Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Locked
channel10

#676 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by channel10 »

Pa ako su poslali pomoc BIH, zasto ga nisu poslali drzavi i sjedistu drzave, pa da se onda to fino podijeli na veci i manji enitet, nego ovako drito u Mostar?
spreca

#677 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

channel10 wrote: 09/04/2020 15:10 Pa ako su poslali pomoc BIH, zasto ga nisu poslali drzavi i sjedistu drzave, pa da se onda to fino podijeli na veci i manji enitet, nego ovako drito u Mostar?
Zato sto i nije bila namjenjena cijeloj BiH, inace nebi vise bilo glasova za HDZ :mrgreen:....i ovo je prva pomoc koja je isla samo na jednu adresu
channel10

#678 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by channel10 »

Ma svi to znamo, samo ovi majorizirani se kao i uvijek prave grbavi. A mislim da je ovo druga koja je otisla na jednu adresu, a svi znamo koja je prva. A i to ne iznenadjuje, ali neka ni njih ne iznenade akcije trece strane u svrhu normaliziranja stanja u drzavi, nekad...Nemoj da se ljute sto onda ovako, sto onako radite. Pa to nije fino itd....
Last edited by channel10 on 09/04/2020 15:19, edited 1 time in total.
zposao

#679 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zposao »

channel10 wrote: 09/04/2020 15:10 Pa ako su poslali pomoc BIH, zasto ga nisu poslali drzavi i sjedistu drzave, pa da se onda to fino podijeli na veci i manji enitet, nego ovako drito u Mostar?
E jebiga sad... Normalno da je RH više stalo do Hevata nego do Bošnjaka i Srba. Bi li tebi bilo normalno da si pročito vijest da je Hrvatska donirala 43 000 000 Goraždu a Grudama i Mostaru poslali selame?
Isto tako Turska ne šalje donacije Grudama, ali šalje u Sarajevo. Rusi šalju u Banja Luku.

Mislim, glupo je da o ovome raspravljamo uopće. Sad po tebi ne valja donacija jer su Hrvati donirali 43 milijuna kuna tamo gdje ima najviše hrvata?
Najbolje da se zahvalimo i vratimo pare?
spreca

#680 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

ta'ki se rode,cak ih ni humanitarna nemoze ispraviti
Kolinda

#681 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Kolinda »

Onako fore radi baci pogled kome su u vrijeme krize uzrokovane COVID19 donirali novce npr. EPBiH ili Igman iz Konjica čiji direktor se liječi u SKB Mostar....a kad pogledaš onda crvenilo sakrij sa maskom, može i pamučna nije problem ..
channel10

#682 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by channel10 »

zposao wrote: 09/04/2020 15:19
E jebiga sad... Normalno da je RH više stalo do Hevata nego do Bošnjaka i Srba. Bi li tebi bilo normalno da si pročito vijest da je Hrvatska donirala 43 000 000 Goraždu a Grudama i Mostaru poslali selame?
Isto tako Turska ne šalje donacije Grudama, ali šalje u Sarajevo. Rusi šalju u Banja Luku.

Mislim, glupo je da o ovome raspravljamo uopće. Sad po tebi ne valja donacija jer su Hrvati donirali 43 milijuna kuna tamo gdje ima najviše hrvata?
Nije najbolje i svaka njima cast, samo treba ispraviti naslov i reci kome je namjenjeno. Jebes ostale, evo samo Mostaru. Lijepo od njih sto su donirali, ali kazem, nije lijepo sto samo jednim doniraju, kao sto nije lijepo sto SDA bagra zaobilazi Zenicu i neke druge gradove. Sve su to ista govna. Kao da ih je ista mater rodila....

