Izjasnjavanje na popisu

Locked
ravno

#676 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ravno »

muniza wrote:Vidim proziva se par nas za islamofobiju, kao mrzitelje Bošnjaka i šta sve već ne.
E pa ljudi da nije nas 5-6 ovdje vi bi se vjerovatno na ovoj temi već davno složili oko bošnjačke BiH, e pa neće moći, ni na forumu ni u stvarnom svijetu.
Ne mrzim Bošnjake, ne daj bože, to znači da bi mrzio dobar dio familije ali mrzim tu vašu jebenu politiku koja uništi sve šta Karadžiž i MIlošević nisu, koja danas servira Dodiku sve moguće argumente da učvrsti genocidnu, e to mrzim!!!

Biti Bosanac i Hercegovac znači biti za BiH bez daljnjih podjela, ugnjetavanja, selidbi shvatite to već jednom!

Bili mi to sve, oci moje, probali, vjerovali, pod snajpere krmadima goloruki izasli da im kazemo da necemo rat, da necemo sukobe.....jos 1992. godine u aprilu. Jesi li ti tada bio rodjen, mozda se zato ne sjecas?

Socijalisticka Republika Bosna i Hercegovina sve to bila u onoj SFRJ. Bratstvo i jedinstvo, zajednistvo, bez podjela, bez ugnjetavanja, bez selidbi. Dodje 1992. pa neki nasi Bosanci i Hercegovci se sjetise da imaju druge domovine i da su vise Srbi i Hrvati nego Bosanci i Hercegovci – pa krenuse da nama bosansko-hercegovackim ”vjernicima” (Muslimanima) udruzeno jebu majku na uranku, uzduz i poprijeko, na vise nacina i sa vise zacina. Zato sto smo samo ”vjernici” – i nista osim toga. Glina za oblikovanje ili zakopavanje, amorfna masa bez glave i repa, ”turski ostatak” – sve samo ne narod. Glineni golubovi. A golubovi ne mogu imati drzavu, jel’te – ta rekao je Dobrica.
Sine, kad bi ti se taj tvoj “dio familije” iskreno otvorio, ti bi ostao u shoku...nece da te izgube
Eeee, moj sine...
BHCluster

#677 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BHCluster »

muniza wrote:
rookfash wrote:U danasnjoj postavci stvari u BiH, s danasnjim ustavom koji se tesko moze promijeniti (vidimo na primjeru problema zvanog Sejdic-Finci) svako ko je probosanski orjentiran i kome je BiH svetinja izjasnjavanjem bilo kako drugacije nego Bosnjak cini notornu glupost i slabi ideju Bosne. Zar stvano vjerujete da ako se nas cak 2 miliona izjasni kao bosanci/hercegovci/bosanci i hercegovci/bosnohercegovci da ce vlastodrsci iz RS il tzv HB reci "e, jest vidis koliko je njih trebaju i oni postati konstitutivni i imati kvotu konstitutivnih u parlamentu". naravno da nece, ostacete u skupini manjina i imati broj posalnika iz reda manjina koliko propisuje ustav, ali ce se smanjiti broj bosnjackih mjesta u parlamentu i samim time promijeniti odnos snaga u korist poslanika iz rs/"hb".

Konacno, s ovim "gradjanskim" akcijama osvjescavanja samo bosnjaka da trebaju biti bosanci/hercegovci, da stvaramo panbosanstvo pa cemo eto tako privoliti vecinu srba i hrvata da se osvijeste da su i oni nacionalno bosanci mi fakat vise idu na k...c. Budi građanin, budi građanka, budi Bosanac, budi Hercegovac, budi Srbin, budi Hrvat, budi Džedaj, budi Marsovac...budi majmun, samo nemoj biti Bosnjak!
Čovječe, mislim mudro zboriš, voliš BiH ko i ja ali jel ti vidiš i čuješ ove tvoje sunarodnjake koji jasno i glasno, javno pozivaju na bošnjačku/muslimansku BiH. Zašto se njima ne obratite, već se bunitešto je nas par još '93 odabralo drugi put...
Znaci kako ti pises ako si Bosnjak odma si islamista ili neki terorista?
ušće

#678 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ušće »

muniza wrote:
Tebe cijenim jedino što si iskren ali se nad tvojim stavovima jako često isprovraćam.
Ako budete težili tome onda ćete imati međumuslimanski sukob ko što ga imate u Egiptu na primjer, siguran sam da više od pola Bošnjaka nije za muslimansku BiH i duboko se nadam da će napokon progledati i takve poput tebe ušutkati za svagda!

