Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
BlackCaviar

#676 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

dolmetscher wrote:Nama koji necemo doci slikajte tu svoju izlozbu :)
Pokušat ćemo nešto :)

Još jednom apeliram da ponesete ŠTO VIŠE satova :sax:

(dwndler - molio bih za one chrono Omege i onaj Zenith) - ako si u mogućnosti
ahuseino

#677 Re: Satovi

Post by ahuseino »

Jel' radi ova krpica na mineralnom staklu?
Gdje se ovo ima kupit'?
Dwndler

#678 Re: Satovi

Post by Dwndler »

BlackCaviar wrote:
dolmetscher wrote:Nama koji necemo doci slikajte tu svoju izlozbu :)
Pokušat ćemo nešto :)

Još jednom apeliram da ponesete ŠTO VIŠE satova :sax:

(dwndler - molio bih za one chrono Omege i onaj Zenith) - ako si u mogućnosti
Sa njima sam i na poslovnom putu, a kamol na feriju 8-) , samo nisu jednostavne za transporta u avionu,ali pokusat cu.
Dwndler

#679 Re: Satovi

Post by Dwndler »

Sarajevo1970 wrote:
BlackCaviar wrote:Nisam ni ja iz Sarajeva pa budite obzirni sa terminom jer se moram tandarati sa autobusima :D
Koliko sati?
Bolje recite vi u koliko sati, meni je stvarno svedno. 10 minuta pjehe za mene :P
Ja mislim da oko 12:00 svak bi mogao doci. Taman na 'lunch'. Reci cu da za Dwndler pripremu malo smørrebrød. ;)
Ja cu biti na Otoci ili garant lunjat gradom u to doba, pa mi 12 pase, taman za nesto pojest. Molim te reci mi da stave smørrebrød u pola s lukom :-)

Hoces da ti ponesem kakvih suvenira iz Hengelo-a?
Btw. bio sam 80% siguran da je Hodzic cevapdzinica na Bascarsiji,a sad sam 100%. Cak mislim da sam jednom jeo kod njih.
Hocemo li se dogovoriti da se nadjemo kod Hodzica, pa ako ta sala ne bude slobodna onda fino do hotela Evrope zajedno ili???
permanentan

#680 Re: Satovi

Post by permanentan »

Sta je ovo tema zakocila :)
kako idu pripreme za okupljanje?
BlackCaviar

#681 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

Ja aBd dolazim.

Okupljanje je u 12:00 kod Hodžića u sali dole.

Ko može neka dođe.
Dwndler

#682 Re: Satovi

Post by Dwndler »

Ja sam u tramvaju za grad,tasna mi rame razvaljuje:-)
dolmetscher

#683 Re: Satovi

Post by dolmetscher »

Dwndler wrote:Ja sam u tramvaju za grad,tasna mi rame razvaljuje:-)
Ja sam ljubomorna :lol:

Uzivajte :thumbup:
Dwndler

#684 Re: Satovi

Post by Dwndler »

dolmetscher wrote:

Trebala si doci:-) zene(cure) kolekcionari su rijetkost, a ako nista da se druzimo i razmjenimo iskustva i znanje. Bilo nas je trojica, jedan je cak iz Zenice potego:-) bilo je bas ugodno i fino popricat s nekim ko boluje od iste boljke:-) nismo stigli okinut ni jednu sliku,ali aBd do godine ili i prije opet :-)
BlackCaviar

#685 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

Ljudi, može vam samo biti žao što niste došli. Bilo je prelijepo, druženje je bilo fantastično.
Dwndlerova kolekcija je samo za sliniti. Još kaže da nije sve donio :-)

Uglavno, veselim se sljedećem druženju kad aBd i ja budem imao šta pokazati 8-)
dolmetscher

#686 Re: Satovi

Post by dolmetscher »

Dwndler wrote:
dolmetscher wrote:

