muniza wrote:Vidim proziva se par nas za islamofobiju, kao mrzitelje Bošnjaka i šta sve već ne.
E pa ljudi da nije nas 5-6 ovdje vi bi se vjerovatno na ovoj temi već davno složili oko bošnjačke BiH, e pa neće moći, ni na forumu ni u stvarnom svijetu.
Ne mrzim Bošnjake, ne daj bože, to znači da bi mrzio dobar dio familije ali mrzim tu vašu jebenu politiku koja uništi sve šta Karadžiž i MIlošević nisu, koja danas servira Dodiku sve moguće argumente da učvrsti genocidnu, e to mrzim!!!
Biti Bosanac i Hercegovac znači biti za BiH bez daljnjih podjela, ugnjetavanja, selidbi shvatite to već jednom!
Bili mi to sve, oci moje, probali, vjerovali, pod snajpere krmadima goloruki izasli da im kazemo da necemo rat, da necemo sukobe.....jos 1992. godine u aprilu. Jesi li ti tada bio rodjen, mozda se zato ne sjecas?
Socijalisticka Republika Bosna i Hercegovina sve to bila u onoj SFRJ. Bratstvo i jedinstvo, zajednistvo, bez podjela, bez ugnjetavanja, bez selidbi. Dodje 1992. pa neki nasi Bosanci i Hercegovci se sjetise da imaju druge domovine i da su vise Srbi i Hrvati nego Bosanci i Hercegovci – pa krenuse da nama bosansko-hercegovackim ”vjernicima” (Muslimanima) udruzeno jebu majku na uranku, uzduz i poprijeko, na vise nacina i sa vise zacina. Zato sto smo samo ”vjernici” – i nista osim toga. Glina za oblikovanje ili zakopavanje, amorfna masa bez glave i repa, ”turski ostatak” – sve samo ne narod. Glineni golubovi. A golubovi ne mogu imati drzavu, jel’te – ta rekao je Dobrica.
Sine, kad bi ti se taj tvoj “dio familije” iskreno otvorio, ti bi ostao u shoku...nece da te izgube
Eeee, moj sine...