Ekskluzivno:Preliminarni rezultati...

Post Reply
terapija

Post by terapija »

flora.sa wrote:
edikamedika wrote:
flora.sa wrote:pitam se, da je pobijedio Ivanković, da li bi rekli da su i njega izglasali Bosnjaci? :roll: :D

:zzzz: :zzzz:
Nije pobijedio jer Bosnjaci nisu glasali za njega, to ti je odgovor.
eto i tebi odgovora! :D

da jeste rekli bi da su ga Bosnjaci izabrali.
Manite vise predsjednika :) bitniji su rezultati za parlament BiH.
Ima li tu naznaka za promjene nabolje?
mala-i

Post by mala-i »

DobroJutroKolumbo wrote:
mala-i wrote:
DobroJutroKolumbo wrote: ali si SDP...napljujem ti se Zlatku u usta...
da se primjetiti da ti je dotični slaba tačka :-)
pa kako znas... :D a tebi je izgleda erogena zona... :-)
nažalost,to nikada nećeš saznati...ono 100%...ostaće samo izgleda...dok je kod tebe ono prvo više nego očito.
a sad me ispričaj,jer idem slaviti pobjedu Željka Komšića i jednu u nizu pobjeda običnog građanina ove zemlje koga ne tangira porijeklo i vrsta krvnih zrnaca kandidata za kojeg je glasao i krvna zrnca onih koji su ga izglasali.
au revoir!
Justin Time

Post by Justin Time »

Tomislav MO wrote:
komeba wrote:Znači ja sam manje Hrvat jer nisam iz Hercegovine,ne glasam za HDZ i glasao sam za Komšića.Dokle ide ovaj bezobrazluk!
Nitko nije rekao da si ti manje Hrvat ako glasuješ za Komšića.
Nitko nije rekao da Komšić nije Hrvat, nitko nije rekao ni da Komšić nije dobar čovjek.

Ono što ja kažem je da od ukupnog broja Hrvata u BiH, Komšić nije dobio ni 5% glasova i zato ne može predstavljati Hrvate niti se može zvati hrvatski član predsjedništva.

Ok, izborni zakon je bio takav kakav jest, i kao rezultat u predsjedništvu imamo dvojicu izabranu većinom bošnjačkih glasova i jednoga izabranog većinom srpskih.

Fakat... Jebiga, šta ćeš. Više sreće drugi put.
ela_69sa

#679 Re: Za Komšića!!!

Post by ela_69sa »

Tomislav MO wrote:
Goran_35 wrote: Za tebe Hrvat "nije Hrvat" ako vjeruje u ideju socialdemokratije? :roll:
Nisam rekao da nije Hrvat. Rekao sam da nije hrvatski predstavnik.
Imat ćemo možda dva bošnjačka člana predsjedništva i jednog srpskog.
Goran_35 wrote: Glede podrske RS-u -ne samo da je sramno i licemjerno da Hrvati iz Hercegovine podrzavaju produkt Miloseviceve fasisticke politike,vec RS nije u interesu ni Zagrebu.Jer ako se slucajno odcjepe,Zagreb ne zeli da ima Srbiju pred svojim kapijama.To sto ti pricas,mozes objesiti macku o rep... :zzzz:
A nije ni Zagreb kao što je nekad bio. Malo tko u Hrvatskoj simpatizira Bošnjake kao prije 10-tak godina, malo tko. :roll:
Ma naj vam je bolje da uhvatite covjeka skinete mu gace i da se ta enigma rijesi mozda je zeljko ipak musliman po pimpeku .....
mala-i

Post by mala-i »

DobroJutroKolumbo wrote:
mala-i wrote:
nažalost,to nikada nećeš saznati...ono 100%...ostaće samo izgleda...dok je kod tebe ono prvo više nego očito.
a sad me ispričaj,jer idem slaviti pobjedu Željka Komšića i jednu u nizu pobjeda običnog građanina ove zemlje koga ne tangira porijeklo i vrsta krvnih zrnaca kandidata za kojeg je glasao i krvna zrnca onih koji su ga izglasali.
au revoir!
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

fasisti svih zemalja pusite se! :lol: :D :-D :-) :) :lol:
pobjedili su GRADJANI i gradjanski izbor :D :D :D
mala-i

Post by mala-i »

DobroJutroKolumbo wrote:
mala-i wrote:
au revoir!
ela_69sa

Post by ela_69sa »

PITARKA_SA wrote:fasisti svih zemalja pusite se! :lol: :D :-D :-) :) :lol:
pobjedili su GRADJANI i gradjanski izbor :D :D :D