Djete drago liječi se dok je vakat ...Optužiti one koji se žele izjasniti kao Bošnjac da se ustvari bore za muslimansku BiH je u najmanju ruku bolesno :x :x
muniza

#679 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

hAZNADAR wrote:
muniza wrote:Vidim proziva se par nas za islamofobiju, kao mrzitelje Bošnjaka i šta sve već ne.
E pa ljudi da nije nas 5-6 ovdje vi bi se vjerovatno na ovoj temi već davno složili oko bošnjačke BiH, e pa neće moći, ni na forumu ni u stvarnom svijetu.
Ne mrzim Bošnjake, ne daj bože, to znači da bi mrzio dobar dio familije ali mrzim tu vašu jebenu politiku koja uništi sve šta Karadžiž i MIlošević nisu, koja danas servira Dodiku sve moguće argumente da učvrsti genocidnu, e to mrzim!!!

Biti Bosanac i Hercegovac znači biti za BiH bez daljnjih podjela, ugnjetavanja, selidbi shvatite to već jednom!
A ti shvati da nema pravila, logike,... gdje je samo Bosanac protiv podjela, ugnjetavanja, selidbi,... -
Bosnjak je takodjer protiv podjela, ugnjetavanja, selidbi,.. po cemu je to kopija susjednih fasizama?

Sta se umislili da ste jedini kosmopoliti ovdje i da je Bosanstvo kao nesto neutralno, lafo moderno,.. i kao prihvatljivije separatistima, kao okvir koji ce mozda privuci i druge osim nebosnjaka,... nemojte biti smijesni.

Malo otvorite oci - samo Bosnjaci izmisljaju Bosanstvo, samo Bosnjaci uzimaju Bosanstvo, i samo Bosnjaci imaju kao neke planove ili vizije sa Bosanstvom,.. - pa kada je tako sta se imamo glodjati oko ovog ili onog naziva kada smo svakako sami mi u igri.

Ili cemo biti Bosnjaci ili cemo svi biti Bosanci - nikakav problem - samo da smo okupljeni oko jednog imena.
Samo - poslije svih ovih godina - koliko to Bosanac ima sanse da preovlada, i koliko je to inace inicijativa za uvodjenje te nacije uopce pokrenuto do sada,.. makar peticija,.. - nijedna. Zar nije onda dolazeci popis pomalo zakasnjela i ne bas pametna prilika, zar popis nije pomalo glup momenat za tjeranje principa ?
A zar ti ne vidiš postove od postavljača teme, puna usta bošnjačke BiH, a bošnjačka BiH znači SELIDBE, UGNJETAVANJA, PODJELE.
Mislim i ja sam glup što ga shvatam ozbiljno, lik fundamentalizira iz Švedske ali morate ba takve likove riješiti, nije jedini ovdje, nisu oni samo po forumima, može ih se jako puno i u normalnom svijetu naći. Veći su vam problem oni nego šačica nas odmetnika s kojima vjerovatno imate bliže stavove nego sa ovim neadertalcima.
muniza

#680 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

ušće wrote:
muniza wrote:
Tebe cijenim jedino što si iskren ali se nad tvojim stavovima jako često isprovraćam.
Ako budete težili tome onda ćete imati međumuslimanski sukob ko što ga imate u Egiptu na primjer, siguran sam da više od pola Bošnjaka nije za muslimansku BiH i duboko se nadam da će napokon progledati i takve poput tebe ušutkati za svagda!

Djete drago liječi se dok je vakat ...Optužiti one koji se žele izjasniti kao Bošnjac da se ustvari bore za muslimansku BiH je u najmanju ruku bolesno :x :x
Čekaj jel se vama alarm upali kad nebošnjak komentariše il šta? Lik koji je postavio temu i još par njih su javno izjavili da su za Bošnjačku il ti ga muslimansku BiH i ja sam tu da takvima kontriram a mislim da bi to prije trebali vi uraditi jer su dio vas jel, prvo meteš u svojoj avliji. Vjeruj mi i ja među Bosancima metem jugonostalgičarske imbecile gdje god imam priliku.
jeza u ledja

#681 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by jeza u ledja »

