On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#676 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Truba »

elem da zaključimo

bolje se malo truditi i imati sve
nego se mnogo truditi a nemati ništa

bolje imati stan od babe otplaćen
nego svoj s kreditom

bolje se ožebniti sretno ranije
nego nesretno u 42.

bolje imati 3 zdrave djece i svakome ostaviti po nešto
nego jednog drogeraša

:D
Alfons Kauders

#677 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:
stakasa wrote:Nivo ambicije je prenizak. Kad vi mislite pocet pomagat roditelje? Zasto se od toga ne pode? Ono, roditelji su pomagali mene do 23-e, sad cu ja njih. Uzet cu svoj stan a gurnucu im mjesecno stoju dvije da proceife. Meni se cini toga ni na mapi
Moj jaran je iz relativno siromašne familije, starci na nekoj jadnoj penziji... počeo raditi u 18-oj, preskočio fakultet jer nije bilo vremena i para za to, nikakvih veza ni štela, pa stara dobije tumor... plaćaj njoj operaciju i vozi je svake sedmice na terapije, sve vrijeme se gurao sa njima u 40tak kvadrata. Doduše, dobro zarađuje i dosta putuje pa nije toliko osjetio.

Ali na kraju stara naslijedi kuću od svoje matere i odmah je njemu prepiše... digne kredit i renovira, sad je pri kraju i konta se ženiti. Dođe na kraju sve na svoje ako se trudiš u životu i ne čekaš da ti sve samo dođe ;-)
svaka mu dala... e to je frajer :thumbup:

samo sto je hipster-hanumama danas malcice vaznije da nadju nekog na FGR potezu slatko cose - m.dvor... :D
Bambi_na_kofeinu

#678 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Bambi_na_kofeinu »

Black swan wrote:elem da zaključimo

nego svoj s kreditom

nego nesretno u 42.

nego jednog drogeraša

Amen :D

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#679 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Chmoljo »

Black swan wrote:elem da zaključimo

nego svoj s kreditom

nego nesretno u 42.

nego jednog drogeraša

bolje biti zdrav i bogat, a ako si bolestan, džaba ti što si siromašan.

citat pođonjen
Alfons Kauders

#680 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfons Kauders »

Bambi_na_kofeinu wrote:
Alfons Kauders wrote:
:thumbup:

odlicno receno

i ne isplati se trud ako rezultati nece biti kao u serijama i reklamama... ljudi fakat zive u oblacima... narocito u gradovima
Moram da primijetim da se uglavnom radi o reklamama za "najpovoljnije kredite" :D
Ono...mama i tata u svojim kasnim 20-im, veliki prozračan stan u švedskom stilu, dječica u snježno bijelim haljinicama skakuću naokolo za štenetom labradora, a ispod piše nešto o najpovoljnijim kamtnim stopama.

A ti to gledaš, vratio se s posla gdje ti plata kasni heftu već, noge još smrde jer nemaš volje ubacit se ispod tuša (a i mati ti zaboravila uključit bojler) i šišti grah u pretisu.
Pa ne crkni.

@JohnnyS, da se primijetiti da blago karikiram, ali istina je negdje u sredini.
Ono što jeste realnost da pišete o situacijama gdje relativno mladi čovjek zarađuje solidno, ali je debil koji ne zna kako se uključuje veš mašina i gdje se plaćaju računi.
U real life nadmoćan postotak raje u 30-im radi za mizeriju, nema posla, radi na crno, i u samostalnost se usudi upustiti kada uđe u brak s nekim ko također ima neku ispodprosječnu platu, i to je ok, ti ljudi su itekako borci a ne paraziti na materinoj sisi.
ne karikiras... ni blago... cak smatram da je istina gora od onoga sto si napisala... al eto, omladina danas vjeruje TV-u i internetu radije no svojim ocima...

