Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Capajebo

#676 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by Capajebo »

47,5$ :kakoste:
mali_balon

#678 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by mali_balon »

Hajmo joj se svi dzuture onako seljacki mame najebat

Image
djetelina_

#679 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by djetelina_ »

53 :mrgreen:
Chuckie

#680 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by Chuckie »

Image

Eh taj sportski ribolov. :lol:
mali_balon

#681 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by mali_balon »

sherbett wrote:
Chuckie wrote:Image

Eh taj sportski ribolov. :lol:
ja sam mislila kako će mu sad neki krokodil izletit, kad ono ... :lol: :lol: :lol:
Nekom krokodil nekom..... aligator ...... Mene zanima sta radi lik iza njihan dvoje
Capajebo

#682 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by Capajebo »

Haj sto ga nisam uopste ni vidio, ali sto me apsolutno ne zanima sta on radi tu :lol: :lol: :run:
mali_balon

#683 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by mali_balon »

Ja sam na prvu mislio da ce biti nesta poput ovog

Image
Averus

#684 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by Averus »

mali_balon wrote:Hajmo joj se svi dzuture onako seljacki mame najebat

Image
Ima nesto i istine u tome sto je rekla... Samo sto je ona sirova, pa to ovako primitivno izrazi.

Naravno prije svega mi je zao djevojcice, ali realno psi su najmanje krivi za ovakve probleme. Ogromne pare su POKLONJENE da se napravi ustanova koja ce pse skloniti s ulice i uciniti i njihov i nas zivot ljepsim. E tih para vise nema, a psi lutaju i dalje okolo...

Meni, iskreno, ne smetaju, ali sam potpuno svjestan koliko su strasni djeci i ljudima koji se inace boje zivotinja.

Umjesto sto bi zlostavljali priglupu curu, haj'mo se svi najebat mame politicarima koji su, izmedju ostalog sranja na ovoj teritoriji (jer ne mogu ovo nazvati drzavom), krivi i za ovakve situacije!
mali_balon

#685 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by mali_balon »

Averus wrote:

Image
Ima nesto i istine u tome sto je rekla... Samo sto je ona sirova, pa to ovako primitivno izrazi.

Naravno prije svega mi je zao djevojcice, ali realno psi su najmanje krivi za ovakve probleme. Ogromne pare su POKLONJENE da se napravi ustanova koja ce pse skloniti s ulice i uciniti i njihov i nas zivot ljepsim. E tih para vise nema, a psi lutaju i dalje okolo...

Meni, iskreno, ne smetaju, ali sam potpuno svjestan koliko su strasni djeci i ljudima koji se inace boje zivotinja.

Umjesto sto bi zlostavljali priglupu curu, haj'mo se svi najebat mame politicarima koji su, izmedju ostalog sranja na ovoj teritoriji (jer ne mogu ovo nazvati drzavom), krivi i za ovakve situacije!
LJude koji stavljaju zivot zivotinje (bilo koje zivotinje) prije covjekovovg, stavljam u istu ravan sa cuvarima u Auschwitz-Birkenau-u, Mauthausen-u, Omarskoj ili pripadnikom 10og diverzantskog odreda, vise ljudskosti je izaslo iz Erdemovica nego od ove budale.
A glavna "stvar koja nedostaje svim gore pomenutim sam stavio u citat. I da, ni meni ne smetaju nit ih se bojim, ali postali su problem ugrozavaju zivote drugih ljudi, a mozda i mene ili moje djete sutra nepadnu. A to za politicare je druga tema, ali eto kad si ih vec pomenuo nisu se oni sami izabrali neko ih je izabrao, znaci nisu ni oni krivi.
Empatija je nesvjesno znanje o tome što drugi osjeća. Ona pripada izvornim osobinama ljudske duše.
Empatija je sposobnost uživljavanja u emocionalna stanja druge osobe i razumijevanje njenog položaja (npr. patnje, ugroženosti) na osnovi percipirane ili zamišljene situacije u kojoj se ta osoba nalazi. Uživljavanje npr. u socijalne uloge drugih. Empatija je osnovni preduvjet društvenosti, tj. socijalizacije.

Empatija je jedini način kako je moguće steći bilo koje mišljenje o duševnom životu drugih.

Empatija je emocionalno saznanje, zamjenička introspekcija, po Kohutu, empatija je mišljenje sebe u drugom.

Empatija je, (prvenstveno je to kognitivni proces), intelektualno shvaćanje vlastitom "jastvu" stranih doživljaja u drugima, neka vrsta intelektualne identifikacije, praćena emocijama (koje nisu istovrsne onima koje doživljava osoba sa kojom se simpatizira.

Empatija je u osnovi pojma TRANSFERA. Transfer je odjek i razumijevanje afektivnog stanja ljudi u okolini te afektivne komunikacije s drugima. Zato je empatija fundamentalni sloj u psihoterapijskom odnosu.
Empatija ne generira anksioznost, a transfer da. Kod empatije se ne potiskuju emocije, pa se sve doživljava bez anksioznosti. Empatijski sadržaji spoznaju se kao simboli i nelogičnosti u predsvjesnom, koji ne izazivaju tjeskobu.