Cemu 'vol'ka svadja, nije mi jasno nikako? :?
muniza

#682 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

BHCluster wrote:
muniza wrote:
rookfash wrote:U danasnjoj postavci stvari u BiH, s danasnjim ustavom koji se tesko moze promijeniti (vidimo na primjeru problema zvanog Sejdic-Finci) svako ko je probosanski orjentiran i kome je BiH svetinja izjasnjavanjem bilo kako drugacije nego Bosnjak cini notornu glupost i slabi ideju Bosne. Zar stvano vjerujete da ako se nas cak 2 miliona izjasni kao bosanci/hercegovci/bosanci i hercegovci/bosnohercegovci da ce vlastodrsci iz RS il tzv HB reci "e, jest vidis koliko je njih trebaju i oni postati konstitutivni i imati kvotu konstitutivnih u parlamentu". naravno da nece, ostacete u skupini manjina i imati broj posalnika iz reda manjina koliko propisuje ustav, ali ce se smanjiti broj bosnjackih mjesta u parlamentu i samim time promijeniti odnos snaga u korist poslanika iz rs/"hb".

Konacno, s ovim "gradjanskim" akcijama osvjescavanja samo bosnjaka da trebaju biti bosanci/hercegovci, da stvaramo panbosanstvo pa cemo eto tako privoliti vecinu srba i hrvata da se osvijeste da su i oni nacionalno bosanci mi fakat vise idu na k...c. Budi građanin, budi građanka, budi Bosanac, budi Hercegovac, budi Srbin, budi Hrvat, budi Džedaj, budi Marsovac...budi majmun, samo nemoj biti Bosnjak!
Čovječe, mislim mudro zboriš, voliš BiH ko i ja ali jel ti vidiš i čuješ ove tvoje sunarodnjake koji jasno i glasno, javno pozivaju na bošnjačku/muslimansku BiH. Zašto se njima ne obratite, već se bunitešto je nas par još '93 odabralo drugi put...
Znaci kako ti pises ako si Bosnjak odma si islamista ili neki terorista?
Ako si Bošnjak koji želi bošnjačku BiH, da onda si fašista, a vrlo vjerovatno i islamista, za terorizam ljudi ovdje nemaju muda tako da ta stavka otpada...
pohakontas

#683 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by pohakontas »

A jel mogu ja da se izjasnim kao indijanac
BHCluster

#684 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BHCluster »

muniza wrote: Ako si Bošnjak koji želi bošnjačku BiH, da onda si fašista, a vrlo vjerovatno i islamista, za terorizam ljudi ovdje nemaju muda tako da ta stavka otpada...
A to sto Ustav Bosne i Hercegovine kaze da su konstutativni narodi, Bosnjaci, Srbi, Hrvati i Ostali to nikome nista? :-)
theTruePath

#685 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

muniza wrote:
theTruePath wrote:Zao mi je ali hoce moci,i 1991 je bilo Jugoslavena pa su sad nikakav faktor,eto sta vas ceka
To su tvoje naden nazalost nece se ispuniti,cuj medjumuslimanski rat,,pa precjenjujes bosance,nece ih biti vise od 5% :lol:
ušće

#686 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ušće »

muniza wrote:
ušće wrote:
muniza wrote:

Čekaj jel se vama alarm upali kad nebošnjak komentariše il šta? Lik koji je postavio temu i još par njih su javno izjavili da su za Bošnjačku il ti ga muslimansku BiH i ja sam tu da takvima kontriram a mislim da bi to prije trebali vi uraditi jer su dio vas jel, prvo meteš u svojoj avliji. Vjeruj mi i ja među Bosancima metem jugonostalgičarske imbecile gdje god imam priliku.
Da ti nešto objasnim jednom za svagda ja nikad ni na kojem mjestu niti javno niti privatno nisam dozvolio da neko ispoljava mržnju prema nekom samo zato što je Srbin ,Hrvat Bošnjak a posebno ne da omalovažava i vrijeđa jedan čitav narod ili njegov veći dio , a ti tebi slični to radite konstantno ...
Ja ne sporim niti tebi niti bilo kome da se izjasniš onako kako se osjećaš sve dotle dok svojim stavovima ne počneš vrijeđati ono što je moje ...
Budi uvjeren da ti bez obzira što si se izjasnio kao neko iz mješane sredine nemaš ni jedan mali dio prijetelja iz sve tri priznate etničke grupe u BiH ....i zbog njih i zbog sebe samog ne mogu da ne raegujem na tvoje i pljuvanje još par idiota na ovom forumu ...
muniza