sve mimo idile s TV ekrana je promasaj i nije vrijedno truda... zasto raditi za 700, kada ni 2700 nije dovoljno da se pokriju prohtjevi? zasto se odricati deset godina zivota za nesto na dugom stapu, kada to moze sutra, preko reda? zasto prihvatiti odgovornost za sebe kada se mogu kriviti politicari, rat, zidovski bankari, masoni, obama i svi ostali dezurni krivci o kojima redovno pricaju hipsterchad?

zasto da rade, uce, stede, kada to jednostavno nije dovoljno za zivot kakav zamisljaju? lakse je kukati...

ne kaze se dzaba - sto kokuz zamisli ni lokomotiva ne moze povuc'
Alfons Kauders

#681 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Bluemore wrote:zanimljiva tema... evo jedan primjer nije musko , zensko je zivi sa roditeljima u kuci, ima redovna primanja 700 KM - 1000KM, kuka da je u minusu itd... dakle, platu trosi kao dzeparac...
A i takvih znam bruku, s dvostruko većim primanjima od tih i u tridesetim godinama ...
Ima nas raznih, s raznim potrebama ali i svjetonazorima koje uglavnom formiramo i usvajamo gledajući roditelje i stariju braću i sestre ili širu familiju. Filmovi i TV s tim nemaju pretjerano veze. Ponašaš se onako kako naučiš u svoja četiri zida. Ako su roditelji lijeni i inertni, bez jasnog cilja, nespremni na akciju, pojačan trud i povremeno žrtvovanje, logično je da ćeš i sam postati takav.
Generalno, moj dojam je da je naša omladina jako komotna i nespremna na velika odricanja i žrtve na putu ka samostalnom životu i neovisnosti od roditelja. Ima tu naopakog odgoja, ali ima i ratnog i poratnog navikavanja na međunarodnu i dijasporsku sadaku ili očekivanja da ti bez velikog truda pripada koješta.
Kakogod, jedno je sigurno:
ultima_palabra wrote: Dođe na kraju sve na svoje ako se trudiš u životu i ne čekaš da ti sve samo dođe ;-)
mogla si me uvezat s jaranicama? :D

ovo drugo nije tvoj dojam - vec bolna cinjenica od koje mnogi bjeze, fino sroceno...
ultima_palabra

#682 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:
ultima_palabra wrote:
stakasa wrote:Nivo ambicije je prenizak. Kad vi mislite pocet pomagat roditelje? Zasto se od toga ne pode? Ono, roditelji su pomagali mene do 23-e, sad cu ja njih. Uzet cu svoj stan a gurnucu im mjesecno stoju dvije da proceife. Meni se cini toga ni na mapi
Moj jaran je iz relativno siromašne familije, starci na nekoj jadnoj penziji... počeo raditi u 18-oj, preskočio fakultet jer nije bilo vremena i para za to, nikakvih veza ni štela, pa stara dobije tumor... plaćaj njoj operaciju i vozi je svake sedmice na terapije, sve vrijeme se gurao sa njima u 40tak kvadrata. Doduše, dobro zarađuje i dosta putuje pa nije toliko osjetio.

Ali na kraju stara naslijedi kuću od svoje matere i odmah je njemu prepiše... digne kredit i renovira, sad je pri kraju i konta se ženiti. Dođe na kraju sve na svoje ako se trudiš u životu i ne čekaš da ti sve samo dođe ;-)
svaka mu dala... e to je frajer :thumbup:

samo sto je hipster-hanumama danas malcice vaznije da nadju nekog na FGR potezu slatko cose - m.dvor... :D
A stariji buraz mu niđe veze sa njim... NGO ublehe, pa politika i stranke, staru nije dvaput odvezao na terapiju. Moja raja se skupila da pomognemo oko renoviranja te kuće, pojavi se i on... iznese svoje stripove i niz ulicu :lol:
Banksy