Koristimo sebe kao rezonirajuće instrumente koji dijele i odražavaju naše emocije i potrebe u svrhu komunikacije; potom apstrahiramo empatijsko saznanje i integriramo ga u empatijski odgovor. To je teško ako je iskustvo drugog previše bolno, ako je u suprotnosti s našim etičkim stavom.
Samo zamišljati kako je biti drugi bez emocionalne rezonancije nije empatija.
Empatija je suživljavanje promatrača s psihičkim svijetom druge osobe, zadržavajući realan uvid u stanje, bez proživljavanja. Simpatija je uživljavanje i proživljavanje.
Empatija je osjećanje S drugim, a simpatija je osjećanje ZA druge.
Averus

#686 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by Averus »

mali_balon wrote:
Averus wrote:

Image

LJude koji stavljaju zivot zivotinje (bilo koje zivotinje) prije covjekovovg, stavljam u istu ravan sa cuvarima u Auschwitz-Birkenau-u, Mauthausen-u, Omarskoj ili pripadnikom 10og diverzantskog odreda, vise ljudskosti je izaslo iz Erdemovica nego od ove budale.
A glavna "stvar koja nedostaje svim gore pomenutim sam stavio u citat. I da, ni meni ne smetaju nit ih se bojim, ali postali su problem ugrozavaju zivote drugih ljudi, a mozda i mene ili moje djete sutra nepadnu. A to za politicare je druga tema, ali eto kad si ih vec pomenuo nisu se oni sami izabrali neko ih je izabrao, znaci nisu ni oni krivi.

Na približno istoj smo frekvenciji. Jedina razlika je što ja cijenim svačiji život, bio to pas ili čovjek i ne smatram ni jedno biće dovoljno važnim u ovom univerzumu da može odlučiti ko će živjeti, a ko ne.
Nehumano "rješenje" za pse je malo reći odvratno. Daleko od toga da trebaju biti na ulicama - kao što rekoh, nije ni njima ni nama drago. Ali riješiti da se ubije stotine živih bića, samo zato što 20-30 njih ne funkcioniše u glavi kako bi nama odgovaralo... Pa i to je vrsta genocida.

U državi u kojoj se ljudi ne brinu ni o bratu i sestri, ne možemo ni očekivati bolje od ovog. Poražavajuća činjenica.

Ali na kraju krajeva, imaš pravo. Nisu se sami birali, nego je glupi narod odabrao. Ovce, vođene medijskom i društvenom indoktrinacijom, iz koje ne mogu da isplivaju jer je mnogo važnije tračati komšiju, sjediti u kafani, biti redovan u džamiji i hvaliti se stvarima kojih bi se ostatak svijeta stidio.
dragonz

#687 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by dragonz »

Zeljo_do_groba wrote:Image

56, kakav sam to, vrijedi li da otvaram novu temu... :lol:
30 :P
holowey

#688 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by holowey »

dragonz wrote:

dugo se vrti ovaj "cjenovnik"....jeli ovo sve za jednu noc/dan ili uopste?

nikad nisam trcao gologuz po stadionima, a ove ostale stvari skoro sve apsolvirao, ne moze digitron izracunati sve :skoljka:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#689 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by plain vanilla »

dragonz wrote:

brate, pocni da zivis :lol:
Partijaner

#690 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by Partijaner »

E jbo ga vise cjenovnik na vrh glave mi. :razz:
plain vanilla

#691 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by plain vanilla »

Partijaner wrote:E jbo ga vise cjenovnik na vrh glave mi. :razz:
evo osvjezi se :oops:

Image
Chuckie

#692 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by Chuckie »

Iz kojeg je to uradka? :oops:
plain vanilla

#693 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by plain vanilla »

Chuckie wrote:Iz kojeg je to uradka? :oops:
ne znam
al de da zachatamo, da chmoljo ne vidi, ruzit ce me sto bRezobrazam :oops: :skoljka:
Partijaner

#694 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by Partijaner »

:mrgreen:
Chuckie

#695 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by Chuckie »

Vanila, idi bona gledaj vječiti derby. :D

Image
plain vanilla

#696 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by plain vanilla »

'ta cu gledat derby, ja sam iz provincije :D
WildRedRose

#697 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by WildRedRose »

Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
WildRedRose

#698 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by WildRedRose »

prejako :D kad god bih pogledala na sat, smijeh bi me uhvatio :D jos da je npr. 11:05 :lol: :mrgreen:

Image
moon_walker_90

#699 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by moon_walker_90 »

Chuckie wrote:
u prolazniku wrote:Image
:lol:

:thumbup:
ja ne kontam sta je ovdje smijesno,za mene genijalna mašina :thumbup: :thumbup:
moon_walker_90

#700 Re: Komentari - teme Gif i Slichica dana :)

Post by moon_walker_90 »

Partijaner wrote:Image
Image
Image

:lol: :lol: :lol: :thumbup:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jedna od najjačih komedija ikada snimljenih :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :sax:
Post Reply