minusi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Niemand

#676 Re: minusi

Post by Niemand »

Jel na vas utice ovo kad iz vana sa minusa udjes u toplo? Meni u glavi sumi. Koja bi bila normalna temperatura da nije tolko drasticna razlika? Doduse, koja god da je, razlika je povelika. :-?
Running

#677 Re: minusi

Post by Running »

Joj ne spominji to mi ide na zivce, kad sa vana pod opremom udjem u 30 °C a ne mogu skinuti makar jaknu niti je gdje ostaviti.

Sent from my Pixel XL using Tapatalk
shalla

#678 Re: minusi

Post by shalla »

Bojim se mlada damo da se nismo razumjeli :mrgreen:
Kako misliš šumi i šta utiče li :mrgreen: Meni jedino naočale zamagle, jel to to :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#679 Re: minusi

Post by _BataZiv_0809 »

shalla wrote:Ja se nikad u životu nisam utopljavao nešto extra, ono, gdje ću navlačiti sve to na sebe, padne snijeg ja u gležnjačama na posao i sl. i svake zime 4-5 dana temperature, grlobolje i ostalih krasnih simptoma. I onda prije 4-5 godina fino odem i kupim sebi nekakve ko muške štrample, kupim fino one Goretex čizme nepropusne, kapu da imam za planine (za odlaske na posao sam nabavio one uši, ljepota koliko ugriju) i fakat dosta prorijedim prehlade, hunjavice i ostale shitove... I dalje su na meni odijelo i kravata ali sad ide i džemper i ove popratne zajebancije :mrgreen:
Ušanka zakon :D

Image
radiša

#680 Re: minusi

Post by radiša »

Niemand wrote:Meni u glavi sumi.
Jeli od rođenja ili samo zimi?
shalla

#681 Re: minusi

Post by shalla »

_BataZiv_0809 wrote:
shalla wrote:Ja se nikad u životu nisam utopljavao nešto extra, ono, gdje ću navlačiti sve to na sebe, padne snijeg ja u gležnjačama na posao i sl. i svake zime 4-5 dana temperature, grlobolje i ostalih krasnih simptoma. I onda prije 4-5 godina fino odem i kupim sebi nekakve ko muške štrample, kupim fino one Goretex čizme nepropusne, kapu da imam za planine (za odlaske na posao sam nabavio one uši, ljepota koliko ugriju) i fakat dosta prorijedim prehlade, hunjavice i ostale shitove... I dalje su na meni odijelo i kravata ali sad ide i džemper i ove popratne zajebancije :mrgreen:
Ušanka zakon :D

Image
Ma ne gumo u tome, sjebalo bi mi frizuru :mrgreen: Nabavio ove na Siranu, ocam' drama kako fino griju.

Image
Banksy

#682 Re: minusi

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
Banksy wrote:Ne umiru starci od otvorenih prozora, već od ugljičnog monoksida, zapušenih peći i dimnjaka, i pokvarenih instalacija.

Glede preciznih predviđanja, većina ovih stranica prognozirala je dvodnevni hladni talas i temp od -20, a ono, proteglo se na deset dana...

Jedina dobra stvar iz ovog leda je što je def ubijena sva štetočinska gamad u zemlji, pa će poljoprivrednici na proljeće imati lijepo, čisto, zdravo tlo.
Image
Nažalost, nije ni blizu...
Podzemnu ubija led, nadzemnu samo bandere. Biće, abd. :bih:

Gledam, još uvijek ista prognoza, pet/sub će dobro zatrpat'...
Niemand

#683 Re: minusi

Post by Niemand »

Shalla, znas ono kad ti pritisak u glavi sumi, ne znam najbolje objasniti. Vani mi je oke, al kad udjem na toplo blago se osamutim. Bas sam neki dan kontala da je to vjerovatno isto ko ono kad se vozis satima sa upaljenom klimom pa izadjes na sunce i osamuti te.

