Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#6726 Re: Edin Džeko...

Post by odesveuhonduras »

Džeko je sada bolji i spremniji igrač, ali ne možeš računati Wolfsburg gdje je sve bilo podređeno njemu i gdje je igrao protiv poprilično loših obrana u Bundesligi, sa Cityem gdje jedan od mnogih i gdje igra protiv mnogo boljih obrana
betametazon

#6727 Re: Edin Džeko...

Post by betametazon »

missko wrote:Prepoznaje li iko ljudi ovoga Edina? Ja ga sa ovim sadasnjim ne mogu porediti.
http://www.youtube.com/watch?v=Gcz58-igl3w
sta reci, koju poruku poslati... :-? mislim da su odbrane u engleskoj puno jace i da nema ovako laganih prodora ali s druge strane...nije ni on poletan toliko, ne znam zbog cega...cinjenica je da je dobio na snazi ali da li mu je to oduzelo pokretljivost i brzinu? djeluje mi nesto tromije, ne znam...mada opet, najvise se vidi opcenito nedostatak neke agresivnosti, nekako imam osjecaj da je toga najvise izgubio kako je dosao u man city, agresivnost i glad za golovima :roll:
Kindzadza

#6728 Re: Edin Džeko...

Post by Kindzadza »

Juce je bas mocan bio...
Pokazao je svetu i "juznoamerikancima" sta znaci, biti centarfor, a pritom razigravati sebicne saigrace (plejeve).
Mobile_Disco

#6729 Re: Edin Džeko...

Post by Mobile_Disco »

missko wrote:Prepoznaje li iko ljudi ovoga Edina? Ja ga sa ovim sadasnjim ne mogu porediti.
http://www.youtube.com/watch?v=Gcz58-igl3w
Ovde je igrao u ekipi koja je par godina igrala dobar fudbal, bez nekih velikih zvijezda i zvijezdica, bilo je puno vise dodavanja, i sve su lopte isle na njega, jos ako dodas da ga je Miske mogao naci zmireci, onda ti je sve jasno. Sada u city.u igra tako da dokaze onom zabaru da je dovoljno dobar da vazda bude u prvih 11, i vraca se nazad i igra vise za ekipu, umjesto da bude obrnuto, cuj on Silvi i Toureu asistent, dva igraca sredine, to dovoljno govori sve.
BHF_Manijak

#6730 Re: Edin Džeko...

Post by BHF_Manijak »

Engleske odbrane i njemacke se ne mogu porediti, koliko ja god volio Svabe to je tako, kod Engleza ima pancere, u Njemackoj hajmo reci solidne odbrane, gdje je najkrupniji igrac odbrane van Buyten! Pokusava on ovakve prodore i u Cityu ali ne moze brate, to u engleskoj rijetko kad prolazi!
missko

#6731 Re: Edin Džeko...

Post by missko »

Kindzadza wrote:Juce je bas mocan bio...
Pokazao je svetu i "juznoamerikancima" sta znaci, biti centarfor, a pritom razigravati sebicne saigrace (plejeve).
Nije samo sada, on to pokazuje i previse i precesto. Ne moze biti zadovoljan ovom ulogom i mora se nesto mijenjati, on mi u ovakvom Cityu lici na Ibru u Barci gdje je i on lafo kao probao da bude dio tima ali nije islo jer centarfor je sretan samo kad zabija a ne samo asistira i otvara prostor Mesiju. Idi Edine u Juve ako te traze i budi sretan i budi centarfor.
sumirprimus

#6732 Re: Edin Džeko...

Post by sumirprimus »

ja stvarno mislim da djeko treba malo na treningu,il negdje na prakingu presrest onog malog cundajza i zveknut ga nako slucajno u prolazu koji put...nako malo zarad autoriteta...
Comrad

#6733 Re: Edin Džeko...

Post by Comrad »

Pa ko je onda po misljenju ovih 'objektivaca' igrac utakmice protiv Bayerna?

Je li to Silva? Koji je dao gol i osim toga nista vise nije uradio, trckarao okolo, gubio lopte, niti jednog centarsuta nemat. Za gol kapa dole, ako zbog njega treba da bude motm ok onda.

