Ne da misle nego su tako uvijek radili. Amerikanci su godinama prije povlacenja iz Afganistana pregovarali sa Talibanima. Jedenostavno su vidjeli da od "demokratskog" Afganistana nema selameta. Tako je i u BiH. Vodje bosnjackog plemena su decenijama pokazivali popustljivost radi mira u kuci. Normalno je da ce Ameri pritisnuti pleme Bosnjaka i traziti ustupke kako bi stabilizirali region. I sad Bakir kao poceo da se qrci Amerikancima i zahebava poptise pa slaze normalno da ce ga shutnut.noviforumas wrote: ↑12/12/2022 15:08To je pitanje svih pitanja. Ono sto je jasno je da MZ, Americi prvenstveno, ne smetaju ni Mile, ni Covic, ni Vucic, ni Milanovic. Dapace, ispunjavaju im se zelje konstantno. Zasto i s kojim ciljem, mozemo samo spekulisati. Postavljao sam nedavno ovdje tekst Andreja Nikolaidisa u kojem on tvrdi da je nova Americka vanjska politika na Balkanu zasnovana na nagradjivanju tri velikodrzavna projetka (srpksog, hrvatskog, i albanskog), na stetu BiH i Crne Gore. Valjda misle da je najlakse najslabije klepati po usima, te tako ove jace staviti pod svoje. To je najrcnji scenario, da li je najizgledniji - ne mogu tvrditi sa sigurnoscu, nadam se da nije.SpoilerShowdr_Evil wrote: ↑12/12/2022 14:58 Kriminal na sve tri strane rezimske je jednak bio.. zaista ne kontam sta je Bake uradio pa hoce da ga liferuju. U mojoj glavi su moguce samo tri opcije, Iran, Rusija i Turska.
AKo je Rusija kako onda Dodo prezivlja, jedino ako nije dvocijevka agentska.
Poprilicno mislim da mi je sve jasno sto se tice nase politike, ali ovome ne mogu da stanem u kraj.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
plavi_E
#66451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Styling
#66452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Apsolutno ne zbog toga. Nego sto glumi neku high class politicarku koja je sve vrijeme nakon izbora provela u Sarajevu i po nekim njoj interesantnim okruglim stolovima dok su drugi na terenu odradjivali posao za Osmorku.Spit_fire wrote: ↑12/12/2022 15:52A sabina vam ne valja jer je glasala kontra cavare?Styling wrote: ↑12/12/2022 11:45 Svidja mi se kako je ovaj nalijepio Sabinu. Prava salonska politicarka.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/27 ... ovicu.html
Uzima sebi za pravo da kritikuje SDP, a niti su ih podrzali u RS niti su imali svoje kandidate. Bez ikakvog kredibiliteta. S kojim pravom? Ako si se vec drznula da kritikujes onda nazoves Niksica ili Mijatovica pa kazes sta imas a ne kofrcis se po drustvenim mrezama.
Izjavljivala je jasno i glasno da SNSD ne dolazi u obzir ni pod razno jer NS je toboze veoma "zahtjevan koalicioni partner" pa sada jede govna koja je posrala jer joj se ukazala mogucnost da mozda bude ministrica vanjskih poslova. Ne bih joj ja dala tu funkciju ni u snu. Nije je zasluzila svojim radom za koaliciju.
-
Spit_fire
#66453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Opet bezevze trpanje u kos..ako danasnja SDA ista ne fura onda ne fura Islamski fundamentalizam..a i da fura to je odavno proslo, sad su u fazoni Rusi..
Ovo sto sad ameri rade je u rangu toga da su podrzali pogorelicu i al kaidine celije u BiH 2001.
A mi pokusavamo nac logiku...logike nema. Cilj je rjesenje BiH, a to rjesenje prema Mz je raspad drzave...makar unutarnjo raspad.
