Nije to tako jednostavno, bila je to vise duhovna potraga, za mene... Uvijek sam bila idealista, pomalo autsajder... u osnovnoj sam se furala na grcku i rimsku mitologiju, vukla sam svugdje nekakav historijski atlas, mislila da je bitno znati napamet imena raznih muzisupercali wrote:Lalena jesi li pocela vjerovati iz straha ili iz nekih saznanja?
Zatim je dosla neka filozofska faza, koja je prerasla u skroz mracnu, rock, pa hipi... Sjecam se da sam napisala jako mnogo pjesama o smrti... Mojim roditeljima zaista nije bilo lahko sa mnom
Ali u svakoj toj fazi, problem su mi bili neki moji licni, moralni standardi, ideali o prijateljstvu, ljubavi, istini... koje nisam htjela da prekrsim, samo zato da bi se "uklopila", pa je i to uklapanje uvijek bilo samo polovicno...
Bilo bi dugo i gotovo nemoguce objasniti rijecima, znas ono "neke stvari su neprevodive u rijeci" (imala sam fazu i Balasevica)...
Zavrsilo se tako sto kada sam pronasla Islam (i to je bilo preko knjiga), tada sam osjetila da sam pronasla pronasla "sebe", i to je predivan osjecaj