Muzika dok je ezan

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
sha_ba

#676 Re: Muzika dok je ezan

Post by sha_ba »

StupskaBitanga wrote: Ovo je sigurno dozvoljeno ili sam u zabludi https://www.youtube.com/watch?v=U655_ajE1Go
ne smijem potvrditi dok hodzu ne pitam :mrgreen:

salu na stranu, poznajem osobu koja je siit (ili kako se vec pise) iz LE... prica kad su mali bili sejh ih prepadao sa metalikama i uvijek govorio ako uspore te pjesme i susaju od kraja nazad, da su sejtanske rijeci i da ih tako sjetan za tren obuzme :|
HadiRa

#677 Re: Muzika dok je ezan

Post by HadiRa »

prenosnik wrote:
a kola tvojom krvlju, ne mozes ga se ni transfuzijom rijesiti :D
kola bome, 24 sata dnevno. :-D

transfuzijom nikako, samo odricanjem.
sha_ba

#678 Re: Muzika dok je ezan

Post by sha_ba »

HadiRa wrote:
prenosnik wrote:

hadira ne gine ti egzorcizam :mrgreen:
unistenje zumbe je velik grijeh :lol:
HadiRa

#679 Re: Muzika dok je ezan

Post by HadiRa »

sha_ba wrote:
HadiRa wrote:
prenosnik wrote:

hadira ne gine ti egzorcizam :mrgreen:
unistenje zumbe je velik grijeh :lol:
heeej sha-ba , pa djes dusa :-D

ma hajd sta fali, nije zgoreg da se osvjezi tradicija spaljivanja vjestica na lomaci, ako nikako drugacije :D

a zumba, uuuu, jel Bogati jos uvijek onesvijesten ?
šatirana_ljubičica

#680 Re: Muzika dok je ezan

Post by šatirana_ljubičica »

HadiRa wrote: znas dusa, sejtan je protivnik svemu stvorenom, a ne samo zeni.

i nisam misliala bukvalno na "neprijateljstvo" zene spram zene.

tim slijedom bi moja rodjena majka bila moj najveci neprijatelj :D

Hvala na pojašnjenju, ali kad nešto ne misliš onda nemoj ni reći ili stavi pod navodnike, šta već :)
Margita81

#681 Re: Muzika dok je ezan

Post by Margita81 »

HadiRa wrote:
Kikibombona wrote: E tako zene rade protiv sebe. Kada blate druge zene u stvari blati sebe i stvaraju drustveno raspolozenje koje je negativno po zene..
like kiki :thumbup:

sve si kazao :D
:thumbup:
burger_pasa

#682 Re: Muzika dok je ezan

Post by burger_pasa »

Ko cuva svoju tradiciju, svoj identitet i ko normalno glavom razmislja, naravno da ce smanjit ili ugasit muziku. A oni koje je komunizam isprao ce i dalje lutati u praznom i postavlat glupe teme...
nasa

#683 Re: Muzika dok je ezan

Post by nasa »

Znaci mislite da su naziv kurva izmislile zene :D
Margita81

#684 Re: Muzika dok je ezan

Post by Margita81 »

nasa wrote:Znaci mislite da su naziv kurva izmislile zene :D
Mozda nisu izmislile ali rado koriste tu rijec kad pricaju o drugim zenama..imali smo i primjer na ovoj temi.
Kikibombona

#685 Re: Muzika dok je ezan

Post by Kikibombona »

Postoji nesto nepovoljno za muskarce u cijeloj prici, da ne bude da su samo zene ugrozene, sto ima korijen u religiji i religijskim drustvima. Drustvo je nametnulo pravilo koje muskarca postavlja kao 'glavu porodice'. Na muskarcu je obaveza da se snalazi i pronalazi rjesenja za svaku situaciju. Zena na to ima reci 'musko si, snadji se'. :D A sta je sa zenom i njenim doprinosom? Ima li sanse da zena nadje rjesenje za nepovoljnu situaciju egzistencijalne prirode? Il je zena da radja djecu i taba kucni pod i namjestaj? Pa onda, od muskarca se ocekuje da preuzme inicijativu u svemu osim u trosenju para, da bude duhovit i vjecito zabavan. Sta fali da zena preuzme inicijativu, da prednjaci u salama i duhovitim dosjetkama? Dok pisem ovo opet dodjoh do istog zakljucka. Drustvo je od zene napravilo debila, cije je mjesto u kuci i cije mentalne i intelektualne karakteristike nisu pogodne za nesto vise... Nije ni cudo da muski svjedok vrijedi kao dva zenska. Al evo, i to se mijenja, sve vise je samostalnih zena bez kompleksa manje vrijednosti.
insomnia78

#686 Re: Muzika dok je ezan

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
zambaklija wrote: :thumbup: rođeni diplomata :D da sam ja ovo svojim riječima prostaka napis'o dobio bi ban :D alal ti din :D :D
E ja mi diplomatije, Ljubicica me banovala iz zivota, a kao da sam joj bio drag.... Eto sta sam napravio komentarom koji je, kako god ga tumacili, dobronamjeran i ima plemenit cilj. Ne vjerujem u boga i bajkovite knjige, ali vjerujem u zakone prirode. Ako si pogan i radis stetu, neminovno ce ti se vratiti. Sve lose sto zelim vjernicima neka se vrati meni sa kamatama. Misljenja sam da religije stete ljudima i ja iskreno zelim da se te stete oslobodimo ili da je makar umanjimo.
Image
Kikibombona

#687 Re: Muzika dok je ezan

Post by Kikibombona »