Najslabija karika su oni kojima je jedino stalo do te drzave..Covic i Dodik ce se lahko dogovorit o sferi uticaja..a ionako slabo imaju kakvih teritorijalnih sporova..
-
elk
#66454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koja kukumavka nad redovom bakirom
dobro, sluzio je on jna valjda. Ovo zadnje je jebiga preskocio, dok sam evo jebiga ja sa 18 godina i cijele 52kg sa krevetom (sad 86 i nisam debeo) skako po nisicima i treski. I ono brani bosnu sada. Mos mislit. Jos stara dobra vjerska karta juce.
Vidi se na temi taj fini gradjanski rukupis nisam za sda, ali...barem se zna ko je za koga sada.
Sta je problem dati sansu nekom ko nije sda? Sacekati barem godinu ili dvije pa podvuci crtu. Nece bih propasti vise nego sto jeste. A mnogo je propala od 1996.
Vidi se na temi taj fini gradjanski rukupis nisam za sda, ali...barem se zna ko je za koga sada.
Sta je problem dati sansu nekom ko nije sda? Sacekati barem godinu ili dvije pa podvuci crtu. Nece bih propasti vise nego sto jeste. A mnogo je propala od 1996.
-
plavi_E
#66455 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Amerikanci kao sto su zakljucili da od demokratskog Afganistana nema nista tako su isto zakljucili da od gradjanske BiH nema nista. I to je ta promjena odnosa. I zato sad podrzavaju one koji su za etnicko-plemensko uredjenje tj. Covica i Dodika.
-
plavi_E
#66456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To ne znaci da Ameri hoce raspad BiH. Hoce samo da svi prihvate novi nacin funkcionisanja unutar BiH.
- Blixen
#66457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
tako je, bez sda
-
Spit_fire
#66458 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel me furasStyling wrote: ↑12/12/2022 15:57Apsolutno ne zbog toga. Nego sto glumi neku high class politicarku koja je sve vrijeme nakon izbora provela u Sarajevu i po nekim njoj interesantnim okruglim stolovima dok su drugi na terenu odradjivali posao za Osmorku.
Uzima sebi za pravo da kritikuje SDP, a niti su ih podrzali u RS niti su imali svoje kandidate. Bez ikakvog kredibiliteta. S kojim pravom? Ako si se vec drznula da kritikujes onda nazoves Niksica ili Mijatovica pa kazes sta imas a ne kofrcis se po drustvenim mrezama.
Izjavljivala je jasno i glasno da SNSD ne dolazi u obzir ni pod razno jer NS je toboze veoma "zahtjevan koalicioni partner" pa sada jede govna koja je posrala jer joj se ukazala mogucnost da mozda bude ministrica vanjskih poslova. Ne bih joj ja dala tu funkciju ni u snu. Nije je zasluzila svojim radom za koaliciju.
Zanimljivo nikom se ne zamjera nego samo njoj..koja je slucajno jedina pokazala makar M od Muda odbijanjem glasa za Cavaru
I vi ste prije 10 dana nazivali sve izdajnicima koji daju Dodiku 4og, pa eno Dino ode...nije problem sto je otiso nego sto mu se ulizuje ko da je ne znam ti ko...okrenu se narativ za 2 dana.
Posto volite trazit postove eto nadji moj od prije mjesec dana kad sam reko da nakon HDZa ide prieca "Dobar je Dodik al nema pravog sagovornika"..."To je onaj stari dodik ne pomako se"
-
Spit_fire
-
plavi_E
#66460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine napisao je za Just Security autorski tekst pod nazivom "Predsjednički apel SAD-u i EU za demokratizaciju Bosne i Hercegovine".
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zeljko- ... /221212102
E Komsicu, Komsicu. Kasno je sad pisati apele. Kocka je bacena. Nikakva demokratizacija vise ne pije vode samo etnicki princip pa dok se boje ne istope.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zeljko- ... /221212102
E Komsicu, Komsicu. Kasno je sad pisati apele. Kocka je bacena. Nikakva demokratizacija vise ne pije vode samo etnicki princip pa dok se boje ne istope.