Trebala si doci:-) zene(cure) kolekcionari su rijetkost, a ako nista da se druzimo i razmjenimo iskustva i znanje. Bilo nas je trojica, jedan je cak iz Zenice potego:-) bilo je bas ugodno i fino popricat s nekim ko boluje od iste boljke:-) nismo stigli okinut ni jednu sliku,ali aBd do godine ili i prije opet :-)
Previse je reci da sam ja kolekcionar :) O satovima znam samo koliko je sati :lol: A da ih volim, volim :) Drago mi je da vam je bilo lijepo i ako bude prilike sljedeci put i ja dodjem i ponesem svoje satove u dzepu :lol: A to za slike, to vam necu oprostiti :D
Dwndler

#687 Re: Satovi

Post by Dwndler »

Jos da prijavim da sam 15 min nakon sto ste nagulili skonto jednu omegu automatic seamaster de ville,cal. 552( mislim da je malo rjedji) ref. 165.020 verzija zlato na celiku,brojcanik pamti bolje dane,ali ne zalim se:-)
BlackCaviar

#688 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

Još da si uzeo onog GP-a :)
Zlaja82

#689 Re: Satovi

Post by Zlaja82 »

Super tema, evo i da ja pokazem svoje ljubimce. Satove sam poceo obozavati prije nekoliko godina, prvi skupi sat mi je bio Panerai 176G i njega sam kupio 2006e godine. Klasicni PAM bez sandwich dial. :)

Nosio sam 176icu do kraja 2009 godine kad sam kupio Omegu Planet Ocean 2201.50.00 i nju dan danas jos uvijek imam. Sat je stvarno mrak ali je puno tezak. Tada me je uvijek nesto vuklo na Rolex i specijalno Submariner. Vidim da neko ima Alphu LV hommage, i ja sam je imao. Kad sam nosio Alphu, bilo je gotovo. Morao sam kupiti original i tako sam kupio Submariner 16610LV.

Alpha je doduse prilicno slicna Rolexu u tezini i na prvo brzom pogledu tako da sam se na pocetku pitao zasto Rolex toliko puno vise naplacuje. :lol:

Klasicni Rolexi mi se inace vise svidjaju nego novi keramicki, LV je izasao iz produkcije tako da ce mu vrijednost samo rasti. Keramicni modeli se uvijek mogu poslije uzeti kad se finansije budu oporavile.

Danas skoro samo nosim moj Sub. Volio bih uzeti 116710 GMT ili neki polovni Day Date u bijelom zlatu ali to su sad za sada samo snovi.

G-Shock mi je sat za treninga i aktivan zivot.

Malo slika:

Image

Image

Image
Zlaja82

#690 Re: Satovi

Post by Zlaja82 »

Steta sto nemogu doci na GTG, u Sa dolazim tek sredinom augusta. :(
BlackCaviar

#691 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

Ih, tebi žao što ne možeš doći na GTG, a GTG bio prije 5 dana :D

Dobri su ti satovi, naročito Rolja. Kod Omege mi se ne sviđa što je prevelika, pa je ,barem meni, dial prazan.
Još da ti je ostao Panerai u kolekciji :)

A tih GTG-ova će biti, samo se moramo malo ranije organizovati kako bi nas došlo što više.
Zlaja82

#692 Re: Satovi

Post by Zlaja82 »

BlackCaviar wrote:Ih, tebi žao što ne možeš doći na GTG, a GTG bio prije 5 dana :D

Dobri su ti satovi, naročito Rolja. Kod Omege mi se ne sviđa što je prevelika, pa je ,barem meni, dial prazan.
Još da ti je ostao Panerai u kolekciji :)

A tih GTG-ova će biti, samo se moramo malo ranije organizovati kako bi nas došlo što više.
Hehe, pa dobro bit ce jos prilika.