Zato neka lijepo isprave naslov da ne prave ljude budalama. Nije drzava BIH dobila donaciju od drzave Hrvatske, nego kao i ko zna koliko puta do sada je pomoc dobio jedan grad i jedna ustanova, bas kao sto je Zenica od maticne drzave dobila prangiju.
spreca

#683 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

O cemu ti ba ....Turska nije poslala pomoc Sarajevu,nego cijeloj BiH sto je i sam Erdogan proucio, za rusku pomoc mislim da je isto na cijelu BiH samo HR salje iskljucivo na adresu zamalo HDZa u Mostar osnosno Klinicki Centar Mostar...ovdje je jasno svima da su srbi i bosnjaci dobili od shake do lakta od susjeda
channel10

#684 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by channel10 »

Kolinda wrote: 09/04/2020 15:22
Onako fore radi baci pogled kome su u vrijeme krize uzrokovane COVID19 donirali novce npr. EPBiH ili Igman iz Konjica čiji direktor se liječi u SKB Mostar....a kad pogledaš onda crvenilo sakrij sa maskom, može i pamučna nije problem ..
Meni moze crvenilo jedino od bijesa, pa da se isti ispolji kad tad. Sve to bolan dodje na naplatu i krug se zatvori.

A "glede" tvoje opaske ko je kome dao, znaci slazes se sa mojim postom od maloprije gdje kazem da smao isprave naslov i kazu kome su tacno donirali jer nisu drzavi BIH donirali. Da su drzavi BIH donirali, to bi se lijepo podijelilo na dva entiteta.
Maraschino

#685 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Maraschino »

Turci salju u Sarajevo kao glavni grad da se podijeli svima.
Sva pomoc namijenjena BiH ide u Sarajevo i odatle se dijeli osim pomoci iz Zagreba i Beograda. Onda to treba nazvati pomoc za Hrvate i Srbe a ne BiH.
spreca

#686 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

Kolinda wrote: 09/04/2020 15:22
A gdje se to lijece Hrvati Sa,TZ,ZE Bihaca itd?,u Mostaru?a ono zapelo za direktora
zposao

#687 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zposao »

channel10 wrote: 09/04/2020 15:24
Nije najbolje i svaka njima cast, samo treba ispraviti naslov i reci kome je namjenjeno. Jebes ostale, evo samo Mostaru. Lijepo od njih sto su donirali, ali kazem, nije lijepo sto samo jednim doniraju, kao sto nije lijepo sto SDA bagra zaobilazi Zenicu i neke druge gradove. Sve su to ista govna. Kao da ih je ista mater rodila....

Zato neka lijepo isprave naslov da ne prave ljude budalama. Nije drzava BIH dobila donaciju od drzave Hrvatske, nego kao i ko zna koliko puta do sada je pomoc dobio jedan grad i jedna ustanova, bas kao sto je Zenica od maticne drzave dobila prangiju.
Ne znam brate, evo na klixu ne piše da su donirali pare isključivo Mostaru.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hrvatsk ... /200409137

A i da jesu, nisu morali. Kao što nam niko nije dužan davati sadaku. Nedavno je pored Covid-19, Zagreb pogodio najjači zemljotres u zadnjih 140 godina. Pa smo mi njima simbolično poslali najljepše želje i pozdrave. Ne sjecam se da su izdvojene ovolike pare a zadesilo ih 2 katastrofe u isto vrijeme.

Ne kazem da se ne bi moglo pravednije raspoređivati sredstva unutar BiH. Ali poklonjenom konju se ne gleda u zube. Sadaka je sadaka. Nemozes nekome uslovljavati kako ce ti i šta pokloniti.

Mislim da nije u redu bahato se postavljat u poziciji u kakvoj jesmo i kada ovisimo od sadake iz cijelog svijeta.

Pare kad uđu u BiH, ušle su u državni budzet na ovaj ili onaj način. Svi mogu imati samo koristi od toga.

Uostalom i da je donirano samo SKB Mostar, tu se liječe svi od Konjica do Neuma. Čitav klaster Igman se liječi u SKB mostar. U mostaru je 50% Bošnjaka.

Nije u redu tako na nož docekati sadaku koju niko nije dužan poslati.
zposao

#688 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zposao »

Maraschino wrote: 09/04/2020 15:27
Turci salju u Sarajevo kao glavni grad da se podijeli svima.
Sva pomoc namijenjena BiH ide u Sarajevo i odatle se dijeli osim pomoci iz Zagreba i Beograda. Onda to treba nazvati pomoc za Hrvate i Srbe a ne BiH.
Nisam baš siguran da Turska sadaka dođe do Gruda i Posušja. Nemojmo se lagati. Sve je u nas po nacionalnom ključu.
Isto tako ruska pomoc ne vjerujem da dođe do građana Zenice.