-
plavi_E
#66461 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja trenutno ne vidim nikakvu korist za Amere od raspada BiH. Ne znaci da je nema ali trenutno meni nije vidljiva.
-
Spit_fire
#66462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakko ne vidis...Hrvatska ce im bit vjecno zahvalna i imat ce kontrolu nad 30% BiH, privuce Vucica sebi a Srbi u RS nece smetat jer Vucic ih drzat na okupi..
Ti vise i da hoces nesto neces moc..bices u kavezu i tjt..na karti ce postojat drzava u stvarnosti 3..dvije pod kontrolkm amerike jedna nebitna
Zarad tog raspada Ameri gase dva ruska satelita na balkanu i dobijaju potpunu vlast nad nemirnom clanicom Natoa
E sad ti kontas pa ko ce meni zabranit..1992 mogl ti je Alija rucno guscijim perom potpisat nesto za Mostar, a ti si sa tim mogao obrisat zicagu....vrijedilo je samo sta ti Topic i HVO napisu...a vidi cuda na papiru jedna drzava, jedna vosjka, alija vrhovni autoritet
- tataćusak
#66463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
GandalfSivi wrote: ↑12/12/2022 08:01Onaj Alija sto je vezao zastave sa HDZ-om i SDS-om? Onaj Alija koji je dopustio genocid da se spremi i desi? Koga je ba on spasio klanja?
I izvinjavam se sefici za jos jedan povratak u proslost, ali jeste jako relevantno da uspostavimo kontinuitet SDA politike:
Je li to onaj Alija sto nelegalno izbaci dokazanog patriotu Kljujica iz Predsjednistva BiH zarad hercegovacke struje HDZ-a 10. Novembra 1992?
I onda SDA ekipa prica o izdaji???
Taj Alija nas je spasio klanja bez obzira što imamo drugačije viđenje događaja ali to je taj Alija Izetbegović
- tataćusak
#66464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Često se nešto pominje gaza. Pa jel to trebamo vjeru mijenjati da ne završimo kao gaza.
-
plavi_E
#66465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@Spit_fire
Kad kazem raspad onda mislim da srbijanska granicna policija kontrolise granicki prijelaz kod Bosanskog Novog tj. tad vjerovatno Srpskog Novog. Govorim da ne vidim nikakvu korist za Amere od takvih radikalnih promjena granica. A da se mjenjaju odnosi u regionu i u BiH to vjerujem da svi vide.
Kad kazem raspad onda mislim da srbijanska granicna policija kontrolise granicki prijelaz kod Bosanskog Novog tj. tad vjerovatno Srpskog Novog. Govorim da ne vidim nikakvu korist za Amere od takvih radikalnih promjena granica. A da se mjenjaju odnosi u regionu i u BiH to vjerujem da svi vide.
-
Spit_fire
#66466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko ce je sprijecit da kontrolise? ti vise neces tu imat nikakvu vlast, entitet RS ce odlucivat za sebeplavi_E wrote: ↑12/12/2022 16:31 @Spit_fire
Njima je to top za njihove imterse...a ti ces u gazi i dalje slusat eo jos 84959 zakona i bice pristupni pregovori
-
PM72
#66467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije me pokojni Alija spasio klanja nego sam sebe jer nisam čekao dušmane pod kaučem i dimijama nego sam ih čekao sa puškom (koju sam nabavio u vlastitoj režiji) i odlučnosti da ću radije poginut nego čekat četničku milosttataćusak wrote: ↑12/12/2022 16:27GandalfSivi wrote: ↑12/12/2022 08:01
Onaj Alija sto je vezao zastave sa HDZ-om i SDS-om? Onaj Alija koji je dopustio genocid da se spremi i desi? Koga je ba on spasio klanja?