Aguero? Promasio 2 ajmo rec 90% sanse za gol. Potez utakmice 'nabij-loptu-trci-do-reklama-u-gol-aut'.

Nasri? Kad se silva i aguero izdriblaju, ovaj dolazi na red.

itd.

Ne kazem ni da je Dzeko nesto perfektno odigrao, ali vala nisu ni ostali nesto bajno igrali.

p.s. I najvise me nervira kad im krene napad, sve fino tece igra, od noge do noge i onda dodje do ove trojice silovatelja i uzas. Uniste akciju u sekundi. Ne mozes gledat kolko je mucno. I ajd od 870 driblinga prodje jedan, al kakva korist kad izgube milion lopti.
Jack Be Nimble

#6734 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

Comrad wrote:
p.s. I najvise me nervira kad im krene napad, sve fino tece igra, od noge do noge i onda dodje do ove trojice silovatelja i uzas. Uniste akciju u sekundi. Ne mozes gledat kolko je mucno. I ajd od 870 driblinga prodje jedan, al kakva korist kad izgube milion lopti.
Takvom igrom su za sada dali 48 golova, a gol razlika 35

United 18
Tott 13
Chelsea 14
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#6735 Re: Edin Džeko...

Post by odesveuhonduras »

Jack Be Nimble wrote:
Comrad wrote:

United 18
Tott 13
Chelsea 14
veze nemaju, jelde :D

Kaže onaj blećak Lehman neki dan - City igra dosadno, uspava protivnika i onda na sreću zabije

i tako valjda 48 puta :lol:

Samo zbog ovoga, samo zbog neracionalne mržnje prema njima i glupostima koje se valjaju, bih pravo volio da ih sve ponize i osvoje prvenstvo
Comrad

#6736 Re: Edin Džeko...

Post by Comrad »

Jack Be Nimble wrote:
Comrad wrote:

United 18
Tott 13
Chelsea 14
Ma ne kazem da nisu jaki ko nato, ali mogla im je ta razlika bit 65. Jer sa onakvom igrom oni haraju po pl, sad zamisli da igraju kako treba. Njihova je sreca pa imaju 20 igraca od kojih svaki moze odlucit utakmicu, na klupi im sjede igraci kakve 80% timova tamo nema u prvoj postavi.

I ne zaboravi da su u lp ispali iz ne bas teske grupe. Na stranu neiskustvo, ovo, ono. Ko eto Napoli ima iskustva. U grupi sa prosjecnim viljarealom, i 'straaaasno' jakim Napolijem i Bayernom su morali proci, ko god sta pricao.

I ovdje pricamo o dugorocnim stazama. Vidjeli smo i Tevez da je zabio bruku golova prosle sezone i sta bi, nista. Samo timski mogu postic ono sto zele.
LFC the kings

#6737 Re: Edin Džeko...

Post by LFC the kings »

Džeko je fantastičan igrač, u njega više ne treba sumnjati
Najavljujući sutrašnji (ponedjeljak) premierligaški derbi između nogometaša Chelseaja i Manchester Cityja na Stamford Bridgeu, legendarni stoper "bluesa" Franck Leboeuf pohvalio je i Edina Džeku.
Edin Džeko
Edin Džeko
"Džeko je fantastičan igrač. Pokazao je to definitivno ranije ove sezone kada je Tottenhamu postigao četiri pogotka. Ta je utakmica nagovijestila njegove stvarne mogućnosti", rekao je nekadašnji francuski reprezentativac nastavivši:

"Čuo sam ranije da Edina uspoređuju s Markom Vidukom. Sada mi je jasno zašto. Svojom impresivnom visinom Džeko sjajno zadržava loptu, što je odlično za Sergija Agüera. Sjajno se Džeko također kreće. Premda nije zabio gol od početka novembra, u njega više ne treba sumnjati".

''u njega vise ne treba sumnjati''
ova je recenica 100% tacna :D :D
ortega

#6738 Re: Edin Džeko...

Post by ortega »

kud ga sa onim vidukom upporedi boze boze...
missko

#6739 Re: Edin Džeko...

