BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#676 Re: BiH - Crna hronika

Post by dječak sa šibicama »

pinkman wrote: 12/08/2023 09:57
dječak sa šibicama wrote: 12/08/2023 09:53 Uvijek prica ode u krivu stranu, sad imas ove sto pljuju Sarajevo odnosno jedva docekali novu priliku, i ove sto ga brane i kad je neobranjivo.

Koliko je nenormalno da par sati nakon ovakvog masakra, Sarajevo slavi, derneci, muzika, vatromet, kaze pa sta bi trebali zatvoriti se u kucu. Pa jarane, hajmo onda i 11 jula derneciti, ljeto je, ne kontam razumijete li smisao i svrhu dana zalosti. Ne mora se zaustaviti svijet, SFF moze nastaviti dalje, ono sto mu je i svrha emitirati filmove. Ali hajde makar jednu noc bez derneka i vatrometa, ja ne razumijem imaju li srama i stida. Posebno sto si u maju "zalio" djecu iz druge drzave, a ovo se dogodilo u tvojoj drzavi, i nikakvog pijeteta.
Mislim da ce na dan dzenaze proglasiti Dan zalosti. Ja bih licno stavio za petak ili subotu tj danas
I to mozda ako ce, uradice zbog pritiska javnosti, ako ga bude.

Sto je zalosno. Mada ni dan zalosti ne znaci nista, osim pijeteta, oni bi trebali urediti drzavu konacno, da se ovo ne ponavlja, ali toga nece biti.

Mislim da bi konacno bilo posteno da neko otvoreno i jasno kaze narode policija nije tu da stiti vas, policija stiti nas i nase partnere iz podzemlja. Zakon ne stiti vas nego nas od vas, kao i policija.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#677 Re: BiH - Crna hronika

Post by teskeredzic_22 »

MarlboroGold wrote: 12/08/2023 09:49 Je li moglo bar bez vatrometa sinoć u Sarajevu?

Izgleda da nije.
Šališ se ?
Sarajevo sve više i više biva ono što je bio Beograd prije rata , kvazi-elitistička prijestonica , sve više i više udaljenija od ostatka zemlje kojoj je glavni grad.
moimoi

#678 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

Kod nas djeca pjevaju “ko se tuce, taj se voli?”
O cemu pricamo?
JohnnyS

#679 Re: BiH - Crna hronika

Post by JohnnyS »

n+1 wrote: 11/08/2023 23:59
Naslovnica wrote: 11/08/2023 23:57
Ama 100%, samo nisu svi sposobni to učiniti.
Ja ne znam da li bi mogao pucati u ljudsko biće sa namjerom da ga odvratim od napada ili ubijem.
Jednostavno, nisam nikada bio u toj prilici i ne znam kako bih se ponašao.
Znam da sam na selu, kada su se klale ovce, kokoši, svinje, zečevi, uvijek išao u kuću ili dalje, da ne gledam i ne slušam kako to biće umire.
Ali si bez problema jeo to biće?
Jedu ljudi i čokoladu iako robovi kakaovac beru, nose teniske koje robovi šiju. To je normalno, to je obrambeni mehanizam, inače bi ljudi ili poludili od svog zla koje je potrebno za normalan život ili bi preživljavali od sun-glazinga
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#680 Re: BiH - Crna hronika

Post by konektovan »

splinter wrote: 12/08/2023 07:21
vjeshalica wrote: 12/08/2023 00:42

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/31 ... prugu.html

Rekonstrukcija dogadjaja podivljalog govneta
Svaka čast ovom prodavaču oružja, lik je spasio barem još nekoliko života a istovremeno ugrozio svoj
Ako je ovo istina,...ovo je za najvece odlikovanje,..
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#681 Re: BiH - Crna hronika

Post by laserShow »

teskeredzic_22 wrote: 12/08/2023 10:02
MarlboroGold wrote: 12/08/2023 09:49 Je li moglo bar bez vatrometa sinoć u Sarajevu?