I izvinjavam se sefici za jos jedan povratak u proslost, ali jeste jako relevantno da uspostavimo kontinuitet SDA politike:
Je li to onaj Alija sto nelegalno izbaci dokazanog patriotu Kljujica iz Predsjednistva BiH zarad hercegovacke struje HDZ-a 10. Novembra 1992?
I onda SDA ekipa prica o izdaji???
Taj Alija nas je spasio klanja bez obzira što imamo drugačije viđenje događaja ali to je taj Alija Izetbegović
-
noviforumas
#66468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Manje-vise sve o cemu se prica zadnjih par stranica je skicirano u onim non-paperima.
-
ford transit
#66469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kum Erdoan, glavni razlog, Baketove veze, bio je upozoren da ne ide, da se probaju relaksirati odnosi. Nije poslušao, sad USA sve gura, sad dobar je i Nikšić za premijera iako ima manje glasova od Nije iz gornjih Srbljana.dr_Evil wrote: ↑12/12/2022 14:58Kriminal na sve tri strane rezimske je jednak bio.. zaista ne kontam sta je Bake uradio pa hoce da ga liferuju. U mojoj glavi su moguce samo tri opcije, Iran, Rusija i Turska.noviforumas wrote: ↑12/12/2022 14:46
Ma OK to, nego MZ zaista ne zeli SDA u vlasti, dok im vlast u kojoj su HDZ i SNSD ne smeta. Druga tema je zasto je to tako. Jedino ne razumijem kako to nije jasno Bakiru i ostalima, ili je u pitanju tolika zelja za vlascu da nisu u stanju racionalno da vide stvari.
AKo je Rusija kako onda Dodo prezivlja, jedino ako nije dvocijevka agentska.
Poprilicno mislim da mi je sve jasno sto se tice nase politike, ali ovome ne mogu da stanem u kraj.
-
noviforumas
#66470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bojim se da SDA nema kapacitet da se reformise. Bice samo gora.
- tataćusak
#66471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne valja Turska, ne valja Iran , ne Valja Gaza ja vam priče šuplje ne znam samo ko će nasjesti na tu propagandu.
Valja vam Grčka, Hrvatska, Srbija sve historijski prijatelji.
Unaprijed me sačuvajte priče da su nas turci prodali a da su nam iranci uvezli teroriste.
Samo nas vi dovedite do panja a koljači kažu nikad nisu bili spremniji za klanje od vremena jna.
Trenutno ne vidim Bošnjačku stranku koja zaslužuje da joj se dadne glas na žalost.
Valja vam Grčka, Hrvatska, Srbija sve historijski prijatelji.
Unaprijed me sačuvajte priče da su nas turci prodali a da su nam iranci uvezli teroriste.
Samo nas vi dovedite do panja a koljači kažu nikad nisu bili spremniji za klanje od vremena jna.
Trenutno ne vidim Bošnjačku stranku koja zaslužuje da joj se dadne glas na žalost.
-
plavi_E
#66472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDA ne da nema kapaciteta da se reformise nego ce se potpuno urusiti. Ostat ce ona da vegetira ko SDS, SzBiH ali ce drugi kolo voditi.
-
Spit_fire
#66473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A onaj ko mislk da je non paper neka glupost i slucajnost nek slobodno prestane pratit politkunoviforumas wrote: ↑12/12/2022 16:36 Manje-vise sve o cemu se prica zadnjih par stranica je skicirano u onim non-paperima.
-
jagugu
-
plavi_E
#66475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Izdigose Bakira na level Bin Ladena.
Kakvi Turci kakvi Rusi kakav Iran. Smanjite malo dozivljaj. Bakir je potpisao i slagao i to je to. Prica zavrsena za njega.
Kakvi Turci kakvi Rusi kakav Iran. Smanjite malo dozivljaj. Bakir je potpisao i slagao i to je to. Prica zavrsena za njega.