ultima_palabra wrote:stakasa wrote:Nivo ambicije je prenizak. Kad vi mislite pocet pomagat roditelje? Zasto se od toga ne pode? Ono, roditelji su pomagali mene do 23-e, sad cu ja njih. Uzet cu svoj stan a gurnucu im mjesecno stoju dvije da proceife. Meni se cini toga ni na mapi
Moj jaran je iz relativno siromašne familije, starci na nekoj jadnoj penziji... počeo raditi u 18-oj, preskočio fakultet jer nije bilo vremena i para za to, nikakvih veza ni štela, pa stara dobije tumor... plaćaj njoj operaciju i vozi je svake sedmice na terapije, sve vrijeme se gurao sa njima u 40tak kvadrata. Doduše, dobro zarađuje i dosta putuje pa nije toliko osjetio.
Ali na kraju stara naslijedi kuću od svoje matere i odmah je njemu prepiše... digne kredit i renovira, sad je pri kraju i konta se ženiti. Dođe na kraju sve na svoje ako se trudiš u životu i ne čekaš da ti sve samo dođe

Pa ovo je klasican primjer dobijanja guzovace u zivotu . Dobio je kucu od roditelja

Tu kucu bi dobio i da nije nikada makao prstom

A kako je je vozio svake sedmice na terapiju ako dosta putuje
Imam ja slicnoga prijatelja. Na neki nacin slicnog

Njegova porodica je dio halke ali nije on,on je izrod. Jedini clan porodice koji nema fakulteta. Zivio sa zenom kod stare,starci razvedeni,na Alipasinom,trosobni stan. U ratu pravio kamaru pizdarija ,hapsili ga i nasi i njihovi ,zena ga ostavila skupa se djetetom i otisla svojoj majci ali je bio sretan,ubila mu staru granata. Ostao mu stan,trosoban. Upao u ogromne dugove za rezije i ostalo. Zamijenio stan za manji ali na solidnom mjestu uz doplatu. Kao poceo raditi,zaposlila ga rodbina ali ono dodze 2x mjesecno na posao,ne mogu ga otjerati jer ima veze ali ga i ne placaju. Pio,drogirao se,dovukao neku nesretnicu zivjela sa njim. Naravno usao u dugove oko toga stana,kroz prozor ulazio u stan,granpdzije ga ganjale zbog dugova. No,sretan,umre mu stari,ostavi trosoban stan na Dobrinji. Rijesi se manjega stana,uzme nesto kesa. Prodze par godina,alkohol,droga,opet priveo neku nesretnicu. Pare se izvukle,dugovi na stanu,povjerenici na vratima. Poceli ga ganjati utjerivaci. Ode stan,on se preseli u firmu u motorni prostor od lifta da spava i zivi. No,sretan,kakav jeste,umre mu tetka,ostavi kucu kraj Sarajeva,ogromnu napucanu sa poslovnim prostorom,ultra lokacija. Trenutno radi na devastiranju te imovine. Kada zavrsi s njom,ima sudski proces vec 20-ak godina,ostavio mu Dedo,ogromnu zemlju,maltene u centru Sarajeva,preko svojih hcerki,pa one to osporavaju vec godinama. Ali dok devastira zadnju imovinu,doci ce i sa tom do nagodbe a u to ce i zivot proci.
Naravoucenije,ako nesto naslijedis,nema tu ni truda,ni sposobnosti,samo sreca