#683 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote: mogla si me uvezat s jaranicama? :D

ovo drugo nije tvoj dojam - vec bolna cinjenica od koje mnogi bjeze, fino sroceno...
Nisi ti meni svako ... :mrgreen:

Nažalost. A kakvi su ljudi, takvo je i društvo u cjelini, istih osobina i ponašanja, preslikano.
Alfons Kauders

#684 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote: mogla si me uvezat s jaranicama? :D

Nisi ti meni svako ... :mrgreen:

Nažalost. A kakvi su ljudi, takvo je i društvo u cjelini, istih osobina i ponašanja, preslikano.
ako imas neku koju stvaaaarno mrzis i hoces da joj zagorcas zivot... tu sam :D

drustvo je uvijek slika i prilika onih koji ga sacinjavaju... kad na to dodas nas blentavi narod koji po stare dane vjeruje u bajke... odrasle ljude koji ne znaju razliku izmedju pravde i prava... izmedju idealizma i stvarnosti... e onda dobijes ono sto smo gledali prosli mjesec

kakav smo narod, jos nam je u SUPER drzava
Objektivni navijac

#685 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Objektivni navijac »

ultima_palabra wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :D :D
Pa ovo je klasican primjer dobijanja guzovace u zivotu . Dobio je kucu od roditelja :D Tu kucu bi dobio i da nije nikada makao prstom :D A kako je je vozio svake sedmice na terapiju ako dosta putuje :? :?
Imam ja slicnoga prijatelja. Na neki nacin slicnog :D Njegova porodica je dio halke ali nije on,on je izrod. Jedini clan porodice koji nema fakulteta. Zivio sa zenom kod stare,starci razvedeni,na Alipasinom,trosobni stan. U ratu pravio kamaru pizdarija ,hapsili ga i nasi i njihovi ,zena ga ostavila skupa se djetetom i otisla svojoj majci ali je bio sretan,ubila mu staru granata. Ostao mu stan,trosoban. Upao u ogromne dugove za rezije i ostalo. Zamijenio stan za manji ali na solidnom mjestu uz doplatu. Kao poceo raditi,zaposlila ga rodbina ali ono dodze 2x mjesecno na posao,ne mogu ga otjerati jer ima veze ali ga i ne placaju. Pio,drogirao se,dovukao neku nesretnicu zivjela sa njim. Naravno usao u dugove oko toga stana,kroz prozor ulazio u stan,granpdzije ga ganjale zbog dugova. No,sretan,umre mu stari,ostavi trosoban stan na Dobrinji. Rijesi se manjega stana,uzme nesto kesa. Prodze par godina,alkohol,droga,opet priveo neku nesretnicu. Pare se izvukle,dugovi na stanu,povjerenici na vratima. Poceli ga ganjati utjerivaci. Ode stan,on se preseli u firmu u motorni prostor od lifta da spava i zivi. No,sretan,kakav jeste,umre mu tetka,ostavi kucu kraj Sarajeva,ogromnu napucanu sa poslovnim prostorom,ultra lokacija. Trenutno radi na devastiranju te imovine. Kada zavrsi s njom,ima sudski proces vec 20-ak godina,ostavio mu Dedo,ogromnu zemlju,maltene u centru Sarajeva,preko svojih hcerki,pa one to osporavaju vec godinama. Ali dok devastira zadnju imovinu,doci ce i sa tom do nagodbe a u to ce i zivot proci. :D :D
Naravoucenije,ako nesto naslijedis,nema tu ni truda,ni sposobnosti,samo sreca :D
ultima_palabra

#686 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by ultima_palabra »

Niđe veze...
Bambi_na_kofeinu

#687 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Bambi_na_kofeinu »

Evo sve se nešto nadam da nisam kakav rod tog što mu pomrlo sve do 5. koljena :D
stakasa

#688 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by stakasa »

Pola familija ima nekog ovakog kao u postu od Objektivnog. U blazoj mjeri ali u principu nekom se citav zivot daje a neko vazda donator
JThomas

