Taj lik i njegove duboke misli, izrecene u pauzi izmedju silnih briga za srpski narod i PC, su nekoliko stepenica iznad mog nivoa inteligencije, tako da ga nit' sta kontam nit' me interesuje ta prica.Fudo387 wrote:
Tako je, a ti tamo gledaj da te Dodik ne zajebe i nagovori da nas ispisete iz drzavljanstva, i sve pet.
Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
- Gojeni H
#676 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
-
Bodkin
#677 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Ima ima. Kupili mu novuTabhana wrote:Jedan nema veš mašinu, drugi ne znaju kuhatiBodkin wrote:Ne govorim i posjeti roditeljima jebote. Ja se sa svojima cujem skoro dnevno. Govorim o tome da curi od 28 mama pravi rucak za nju i muza, a momku od 26 pere ves
- muha_sa
#678 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
ko eto neka mudrolija skuhat rucakBodkin wrote:Ima ima. Kupili mu novuTabhana wrote:Jedan nema veš mašinu, drugi ne znaju kuhatiBodkin wrote:Ne govorim i posjeti roditeljima jebote. Ja se sa svojima cujem skoro dnevno. Govorim o tome da curi od 28 mama pravi rucak za nju i muza, a momku od 26 pere vesa da zensko od 28 u braku ne zna kuhati i trci mami po rucak je odron
-
Bodkin
#679 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Pa meni i nije. Zivim samostano od 18e. Ali ovoj rodici jeste izgleda 
- bogibatina
#680 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Bodkin wrote: Zivim samostalno od 18e.
Meni licno, najbolja odluka u zivotu. I opet nije pala kasika u med tj, cuo sam se sa starcima skoro svaki dan.
Naravno, imao sam stipendiju u NL (400e a soba 300e) i uz poslic u kafani 2-3 dana sedmicno sve je bilo ok.
A mom roletu u SA sa dzeparcom od 300KM i praznim stanom (i najmanje tri stele za dobar studentski poslic) je bolje bilo sa mamom jer jbg ko ce kuhati i cistiti svaki dan…i valja jos dnevno odspavati 2 sata popodne
- Tabhana
#681 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
2-3 dana u sedmici u kafiću u Bosni = 20-30KM
I niko te neće primiti ako ne radiš 7 dana u sedmici.
Najlakše se osamostaliti kada si vani, imaš opcije, u Bosni nemaš opcija, možda jedino u Sarajevu.
I niko te neće primiti ako ne radiš 7 dana u sedmici.
Najlakše se osamostaliti kada si vani, imaš opcije, u Bosni nemaš opcija, možda jedino u Sarajevu.
-
Bodkin
#682 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Ne moras raditi da bi naucio kuhati i upaliti masinu ili opeglati sebi kosulju
- JohnnyS
#683 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Umrijet ću, neću uspjeti opeglati košulju. Sve drugo znam, to nikako nisam uspio naučiti 
-
artime
#684 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Bravo tibogibatina wrote:Bodkin wrote: Zivim samostalno od 18e.![]()
Meni licno, najbolja odluka u zivotu. I opet nije pala kasika u med tj, cuo sam se sa starcima skoro svaki dan.
Naravno, imao sam stipendiju u NL (400e a soba 300e) i uz poslic u kafani 2-3 dana sedmicno sve je bilo ok.
A mom roletu u SA sa dzeparcom od 300KM i praznim stanom (i najmanje tri stele za dobar studentski poslic) je bolje bilo sa mamom jer jbg ko ce kuhati i cistiti svaki dan…i valja jos dnevno odspavati 2 sata popodneSto prije pustititi djecu da se osamostale. Naravno, ako porodicna i materijalna situacija to dopusta. A, ako dopusta i imas dvije i po banke u guzici a mater ti gace pere, rokni se.
- bogibatina
#685 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Nadovezao sam se na post od @bodkina o samostalnosti. Pardon, zaboravio sam napisati da se radi o anegdoti od prije 10 god. I, rekao sam mu. Ti zadovoljan? Huju kuci prosipaj a ne ovdje na forumu.artime wrote:Bravo tibogibatina wrote:Bodkin wrote: Zivim samostalno od 18e.![]()
A mom roletu u SA sa dzeparcom od 300KM i praznim stanom (i najmanje tri stele za dobar studentski poslic) je bolje bilo sa mamom jer jbg ko ce kuhati i cistiti svaki dan…i valja jos dnevno odspavati 2 sata popodneSto prije pustititi djecu da se osamostale. Naravno, ako porodicna i materijalna situacija to dopusta. A, ako dopusta i imas dvije i po banke u guzici a mater ti gace pere, rokni se.
To sve radis ZA SEBE, pravis sebi ugodjaj. Sljedeci put reci roletu u cemu grijesi, pa da se fino ugleda na teme, a ne ovdje na forumu
-
artime
#686 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Ma da.. hujabogibatina wrote:Nadovezao sam se na post od @bodkina o samostalnosti. Pardon, zaboravio sam napisati da se radi o anegdoti od prije 10 god. I, rekao sam mu. Ti zadovoljan? Huju kuci prosipaj a ne ovdje na forumu.