Izmislili su muski sovinisti. To su obicno pacenici sa razlicitim traumama, kompleksas i frustrirani tipovi, koji obicno nemaju srca prici djevojci. A mnoge zene im idu uz dlaku....
prenosnik

#688 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

Kikibombona wrote:Jednom sam ovu svoju blago klepio u potiljak u sali i umalo da prekinemo tada. Kaze, nece mene niko kao debila udarati po glavi. Fuj, jebeni feminizam.
a garant nisi proucio bismillu kad si ju posao mlatnut'. probaj sa bismillom i vidjeces razlike u njenom ponasanju.
prenosnik

#689 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

HadiRa wrote:

nidje veze, sufijko :P
Last edited by prenosnik on 23/04/2015 15:04, edited 1 time in total.
S4mpion

#690 Re: Muzika dok je ezan

Post by S4mpion »

Nemam pojma, ali ni ova pretpostavka nije ni malo naivna. :mrgreen:
prenosnik

#691 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

[jesi brz , nemogu ni da editujem post od tebe :shock:
HadiRa

#692 Re: Muzika dok je ezan

Post by HadiRa »

prenosnik wrote:
HadiRa wrote:

nidje veze, sufijko :P

a jel bas ..

de mi ti kazi sufijkina sjeno :D :P
prenosnik

#693 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

jesi brz , nemogu ni da editujem post od tebe :shock:
Towelie

#694 Re: Muzika dok je ezan

Post by Towelie »

prenosnik wrote:
HadiRa wrote:
a jel bas ..

ma ne znam ja kako je to, ali znam da nije tako :P

2:210 a da li oni cekaju ista drugo osim da im allah dodje u sjeni oblaka sa melekima? :P
Tebi izgleda hobi da prenosis ajete van konteksta. :P
Nisi pouzdan prenosnik.
sha_ba

#695 Re: Muzika dok je ezan

Post by sha_ba »

@hadira oko. vrati nam zumbija, oprostice ti On sve :mrgreen:
prenosnik

#696 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

jesi brz , nemogu ni da editujem post od tebe :shock:
nasa

#697 Re: Muzika dok je ezan

Post by nasa »

Kikibombona wrote:Postoji nesto nepovoljno za muskarce u cijeloj prici, da ne bude da su samo zene ugrozene, sto ima korijen u religiji i religijskim drustvima. Drustvo je nametnulo pravilo koje muskarca postavlja kao 'glavu porodice'. Na muskarcu je obaveza da se snalazi i pronalazi rjesenja za svaku situaciju. Zena na to ima reci 'musko si, snadji se'. :D A sta je sa zenom i njenim doprinosom? Ima li sanse da zena nadje rjesenje za nepovoljnu situaciju egzistencijalne prirode? Il je zena da radja djecu i taba kucni pod i namjestaj? Pa onda, od muskarca se ocekuje da preuzme inicijativu u svemu osim u trosenju para, da bude duhovit i vjecito zabavan. Sta fali da zena preuzme inicijativu, da prednjaci u salama i duhovitim dosjetkama? Dok pisem ovo opet dodjoh do istog zakljucka. Drustvo je od zene napravilo debila, cije je mjesto u kuci i cije mentalne i intelektualne karakteristike nisu pogodne za nesto vise... Nije ni cudo da muski svjedok vrijedi kao dva zenska. Al evo, i to se mijenja, sve vise je samostalnih zena bez kompleksa manje vrijednosti.
Prvo, bezveze je kad muskarci pricaju sta zene trebaju i kako, bez obzira na stavove koje iznose i bez obzira da li su vjernici ili nevjernici.Usput receno, upravo tumacenja muskaraca glede prava zena su dovela do nakaradnih konstrukcija u religijama.

Drugo, nista ponizavajuce niti debilno nema u tome da vodis kucu, brines o djeci itd.To je najtezi posao na svijetu i najljepsi ako imas finu porodicu.Medjutim danas to vise nije ni stvar izbora, bar u Bosni, vec potrebe, namece se potreba da i zena radi.

Upravo ovo tvoje pisanje je vrlo ograniceno jer na odredjen nacin namece kakva zene treba da bude dok se bunis protiv drugih koji namecu suprotan tip.

Meni je najsretniji period zivota bila godina u kojoj nisam radila, u kuci :D ....e problem je samo ako ti neko nametne da to mora uvijek biti tako, a ne @kiki ako je to mogucnost, izbor...
Nije bilo ok kroz historiju kada se zeni nametala odredjena uloga ali isto se radi i danas samo sto se uloga mijenja, ti svjesno ili nesvjesno ovim svojim pisanjem opisujes kako favorite odredjen tip zene, potpuno isto kao sto su to radili muskarci prije tebe, stoljecima, odredjivali ulogu zene....
zijancer

#698 Re: Muzika dok je ezan

Post by zijancer »

uže, ili čamac, ili platforma s koktel partijem, ili ploveći grad :cry:
nasa

#699 Re: Muzika dok je ezan

Post by nasa »

S4mpion wrote:
Nemam pojma, ali ni ova pretpostavka nije ni malo naivna. :mrgreen:
Da eliminisu konkurenciju :D
HadiRa

#700 Re: Muzika dok je ezan

Post by HadiRa »

prenosnik wrote:
HadiRa wrote:
a jel bas ..

ma ne znam ja kako je to, ali znam da nije tako :P

2:210 a da li oni cekaju ista drugo osim da im allah dodje u sjeni oblaka sa melekima? :P

znas kako prenosnik., ima jedno stanje u kome se oslobodis materije koja ti odredjuje granice i limite... provre ti jednostavno Srce. :)

ti jesi mudrac, priznajem ti, al hajd' , necemo se shamarati Casnim Ajetima, plizz .. nema smisla :-D
Post Reply