#687 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

BHCluster wrote:
muniza wrote: Ako si Bošnjak koji želi bošnjačku BiH, da onda si fašista, a vrlo vjerovatno i islamista, za terorizam ljudi ovdje nemaju muda tako da ta stavka otpada...
A to sto Ustav Bosne i Hercegovine kaze da su konstutativni narodi, Bosnjaci, Srbi, Hrvati i Ostali to nikome nista? :-)
Pa onda nema ni potrebe za dominacijom, konstitutivni ste, čemu srklet?
hAZNADAR

#688 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by hAZNADAR »

Danas nacionalne drzave Evrope gdje je neupitno cije su - imaju vise multietnicosti, tolerancije, opcenito suzivota drugih samo u vecim gradovima - vise negoli u cijeloj BiH. Pa jesu li oni fasisti?

Ono sto je problem kod vas ufuranih Bosanaca je to nemate povjerenja u Bosnjastvo, ne mozete ga prihvatiti kao modernu, tolerantnu, emancipovanu, kosmopolitsku,.. naciju i bojite se da ce ispasti kopija srpskog i hrvatskog radikalizma.
Izgleda da vam je jedino poimanje nacionalizma ona najlosija varijanta kod susjeda.

Sto znaci da je sav taj hebeni princip protiv Bosnjastva samo zbog puke neinformisanosti, neznanja i nelogicnosti.

Do sada ste imali fore pokrenuti barem peticiju, bilo kakvu gradjansku inicijativu za Bosanstvo - kasno je na popisu se sjetiti principa koji samo mogu stete nanijeti.
rookfash

#689 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by rookfash »

muniza wrote:

hajd se vrati i jos jednom procitaj prvi dio mog posta i razloge zbog kojih kazem to sto kazem.

druga stvar, u ovoj zemlji ima svako pravo na svoje misljenje, tako i oni koji hoce islamsku BiH imaju pravo da to kroz institucije traze i naravno da im nece proci. neki drugi imaju pravo da traze nesto drugo. eno onaj jedan zavr'o da je potomak kotromanica i trazi da mu se da da bude kralj bosne. u njemackoj i danas imas skupinu neonacista koji traze da se potrijebe jevreji, romi, homoseksualci...u njemackoj, pa da li su svi njemci danas fašisti. naravno da nisu. tako ni svi bosnjaci nisu islamisti. ja ti garantujem da vecina bosnjaka voli sjest i popit, ne ide u dzamiju, ne klanja svaki dan, jel fkt mislis da takvi hoce serijatsku drzavu. nece. u hrvata i danas ima onih koji slave jasenovac i antu pavelica pa jesu li svi hrvati fašisti il su uglavnom noramlan evropski narod, uosatalom kao i bosnjaci. ja jesam musliman, ali necu islamsku republiku BiH. Necu da imam mevlud za dan grada i da se kolje kurban na glavnom trgu za dan republike. isto tako necu ni da mi opština ima slavu.

i konacno, koliko roma ima u BiH, a koliko u parlamentu? da li je broj Roma u BiH srazmjeran broju Hrvata u BiH, recimo da jeste tu negdje. Romi su manjina, a Hrvati konstitutivan narod. Romi se nista ne pitaju a Hrvati mogu staviti veto i odlucivati u parlamentu. Isto tako Bosanaca da na popisu ima 2 miliona pitace se isto ko i 200.000 Roma sto se pitaju jer nisu konstitutivni. Odnos u snaga u parlamentu i vlasti izmedju konstitutivnih na svim razinama ce se bazirati na novom popisu, a ne na onom iz 91. Prema tome, smanjenje broja Bosnjaka utice na odluke o buducnosti zemlje kroz institucije vlasti, povecanje broja Bosanaca ne mijenja nista, jbg takav ti je nakaradan ustav.
Last edited by rookfash on 12/04/2013 23:37, edited 1 time in total.
pohakontas

#690 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by pohakontas »

Zar nebi mogli malo bez vrijedjanja :x
BHCluster

#691 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BHCluster »

muniza wrote: Pa onda nema ni potrebe za dominacijom, konstitutivni ste, čemu srklet?
Znaci ako nismo Hrvati/Srbi/Ostali onda ce mo se izjasniti kao Bosnjaci! :thumbup:
muniza