Izgleda da nije.
Šališ se ?
Sarajevo sve više i više biva ono što je bio Beograd prije rata , kvazi-elitistička prijestonica , sve više i više udaljenija od ostatka zemlje kojoj je glavni grad.
:lol: :lol: :lol: kakva ba elita, jesi li ok? Evo pitam i tebe, dan zalosti i sta nakon tog dana? Sta su dalje vasi nasi moji tvoji zahtjevi? STA? ***** bacate na dan zalosti na teritoriji cijele drzave, sto je zamazivanje ociju. Stvarno imamo poremecen sistem vrijednosti
MarlboroGold

#682 Re: BiH - Crna hronika

Post by MarlboroGold »

laserShow wrote: 12/08/2023 09:59

Izgleda da nije.
Evo, zamisli u glavi da nije bilo vatrometa. Ja, i? Sta dalje?
Moglo se to malo ipak stišati bar simbolično, al et.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#683 Re: BiH - Crna hronika

Post by laserShow »

dječak sa šibicama wrote: 12/08/2023 10:09 jebo Gradacac
Upravo, jebo Gradacac. Veci dio teme ne zna na mapi gdje je, ostali dio ne zna razliku izmedju Gradacca i Granice. Treci dio je s TK kantona koji komplekse prema svemu sto dolazi iz mrskog Sarajeva. Dio zeli dan zalosti, a ne zna ni zasto, ni sta poslije njega, niti sta hoce.

Ludnica.
Moglo se to malo ipak stišati bar simbolično, al et.
Simbolika je zamazivanje ociju. Prvo sapun pa parfem, pa cemo se onda simbolisati. Konkretna djela, akcije, odgovornost.
JohnnyS

#684 Re: BiH - Crna hronika

Post by JohnnyS »

Ma ta priča oko tog SFFa je isto bezveze. Sad je nekima problem što ga nisu otkazali, da ga jesu, drugi bi naricali zašto su ga otkazali, ipak je to "najveći događaj godine u Sarajevu"
Gusar-from-Riga

#685 Re: BiH - Crna hronika

Post by Gusar-from-Riga »

laserShow wrote: 12/08/2023 09:59

Izgleda da nije.
Evo, zamisli u glavi da nije bilo vatrometa. Ja, i? Sta dalje?
Gleaj ovoga :-) poslala bi se neka makar neka poruka da nesto nije uredu, da se desilo nesto sto se rijetko desava i u svijetu. Da imas neke principe preko kojih ne prelazis - "Hej pa gdje je taj vatromet?" NE, danas je tuzan dan ovaj put moze bez toga. Al sta ti znas..
dječak sa šibicama

#686 Re: BiH - Crna hronika

Post by dječak sa šibicama »

Ko kaze da je SFF trebalo otkazati? trebalo se suzdrzati od derneka makar jednu noc, ali puno je to valjda ocekivati.

Hja ba mi cekamo festival godinu dana, i sad nesto de ba sjo sta se trebam u kucu zatvoriti ha ja.

Ali pomaknuti termine festivala zbog ramazana, to svakako. Mora Bakirov badzo prodati sponzorski Tuborg. Kako mi se sve gadi, iskreno.
Ironmen

#687 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ironmen »

Image

Image

Fotografija br.1:
Portal Istraga.ba je objavio rješenje suda u kojem piše da Nermin Sulejmanović NIJE opasan po prijavi današnje žrtve NIZAME koja je prije nekoliko dana tražila zabranu pristupa čiji je zahtjev odbačen odlukom suda u Gradačcu.
https://gpmaljevac.com/sud-je-u-ponedjeljak-odbio.../

Fotografija br.2:

Podignuta optužnica protiv policajaca koji je pošteno i časno radio svoj posao, policajac koji nije nikom dozvoljavao ni po babinu ni po dedinu liniju.
Znači, podignuta je optužnica na Sudu u Orašju protiv mladog policajca koji je radio po zakonu i uhapsio bahatog muža zamjenice glavnog tužioca Tuzlanskog kantona jer su se prema njemu bahato ponašali i prilikom rutinske kontrole mu rekli: “Znaš li ti ko smo mi!?” .
Policajac Tarik Omerović u međuvremenu zbog stresa i šoka napustio je policiju iako je bio policajac za primjer, te je sam rekao da ne može više raditi, jer ne zna prema kome smije kako postupati!

https://gpmaljevac.com/podignuta-optuznica-protiv.../...

Na čijoj strani je pravda, sud, itd.
Da li su zbog takvih slučajeva gužve prema granicama jer svi gledaju kako bi pobjegli od ove nepravde.
MarlboroGold

#688 Re: BiH - Crna hronika

Post by MarlboroGold »

dječak sa šibicama wrote: 12/08/2023 10:15 Ko kaze da je SFF trebalo otkazati? trebalo se suzdrzati od derneka makar jednu noc, ali puno je to valjda ocekivati.

Hja ba mi cekamo festival godinu dana, i sad nesto de ba sjo sta se trebam u kucu zatvoriti ha ja.