Post by missko »

LFC the kings wrote:Džeko je fantastičan igrač, u njega više ne treba sumnjati
Najavljujući sutrašnji (ponedjeljak) premierligaški derbi između nogometaša Chelseaja i Manchester Cityja na Stamford Bridgeu, legendarni stoper "bluesa" Franck Leboeuf pohvalio je i Edina Džeku.
Edin Džeko
Edin Džeko
"Džeko je fantastičan igrač. Pokazao je to definitivno ranije ove sezone kada je Tottenhamu postigao četiri pogotka. Ta je utakmica nagovijestila njegove stvarne mogućnosti", rekao je nekadašnji francuski reprezentativac nastavivši:

"Čuo sam ranije da Edina uspoređuju s Markom Vidukom. Sada mi je jasno zašto. Svojom impresivnom visinom Džeko sjajno zadržava loptu, što je odlično za Sergija Agüera. Sjajno se Džeko također kreće. Premda nije zabio gol od početka novembra, u njega više ne treba sumnjati".

''u njega vise ne treba sumnjati''
ova je recenica 100% tacna :D :D
Nasao sam intervju al nisam nigdje to gdje spominje Dzeksona
http://www.youtube.com/watch?v=A7EYqtmU ... e=youtu.be
. IMal neko taj dio?
horion_bosona

#6740 Re: Edin Džeko...

Post by horion_bosona »

Edin nje dao gola od one utakmice protiv QPR-a jos prije baraza... koliko je to utakmica?

svejedno se ne moze reci da je upao u krizu forme, prilicno solidne partije je pruzio u tom razdoblju... jedino u Napulju je bio, ajd da ne kazem los, ali to mu je najslabija utakmica...

steta sto nije zabio u Ligi sampiona, odigrao je 5 od 6 utakmica i to kao starter, a u Wolsfburgu je imao 4/6...
ortega

#6741 Re: Edin Džeko...

Post by ortega »

rekao sam ja vama cim dodje igrat za repku, treba mu par tekmi da se vrati golovima u sitiju, a da ne bi reprezentacije, kako ih je redao do sada bi ih bilo bar jedno 15
Comrad

#6742 Re: Edin Džeko...

Post by Comrad »

Eh mahire li mahire...ti i tvoji ćevapi...

vid' sta uradi sad...

:x

:D
Eborg

#6743 Re: Edin Džeko...

Post by Eborg »

Glede toga, dan prije utakmice sa Portugalom u Zenici ekipica Muslimović-Misimović-Mahir se šetka po Sarajevu. Nije kriv teren nego Mahir! :mrgreen:
Gandalf

#6744 Re: Edin Džeko...

Post by Gandalf »

Eborg wrote:Glede toga, dan prije utakmice sa Portugalom u Zenici ekipica Muslimović-Misimović-Mahir se šetka po Sarajevu. Nije kriv teren nego Mahir! :mrgreen:
ko je ba taj više mahir svega vam :?
Baudelaire

#6745 Re: Edin Džeko...

Post by Baudelaire »

Mahir nutricionista, kako ne znaš ? :?
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 09:18, edited 2 times in total.
Gandalf

#6747 Re: Edin Džeko...

Post by Gandalf »

Baudelaire wrote:Mahir nutricionista, kako ne znaš ? :?
ne znam jbg, nisam previše obtrać'o pažnju na tračeve oko reprezentacije, a vidim taj neki mahir plaho bitan lik.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#6748 Re: Edin Džeko...

Post by Entropio »

DJ Mahir Beathouse... Nekad solo umjetnik, danas član Merlinovog benda. Na bini neko svira, neko pjeva, a Mahir skače.
burekodsira

#6749 Re: Edin Džeko...

Post by burekodsira »

Entropio wrote:DJ Mahir Beathouse... Nekad solo umjetnik, danas član Merlinovog benda. Na bini neko svira, neko pjeva, a Mahir skače.
u strucnim krugovima ga zovu i mesar :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#6750 Re: Edin Džeko...

Post by Entropio »

burekodsira wrote:
Entropio wrote:DJ Mahir Beathouse... Nekad solo umjetnik, danas član Merlinovog benda. Na bini neko svira, neko pjeva, a Mahir skače.
u strucnim krugovima ga zovu i mesar :D
Naravno.

Image
Post Reply