Ja predstave gledam kao i filmove, sport itd i sve sto je zabavljackog karaktera, sta to znaci. To je sada zrelost koja je nastupila s mojim godinama. Predstava MORA da me drzi da osjetim predstavu ne glumca, recimo Radeta Šerbedziju vec njegov lik koji igra kao i samu predstavu. Jer jebo Radeta ako je predstava tj tema zaqujac. Tu maestralnost mora prvo da dovede dirigentska palica reditelja pa podjela glumaca i prvenstveno njezino velicanstvo tekst tj priča. Ako nema hemije izmedju ta sveta tri trojca, predstava je zaqujac, po meni naravno.piupiu wrote: ↑01/09/2026 14:55A "Naš razred"? To je jedna od najboljih, najsnažnijih predstava koje sam gledala u zadnjih 15 godina. Ima predstava, ima i hiperprodukcije. Ima svega. Dobar je "Jami distrikt", i meni se dopao, s tim što vidiš Kokanov potpis. Čula sam da je "Hypermnesia" Selme Spahić bila dobra predstava, ali nisam gledala. A sada... da pogledamo video.pici wrote: ↑25/06/2026 21:27 [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=itLnm3Mlv4A[youtube]
Jad i Čemer je unaske kultura, kakvi oni i mafijaska organizacija, to su sve piČkaste seljačke utvare koje su copy/paste i sisanje budzeta, nizasta drugo nisu sposobni. Ja nisam pogledao predstave da valja dugih niz godina, jedino sto me je nesto ko malo sokiralo i trzlo to je jami distrikt od kokana mladenovica a to je beogradska skola i ukrocena goropad iz podgorickog teatra ovo ostalo živ zaqurac i da postoji ta nastrana lopovska kulturoloska sekta unaske.
Uglavnom sta vrijedi pogledati, to je Ljubicasto u kamernom i...??? Dalje toČka. Naš razred je teska tematika o drugom svjetskom ratu i okretanju poljaka prema dojucerasnjim komsijama jevrejima. Mislim pogledao sam tih predstava i filmova bukada i skontao sam da se sve tu vodi na deža vu. Mi tobe nismo dosli vec ponavljamo opet i opet i opet i opet sve tako. Predstava je opomena i historijska mracna tacka. Kolko toga je od Naseg razreda bilo takvih slucajeva do danas... bruka. U zvorniku ja sam ostavio svoje srce sa Miralemom Zupcevicem je ono, pamet ti izgori, mada i ova sa lordom chivasom je jaka. Prvo Sidranov tekst, drugo rezija pokojnog/rahmetli Sulejmana Kupusovica i trece podjela glumacka. To je to.