Ne valja pljuvati na ispruženu ruku.
Nismo u poziciji da možemo bahato odbiti pomoć.
Zašto mi nikome nismo poslali makar simboličnu pomoć? Nisu ni drugi poslali milijarde.
Maraschino

#689 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Maraschino »

Opet se lazemo.
Ono sto dodje na drzavni racun, to se i podijeli onako kako treba. Ono sto dodje jednoj klinici to tamo i ostane.
Kao sto @spreca rece, gdje se lijece ostali Hrvati a vi zapeli za direktora Bosnjaka.
channel10

#690 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by channel10 »

zposao wrote: 09/04/2020 15:34
channel10 wrote: 09/04/2020 15:24

Ne znam brate, evo na klixu ne piše da su donirali pare isključivo Mostaru.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hrvatsk ... /200409137

A i da jesu, nisu morali. Kao što nam niko nije dužan davati sadaku. Nedavno je pored Covid-19, Zagreb pogodio najjači zemljotres u zadnjih 140 godina. Pa smo mi njima simbolično poslali najljepše želje i pozdrave. Ne sjecam se da su izdvojene ovolike pare a zadesilo ih 2 katastrofe u isto vrijeme.

Ne kazem da se ne bi moglo pravednije raspoređivati sredstva unutar BiH. Ali poklonjenom konju se ne gleda u zube. Sadaka je sadaka. Nemozes nekome uslovljavati kako ce ti i šta pokloniti.

Mislim da nije u redu bahato se postavljat u poziciji u kakvoj jesmo i kada ovisimo od sadake iz cijelog svijeta.

Pare kad uđu u BiH, ušle su u državni budzet na ovaj ili onaj način. Svi mogu imati samo koristi od toga.

Uostalom i da je donirano samo SKB Mostar, tu se liječe svi od Konjica do Neuma. Čitav klaster Igman se liječi u SKB mostar. U mostaru je 50% Bošnjaka.

Nije u redu tako na nož docekati sadaku koju niko nije dužan poslati.
NIje brate na noz. Fino kazem svaka cast, ali neka fino kazu da su donirali SKB Mostar i Bog te veselio. Nije im fino govoriti da su donirali drzavi jer od toga nece niko nista vidjeti van zone djelovanja SKB Mostar. Sve pet, samo ne treba se igrati igre rijecima. Lijepo je reci direktno, a ne krivine neke praviti. Jos jednom svaka njima cast, ali drzavi nisu pomogli, nego samo jednom dijelu. Kraj price.

Bas kao sto je Vucic pomogao manji entitet sa onim tamicem :thumbup:
channel10

#691 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by channel10 »

Ja bih svima zabranio uzimati bilo kakvu pomoc pa da svi rahat crknemo sa izabranom vlascu. Sto smo birali, tako ce nam i biti pa mozda nekad dodjemo pameti.
dalmatinka

#692 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by dalmatinka »

spreca wrote: 09/04/2020 15:16
Zato sto i nije bila namjenjena cijeloj BiH, inace nebi vise bilo glasova za HDZ :mrgreen:....i ovo je prva pomoc koja je isla samo na jednu adresu
Novac je iz fonda namijenjenog za financiranje Hrvata izvan Republike Hrvatske. Klix je krivo objavio. Čudan jedan portal,
nema dana kad ne pljuje po Hrvatskoj ali iz nekog razloga misli da je ista dužna financirati njihove mokre snove.
Za to postoje dijasporci patriJoti koji će šakom i kapom pomoći voljenoj domovini u borbi protiv bilo kakve pošasti, zar ne Spreča? :lol:
Maraschino

#693 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Maraschino »

dalmatinka wrote: 09/04/2020 15:45
Novac je iz fonda namijenjenog za financiranje Hrvata izvan Republike Hrvatske. Klix je krivo objavio. Čudan jedan portal,
nema dana kad ne pljuje po Hrvatskoj ali iz nekog razloga misli da je ista dužna financirati njihove mokre snove.
Za to postoje dijasporci patriJoti koji će šakom i kapom pomoći voljenoj domovini u borbi protiv bilo kakve pošasti, zar ne Spreča? :lol:
Pa tako brate a ne kao @Kolinda
zposao

