Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
EasyMan

#6701 Re: Satovi

Post by EasyMan »

ortodont wrote: 25/08/2022 01:21 Nemoj života ti ta Armani i gucci smeca, tačno mi se smuci kad vidim na nekome majicu tih brendova, a da ne govorim sat.

Evo ti proberi:

https://satovi.ba/index.php?route=produ ... urer_id=13
A kakve veze ima majica sa satom? Ni meni se ne svidja njihova odjeca, ali satovi su lijepi.
Vidjecu uzivo ove Seiko, vidio sam jedan na slici bas je dobar.
doox

#6702 Re: Satovi

Post by doox »

EasyMan wrote: 25/08/2022 08:15
ortodont wrote: 25/08/2022 01:21 Nemoj života ti ta Armani i gucci smeca, tačno mi se smuci kad vidim na nekome majicu tih brendova, a da ne govorim sat.

Evo ti proberi:

https://satovi.ba/index.php?route=produ ... urer_id=13
A kakve veze ima majica sa satom? Ni meni se ne svidja njihova odjeca, ali satovi su lijepi.
Bi li platio 400 marka za Seiko majicu?
EasyMan

#6703 Re: Satovi

Post by EasyMan »

doox wrote: 25/08/2022 08:20
EasyMan wrote: 25/08/2022 08:15

Bi li platio 400 marka za Seiko majicu?
Ne bih platio 400KM ni za Armani ni za Seiko majicu. Ne znam kakva su ti to glupa pitanja. Nemam ja nista protiv Seika, meni ako se svidi Seiko ja cu ga kupiti, ali isto tako ako mi se svidi modni sat kupicu njega. I ja bi vise volio naci sat koji je i kvalitetan i lijep, ali izgleda da je kod nas bas slab izbor.
BlackCaviar

#6704 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

Al mezite čovjeka :D

Ovdje na forumu su ti većinom ljubitelji satova, brendova sa historijom, pričom koja uz to prati i kvalitet ili bi trebala pratiti.
Većina ovdje ne voli tzv. modne brendove jer tu baš i nema neke priče, historije i čisto je uzimanje para na osnovu imena, a većinom je kvaliteta upitna. Ali i ne mora biti, ima i kvalitetnih.

Al' te priče i historije il šta već su nekom nebitne i to je sasvim okej, uzet ćeš nešto što se tebi sviđa i što tebi ima smisla.

Ni ja ne razumijem ljude recimo što pljuju pare i pare na, po meni, preskupe parfeme i prave kolekcije čitave, al to njih čini sretnim i super, svi zadovoljni.

Uzmi sat koji ti se sviđa i nosi ga. Na kraju, pokazuje vrijeme ko i svi oni moji "sa pričom".
isx

#6705 Re: Satovi

Post by isx »

Ne znam čemu ovdje pitanja za ta fashion sranja tipa ‘valja li ovaj, baš mi se sviđa’ kad znaš kakav te odgovor čeka. Ako ti se to govno sviđa, kupi ga, ne znam čemu traženje potvrde od istinskih ljubitelja satova na ovoj temi, kad je nikad nećeš dobiti.

Možemo te samo uputiti na Aliexpress da ga kupiš za 2 dolara umjesto 200-500 maraka kod nas, čisto iz dobre namjere.
EasyMan

#6706 Re: Satovi

Post by EasyMan »

BlackCaviar wrote: 25/08/2022 09:57 Al mezite čovjeka :D

Ovdje na forumu su ti većinom ljubitelji satova, brendova sa historijom, pričom koja uz to prati i kvalitet ili bi trebala pratiti.
Većina ovdje ne voli tzv. modne brendove jer tu baš i nema neke priče, historije i čisto je uzimanje para na osnovu imena, a većinom je kvaliteta upitna. Ali i ne mora biti, ima i kvalitetnih.

Al' te priče i historije il šta već su nekom nebitne i to je sasvim okej, uzet ćeš nešto što se tebi sviđa i što tebi ima smisla.

Ni ja ne razumijem ljude recimo što pljuju pare i pare na, po meni, preskupe parfeme i prave kolekcije čitave, al to njih čini sretnim i super, svi zadovoljni.

