Pokušat ćemo neštodolmetscher wrote:Nama koji necemo doci slikajte tu svoju izlozbu
Još jednom apeliram da ponesete ŠTO VIŠE satova
(dwndler - molio bih za one chrono Omege i onaj Zenith) - ako si u mogućnosti
Moderator: anex
Pokušat ćemo neštodolmetscher wrote:Nama koji necemo doci slikajte tu svoju izlozbu
Sa njima sam i na poslovnom putu, a kamol na ferijuBlackCaviar wrote:Pokušat ćemo neštodolmetscher wrote:Nama koji necemo doci slikajte tu svoju izlozbu
Još jednom apeliram da ponesete ŠTO VIŠE satova![]()
(dwndler - molio bih za one chrono Omege i onaj Zenith) - ako si u mogućnosti
Ja cu biti na Otoci ili garant lunjat gradom u to doba, pa mi 12 pase, taman za nesto pojest. Molim te reci mi da stave smørrebrød u pola s lukomSarajevo1970 wrote:Bolje recite vi u koliko sati, meni je stvarno svedno. 10 minuta pjehe za meneBlackCaviar wrote:Nisam ni ja iz Sarajeva pa budite obzirni sa terminom jer se moram tandarati sa autobusima![]()
Koliko sati?
Ja mislim da oko 12:00 svak bi mogao doci. Taman na 'lunch'. Reci cu da za Dwndler pripremu malo smørrebrød.
Ja sam ljubomornaDwndler wrote:Ja sam u tramvaju za grad,tasna mi rame razvaljuje:-)
Trebala si doci:-) zene(cure) kolekcionari su rijetkost, a ako nista da se druzimo i razmjenimo iskustva i znanje. Bilo nas je trojica, jedan je cak iz Zenice potego:-) bilo je bas ugodno i fino popricat s nekim ko boluje od iste boljke:-) nismo stigli okinut ni jednu sliku,ali aBd do godine ili i prije opetdolmetscher wrote:Ja sam ljubomornaDwndler wrote:Ja sam u tramvaju za grad,tasna mi rame razvaljuje:-)
Uzivajte
Previse je reci da sam ja kolekcionarDwndler wrote:Trebala si doci:-) zene(cure) kolekcionari su rijetkost, a ako nista da se druzimo i razmjenimo iskustva i znanje. Bilo nas je trojica, jedan je cak iz Zenice potego:-) bilo je bas ugodno i fino popricat s nekim ko boluje od iste boljke:-) nismo stigli okinut ni jednu sliku,ali aBd do godine ili i prije opetdolmetscher wrote:Ja sam ljubomornaDwndler wrote:Ja sam u tramvaju za grad,tasna mi rame razvaljuje:-)
Uzivajte

Hehe, pa dobro bit ce jos prilika.BlackCaviar wrote:Ih, tebi žao što ne možeš doći na GTG, a GTG bio prije 5 dana
Dobri su ti satovi, naročito Rolja. Kod Omege mi se ne sviđa što je prevelika, pa je ,barem meni, dial prazan.
Još da ti je ostao Panerai u kolekciji
A tih GTG-ova će biti, samo se moramo malo ranije organizovati kako bi nas došlo što više.
Dwndler wrote:tipra kermita, tipra mu kaputa:-)
Onaj klasicni SUB sa crnim bezelom mi je nekako klasicniji, ali ni ovaj nije los, a ja se ne bih zalio ni na Milgauss-a. Kolega jedan ima SeaDweller-a i to onog od 3000m. Na pocetku mi Rolex kao marka nije pricala puno, ali otkrivam neke druge strane Rolex-a, samo trebam skontat jos kako to odraditi:-), tj. koliko krvi za litar benzina.