Nagla promjena za organizam, realno vani -15, dje god udjes +20 i nesto. :-?

I ne kukam, zimi je bolje :D
shalla

#684 Re: minusi

Post by shalla »

Niemand wrote:Shalla, znas ono kad ti pritisak u glavi sumi, ne znam najbolje objasniti. Vani mi je oke, al kad udjem na toplo blago se osamutim. Bas sam neki dan kontala da je to vjerovatno isto ko ono kad se vozis satima sa upaljenom klimom pa izadjes na sunce i osamuti te.

Nagla promjena za organizam, realno vani -15, dje god udjes +20 i nesto. :-?

I ne kukam, zimi je bolje :D
Ma dobro, promjene tj. razlike su fkt ekstremne ali nisam osjetio bilo kakve drastične reakcije organizma. Ono, uđem u toplo, navučem osmijeh jer sam se zgrijao i to je to. Iako, iskreno, kad dođem na posao ujutru uopšte ne bude toliko vruće, možda nekih 17-18 stepeni pa možda zato ne osjetim neke velike promjene...
O'zone
Globalni moderator

#685 Re: minusi

Post by O'zone »

Vani cca -2.... kao da je ljeto :D

s mobt'ela
Filter

#686 Re: minusi

Post by Filter »

O'zone wrote:Vani cca -2.... kao da je ljeto :D

s mobt'ela

fakat, bas ugrijalo
radiša

#687 Re: minusi

Post by radiša »

ja izaso u sorcu da bacim smece raja me gleda
Tomahawk11
Globalni moderator

#688 Re: minusi

Post by Tomahawk11 »

radiša wrote:ja izaso u sorcu da bacim smece raja me gleda
Znaci, ti s onaj u sorcu kod kruznog na Otoci sto vidjam.
radiša

#689 Re: minusi

Post by radiša »

Mozda mi je neki rod,nisam.
turbofolk

#690 Re: minusi

Post by turbofolk »

Sad će visibabe i jagorčevine :D
O'zone
Globalni moderator

#691 Re: minusi

Post by O'zone »

Ispred BBI ono čudo pokazuje +3

A jutros kad sam izašao u 9 bilo -8
shalla

#692 Re: minusi

Post by shalla »

U nedjelju u Pennyju u Nedžarićima ja došao sa puncem da kupimo akumulator kad izlazi lik u onom šorcu za kupanje i stavlja neko staklo u džip :shock: :shock: :shock:
Kažu kasnije na kasi da je nekakav stranac, jebo mater jedino da je iz Sibira pa da mu je bilo normalno izaći u šorcu na -17 :mrgreen:
jao_situacije

#693 Re: minusi

Post by jao_situacije »

joj koliko kukate :-)
Banksy

#694 Re: minusi

Post by Banksy »

Sinoć -16, jutros -4, za desetak sati 12 stepeni, to je prilično nagla promjena...
radiša

#695 Re: minusi

Post by radiša »

shalla wrote:
U nedjelju u Pennyju u Nedžarićima ja došao sa puncem da kupimo akumulator kad izlazi lik u onom šorcu za kupanje i stavlja neko staklo u džip :shock: :shock: :shock:
Kažu kasnije na kasi da je nekakav stranac, jebo mater jedino da je iz Sibira pa da mu je bilo normalno izaći u šorcu na -17 :mrgreen:
skoro sam cito na -28 u Rusiji voze bicikla,valjalu se u sorcevima po snjegu,blesav narod.
Tomahawk11
Globalni moderator

#696 Re: minusi

Post by Tomahawk11 »

Banksy wrote:Sinoć -16, jutros -4, za desetak sati 12 stepeni, to je prilično nagla promjena...
Odnosno, epidemija gripe, virusi.
shalla