Uzmi sat koji ti se sviđa i nosi ga. Na kraju, pokazuje vrijeme ko i svi oni moji "sa pričom".
Samo me zanima gdje su ti ljubitelji satova ukus izgubili :lol:
Da sam znao ko obitava na ovoj temi definitivno ne bih pitao, pogledam ove tissot i seiko jos pa odlucim sta cu kupiti.
EasyMan

#6707 Re: Satovi

Post by EasyMan »

isx wrote: 25/08/2022 10:11 Ne znam čemu ovdje pitanja za ta fashion sranja tipa ‘valja li ovaj, baš mi se sviđa’ kad znaš kakav te odgovor čeka. Ako ti se to govno sviđa, kupi ga, ne znam čemu traženje potvrde od istinskih ljubitelja satova na ovoj temi, kad je nikad nećeš dobiti.

Možemo te samo uputiti na Aliexpress da ga kupiš za 2 dolara umjesto 200-500 maraka kod nas, čisto iz dobre namjere.
Uputi me molim te da ne bacam pare, volim i ja taj isti sat kupiti za 2 dolara. :)
emotivac

#6708 Re: Satovi

Post by emotivac »

https://www.olx.ba/artikal/47590836/sat ... i-jubilee/

Da li valja ovo ili je smeće kao i većina kopija / replika ?
Da li je bolje ovo uzeti ili neki SEIKO za iste pare ?
bude

#6709 Re: Satovi

Post by bude »

EasyMan wrote: 24/08/2022 22:34 Pozdrav, imam par pitanja.
Prosle sedmice zeni kupili sat pa sad navalila da i ja sebi kupim. Iskreno ono sto sam vidio u par radnji mnogo su mi ljepsi modni satovi. Zena izabrala Versace, a meni se svidio Emporio Armani i D1 Milano, a nije los i jedan Boss. Znam da modni satovi ne vrijede mnogo, ali me to i ne zanima. Prvenstveno mi je bitno da je sat lijep. Necu ga nositi 20 godina niti ga mislim prodavati da mi cuva neku vrijednost. Najvise su mi se svidjeli D1 Milano, ali nikad nisam cuo za njih i skuplji su od ove druge dvije marke. Vidio sam da imaju Casio mehanizam pa me zanima misljenje o ovoj marki satova.

Ps: Ne volim velike satove, znaci makaimalno 43-44mm pa ako neko ima preporuku bujrum pisite. Ovi satovi koje sam gledao su od 600 do 1200Km.

Edit: Ako znate gdje ima dobar izbor satova pisite. Obisao sam radnje u SCC-u
pp
inspiron

#6710 Re: Satovi

Post by inspiron »

EasyMan wrote: 25/08/2022 11:17
Da sam znao ko obitava na ovoj temi definitivno ne bih pitao, pogledam ove tissot i seiko jos pa odlucim sta cu kupiti.
Pa kolega, nekoliko puta si pomenuo da ti je sat samo nakit i da te zanima samo da je lijep i to sve na pdf o satovima. Jesi li pokusao na pdf "nakit", tamo je ekipa sa extra ukusom i biti ces svoj medju svojima nekako a ovdje sve neprijatelji, odgovaraju te od tvoje namjere.

Pustite covjeka neka kupi sta hoce, pajel....
BlackCaviar

#6711 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

BlackCaviar wrote: 25/08/2022 09:57 Al mezite čovjeka :D

Sad i ti pretjeruješ, ja te branim a ti tako :D

Svako ima svoj ukus, tebi se ne bi svidjela moja kolekcija k'o što se vizuelno ni meni ne sviđaju oni za koje si pitao.

Satovi koje si poslao ispunjavaju oba tvoja kriterija:
1. tebi je lijep
2. pokazuje vrijeme

Od mene puna podrška za kupovinu, ne vidim smisao dalje rasprave
EasyMan

#6712 Re: Satovi

Post by EasyMan »

inspiron wrote: 25/08/2022 11:53
Pa kolega, nekoliko puta si pomenuo da ti je sat samo nakit i da te zanima samo da je lijep i to sve na pdf o satovima. Jesi li pokusao na pdf "nakit", tamo je ekipa sa extra ukusom i biti ces svoj medju svojima nekako a ovdje sve neprijatelji, odgovaraju te od tvoje namjere.