- bogibatina
#687 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
U pravu si, nije huja. Do mene je. Pozdrav iz Amsterdama.artime wrote:Ma da.. hujabogibatina wrote:Nadovezao sam se na post od @bodkina o samostalnosti. Pardon, zaboravio sam napisati da se radi o anegdoti od prije 10 god. I, rekao sam mu. Ti zadovoljan? Huju kuci prosipaj a ne ovdje na forumu.pozdrav iz sa, i za roleta
- U-zap
#688 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
treba iseliti iz bosne, svako ko moze toplo mu preporucujem.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#689 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Sva istina ukratko.U-zap wrote:treba iseliti iz bosne, svako ko moze toplo mu preporucujem.
- Tabhana
-
kosava
#691 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Gojeni H wrote:
Sve se svodi na novac i mogucnost kupovine veceg broja igracaka.
Da je drugacije ne bi ogroman broj nekadasnjih Bosanaca zivio u St. Luisu, gradu u kojem je u aprilu broj ubistava porastao za 82% u odnosu na isti period prosle godine.
Gledajuci samo na postotke nasilnog kriminala, Bosanaca vjerovatno ne bi bilo uopste u Juznoj Africi, koja vazi za jednu od najnasilnijih tacaka na Zemlji.
Gojeni vecina ih zivi tamo zato sto slabo ide Engleski a i pustilo se korijenje, a najvise da bi im se djecal udala i ozenila Bosnacima i Bosankama.
St. Louis je uvijek bio vodeci po broju ubistava za grad te velicine u Americi.
- muminovic
#692 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
tek ce sada da krene iseljavanje od 01.07 - jer 500.000 ljudi u BiH ima i Hrvatski pasos.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#693 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Ja mislim da i jest cilj igre, da odavde ode 1/4 stanovnistva.muminovic wrote:tek ce sada da krene iseljavanje od 01.07 - jer 500.000 ljudi u BiH ima i Hrvatski pasos.
- petunija
#694 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Dosta ljudi sa Hr pasošima ovdje ima dobre poslove, tako da sumnjam da će takvi napustiti standard koji imaju i otići u neizvjesno.muminovic wrote:tek ce sada da krene iseljavanje od 01.07 - jer 500.000 ljudi u BiH ima i Hrvatski pasos.
- JanuaryJones
#695 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Upravo. Velika većina ljudi koji imaju hrvatske putovnice imaju i dobre poslove, tako da od tog masovnog iseljavanja neće biti ništa. Bauštela, SSS, medicinari ali oni su i prije 1.07 mogli tako da ne vidim neku masovnu emigraciju.petunija wrote:Dosta ljudi sa Hr pasošima ovdje ima dobre poslove, tako da sumnjam da će takvi napustiti standard koji imaju i otići u neizvjesno.muminovic wrote:tek ce sada da krene iseljavanje od 01.07 - jer 500.000 ljudi u BiH ima i Hrvatski pasos.
- muminovic
#696 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Treba uzet u obzir da je samo prosle godine BiH napustilo 67.000 ljudi.JanuaryJones wrote:Upravo. Velika većina ljudi koji imaju hrvatske putovnice imaju i dobre poslove, tako da od tog masovnog iseljavanja neće biti ništa. Bauštela, SSS, medicinari ali oni su i prije 1.07 mogli tako da ne vidim neku masovnu emigraciju.petunija wrote:Dosta ljudi sa Hr pasošima ovdje ima dobre poslove, tako da sumnjam da će takvi napustiti standard koji imaju i otići u neizvjesno.muminovic wrote:tek ce sada da krene iseljavanje od 01.07 - jer 500.000 ljudi u BiH ima i Hrvatski pasos.
60k - 70k godisnje, 10 godina = cca 700.000 ljudi... opasna brojka !
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#697 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Moje prognoze su da ce napustiti jos otprilike toliko. Jebiga sto i ne bi prihvatili nase ljude-evropsko podneblje, skolovani, nauce i jezik, dobijes gotov proizvod da nisi marke u njega ulozio i samo ga ubacis u masinu.
- ultima_palabra
#698 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Dobiješ i fin broj probisvjeta, kriminalaca i berača socijale_BataZiv_0809 wrote:Moje prognoze su da ce napustiti jos otprilike toliko. Jebiga sto i ne bi prihvatili nase ljude-evropsko podneblje, skolovani, nauce i jezik, dobijes gotov proizvod da nisi marke u njega ulozio i samo ga ubacis u masinu.
- madner
#699 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Bolje socijalni slucaj koji se integrira nego socijalni slucaj koji asimilira okolinu. 
-
XiiLLy
#700 Re: Moda i/ili potreba: Masovna iseljavanja iz BiH
Evo lijep primjer nam daje premijer Unsko-sanskog kantona
Lijepo čovjek javno na televiziji kaže "kome ne paše moja politika, imate Maljevac i Izačić" (oba su granični prijelazi u USK)
Također je napomenuo da on nema ugrađen čip za strah, da ga se sa štrajkovima i protestima ne može zastrašiti,
a to što mi obični ljudi imamo ugrađen čip za glad, to ga ni najmanje očito nije briga
fuj
Lijepo čovjek javno na televiziji kaže "kome ne paše moja politika, imate Maljevac i Izačić" (oba su granični prijelazi u USK)
Također je napomenuo da on nema ugrađen čip za strah, da ga se sa štrajkovima i protestima ne može zastrašiti,
a to što mi obični ljudi imamo ugrađen čip za glad, to ga ni najmanje očito nije briga
fuj