Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Smrcak15

#676 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Smrcak15 »

klavirdžija wrote:Jesi li se zapitao ma li gdje u Kur'anu da postoji recimo "Na", a da se brojke ne slažu? Koliko puta se "Na" pojavljuje ukupno?
covjece boziji, ja tebi jedno ti drugo, ne gleda se u cijelom Kur'anu nego smao u jednoj suri, razumijes li me, jedna sura samo a to je jedina hemijska sura, koja se zove Zeljezo.

negledaju se niti traze elementi u drugim surama, sta cu traziti hemijske elementi u suri Razvod braka, mislim nema veze svezom, ali je logicno da se trazi gdje ima veza a to je sura Zeljezo, jer pripada hemijskim elementima.

ne gleda se koliko se ukupno pojavljuje nego se gleda da bude cim prva oznaka se pojavi da krene programiranje od nje, a ne da se skace od oznake do oznake, moramo biti dosljedni a ne skakati od oznake do oznake i traziti neke korelacije.

znaci Na (natrij) se prvi put pojavljuje u tom 9 ajetu dokaz dolje

kopiraj slova Na i ubacis u Kuranski pretrazivac pa ce ti odmah markirati sve gdje se nalazi, otidji do sure 57 (zeljezo) i vidjet ces da je prvi put u ajetu 9 kojem se broje rijeci do kraja i ispadne 11 rijeci kao sto je atomski broj 11
نا
http://www.answering-christianity.com/c ... &B1=Search
Smrcak15

#677 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Smrcak15 »

klavirdžija wrote:Smicak, izgleda da se ipak baviš samo copy & paste trollanjem, da u stvari ni sam ne razumiješ šta postuješ. Nek ti je sa srećom, valjda jednom savladaš i osnove matematike.
to su sve moje slike koje sam radio davno i imam ih pohranjene pa sad ako postiram svoje slike i svoje istrazivacke radove koju su radjeni godinama , ti me optuzujes za nekakvo trolanje

ovdje pricamo dali je Kuran od allaha ili ljudi, ove slike dokazuju da je Kur'an od allaha, a vi ste tu da oborite to ako mozete.
Bloo
Globalna šefica

#678 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Bloo »

ocito neko slicno rezonovanje
Water: H2O

Note that water is composed of two atoms of Hydrogen Atomic Number and Atomic Weight of 1, and one atom of Oxygen, Atomic Number 8 and Atomic Weight of 16. So you have (2x1, 16) for Atomic Weights, and Revelation 21:6, corresponding to this, is about Christ (Alpha and Omega) and the water of life:

21:6 "And he said unto me, It is done. I am Alpha and Omega, the beginning and the end. I will give unto him that is athirst of the fountain of the water of life freely."
Bloo
Globalna šefica

#679 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
klavirdžija wrote:Smicak, izgleda da se ipak baviš samo copy & paste trollanjem, da u stvari ni sam ne razumiješ šta postuješ. Nek ti je sa srećom, valjda jednom savladaš i osnove matematike.
to su sve moje slike koje sam radio davno i imam ih pohranjene pa sad ako postiram svoje slike i svoje istrazivacke radove koju su radjeni godinama , ti me optuzujes za nekakvo trolanje

ovdje pricamo dali je Kuran od allaha ili ljudi, ove slike dokazuju da je Kur'an od allaha, a vi ste tu da oborite to ako mozete.
ja ne bih nista da obaram, već samo da mi odgovoris na pitanja :D
da li potrebno da riječi okolo MG imaju smisla sa pojmom Magnezij, to jeste da li treba rečenica u kojoj se spominje MG imati smisla ili?
koliko hemijski elemenata se moze pronaci u toj suri?
sta sa novim elementima koji se otkrivaju?
Sta sa elementima koji mozda sadrze slova koja ne postoje u arapskom, ako ima takvih?
jasko_ba

#680 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by jasko_ba »