#697 Re: minusi

Post by shalla »

radiša wrote:
shalla wrote:
skoro sam cito na -28 u Rusiji voze bicikla,valjalu se u sorcevima po snjegu,blesav narod.
Moji dobri prijatelji iz Beograda su nekoliko godina živjeli u gradu Tyumen u Sibiru i kažu nekako se jednostavno navikneš iako naša tijela nisu genetski predodređena za to ali ono, nakon par godina ti postane normalno otići do prodavnice bez jakne iako je vani -15 (a temperature su im znale ići i do -35)...
sabanss

#698 Re: minusi

Post by sabanss »

shalla wrote: Moji dobri prijatelji iz Beograda su nekoliko godina živjeli u gradu Tyumen u Sibiru i kažu nekako se jednostavno navikneš iako naša tijela nisu genetski predodređena za to ali ono, nakon par godina ti postane normalno otići do prodavnice bez jakne iako je vani -15 (a temperature su im znale ići i do -35)...
Sta bi ovo trebalo da znaci? Rusi imaju krzno koje mi nemamo ili nesto slicno :D

Fazon je da mi u kulturi imamo iracionalan strah od hladnoce koji se prenosi sa koljena na koljeno i usadjuje u podsvijest od malih nogu: "ubice te propuh", "stavi kapu, dobices upalu usiju", "ne sjedi na hladnom betonu", "obuci potkosulju, prehladices se", "obuci debele carape"... Sto je ok u nekim prilikama ali mi se ovih savjeta pridrzavamo od -40 do +50.

Ja spavam na propuhu, 99% vremena provodim u kratkim rukavima cak i na temperaturama ispod nule, gleznjacu nisam u zivotu obuo, cizme samo ako je snijeg preko koljena, potkosulju nemam u ormaru uopste, kapu takodjer. Nisam primjetio da sam nesto vise prehladjen ili bolestan nego ostali. Jednostavno sam navikao i zasad ide odlicno. Pretpostavljam da sada ide cuveno: "sve do jednom" :D
shalla

#699 Re: minusi

Post by shalla »

sabanss wrote:
shalla wrote: Moji dobri prijatelji iz Beograda su nekoliko godina živjeli u gradu Tyumen u Sibiru i kažu nekako se jednostavno navikneš iako naša tijela nisu genetski predodređena za to ali ono, nakon par godina ti postane normalno otići do prodavnice bez jakne iako je vani -15 (a temperature su im znale ići i do -35)...
Sta bi ovo trebalo da znaci? Rusi imaju krzno koje mi nemamo ili nesto slicno :D

Fazon je da mi u kulturi imamo iracionalan strah od hladnoce koji se prenosi sa koljena na koljeno i usadjuje u podsvijest od malih nogu: "ubice te propuh", "stavi kapu, dobices upalu usiju", "ne sjedi na hladnom betonu", "obuci potkosulju, prehladices se", "obuci debele carape"... Sto je ok u nekim prilikama ali mi se ovih savjeta pridrzavamo od -40 do +50.

Ja spavam na propuhu, 99% vremena provodim u kratkim rukavima cak i na temperaturama ispod nule, gleznjacu nisam u zivotu obuo, cizme samo ako je snijeg preko koljena, potkosulju nemam u ormaru uopste, kapu takodjer. Nisam primjetio da sam nesto vise prehladjen ili bolestan nego ostali. Jednostavno sam navikao i zasad ide odlicno. Pretpostavljam da sada ide cuveno: "sve do jednom" :D
Ma pogrešno sam se izrazio ali ono, jasno ti je o čemu govorim. Ne podnose isto Skandinavci i mi -15 sigurno...
Ili možda živim u zabludi :shock:
sabanss

#700 Re: minusi

Post by sabanss »

shalla wrote: Ma pogrešno sam se izrazio ali ono, jasno ti je o čemu govorim. Ne podnose isto Skandinavci i mi -15 sigurno...
Ili možda živim u zabludi :shock:
Ma jasno je :D Nije genetika vec ono sto nam trube od malih nogu.
Post Reply