Da, meni je sat nakit, Ne samozadovoljavam se na historiju bilo koje marke niti mi ista znaci. Evo pitah cijenjene ljubitelje satova zasto ne valja D1 Milano kada ima mehanizam Seiko ili Casio? Molim te da mi odgovoris ti kolega na ovo pitanje.

Znaci valja tissot, valja seiko, valja casio, a ovaj sat ima izgled tissota, mehanizam jedan od ova dva i ne valja? Znaci bitna je samo ta neka historija i brend koji vi volite i postujete?
EasyMan

#6713 Re: Satovi

Post by EasyMan »

BlackCaviar wrote: 25/08/2022 12:20

Sad i ti pretjeruješ, ja te branim a ti tako :D

Svako ima svoj ukus, tebi se ne bi svidjela moja kolekcija k'o što se vizuelno ni meni ne sviđaju oni za koje si pitao.

Satovi koje si poslao ispunjavaju oba tvoja kriterija:
1. tebi je lijep
2. pokazuje vrijeme

Od mene puna podrška za kupovinu, ne vidim smisao dalje rasprave
Joj druze kud ista pitah :lol:
Ma o ukusu ne raspravljam inace, ali stvarno pojedinci prepametuju :D
Rugafet

#6714 Re: Satovi

Post by Rugafet »

Pa zar sat ustvari i nije samo nakit za 98% ljudi. Meni ako se sat svidi taman i da ne radi ja ću ga metnut na ruku, ionako mobitel koristim za vrijeme. Tako da puca mi qrac kakav je mehanizam unutra, još i o tome trebam vodit računa.
EasyMan

#6715 Re: Satovi

Post by EasyMan »

Rugafet wrote: 25/08/2022 12:34 Pa zar sat ustvari i nije samo nakit za 98% ljudi. Meni ako se sat svidi taman i da ne radi ja ću ga metnut na ruku, ionako mobitel koristim za vrijeme. Tako da puca mi qrac kakav je mehanizam unutra, još i o tome trebam vodit računa.
Ma vidis da me lik napade sto na temi o satovima pitam za sat :lol:

Pa evo mene bas zanima kakva je razlika za korisnika kakav je mehanizam? I taj od 2 dolara i ovaj njihov od hiljade dolara pokazuje isto vrijeme. Sta ja imam od tog boljeg mehanizma. Nosim trenutno svakodnevno digitalni sat od 50KM vec dvije godine i nema greske.
Better Man

#6716 Re: Satovi

Post by Better Man »

Prosle sedmice zeni kupili sat pa sad navalila da i ja sebi kupim. Iskreno ono sto sam vidio u par radnji mnogo su mi ljepsi modni satovi. Zena izabrala Versace, a meni se svidio Emporio Armani i D1 Milano, a nije los i jedan Boss. Znam da modni satovi ne vrijede mnogo, ali me to i ne zanima. Prvenstveno mi je bitno da je sat lijep. Necu ga nositi 20 godina niti ga mislim prodavati da mi cuva neku vrijednost. Najvise su mi se svidjeli D1 Milano, ali nikad nisam cuo za njih i skuplji su od ove druge dvije marke. Vidio sam da imaju Casio mehanizam pa me zanima misljenje o ovoj marki satova.

Ps: Ne volim velike satove, znaci makaimalno 43-44mm pa ako neko ima preporuku bujrum pisite. Ovi satovi koje sam gledao su od 600 do 1200Km.

1200 KM dati za te modne satove je bacanje para. Za te pare možeš uzeti odličan Longines sat, a Longines je ipak poznata marka i rade dobre satove.
EasyMan

#6717 Re: Satovi

Post by EasyMan »

Better Man wrote: 25/08/2022 12:47

1200 KM dati za te modne satove je bacanje para. Za te pare možeš uzeti odličan Longines sat, a Longines je ipak poznata marka i rade dobre satove.
Emporio Armani su oko 500-600KM. U kojoj radnji imaju Longines satove, mislim da ih nisam nigdje vidio?
BlackCaviar

#6718 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

Rugafet wrote: 25/08/2022 12:34 Pa zar sat ustvari i nije samo nakit za 98% ljudi. Meni ako se sat svidi taman i da ne radi ja ću ga metnut na ruku, ionako mobitel koristim za vrijeme. Tako da puca mi qrac kakav je mehanizam unutra, još i o tome trebam vodit računa.