Image
Smrcak i ekipa mu :mrgreen:
klavirdžija

#681 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by klavirdžija »

Smrcak15 wrote:
klavirdžija wrote:Jesi li se zapitao ma li gdje u Kur'anu da postoji recimo "Na", a da se brojke ne slažu? Koliko puta se "Na" pojavljuje ukupno?
covjece boziji, ja tebi jedno ti drugo, ne gleda se u cijelom Kur'anu nego smao u jednoj suri, razumijes li me, jedna sura samo a to je jedina hemijska sura, koja se zove Zeljezo.

negledaju se niti traze elementi u drugim surama, sta cu traziti hemijske elementi u suri Razvod braka, mislim nema veze svezom, ali je logicno da se trazi gdje ima veza a to je sura Zeljezo, jer pripada hemijskim elementima.

ne gleda se koliko se ukupno pojavljuje nego se gleda da bude cim prva oznaka se pojavi da krene programiranje od nje, a ne da se skace od oznake do oznake, moramo biti dosljedni a ne skakati od oznake do oznake i traziti neke korelacije.

kopiraj slova Na i ubacis u Kuranski pretrazivac pa ce ti odmah markirati sve gdje se nalazi, otidji do sure 57 (zeljezo) i vidjet ces da je prvi put u ajetu 9 kojem se broje rijeci do kraja i ispadne 11 rijeci kao sto je atomski broj 11
نا
Ma ja, trebamo tvoju najnoviju matematiku primjeniti da bi to ferceralo, gdje će nam duša...

Dijete drago, da prebrojiš koliko se puta recimo Na pojavljuje, a eventualno samo jednom u nekakvoj nategnutoj kombinaciji sa brojem 11, za nadati se da bi ti tada bilo jasnije zašto ovo što kopiraš ovdje najobičnija budalaština za polupismene.

Da npr uvidiš da se Na pojavljuje recimo 824 puta, a samo jednom onako kako je tebi merak, valjda bi ti i teorija vjerovatnoće postala makar manje mistična.
Smrcak15

#682 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Bloo wrote:da ponovim pitanje dok se nije izgubilo u moru ovih slika

da li potrebno da riječi okolo MG imaju smisla sa pojmom Magnezij, to jeste da li treba rečenica u kojoj se spominje MG imati smisla ili?
Sta sa elementima koji mozda sadrze slova koja ne postoje u arapskom, ako ima takvih?
:zoka:
pronadjeni su mnogi elementi
kao

Radon, Galium, Zirkonium, Neodimium, Kalium, Flor, Argon, Tantal, Bismut, Astatin, Nitrogen, Sumpor, Natrium, Hidrogen, Klor, Kripton, Licium, Nikel, Niobium, Rubidium,Samarium, Strotonium, Titanij, Vanadium, Bohrium a siguran sam da ih jos ima samo treba vremena za istrazivanje.

da li potrebno da riječi okolo MG imaju smisla sa pojmom Magnezij,
nije potrebno
kojim

uostalom, niko netvrdi da se moraju svi naci, ali ovi svi napomenutidaju zapravo da mozemo vjeorvati da su programirani u suri zeljezo
neznam, jer nisam znao kako traziti takve elemente ako imaju X u oznaci

dok recimo KLor

oznaka je Cl, kako se izgovara to je KLor, kao KL

to znaci da bi trebali traziti u tom slucaju KL jer C nema u arapskom

pogledaj ovdje
Image
Bloo
Globalna šefica

#683 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Bloo »

neko govori i hlor :D
Bloo
Globalna šefica

#684 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Bloo »

Znači nema karbona - C? koji je nekako najbitniji..
Smrcak15

#685 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Smrcak15 »

klavirdžija wrote:
Smrcak15 wrote:

نا
Ma ja, trebamo tvoju najnoviju matematiku primjeniti da bi to ferceralo, gdje će nam duša...