#692 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

theTruePath wrote:
muniza wrote:
theTruePath wrote:Zao mi je ali hoce moci,i 1991 je bilo Jugoslavena pa su sad nikakav faktor,eto sta vas ceka
To su tvoje naden nazalost nece se ispuniti,cuj medjumuslimanski rat,,pa precjenjujes bosance,nece ih biti vise od 5% :lol:
Nisam ovdje ni mislio na Bosance, ima dovoljno pametnih Bošnjaka da takve poput tebe pošalju gdje vam je mjesto, doduše ti si u Švedskoj već...
theTruePath

#693 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

Otkud ti to da sam u Svedskoj? :lol: :-) :-) :-)

Ne brini ti za nas Bosnjake ;-)
granita

#694 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by granita »

relativno84 wrote:
ravno wrote:Nema više NEOPREDJELJENIH! Nema više hrvatskog cvijeća, nema više Srba islamske vere, NEMA! DŽABA! Jasno i glasno napisano nožem po vratu, žicom po Srebrenici! Silovanjem majke pred djevojčicama u logoru Vojno! Nema više silom vezanja za religiju - GOTOVO! Bošnjak može biti budist, peder, mama Tereza, Bosanac, katolik, pravoslavac, vehabija, Hercegovac, mašinovođa, tokar, Mostarac, Krajišnik sve to - ali BOŠNJAK!!!! To je stvarnost, NEPOVRATNO! Da ostane samo JEDAN od nas, da nestane BiH - opet nacija BOŠNJAK. Bez Bošnjaka postoje SAMO Srbi i Hrvati - ništa više. Samo Srbija i Hrvatska, NEMA BIH!
OMG! :run:
muniza

#695 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

Možete vi do sutra pametovati, pozivati se na europske nacionalne države, na bošnjaštvo birvaktile ali je jasno da su ovdje i danas stvari drugačije. Postavljač teme vam otvoreno govori da je za muslimansku BiH što podrazumijeva da bi i vi vjerovatno živjeli po šerijatu i nike se ne nađe odgovornim da mu kontrira već nađete ovo par Bosanaca il ti ga neistomišljenika provocirati vrijeđati. Znam da većina vas nije takva, fala bogu pa nije ali malo ih smirite, ufatili su maha...
theTruePath

#696 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

muniza wrote:Možete vi do sutra pametovati, pozivati se na europske nacionalne države, na bošnjaštvo birvaktile ali je jasno da su ovdje i danas stvari drugačije. Postavljač teme vam otvoreno govori da je za muslimansku BiH što podrazumijeva da bi i vi vjerovatno živjeli po šerijatu i nike se ne nađe odgovornim da mu kontrira već nađete ovo par Bosanaca il ti ga neistomišljenika provocirati vrijeđati. Znam da većina vas nije takva, fala bogu pa nije ali malo ih smirite, ufatili su maha...
Nadji citat gdje sam to rekao da te ne prijavim za klevetanje i prozivanje bez osnove :D
BHCluster

#697 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BHCluster »

muniza wrote:Možete vi do sutra pametovati, pozivati se na europske nacionalne države, na bošnjaštvo birvaktile ali je jasno da su ovdje i danas stvari drugačije. Postavljač teme vam otvoreno govori da je za muslimansku BiH što podrazumijeva da bi i vi vjerovatno živjeli po šerijatu i nike se ne nađe odgovornim da mu kontrira već nađete ovo par Bosanaca il ti ga neistomišljenika provocirati vrijeđati. Znam da većina vas nije takva, fala bogu pa nije ali malo ih smirite, ufatili su maha...
Znaci nesmeta ti da se neko izjasni kao Srbin, Hravt, Ostali a smeta da se izjasni kao Bosnjak :-)
muniza

#698 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

theTruePath wrote:
Nadji citat gdje sam to rekao da te ne prijavim za klevetanje i prozivanje bez osnove :D
Prijavljuj vala, bio bi sevap da me skinu s ovog, samo gubim vrijeme i živce.
A da si bogdo bio jedini koji je to priželjkivo a na žalost nisi...
BHCluster

#699 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BHCluster »

muniza wrote:
theTruePath wrote:
Prijavljuj vala, bio bi sevap da me skinu s ovog, samo gubim vrijeme i živce.
A da si bogdo bio jedini koji je to priželjkivo a na žalost nisi...
Skini se sam "s ovog" imas i tu opciju, kao i ljudi da se izjasne kao Bosnjak!!!
muniza

#700 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

BHCluster wrote:
Znaci nesmeta ti da se neko izjasni kao Srbin, Hravt, Ostali a smeta da se izjasni kao Bosnjak :-)
Eeeeee baš to, pa mogo sam to i kraće napisati jel de :-)
Locked