#689 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by JThomas »

povjerenik i povjerilac su dvije potpuno različite riječi sa različitim značenjem, ovo što si ti htio reći su povjerioci...
krater

#690 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by krater »

Objektivni navijac wrote:
ultima_palabra wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :D :D
Pa ovo je klasican primjer dobijanja guzovace u zivotu . Dobio je kucu od roditelja :D Tu kucu bi dobio i da nije nikada makao prstom :D A kako je je vozio svake sedmice na terapiju ako dosta putuje :? :?
Imam ja slicnoga prijatelja. Na neki nacin slicnog :D Njegova porodica je dio halke ali nije on,on je izrod. Jedini clan porodice koji nema fakulteta. Zivio sa zenom kod stare,starci razvedeni,na Alipasinom,trosobni stan. U ratu pravio kamaru pizdarija ,hapsili ga i nasi i njihovi ,zena ga ostavila skupa se djetetom i otisla svojoj majci ali je bio sretan,ubila mu staru granata. Ostao mu stan,trosoban. Upao u ogromne dugove za rezije i ostalo. Zamijenio stan za manji ali na solidnom mjestu uz doplatu. Kao poceo raditi,zaposlila ga rodbina ali ono dodze 2x mjesecno na posao,ne mogu ga otjerati jer ima veze ali ga i ne placaju. Pio,drogirao se,dovukao neku nesretnicu zivjela sa njim. Naravno usao u dugove oko toga stana,kroz prozor ulazio u stan,granpdzije ga ganjale zbog dugova. No,sretan,umre mu stari,ostavi trosoban stan na Dobrinji. Rijesi se manjega stana,uzme nesto kesa. Prodze par godina,alkohol,droga,opet priveo neku nesretnicu. Pare se izvukle,dugovi na stanu,povjerenici na vratima. Poceli ga ganjati utjerivaci. Ode stan,on se preseli u firmu u motorni prostor od lifta da spava i zivi. No,sretan,kakav jeste,umre mu tetka,ostavi kucu kraj Sarajeva,ogromnu napucanu sa poslovnim prostorom,ultra lokacija. Trenutno radi na devastiranju te imovine. Kada zavrsi s njom,ima sudski proces vec 20-ak godina,ostavio mu Dedo,ogromnu zemlju,maltene u centru Sarajeva,preko svojih hcerki,pa one to osporavaju vec godinama. Ali dok devastira zadnju imovinu,doci ce i sa tom do nagodbe a u to ce i zivot proci. :D :D
Naravoucenije,ako nesto naslijedis,nema tu ni truda,ni sposobnosti,samo sreca :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Chmoljo

#691 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Chmoljo »

Objektivni navijac wrote: Naravoucenije,ako nesto naslijedis,nema tu ni truda,ni sposobnosti,samo sreca :D
Image
Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote: Nisi ti meni svako ... :mrgreen:

ako imas neku koju stvaaaarno mrzis i hoces da joj zagorcas zivot... tu sam :D
na ranu vas priviti :D
JThomas

#692 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by JThomas »

a naslijeđeno nipošto ne mora biti guzovača, može ono biti i prerađeno da si kad povučeš crtu šta si dao a šta dobio i u minusu sa tom osobom.
Banksy

#693 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Banksy »

JThomas wrote:povjerenik i povjerilac su dvije potpuno različite riječi sa različitim značenjem, ovo što si ti htio reći su povjerioci...
Misliš da on zna šta je htio reći ... :D

I inače, tema je za odjavu ...
Alfons Kauders

#694 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfons Kauders »

Bambi_na_kofeinu wrote:Evo sve se nešto nadam da nisam kakav rod tog što mu pomrlo sve do 5. koljena :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hocemo mu halalit?

oceeemoooo
Objektivni navijac

#695 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Objektivni navijac »

