Kako si originalna. :nasolji:
P.S.
Za bukvalce gdje vas ubrajam; :izet: Dvosmisleno i chak trosmisleno. :izet:

P.P.S.
Odoh da pratim drugo poluvrijeme.
Smanjila Roma :shock: :izet: :D
ne zaboravi grickat košpice :D
Post Reply