Dijete drago, da prebrojiš koliko se puta recimo Na pojavljuje, a eventualno samo jednom u nekakvoj nategnutoj kombinaciji sa brojem 11, za nadati se da bi ti tada bilo jasnije zašto ovo što kopiraš ovdje najobičnija budalaština za polupismene.

Da npr uvidiš da se Na pojavljuje recimo 824 puta, a samo jednom onako kako je tebi merak, valjda bi ti i teorija vjerovatnoće postala makar manje mistična.
razumijes li sta ti se pise

kazem ti od prve oznake ne od 824 oznake, nego od prve koja naleti od nje se pocinje racunati tako da se nema plaho puno mogucnosti pa makar ih na hiljade bilo.
Bloo
Globalna šefica

#686 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Bloo »

erm zar nije oznaka klora Cl?...kao međunarodno prihvacena hem elementa?
klavirdžija

#687 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by klavirdžija »

Haj spavaj dijete, dosta bi lupetanja.
Smrcak15

#688 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:Znači nema karbona - C? koji je nekako najbitniji..
kako cemo K upotrijebiti kad imamo vec K(kalium)
Image
Smrcak15

#689 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Smrcak15 »

klavirdžija wrote:Haj spavaj dijete, dosta bi lupetanja.
znaci kad nemozes oboriti dokaze onda barem popljuj :-)
Bloo
Globalna šefica

#690 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
kako cemo K upotrijebiti kad imamo vec K(kalium)
to ti sebe pitaj :D
nekako mi je logicnije, sa aspekta hemije, da bude taj nesretni ugljik...koji cini citav zivi svijet
Smrcak15

#691 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Smrcak15 »

ko kaze da nema, posto arapi imaju dva k, mehko K, i tvrdo K, tvrdo K u onom gore slucaju predstavlja Kalium, dok mehko upravo sad sam pogledao i nasao taj tvoj C(karbon) sto si trazila

ako uzmemo

57:1 سورة الحديد بسم الله الرحمن الرحيم ٛــــ سبح لله مافي السماوات والارض وهو العزيز الحكيم

‏57:2 له ملك

oznacio sam velikim slovima tih 6 slova izmedju dva mehka slova K, izmedju prvog pojavljivanja mehkog K i drugog pojavljivanja mehkog K ima 6 slova

Karbon ima atomski broj 6.

Jesi li sad zadovljna , jeli ti srce na mjestu, nisam ga prije trazio, nasao sa ga u roku 2 minute pomocu pretrazivaca :D
Bloo
Globalna šefica

#692 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Bloo »

A ako je drugo slovo c, npr Sc kako odlucis kad je tvrdo kad je mekO?
Sta sa elementima koji sadrze ostala slova kojih nema u arapskom?
Plavo-bijeli

#693 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Plavo-bijeli »

Smrcak15 wrote:

Sami fact da je dva puta za redom napisao "allah" malim slovom mi govori da je Smrcak troller i to jako dobar. Bravo :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#694 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Bloo »

Plavo-bijeli wrote: Sami fact da je dva puta za redom napisao "allah" malim slovom mi govori da je Smrcak troller i to jako dobar. Bravo :thumbup:
Ma daj..taman sam se pocela osjecati ko Sokrat
Plavo-bijeli

#695 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Plavo-bijeli »