JThomas wrote:a naslijeđeno nipošto ne mora biti guzovača, može ono biti i prerađeno da si kad povučeš crtu šta si dao a šta dobio i u minusu sa tom osobom.
Zavisi od shvatanja i pogleda u zivotu. Po meni je guzovaca,nekome nije. Ali vracamo se na ono da se ne zelimo gurati sa roditeljima,svekrvama,punicama ali nasljedstvo od njih nikada necemo odbiti,niti preusmjeriti u humanitarne svrhe.
Ili sto je cesto,kada ljudi postanu stari i senilni,'oteti' im imovinu. Kao to njima ne treba a ja imam planove s tim. I onda na osnovu tudje necije muke,budes 'samostalan i uspjesan'.
No,moj post je uglavnom bio osvrt na meni smijesnu konstataciju od Ultime,kao on je vrijedan,sposaban,radi/gradi i onda mu kao dokaz njegove spsobnosti baba ostavi kucu :-) :-) :-) I kada je dobio babinu kucu,onda je ultrasposoban i jos samostalniji :D
Chmoljo

#696 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Chmoljo »

Objektivni navijac wrote:Zavisi od shvatanja i pogleda u zivotu. Po meni je guzovaca,nekome nije. Ali vracamo se na ono da se ne zelimo gurati sa roditeljima,svekrvama,punicama ali nasljedstvo od njih nikada necemo odbiti,niti preusmjeriti u humanitarne svrhe.
Ili sto je cesto,kada ljudi postanu stari i senilni,'oteti' im imovinu. Kao to njima ne treba a ja imam planove s tim. I onda na osnovu tudje necije muke,budes 'samostalan i uspjesan'.
No,moj post je uglavnom bio osvrt na meni smijesnu konstataciju od Ultime,kao on je vrijedan,sposaban,radi/gradi i onda mu kao dokaz njegove spsobnosti baba ostavi kucu :-) :-) :-) I kada je dobio babinu kucu,onda je ultrasposoban i jos samostalniji :D
ja ne znam šta tebi nije jasno u čovjekovom postu. zaključak da mu se vratilo, ne zbog sposobnosti, nego zbog karme. kontaš? žrtvovanje mu je donijelo to, nesebičnost.

kada kažeš da je neko sretan jer mu je staru ubila granata, kako taj može cijeniti nasljedstvo? i poslije svega, uzeti njega kao primjer da se kaže da je nasljeđivanje poguzluk :-)
ultima_palabra

#697 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:
Objektivni navijac wrote:Zavisi od shvatanja i pogleda u zivotu. Po meni je guzovaca,nekome nije. Ali vracamo se na ono da se ne zelimo gurati sa roditeljima,svekrvama,punicama ali nasljedstvo od njih nikada necemo odbiti,niti preusmjeriti u humanitarne svrhe.
ja ne znam šta tebi nije jasno u čovjekovom postu. zaključak da mu se vratilo, ne zbog sposobnosti, nego zbog karme. kontaš? žrtvovanje mu je donijelo to, nesebičnost.

kada kažeš da je neko sretan jer mu je staru ubila granata, kako taj može cijeniti nasljedstvo? i poslije svega, uzeti njega kao primjer da se kaže da je nasljeđivanje poguzluk :-)
Ma ja ne komentarišem njegove postove na bilo kojoj temi, gubljenje vremena.

Tu nanu je njegova stara desetak godina pazila, dok joj je brat gledao odakle se vedri -> ona prepisala njoj kuću
Jaran brinuo za staru, dok je njegov brat gledao odakle se vedri -> ona prepisala njemu kuću
Po meni to jeste karma :D
MedenoSrce

#698 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by MedenoSrce »

ko je mogao skontati, skontao :D je
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#699 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Truba »

ukratko sam kuću ne bi nikad napravio
Ma.Le.Na

#700 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Ma.Le.Na »

Objektivni navijac wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :D :D
e to je ono kad kazes sretan ..ni u hali nije gladan :D
Post Reply