Ali pomaknuti termine festivala zbog ramazana, to svakako. Mora Bakirov badzo prodati sponzorski Tuborg. Kako mi se sve gadi, iskreno.
Upravo tako. Niko ne govori o otkazivanju festivala, ali onaj dernek je pretjeran.
Gusar-from-Riga

#689 Re: BiH - Crna hronika

Post by Gusar-from-Riga »

Niko nije ni trazio da se sff odlozi ukine, moglo je pa makar bez vatrometa, i onaj vatromet sinoc sigurno je puno kostao jer lupao je 5 10min. Bolje da su pare od njega preusmjerili za ono jadno dijete sto je ostalo bez oba roditelja.. e to je gesta, to je Sarajevo. Hocemo na zelenu granu, hocemo klinac ovako..
Thorgerson

#690 Re: BiH - Crna hronika

Post by Thorgerson »

laserShow wrote: 12/08/2023 10:06
teskeredzic_22 wrote: 12/08/2023 10:02

Šališ se ?
:lol: :lol: :lol: kakva ba elita, jesi li ok? Evo pitam i tebe, dan zalosti i sta nakon tog dana? Sta su dalje vasi nasi moji tvoji zahtjevi? STA? ***** bacate na dan zalosti na teritoriji cijele drzave, sto je zamazivanje ociju. Stvarno imamo poremecen sistem vrijednosti
Malo mi ova prica cudna.

Kao skontao da su corci, al eto imao bas jos jedan metak za sebe. Hmm. Ono, nije da je nemoguce. Ali bas filmski. Iako je cijeli ovaj dogadjaj nevjerovatan.
vjeshalica

#691 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

Thorgerson wrote: 12/08/2023 10:27
laserShow wrote: 12/08/2023 10:06

Malo mi ova prica cudna.

Kao skontao da su corci, al eto imao bas jos jedan metak za sebe. Hmm. Ono, nije da je nemoguce. Ali bas filmski. Iako je cijeli ovaj dogadjaj nevjerovatan.
Policija je imala metak za njega, jedan.
ZoomZoomKiwi

#692 Re: BiH - Crna hronika

Post by ZoomZoomKiwi »

Ironmen wrote: 12/08/2023 10:24 Image

Image

Fotografija br.1:
Portal Istraga.ba je objavio rješenje suda u kojem piše da Nermin Sulejmanović NIJE opasan po prijavi današnje žrtve NIZAME koja je prije nekoliko dana tražila zabranu pristupa čiji je zahtjev odbačen odlukom suda u Gradačcu.
https://gpmaljevac.com/sud-je-u-ponedjeljak-odbio.../

Fotografija br.2:

Podignuta optužnica protiv policajaca koji je pošteno i časno radio svoj posao, policajac koji nije nikom dozvoljavao ni po babinu ni po dedinu liniju.
Znači, podignuta je optužnica na Sudu u Orašju protiv mladog policajca koji je radio po zakonu i uhapsio bahatog muža zamjenice glavnog tužioca Tuzlanskog kantona jer su se prema njemu bahato ponašali i prilikom rutinske kontrole mu rekli: “Znaš li ti ko smo mi!?” .
Policajac Tarik Omerović u međuvremenu zbog stresa i šoka napustio je policiju iako je bio policajac za primjer, te je sam rekao da ne može više raditi, jer ne zna prema kome smije kako postupati!

https://gpmaljevac.com/podignuta-optuznica-protiv.../...

Na čijoj strani je pravda, sud, itd.
Da li su zbog takvih slučajeva gužve prema granicama jer svi gledaju kako bi pobjegli od ove nepravde.
:bih:

Kolege mi se svakodnevno susreću sa Disciplinskim zbog toga što su zaustavili nekog smrada koji ima nekog smrada na poziciji. Sve redom SDA bagra.

I kako očekivati od policajca da savjesno radi svoj posao, kad za to biva kažnjen. Bukvalno su natjerani na selektivnu primjenu zakona.

Poserem se na takvu državu. :bih:
emirolini

#693 Re: BiH - Crna hronika

Post by emirolini »

Naravno da je moglo bez vatrometa,zasto je taj vatromet toliko bitan, gledam slike ove nase elite, jedva cekale da izbace sise sinoc i da se tako bore za prava zena u ovoj drzavi, nemojte se brinuti, danas ce one pisati po instagramu i izrazavati suosjecanje dok ce gomila opranih mozgova komentarisati svaka cast bravo heroino, svaka cast… u kurcu zestokom su svi redom.
Thorgerson

#694 Re: BiH - Crna hronika

Post by Thorgerson »

Gusar-from-Riga wrote: 12/08/2023 10:27 Niko nije ni trazio da se sff odlozi ukine, moglo je pa makar bez vatrometa, i onaj vatromet sinoc sigurno je puno kostao jer lupao je 5 10min. Bolje da su pare od njega preusmjerili za ono jadno dijete sto je ostalo bez oba roditelja.. e to je gesta, to je Sarajevo. Hocemo na zelenu granu, hocemo klinac ovako..
Upravo tako.