Smrcak15 wrote:
Plavo-bijeli wrote:Problem je u tome što sa tobom Smrcak raspravljati je isto kao sa golubom igrati šaha. Golub prvo figure obori krilima, posere se na figure i onda se hvali poslije kako je pobjedio. :zzzz:
Onog momenta kad si nazvao Teoriju evolucije samo teorijom, admini su te trebali odmah trebali banovati sa onih dijelova foruma u kojima raspravljaš o nauci i naučnim stvarima iz Kur'ana. To je isto ko da si se javio na forum o matematici i krenuo pametovati, a na samom početku si rekao da je 8*5=42, a da se sam nakon toga nisi ispravio. Naveli smo ti hiljadu dokaza koji su potkrijepljeni bili argumentima, na koje si ti zažmirio i dao svoju verziju priče i kao stavio tačku na to. Na fazon ja ti kažem Zemlja je okrugla, a Kur'an kaže da je ravna, a ti kažeš e pa hajde ako je okrugla što onda ne možeš ići samo pravo, pravo i doći na jedno te isto mjesto i ti si stavio tačku na tu priču. Mi ti onda, lupam, odgovorimo pa možeš ići samo pravo i doći na jedno mjesto, ti to ignorišeš i napišeš post "Ako je Muhammed kopirao Bibliju kako to da u jednoj od 6500+ ajeta ili u 100+ sura se nalazi jedna riječ koja ima skoro sva slova neutrona, te broj tog ajeta predstavlja samo jedan od drugih stotinu osobina koje taj neutron ima. Tipa..
Mass 1.674927471(21)×10−27 kg[3]
939.5654133(58) MeV/c2[3]
1.00866491588(49) u[3]
Mean lifetime 881.5(15) s (free)
Electric charge 0 e
0 C
Electric dipole moment 2.9×10−26 e⋅cm (upper limit)
Electric polarizability 1.16(15)×10−3 fm3
Magnetic moment −0.96623650(23)×10−26 J·T−1[3]
−1.04187563(25)×10−3 μB[3]
−1.91304273(45) μN[3]
Magnetic polarizability 3.7(20)×10−4 fm3
Spin 1⁄2
Isospin 1⁄2
Parity +1
Condensed I(JP) = 1⁄2(1⁄2+)

Znači veća je šansa naići na neko poklapanje u Quranu nego ne naići... Ali u tome što si rekao da neutron ima 1839 puta veću masu od elektrona si fulio, ili ako je od Boga to dokaz, onda je on fulio. Pustit ću te sam da istražiš po googleu, jer nigdje osim na wikipediji(koju može svako ispravljati haha) se ne spominje 1839. Taman i da je 1839, a nije, i taj 1839 je otprilike zaokružen. Može bit 1838.8999 može bit 1839.118, znači kako god okreneš to ne može bit dokaz za postojanje nekog nadnaravnog čuda u Kur'anu.

Oni koji smatraju da je njihova knjiga od strane Boga, te traže čuda u njoj, sigurno će na njih naići, bez obzira da li ta knjiga bila poslata od Boga, ili ne. Dovoljan je dokaz kod onih koji traže čuda u Bibliji. Sam Isak Newton ih je tražio. Pa sama činjenica da ne postoje dokazi da Kur'an nije mijenjan od nastanka razbija svu priču oko Kur'ana jer u njemu postoji ajet u kojem se Bog kao kune da će Kur'an ostati nepromijenjen tokom života, a imamo najstarije verzije Kur'ana koje nisu u potpunosti iste u odnosu na sadašnju verziju. Sama činjenica da u Kur'anu se spominje postojanje Isusa za kojeg još ni sami kršćani nemaju validnne dokaze da je on postojao je isto jedan od dokaza da su sve religije izmišljene.

Što se tiče činjenice da je riječ dan spomenuta u Kur'anu 365 puta isto ništa ne znači, osim možda da je Muhammed se trudio da riječ dan bude spomenuta toliko puta, ne znajući da...

A leap year has 366 days, as opposed to a common year, which has 365. Nearly every 4 years is a Leap Year, and we add a Leap Day, an extra – or intercalary – day on February 29. Leap years have 29 days in February, not 28.

Ipak da ja stavim tačku i na priču da je neutron teži 1839 puta od elektrona, pošto ti konstantno to spominješ i navodiš da je to jedan od dokaza nadnaravnog, nije mi teško bilo izračunati:

Masa neutrona je 1.6749 x 10^-27(na minus 27) kg.
Masa elektrona je 9.1 x 10^-31 kg.
Masa neutrona je 1840.5494505494505494505494505495 puta teža od mase elektrona.