Omega (42mm) jeste velika ako je uporedjavas sa Rolexom (40mm) i puno je teza ali neki vole teze i vece. PO ima i sa 45.5mm, tada je stvarno kao sidro. Omega se doduse osijeca puno skuplja nego Rolex i bolje napravljena.

Panerai je lijepa marka ali su satovi ogromni. Volio bih da mogu sebi uzeti PAM312 ili neki Submersible sa in-house movement (nisam bas najbolji sa nasim nazivima teknickih stvari).

Panerai iz historic linije su manuelni sa Unitas movement sto neki ljudi gledaju kao preskupa cijena za takvu kombinaciju.
Dwndler

#693 Re: Satovi

Post by Dwndler »

tipra kermita, tipra mu kaputa:-)
Onaj klasicni SUB sa crnim bezelom mi je nekako klasicniji, ali ni ovaj nije los, a ja se ne bih zalio ni na Milgauss-a. Kolega jedan ima SeaDweller-a i to onog od 3000m. Na pocetku mi Rolex kao marka nije pricala puno, ali otkrivam neke druge strane Rolex-a, samo trebam skontat jos kako to odraditi:-), tj. koliko krvi za litar benzina.
Imao sam ponudu da se mjenjam za Omegu Speedmaster 1957 (ovo novo izdanje), ali mi se nije svidila, pa nisam. Inace mi novi satovi generalno ne pricaju puno, mada, ako naleti neka dobra sema za zamjenu onda se to odradi:-)
Ja se nadam da ce nas sljedeci put biti vise :D , mada je nama trojici bilo super :-)
Zlaja82

#694 Re: Satovi

Post by Zlaja82 »

Dwndler wrote:tipra kermita, tipra mu kaputa:-)
Onaj klasicni SUB sa crnim bezelom mi je nekako klasicniji, ali ni ovaj nije los, a ja se ne bih zalio ni na Milgauss-a. Kolega jedan ima SeaDweller-a i to onog od 3000m. Na pocetku mi Rolex kao marka nije pricala puno, ali otkrivam neke druge strane Rolex-a, samo trebam skontat jos kako to odraditi:-), tj. koliko krvi za litar benzina.
Imao sam ponudu da se mjenjam za Omegu Speedmaster 1957 (ovo novo izdanje), ali mi se nije svidila, pa nisam. Inace mi novi satovi generalno ne pricaju puno, mada, ako naleti neka dobra sema za zamjenu onda se to odradi:-)
Ja se nadam da ce nas sljedeci put biti vise :D , mada je nama trojici bilo super :-)

Stvar sa kermitom je da se lako moze promijeniti bezelinsert za crni tako da izgleda kao obicni 16610 ali sa maxi-dial. Meni se ipak vise svidja zeleni, obicne crne Submarinere svugdje mozes vidjeti.

Imam ja druga sa Sea-Dweller Deep Sea, sat je stvarno fantastican u svakom dijelu ali je stvarno ogroman i pretezak. Ono 3900m je samo sminka. 300m je dovoljno i previse. :)

Ja sam bio u pocetku puno protiv Rolexa ali kao sto kazes, kad sam poceo otkrivati istoriju marke sve sam se vise zainteresovao.

Ovaj blog me je takoder inspirisao: http://rolexblog.blogspot.com/
Dwndler

#695 Re: Satovi

Post by Dwndler »

BlackCaviar wrote:Još da si uzeo onog GP-a :)
Omega je bila u pola cijene od GP-a :-)
Dwndler

#696 Re: Satovi

Post by Dwndler »

Zlaja82 wrote:
Dwndler wrote:tipra kermita, tipra mu kaputa:-)

Stvar sa kermitom je da se lako moze promijeniti bezelinsert za crni tako da izgleda kao obicni 16610 ali sa maxi-dial. Meni se ipak vise svidja zeleni, obicne crne Submarinere svugdje mozes vidjeti.