Ja bih ipak malo sacekala s euforijom ipak u ovoj zemlji je svaki dan sve manje i manje gradjana pa zar to ne vidimo kroz ove komentare na forumu
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

PITARKA_SA wrote:na radiju 202,su javili za Tuzlu da je gore naj vise glasova uzeo Haris a nakon njega Komsic..jos nista ne javljaju za neke djelove Sarajeva.
e sad sta da radimo? hajmo,molim vas svi vi koji ste glasali za Komsica,da se javite meni i ostavite imena i prezimena da vidim jel vam validan glas :D :D
uuu, ja bi na testu iz imena i prezimena pao ko kruška:))

Ali, opet, moji kažu da sam nastao u Malom Drveniku, ima tu nešto.. :lol: 8)
edikamedika

Post by edikamedika »

DobroJutroKolumbo wrote:
Liv4 wrote:Ispade Zeljko najveci musliman u BiH??? :lol:
Idiotizam nacionalista me fascinira. Sa njima se ne moze razgovarati. Ako nije po njihovom, nece nikako.
HALO! :x
Ovo je prvi put da u Bosni I Hercegovini pobjedjuje gradjanska varijanta. Bravo BiH!
Ko gubi ljuti se... E pa da znate da mi je drago sto se ljutite. Puhacete mjesec, dva, a onda ce sve ici svojim tokom. Ja se samo nadam da ce za cetiri godine svi glasati za ljude koji nas vode naprijed, a ne za stocare koji nas djele. :bih:
Prvi put??? SDP je vec jednom pobijedio, koliko me pamcenje sluzi i onda je vrhovnik te stranke shebao sve zivo i ne zivo... :-)
A vladao je samostalno ili u vidu nekakve Alijanse, i sad pitanje za milion dolara, sa kim je Zlatko tada bio u alijansi odnosno koaliciji? :D :D
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

E onda moras trazit dvojno drzavljanstvo da bi ti glas bio validan :D
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

alphonse kauders wrote:
PITARKA_SA wrote:na radiju 202,su javili za Tuzlu da je gore naj vise glasova uzeo Haris a nakon njega Komsic..jos nista ne javljaju za neke djelove Sarajeva.
e sad sta da radimo? hajmo,molim vas svi vi koji ste glasali za Komsica,da se javite meni i ostavite imena i prezimena da vidim jel vam validan glas :D :D
uuu, ja bi na testu iz imena i prezimena pao ko kruška:))

Ali, opet, moji kažu da sam nastao u Malom Drveniku, ima tu nešto.. :lol: 8)
nista,onda ,tvoj glas se ne pika..chuj,ti njega za Komsicha glasao a nije hrvat..jes zdrav ti :x :x :x
:D :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Tomislav MO wrote:
komeba wrote:Znači ja sam manje Hrvat jer nisam iz Hercegovine,ne glasam za HDZ i glasao sam za Komšića.Dokle ide ovaj bezobrazluk!
Nitko nije rekao da si ti manje Hrvat ako glasuješ za Komšića.
Nitko nije rekao da Komšić nije Hrvat, nitko nije rekao ni da Komšić nije dobar čovjek.

Ono što ja kažem je da od ukupnog broja Hrvata u BiH, Komšić nije dobio ni 5% glasova i zato ne može predstavljati Hrvate niti se može zvati hrvatski član predsjedništva.

Ok, izborni zakon je bio takav kakav jest, i kao rezultat u predsjedništvu imamo dvojicu izabranu većinom bošnjačkih glasova i jednoga izabranog većinom srpskih.
To ti ucis neku Hrvatsku matematiku? U "Hrvatskim" kantonima je IMJ imao cirka 81000 glasova a Komsic 51000. I to nije 5%?

A vjerovatno si krvna zrnca brojao i ostalima, pa ZNAS da u Tuzli i Sarajevu ne zive Hrvati koji su takodje mogli glasati za Komsica?
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Dragi hrvati, ili mozda bolje BH rimokatolici, vi nikako da uhavizate jednu prostu stvar. :? :? :? Vi jeste konstitutivan narod u BiH no u isto vrijeme vi ste manjina. Dakle rekoh: Manjina. Da li ste kad razmisljali o tome sta to znaci, pa vjerovatno da ne mozete (demokratski) nadglasati bosnjake kojih ima skoro pa pola sveukupnog stanovnistva (vas ima kolko se sjecam, kad se nategne, nekih 17%). I sta bi sad vi?!! Da vam se pika ko i njima?! Ja nemam nista protiv vas, no imam protiv vaseg neshvatanja bh-realnosti u kojoj zivite. :-? :-x