Image

kome cemo vjerovati tebi ili NASA:i

http://hesperia.gsfc.nasa.gov/sftheory/glossary.htm
Neutron
An electrically neutral elementary particle. A neutron is 1839 times heavier than an electron.

http://medical-dictionary.thefreedictio ... utron+mass
An electrically neutral subatomic particle in the baryon family, having a mass 1,839 times that of the electron, stable when bound in an atomic nucleus, and having a mean lifetime of approximately 1.0×103 seconds as a free particle. It and the proton form nearly the entire mass of atomic nuclei.

http://www.scienceclarified.com/everyda ... works.html
1/1836 and 1/1839 the mass of the proton and neutron respectively.

http://www.britannica.com/science/neutron
Neutron, neutral subatomic particle that is a constituent of every atomic nucleus except ordinary hydrogen. It has no electric charge and a rest mass equal to 1.67493 × 10−27 kg—marginally greater than that of the proton but nearly 1,839 times greater than that of the electron.

sve stranice govore pa i NASA kazu 1,839, kome sad vjerovati tvojim proracunima ili svih ovih naucnih stranica?
treba se biti iskren pa priznati ako je nesto tacno, kazi, budi musko, "tacno je ali ipak necu da vjerujem i tacka"
Nevezano za to što smo shvatili da si obični troller i što si nas baš zeznuo, da riješimo ovo zbog drugih muslimana koji ovo čitaju.
https://chemistry.osu.edu/~woodward/ch121/ch2_atoms.htm
Neutron
Masa(u gramima)
1.6750 x 10-24 g = 0.000000000000000000000001675
Masa(amu)
1.008701

Elektron
Masa (u gramima)
9.110 x 10-28 g= 0.000000000000000000000000000911
Masa (amu) 0.000549
Neutron je 1838.6388583973655323819978046103 puta teži od elektrona. Nisam siguran kako sam ja dobio u prvom računanju 1840, a nije ni bitno. Možete sami naći ispravne brojke i sami izračunati razliku.
Lavabo

#696 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Lavabo »

Smrcak15 wrote:
ko kaze da nema, posto arapi imaju dva k, mehko K, i tvrdo K, tvrdo K u onom gore slucaju predstavlja Kalium, dok mehko upravo sad sam pogledao i nasao taj tvoj C(karbon) sto si trazila

ako uzmemo

57:1 سورة الحديد بسم الله الرحمن الرحيم ٛــــ سبح لله مافي السماوات والارض وهو العزيز الحكيم

‏57:2 له ملك

oznacio sam velikim slovima tih 6 slova izmedju dva mehka slova K, izmedju prvog pojavljivanja mehkog K i drugog pojavljivanja mehkog K ima 6 slova

Karbon ima atomski broj 6.

Jesi li sad zadovljna , jeli ti srce na mjestu, nisam ga prije trazio, nasao sa ga u roku 2 minute pomocu pretrazivaca :D
Zašto Muhamed i njegovi nasljednici nisu iskoristili svu ovu nauku za svoje koristi, ako je odgovor negativan, da li to onda znači da ni oni nisu tumačili kuran "kako treba" ?
ABH017

#697 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by ABH017 »

Kur'an je (u nekoj definiciji) objavljen cijelom čovječanstvu, ne samo arapima, ne samo muslimanima, kao uputa do sudnjeg dana. Zašto ga ljudi ne izučavaju, i ako ga izučavaju, rade to isključivo da bi dokazali greške u njemu, i time negirali njegovo Božansko porijeklo, ne možemo pripisati Bogu.