Ok, dosao Bono, Edge. Sve cool. Jbg ogromna je organizacija.

Ja nisam za otkazivanje projekcija i otvaranja. Niposto. Zna se kad je SFF nastao.

I ne treba kuditi grad, sarajlije. Nego organizatore. Vecina gradjana je zgrozena ovim.

Ovo se moralo uraditi:
- prije projekcije odrzati minutu sutnje (ne znam jel to uradjeno?)
- muziku, barem gdje su zvanicni dijelovi od sff ubaciti neku muziku prilagodjenu danu zalosti - iako nije dan zalosti zvanicno. Nece svijet propasti. Zamoliti i kafice okolne da to urade.
- otkazati vatromet. Pa halo jbt ko je taj lik koji je taj kretenizam odobrio, i razmislja li mozgom? Moze se vatromet ostaviti za kraj festivala? I koji ce nam qrac to? Jbt stvar je bila zanimljiva prije 40 godina. I zar ne rekose ono da nece paliti te vatromete vise generalno?
- organizovati posebnu presicu, te na toj presici izraziti zalost i usmjeriti neka sredstva toj jadnoj i nesretnoj bebi.

Nit bi svijet propao. Nit bi nekome ovo iznad smetalo.
Uzasno je ovo, kako se ponsamo prema ostatku drzave. Fuj.

I ovo govorim kao gradjanin ovog grada, gdje sam rodjen i odrastao.

Jebote ubije neko nekoga u drugoj drzavi, mi se vise zgrazavamo i zalimo.

Pa covjece beba lezi u lokvi krvi dok ovaj puca zeni u celo. Je li citao vijesti lik koji je sinoc palio taj vatromet npr. I sta je u mozgovima organizatora. Ima li trunkica jebene empatije?
vjeshalica

#695 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

Moglo je barem biti malo vise prilagodjeno situaciji ima nacina.
Bloo
Globalna šefica

#696 Re: BiH - Crna hronika

Post by Bloo »

emirolini wrote: 12/08/2023 10:36 Naravno da je moglo bez vatrometa,zasto je taj vatromet toliko bitan, gledam slike ove nase elite, jedva cekale da izbace sise sinoc i da se tako bore za prava zena u ovoj drzavi, nemojte se brinuti, danas ce one pisati po instagramu i izrazavati suosjecanje dok ce gomila opranih mozgova komentarisati svaka cast bravo heroino, svaka cast… u kurcu zestokom su svi redom.
...
Thorgerson

#697 Re: BiH - Crna hronika

Post by Thorgerson »

vjeshalica wrote: 12/08/2023 10:40 Moglo je barem biti malo vise prilagodjeno situaciji ima nacina.
Pa to.

Nije niko trazio jebote da kazu Bonu dok je izlazio iz aviona, hej pasha kod nas dan zalosti haj nazad u Dublin.
mali_balon

#698 Re: BiH - Crna hronika

Post by mali_balon »

Ma dajte sta se pravite da ne znate gdje zivite.....pa trebalo je 2h da vijest dodje ma tv ekrane, a da je mile neku glupost izjavio bilo bi 10000 javljanja u zivo itd itd.....
Nase drustvo vec odavno ne interesiju relano zivotni problemi nego se bjezi od realnosti gledajuci haljine i sise voditeljica i ostalih hanuma na crvenom cilimu....i ostalog popratnog kica i papnluka
dr_Evil

#699 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

vjeshalica wrote: 12/08/2023 10:28
Thorgerson wrote: 12/08/2023 10:27
Malo mi ova prica cudna.

Policija je imala metak za njega, jedan.
Vjerovatno je taj scenario, rokni budalu i onda ce da svi redom okrenu glavu i klimnu da se sam upucao. I neka je, bolje tako, jos bi zavrsili gonjajuci godinama dal se moglo izbjeci da ga se rokne.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#700 Re: BiH - Crna hronika

Post by sime_cipol »

Ne branim nikoga sa SFF, ali realno kako su ljudi mogli otkazati planirane aktivnosti 2-3h pred samo otvaranje festivala.
Post Reply