Imao sam ponudu da se mjenjam za Omegu Speedmaster 1957 (ovo novo izdanje), ali mi se nije svidila, pa nisam. Inace mi novi satovi generalno ne pricaju puno, mada, ako naleti neka dobra sema za zamjenu onda se to odradi:-)
Ja se nadam da ce nas sljedeci put biti vise, mada je nama trojici bilo super
Omega je bila u pola cijene od GP-aBlackCaviar wrote:Još da si uzeo onog GP-a
Najveca furka je sto on sam kaze da taj sat nece vidjet vode,a kamoli kakvo plivanje i ronjenje i fazoni. I kod njega je 3900m model.Zlaja82 wrote:Dwndler wrote:tipra kermita, tipra mu kaputa:-)
Onaj klasicni SUB sa crnim bezelom mi je nekako klasicniji, ali ni ovaj nije los, a ja se ne bih zalio ni na Milgauss-a. Kolega jedan ima SeaDweller-a i to onog od 3000m. Na pocetku mi Rolex kao marka nije pricala puno, ali otkrivam neke druge strane Rolex-a, samo trebam skontat jos kako to odraditi:-), tj. koliko krvi za litar benzina.
Imao sam ponudu da se mjenjam za Omegu Speedmaster 1957 (ovo novo izdanje), ali mi se nije svidila, pa nisam. Inace mi novi satovi generalno ne pricaju puno, mada, ako naleti neka dobra sema za zamjenu onda se to odradi:-)
Ja se nadam da ce nas sljedeci put biti vise, mada je nama trojici bilo super
Stvar sa kermitom je da se lako moze promijeniti bezelinsert za crni tako da izgleda kao obicni 16610 ali sa maxi-dial. Meni se ipak vise svidja zeleni, obicne crne Submarinere svugdje mozes vidjeti.
Imam ja druga sa Sea-Dweller Deep Sea, sat je stvarno fantastican u svakom dijelu ali je stvarno ogroman i pretezak. Ono 3900m je samo sminka. 300m je dovoljno i previse.![]()
Ja sam bio u pocetku puno protiv Rolexa ali kao sto kazes, kad sam poceo otkrivati istoriju marke sve sam se vise zainteresovao.
Ovaj blog me je takoder inspirisao: http://rolexblog.blogspot.com/
Izvini, pogriješio sam oko veličine tvoje Omege. Odmah sam pomislio na tu od 45,5mm, koja je prevelika i prazna. Ta veličina od 42 je sasvim dovoljna i za mene maksimum.Zlaja82 wrote:
Omega (42mm) jeste velika ako je uporedjavas sa Rolexom (40mm) i puno je teza ali neki vole teze i vece. PO ima i sa 45.5mm, tada je stvarno kao sidro. Omega se doduse osijeca puno skuplja nego Rolex i bolje napravljena.
Ma Submariner ce uvijek biti elegantan. To je jedan od rijetkih dizajnova sto nikad nece izaci iz mode. Zato ga ljudi i vole ali mi se doduse ne svidja novi supercase sa velikim lugs.Dwndler wrote: Najveca furka je sto on sam kaze da taj sat nece vidjet vode,a kamoli kakvo plivanje i ronjenje i fazoni. I kod njega je 3900m model.
Jeste crni sub cesci,ali mi je nekako klasican,elegantan.
Jos jedna marka koja je za mene jos nedosanjani san je JLC. Odavno samo oko bacio na Master Calender,mada mi je bio malo malen kad sam ga probavao,jer sam tad nosio Maurice Lacroix Reserve de marche (40mm). Ali mi je dizajn i funkcije koje ima fenomenalan:-)
BlackCaviar wrote:Izvini, pogriješio sam oko veličine tvoje Omege. Odmah sam pomislio na tu od 45,5mm, koja je prevelika i prazna. Ta veličina od 42 je sasvim dovoljna i za mene maksimum.Zlaja82 wrote:
Omega (42mm) jeste velika ako je uporedjavas sa Rolexom (40mm) i puno je teza ali neki vole teze i vece. PO ima i sa 45.5mm, tada je stvarno kao sidro. Omega se doduse osijeca puno skuplja nego Rolex i bolje napravljena.