هُوَ الَّذِي أَنْزَلَ عَلَيْكَ الْكِتَابَ مِنْهُ آيَاتٌ مُحْكَمَاتٌ هُنَّ أُمُّ الْكِتَابِ وَأُخَرُ مُتَشَابِهَاتٌ ۖ فَأَمَّا الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ زَيْغٌ فَيَتَّبِعُونَ مَا تَشَابَهَ مِنْهُ ابْتِغَاءَ الْفِتْنَةِ وَابْتِغَاءَ تَأْوِيلِهِ ۗ وَمَا يَعْلَمُ تَأْوِيلَهُ إِلَّا اللَّهُ ۗ وَالرَّاسِخُونَ فِي الْعِلْمِ يَقُولُونَ آمَنَّا بِهِ كُلٌّ مِنْ عِنْدِ رَبِّنَا ۗ وَمَا يَذَّكَّرُ إِلَّا أُولُو الْأَلْبَابِ

On tebi objavljuje Knjigu, u njoj su ajeti jasni, oni su glavnina Knjige, a drugi su manje jasni. Oni čija su srca pokvarena-željni smutnje i svog tumačenja-slijede one što su manje jasni. A tumačenje njihovo zna samo Allah. Oni koji su dobro u nauku upućeni govore:''Mi vjerujemo u njih, sve je od Gospodara našeg!'' A samo razumom obdareni shvaćaju. (3:7)

Tematika svih navoda usmjerena je ka suštini objave.

U Božijoj Knjizi postoje precizne i jasne upute, kao naprimjer ona iz ajeta ''KUL HU VALLaHU EHAD''- koja znači: ''Reci: On je Allah jedan''. Takvi ajeti su glavnina Kur'ana i oni predstavljaju izvor kao i objašnjenje za ostale ajete. Postoje kompleksni ali i višeznačni ajeti poput onog koji kaže: ''JEDULLAHI FEUKA EJDIHIM''- ''Allahova ruka je iznad njihovih ruku''. Jasno je da se u ovom slučaju ne misli na materijalnu prisutnost ili ruku, nego na Božiju snagu i vlast koju slijede pravednici.

Ispisan jasno i neposredno, bezprijekornim-neuporedivim stilom, Kur'an u sebi sadrži veliku količinu znanja i mnoštvo odrednica koje nas nepogrešivo vode ka Istini. No razumijevanje očite Istine za mnoge je teško, tako da su samo osobe čista srca spremne i sposobne da shvate suštinu Božijeg govora. Postoji veliki broj ljudi koji žele druge ostaviti u zabludi, pa u namjeri da dostignu vlastite ciljeve pribjegavaju proizvoljnom tumačenju pojedinih ajeta. U svojim tumačenjima oni usaglašavaju sveti rukopis sa svojim devijantnim ponašanjem. Allah opominje ljude da kur'ansku poruku prihvataju samo od poslanika, evlija i visoko moralnih učenjaka, koji posjeduju sposobnost istinskog razumijevanja veličanstvene Božije mudrosti.

Tekst preuzet sa:
http://bosnianold.ws.irib.ir/radioislam ... ajet-1-dio
klavirdžija

#698 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by klavirdžija »

Smrcak15 wrote:
klavirdžija wrote:Haj spavaj dijete, dosta bi lupetanja.
znaci kad nemozes oboriti dokaze onda barem popljuj :-)
Pošto ti se ne čita i uče osnovi matematike i logike, možda ti ovaj film makar malo pomogne:

http://www.imdb.com/title/tt0387808/
RNG_25

#699 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by RNG_25 »

Plavo-bijeli wrote:Sami fact da je dva puta za redom napisao "allah" malim slovom mi govori da je Smrcak troller i to jako dobar. Bravo :thumbup:
Zapravo je samo spammer, ništa više. Ne znam ko je gori doduše, on koji spamuje temu sa svojim glupostima, ili oni koji te gluposti čitaju. Jedina pametna opcija je "Add foe"...
Smrcak15

#700 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:A ako je drugo slovo c, npr Sc kako odlucis kad je tvrdo kad je mekO?
Sta sa elementima koji sadrze ostala slova kojih nema u arapskom?
Umjesto c trazis ako ima gdje sk sa mehkim k ili Sk sa tvrdim i vidis ima li ikakvog programiranja.
Post Reply