I to mozda ako ce, uradice zbog pritiska javnosti, ako ga bude.pinkman wrote: ↑12/08/2023 09:57Mislim da ce na dan dzenaze proglasiti Dan zalosti. Ja bih licno stavio za petak ili subotu tj danasdječak sa šibicama wrote: ↑12/08/2023 09:53 Uvijek prica ode u krivu stranu, sad imas ove sto pljuju Sarajevo odnosno jedva docekali novu priliku, i ove sto ga brane i kad je neobranjivo.
Koliko je nenormalno da par sati nakon ovakvog masakra, Sarajevo slavi, derneci, muzika, vatromet, kaze pa sta bi trebali zatvoriti se u kucu. Pa jarane, hajmo onda i 11 jula derneciti, ljeto je, ne kontam razumijete li smisao i svrhu dana zalosti. Ne mora se zaustaviti svijet, SFF moze nastaviti dalje, ono sto mu je i svrha emitirati filmove. Ali hajde makar jednu noc bez derneka i vatrometa, ja ne razumijem imaju li srama i stida. Posebno sto si u maju "zalio" djecu iz druge drzave, a ovo se dogodilo u tvojoj drzavi, i nikakvog pijeteta.
Sto je zalosno. Mada ni dan zalosti ne znaci nista, osim pijeteta, oni bi trebali urediti drzavu konacno, da se ovo ne ponavlja, ali toga nece biti.
Mislim da bi konacno bilo posteno da neko otvoreno i jasno kaze narode policija nije tu da stiti vas, policija stiti nas i nase partnere iz podzemlja. Zakon ne stiti vas nego nas od vas, kao i policija.