Mozda da se ujedinite sa srbima, čak mozda napravite neku novu naciju (kad se moze stvoriti RS, sto ne bi mogla i jedna nacija), nazvati je nebosnjaci, ili nemuslimani, ili nesto tako, i onda kroz RS praviti ravnopravan broj. Ha ja, tamam cete tada stvoriti drugu polovinu, tada ravnopravnu. Pa ako vas bosnjaci ne gotive mozda srbiNI hoce... a i morate se nekako dovijat, morate probat, jer vako ste od sad pa nadalje i ubuduce, u ovakvoj konstalaciji - totalno donji. Ili pak mozda da se odsad zavodite ko bosnjaci - ako ih ne mozes pobijediti pridruzi im se :D
Abu FEED el-Castro

c c c
Last edited by Abu FEED el-Castro on 02/10/2006 14:15, edited 1 time in total.
Abu FEED el-Castro

Ne kazem da je ovo moje razmisljanje, no ako cemo se nacionalističkom logikom proganjat - to je to. Zapravo, vama bi vise nego i bosnjacima odgovaralo da se izborimo (napokon) za gradjansku drzavu. S druge strane pokusavam zamisliti kakvo bi stanje bilo bosnjacima da su oni kojim slucajem u takvom (ne)broju :) Vjerovatno ih ne bi bilo na mapi, nit bi imali plaho kakvo pravo glasa. Uostalom i to je istorija pokazala... Bosnjaci su ako bi se na to pozivali i previse tolerantni i fini, evo sad tek malo da su ispali pametniji nego inače, kolko namjerno koliko igrom slučaja ne bih sad o tome...

(Ovaj stav nije nuzno misljenje nosioca ovog nicka :D)
edikamedika

Post by edikamedika »

cojek wrote:Dragi hrvati, ili mozda bolje BH rimokatolici, vi nikako da uhavizate jednu prostu stvar. :? :? :? Vi jeste konstitutivan narod u BiH no u isto vrijeme vi ste manjina. Dakle rekoh: Manjina. Da li ste kad razmisljali o tome sta to znaci, pa vjerovatno da ne mozete (demokratski) nadglasati bosnjake kojih ima skoro pa pola sveukupnog stanovnistva (vas ima kolko se sjecam, kad se nategne, nekih 17%). I sta bi sad vi?!! Da vam se pika ko i njima?! Ja nemam nista protiv vas, no imam protiv vaseg neshvatanja bh-realnosti u kojoj zivite. :-? :-x

Mozda da se ujedinite sa srbima, čak mozda napravite neku novu naciju (kad se moze stvoriti RS, sto ne bi mogla i jedna nacija), nazvati je nebosnjaci, ili nemuslimani, ili nesto tako, i onda kroz RS praviti ravnopravan broj. Ha ja, tamam cete tada stvoriti drugu polovinu, tada ravnopravnu. Pa ako vas bosnjaci ne gotive mozda srbiNI hoce... a i morate se nekako dovijat, morate probat, jer vako ste od sad pa nadalje i ubuduce, u ovakvoj konstalaciji - totalno donji. Ili pak mozda da se odsad zavodite ko bosnjaci - ako ih ne mozes pobijediti pridruzi im se :D
:D procitaj Ustav BiH i ne lupetaj kao neka nepismena budaletina.
nemaveze

Post by nemaveze »

Murisno1 wrote:Hajmo ba ljudi šta radit

:D
ko će onda srat po forumima, djeliti državu, narod i vlast na atome i pobrinuti se da nam i narednih 1000 godina bude sranje ?
Abu FEED el-Castro

Pa zar se ovdje svi ne slazemo da nam je Ustav sranje?!! :? :shock: Ili govno ako ti je lakse :D
Ko je Kriv?

Post by Ko je Kriv? »

STA MISLITE NA VARIJANTU DA SDP NA SLJEDECIM OPCIM IZBORIMA POSTAVI I BOSNJACKOG CLANA PREDSJEDNISTVA,TAKO BI NAM SE HRVATI MOGLI REVANZIRATI I GLASATI ZA BOSNJAKA PORED STO CE MO MI OPET ZA KOMSICA GLASATI I ETO POTPUNA DOMINACIJA GRADJANSTVA NA DRZAVNOM NIVOU 8)
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Ko je Kriv? wrote:STA MISLITE NA VARIJANTU DA SDP NA SLJEDECIM OPCIM IZBORIMA POSTAVI I BOSNJACKOG CLANA PREDSJEDNISTVA,TAKO BI NAM SE HRVATI MOGLI REVANZIRATI I GLASATI ZA BOSNJAKA PORED STO CE MO MI OPET ZA KOMSICA GLASATI I ETO POTPUNA DOMINACIJA GRADJANSTVA NA DRZAVNOM NIVOU 8)
hahah :lol:
:thumbup: :thumbup:
odlican fazon,samo pazi da ti ne bi glasali... :lol: :lol:
Jimmy_The_Saint

#697 Re: Za Komšića!!!