#694 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zposao »

spreca wrote: 09/04/2020 15:24 O cemu ti ba ....Turska nije poslala pomoc Sarajevu,nego cijeloj BiH sto je i sam Erdogan proucio, za rusku pomoc mislim da je isto na cijelu BiH samo HR salje iskljucivo na adresu zamalo HDZa u Mostar osnosno Klinicki Centar Mostar...ovdje je jasno svima da su srbi i bosnjaci dobili od shake do lakta od susjeda
Dobro, tvoje mišljenje. Imaš pravo na njega. ja se ne slažem nimalo.
zposao

#695 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zposao »

Maraschino wrote: 09/04/2020 15:41 Opet se lazemo.
Ono sto dodje na drzavni racun, to se i podijeli onako kako treba. Ono sto dodje jednoj klinici to tamo i ostane.
Kao sto @spreca rece, gdje se lijece ostali Hrvati a vi zapeli za direktora Bosnjaka.
Neznam, mozda sam u zabludi, ja sam procitao na klixu da su poslali BiH 11 mil maraka. Ne spominju nigdje da je iskljucivo za SKB mostar.
zposao

#696 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zposao »

channel10 wrote: 09/04/2020 15:42
NIje brate na noz. Fino kazem svaka cast, ali neka fino kazu da su donirali SKB Mostar i Bog te veselio. Nije im fino govoriti da su donirali drzavi jer od toga nece niko nista vidjeti van zone djelovanja SKB Mostar. Sve pet, samo ne treba se igrati igre rijecima. Lijepo je reci direktno, a ne krivine neke praviti. Jos jednom svaka njima cast, ali drzavi nisu pomogli, nego samo jednom dijelu. Kraj price.

Bas kao sto je Vucic pomogao manji entitet sa onim tamicem :thumbup:
Nemam pojma, neznam šta je istina samo vidim puno pljuvanja. A pomoci nisu morali. Čak upravo suprotno, oni su pogođeniji od nas pa bi bilo normalno (da smo normalna država) da smo mi poslali njima pa barem simboličnu pomoc.

Posljedice zemljotresa koje je sam zagreb pretrpio mjerit ce se sigurno u milijardama. Imaju par bolnica koje vise nemaju finkciju, ima unistenih zgrada, kuca, bogomolja, sabor im vise nije za koristenje. Koliko ce se jos toga zbrajati. Plus ko zna stanje infrastrukture ispod zemlje jel nesto puklo.

Neznam, od mene im jedno veliko hvala. A vi ostali kako hocete. Mi smo njima poslali od šake do lakta , a ne oni nama. Nemamo pravo biti bahati.
spreca

#697 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

dalmatinka wrote: 09/04/2020 15:45
spreca wrote: 09/04/2020 15:16
Naravno,kao sto je to mnogo puta radila od 92 pa do danas,inace najveca masa novca u BiH stize od te iste dijaspore koju bi neki ovdje djelili na nasu ,vasu i njihovu,jel tako @dalmatinko...i gdje to pise da je dijaspora(bilo koja)duzna da pomaze drzavi,bogami i vama u primorju pomaze dobro svake godine,jel tako?,kako bi bilo da je nema?
channel10

#698 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by channel10 »

Ja vjerujem da ce i ovi nasi da tako kazem gubari, poslati im pomoc cim se malo smiri ovo oko korona virusa...
spreca

#699 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

zposao wrote: 09/04/2020 15:51
spreca wrote: 09/04/2020 15:24 O cemu ti ba ....Turska nije poslala pomoc Sarajevu,nego cijeloj BiH sto je i sam Erdogan proucio, za rusku pomoc mislim da je isto na cijelu BiH samo HR salje iskljucivo na adresu zamalo HDZa u Mostar osnosno Klinicki Centar Mostar...ovdje je jasno svima da su srbi i bosnjaci dobili od shake do lakta od susjeda
Dobro, tvoje mišljenje. Imaš pravo na njega. ja se ne slažem nimalo.
Tvoje pravo,nisam ni ocekivao da se slozis ,bez obzira sto je istina ono sto sam napisao
spreca

#700 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

channel10 wrote: 09/04/2020 16:10 Ja vjerujem da ce i ovi nasi da tako kazem gubari, poslati im pomoc cim se malo smiri ovo oko korona virusa...
Ne treba nam pomoc,neka nam plate za koristenje vode iz Buskog jezera,to bi bilo posteno i dobro susjedski akt
Locked