E to je već dio koji sam opisao malo iznad. Ti i ja nemamo isti pogled na to i ne vidim što bi neko imao problem s tim. Ako ti puca k za mehanizmom, super, nek puca k'o rafal, puca i meni što tebi puca :D
Rugafet

#6719 Re: Satovi

Post by Rugafet »

EasyMan wrote: 25/08/2022 12:41
Ma vidis da me lik napade sto na temi o satovima pitam za sat :lol:

Pa evo mene bas zanima kakva je razlika za korisnika kakav je mehanizam? I taj od 2 dolara i ovaj njihov od hiljade dolara pokazuje isto vrijeme. Sta ja imam od tog boljeg mehanizma. Nosim trenutno svakodnevno digitalni sat od 50KM vec dvije godine i nema greske.
Ma uopste me ne zanima mehanizam, izvadi ga i nosi ja ću sat stavit na ruku ako mi se svidja i nosat isto prsten ili rolku. Kakvi crni mehanizmi i gluposti opsjednutost mehanizmom ko da mi život id toga zavisi
Bullet Tooth Tony

#6720 Re: Satovi

Post by Bullet Tooth Tony »

isx wrote: 25/08/2022 10:11 Ne znam čemu ovdje pitanja za ta fashion sranja tipa ‘valja li ovaj, baš mi se sviđa’ kad znaš kakav te odgovor čeka. Ako ti se to govno sviđa, kupi ga, ne znam čemu traženje potvrde od istinskih ljubitelja satova na ovoj temi, kad je nikad nećeš dobiti.

:thumbup:
Rugafet

#6721 Re: Satovi

Post by Rugafet »

Better Man wrote: 25/08/2022 12:47

Evo ga opet. Pa yebes ga da je sto puta longines ako mi se svidja.
inspiron

#6722 Re: Satovi

Post by inspiron »

EasyMan wrote: 25/08/2022 12:26
inspiron wrote: 25/08/2022 11:53

Da, meni je sat nakit, Ne samozadovoljavam se na historiju bilo koje marke niti mi ista znaci. Evo pitah cijenjene ljubitelje satova zasto ne valja D1 Milano kada ima mehanizam Seiko ili Casio? Molim te da mi odgovoris ti kolega na ovo pitanje.

Znaci valja tissot, valja seiko, valja casio, a ovaj sat ima izgled tissota, mehanizam jedan od ova dva i ne valja? Znaci bitna je samo ta neka historija i brend koji vi volite i postujete?
Na to pitanje neka ti odgovore oni koji te odvracaju od kupovine tog sata, ja sam fino napisao da te puste da kupis sta ti se svidja i ne vidim potrebu da se sad nas dva nesto dopisujemo.

Zadnji sat koji sam kupio je micro brand iz amerike, nula istorija, nula poduhvati, nula pioniri u nekom polju, svidio mi se i kupio ga bez da sam trazio da mi forumsko pucanstvo da procjenu estetika/kibernetika/ulozeno/moderno/dobijeno.

Sretno sa kupovinom i da se rahat nanosas za sta god da se odlucis :thumbup:
doox

#6723 Re: Satovi

Post by doox »

emotivac wrote: 25/08/2022 11:23 https://www.olx.ba/artikal/47590836/sat ... i-jubilee/

Bježi od ovog sranja.... Još 400KM :mrgreen:

Sve je to smeće
emotivac

#6724 Re: Satovi

Post by emotivac »

doox wrote: 25/08/2022 14:32
emotivac wrote: 25/08/2022 11:23 https://www.olx.ba/artikal/47590836/sat ... i-jubilee/

Bježi od ovog sranja.... Još 400KM :mrgreen:

Sve je to smeće
Pretpostavio sam :D Koju marku sata uzet' za te pare ?
konoplja

#6725 Re: Satovi

Post by konoplja »

Bjez ba... Jos ce ti neko ruku otkinuti radi fejk Role :lol:
Post Reply