covjece boziji, ja tebi jedno ti drugo, ne gleda se u cijelom Kur'anu nego smao u jednoj suri, razumijes li me, jedna sura samo a to je jedina hemijska sura, koja se zove Zeljezo.klavirdžija wrote:Jesi li se zapitao ma li gdje u Kur'anu da postoji recimo "Na", a da se brojke ne slažu? Koliko puta se "Na" pojavljuje ukupno?
negledaju se niti traze elementi u drugim surama, sta cu traziti hemijske elementi u suri Razvod braka, mislim nema veze svezom, ali je logicno da se trazi gdje ima veza a to je sura Zeljezo, jer pripada hemijskim elementima.
ne gleda se koliko se ukupno pojavljuje nego se gleda da bude cim prva oznaka se pojavi da krene programiranje od nje, a ne da se skace od oznake do oznake, moramo biti dosljedni a ne skakati od oznake do oznake i traziti neke korelacije.
znaci Na (natrij) se prvi put pojavljuje u tom 9 ajetu dokaz dolje
kopiraj slova Na i ubacis u Kuranski pretrazivac pa ce ti odmah markirati sve gdje se nalazi, otidji do sure 57 (zeljezo) i vidjet ces da je prvi put u ajetu 9 kojem se broje rijeci do kraja i ispadne 11 rijeci kao sto je atomski broj 11
نا
http://www.answering-christianity.com/c ... &B1=Search