Imam ja druga sa Sea-Dweller Deep Sea, sat je stvarno fantastican u svakom dijelu ali je stvarno ogroman i pretezak. Ono 3900m je samo sminka. 300m je dovoljno i previse. :)

Ja sam bio u pocetku puno protiv Rolexa ali kao sto kazes, kad sam poceo otkrivati istoriju marke sve sam se vise zainteresovao.

Ovaj blog me je takoder inspirisao: http://rolexblog.blogspot.com/
Najveca furka je sto on sam kaze da taj sat nece vidjet vode,a kamoli kakvo plivanje i ronjenje i fazoni. I kod njega je 3900m model.
Jeste crni sub cesci,ali mi je nekako klasican,elegantan.
Jos jedna marka koja je za mene jos nedosanjani san je JLC. Odavno samo oko bacio na Master Calender,mada mi je bio malo malen kad sam ga probavao,jer sam tad nosio Maurice Lacroix Reserve de marche (40mm). Ali mi je dizajn i funkcije koje ima fenomenalan:-)
BlackCaviar

#697 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

Zlaja82 wrote:
Omega (42mm) jeste velika ako je uporedjavas sa Rolexom (40mm) i puno je teza ali neki vole teze i vece. PO ima i sa 45.5mm, tada je stvarno kao sidro. Omega se doduse osijeca puno skuplja nego Rolex i bolje napravljena.
Izvini, pogriješio sam oko veličine tvoje Omege. Odmah sam pomislio na tu od 45,5mm, koja je prevelika i prazna. Ta veličina od 42 je sasvim dovoljna i za mene maksimum.

@DWNDLER Ne zaboravi slikati satove :)
Zlaja82

#698 Re: Satovi

Post by Zlaja82 »

Dwndler wrote: Najveca furka je sto on sam kaze da taj sat nece vidjet vode,a kamoli kakvo plivanje i ronjenje i fazoni. I kod njega je 3900m model.
Jeste crni sub cesci,ali mi je nekako klasican,elegantan.
Jos jedna marka koja je za mene jos nedosanjani san je JLC. Odavno samo oko bacio na Master Calender,mada mi je bio malo malen kad sam ga probavao,jer sam tad nosio Maurice Lacroix Reserve de marche (40mm). Ali mi je dizajn i funkcije koje ima fenomenalan:-)
Ma Submariner ce uvijek biti elegantan. To je jedan od rijetkih dizajnova sto nikad nece izaci iz mode. Zato ga ljudi i vole ali mi se doduse ne svidja novi supercase sa velikim lugs.

JLC se i meni svidja, najprije Reverso Duo klasicni. Jedina mu je mana osjetljivost na udarce i los vodootpor. Ja mislim da je 30m. Gledao sam takoder Master Compressor modele, oni mi se svidjaju ali nikako da nadjem jednog sto ima cist dial bez oni malih kazaljki za power reserve i ostala sranja.

Komplikacije su super ali sa vise komplikacija sve osjetljiviji sat. Ja volim da nosim sat i da se ne brinem hocu li ga gdje roknut ili zaplivat.

Svidja mi se isto AP RO Jumbo ali opet, vodootporan samo do 50m.

Ostaje Patek Nautilus i Aquanaut ali to je druga liga i druga prica. :) Kako vidis, veliki sam fan Gerald Gente i njegovih kreacija.
Zlaja82

#699 Re: Satovi

Post by Zlaja82 »

BlackCaviar wrote:
Zlaja82 wrote:
Izvini, pogriješio sam oko veličine tvoje Omege. Odmah sam pomislio na tu od 45,5mm, koja je prevelika i prazna. Ta veličina od 42 je sasvim dovoljna i za mene maksimum.
:thumbup:
dolmetscher

#700 Re: Satovi

Post by dolmetscher »

Ne znam na kojoj strani je ona krpica za poliranje (tj, nisam trazila :D), nego pomaze li kod manjih ogrebotina na staklu?
Post Reply