Post by Jimmy_The_Saint »

Tomislav MO wrote:
vlado986 wrote:E dragi moji Bosanci,

kao Hrvat i katolik iz Zagreba koji cijeli život živi u Zagrebu, i koji gaji tezu da se Hrvati tijekom cijelog rata trebali zajedno s Bošnjacima boriti protiv Srba (to vrijedi ponajprije za Hrvate u Hercegovini), te da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH mogu reći sljedeće na izborne rezultate:

Ja sam jako navijao za Komšića iako nemam pravo glasa. Meni je drago što će on pobijediti za hrvatskog predstavnika u Predsjedništvu BiH, makar je on izabran većinom bošnjačkih glasova, i glasova Hrvata iz Bihaća, Sarajeve i Tuzle i ostalih multnietničkih sredina gdje nije bilo sukoba između Armije BiH i i hrvatskih postrojba.
To je lijepo što si ti navijao, ali on ni u kojem slučaju ne može biti hrvatski predstavnik. Njega su izabrali Bošnjaci pa je zbog toga njihov, bošnjački predstavnik. Možda je po nacionalnosti Hrvat, ali onda maksimalno što može biti je bošnjački predstavnik iz reda hrvatskog naroda.

vlado986 wrote: Bosna i Hercegovina nije država Ni Muslimana, ni Srba ni Hrvata već je to država i Muslimana i Srba i Hrvata.
A po čemu je država i Hrvata, osim na papiru?

Hrvati su u njoj ništa ne pitaju, niti u vladi niti u predsjedništvu, niti im se dozvoljavaju nacionalna prava.
Imaju jedino pravo da se demokratski slažu sa Bošnjacima.

I ja bi onda trebao ići na ukidanje RS? Zašto? Da širim bošnjački entitet na 100% BiH?

Neka hvala, RS je sada jedina preostala brana unitarnoj BiH, neka nam dugo živi, imat će svu podršku Hrvata jer im ništa drugo i nije preostalo.
Tomislave, bre, brate... Prije svega, ne slutiš li da je, da bi ovakav rezultat bio, i poneki Hrvat morao glasat' za Komšića?

Bošnjaci (tj. Esdepeovci) su vam samo pomogli da se riješite BLAMAŽE zvane Ivo Medo Jović. No, dobro, nije svaka pomoć dobro došla i razumijem tvoj gnjev.

Samo ne kontam kakve RS ima veze s tim? Hajde molim te pšokušaj malo tamo biti Hrvat, pa mi ispričaj kako ti je bilo...
Abu FEED el-Castro

:D :D :D
Ja ne mogu vise izdurat: ja jesam bosnjak (jest da mrzim manje-vise sve ove nam partije, naročito nacionalističke), no moram si dati oduska: ZAISTA LIKUJEM STO SU "OVI" HRVATI OSTALI POSRANI I POPISANI!!!!
Onaj Medo kad nije popjenio, hahahhaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A i svi njegovi istomisljenici sa njim. :D :D :D
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

cojek wrote:Pa zar se ovdje svi ne slazemo da nam je Ustav sranje?!! :? :shock: Ili govno ako ti je lakse :D
Ne vec je Ustav BiH onoliko dobar koliko je to njima potrebno, odnosno los koliko je u datom trenutku neophodno da pokazu kako i manjine u drugim drzavama imaju vise prava od njih. :D Drugim rijecima *ebanje bez ulazenja, ili ti dojebavanje... :D
Abu FEED el-Castro

:D :D :D
Ja ne mogu vise izdurat: ja jesam bosnjak (jest da mrzim manje-vise sve ove nam partije, naročito nacionalističke), no moram si dati oduska: ZAISTA LIKUJEM STO SU "OVI" HRVATI OSTALI POSRANI I POPISANI!!!!
Onaj Medo kad nije popjenio, hahahhaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A i svi njegovi istomisljenici sa njim. :D :D :D

(Ovo jest zvanično misljenje nosioca ovog nicka :D )
Post Reply