SDA-All about

palermo

#66276 Re: SDA-All about

Post by palermo »

detroit-mercy wrote: 30/08/2021 17:33
palermo wrote: 30/08/2021 16:46

misliš da bih mogao doći do riječi ?.....ima vas bolan dosta na ovoj temi, neću ja nikom zafaliti...
Naravno da nam falis, da nam malo opravdas Sekin nastup :mrgreen: bio je brilijantan. A zamisli teko kad su svatovi zapjevali odu ocu nacije :skoljka:, grupa kriminalaca se zavhaljuje onom koji im je sve to omogucio, priceless :mrgreen:.
e, jebi ga, takav je život, uvijek nešto fali.....

al snaći ćeš se ti ovdje i bez mene, vidim ja, ide ti dobro
toska

#66277 Re: SDA-All about

Post by toska »

lacrima wrote: 30/08/2021 15:30 Zar je moguce da ni jedan ozbiljniji medij ne napise ni rijeci o cinjenici da rejs vjencava makroa i da su predsjedniku Turske za kumce uvalili pimpa??? Pa makar da napisu nije istina fotomontaza srbi sjeverna koreja vanzemaljci bilo sta??
nema ovdje priče za ozbiljne medije, o čemu da pišu ? ovdje se sve svodi na moral sudionika i ko će o tome raspredati, Al Jazeera , N1 ?
nešto će vjerovatno Face, Avaz i pokoji slobodni strelac. zato su nekada i potrebni ti "neozbiljni" mediji.

ovo je samo dobar materijal za neku novu top listu nadrealista.
RandomAndCasual

#66278 Re: SDA-All about

Post by RandomAndCasual »

Hakiz wrote: 30/08/2021 16:18
vatrogasac wrote: 30/08/2021 16:10

A kako si ti zamislio da gradi i obnavlja džamije, gradi i održava medrese, gradi i održava fakultete, biblioteku, da unapređuje izdavačku djelatnost itd...itd, a bez para? To mu je mandat, dobio je zadatak da to unaprijedi, a ne upropasti. Nema on Kirchensteuer kao njegove katoličke i evagelističke kolege u Njemačkoj. Njemu se snalaziti kao od vremena komunizma kada nije bilo para za vjerske zajednice pa se napravi nova GHM, pa FIN, pa Zagrebačka džamija itd...itd... bez domaćih para. Bilo je i onda i danas domaćih vakifa, ali 'jamačno ne bi bilo dostatno'. :mrgreen:
Od članarine?

Ako nema dovoljno članova koji hoće da plaćaju opstanak kluba, kao i svaki klub, ugasi ga :lol:
Ne znam sta je smjesno, jer upravo tako je po islamu.

Ovo sto radi IZ i kako pokusava opravdati to sto radi je u stvari smjesno
YouAreMyDestiny

#66279 Re: SDA-All about

Post by YouAreMyDestiny »

Što se Alije tiče, znao je on šta će biti u Istočnoj Bosni.
ketronsd1

#66280 Re: SDA-All about

Post by ketronsd1 »

oldtajmer wrote: 30/08/2021 14:35 iz aviona se vidi da je muzika namontirana dok gosti otvaraju usta na potpuno drugi tekst :mila,sura i zestoka bosna na zemlji krvavoj...............
a o muckim provokacijama da se pio alkohol smijesno je pricati,dovoljno je detaljno pogledati video da bi se uocilo da se samo pilo serbe,sok od maline,bistri sok od jabuke i sl.
sretno mladenci :bih:

https://www.nacional.hr/wp-content/uplo ... -1.mp4?_=1
A ja pederluka braćo mila. Mogli su makar pola čaše soka sipati. Ono štedi i na soku.
YouAreMyDestiny

#66281 Re: SDA-All about

Post by YouAreMyDestiny »

Bitno je, da čvaraka nije bilo tobe jarabi. :bih:
detroit-mercy

#66282 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

palermo wrote: 30/08/2021 17:35
detroit-mercy wrote: 30/08/2021 17:33
Naravno da nam falis, da nam malo opravdas Sekin nastup :mrgreen: bio je brilijantan. A zamisli teko kad su svatovi zapjevali odu ocu nacije :skoljka:, grupa kriminalaca se zavhaljuje onom koji im je sve to omogucio, priceless :mrgreen:.

Ipak nije isto bez tebe :mrgreen: a jesu se velikosrbi okomili na bosnjacke prvake :mrgreen: a oni skruseni i ponizni, u vjeri :mrgreen: samo im din i imanet na pameti.
Stvarno ne znam, na sta su mislili kad us horski pjevali "da te nije Alija", vjerovatno na drzavu :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#66283 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

escobar__ wrote: 30/08/2021 14:51 Šta li bi na sve ovo, da je živ, kazao "kralj mudrosti"? :mrgreen:
Makro je i heroj i zlocinac :D
Hajvan

#66284 Re: SDA-All about

Post by Hajvan »

klix wrote: 30/08/2021 17:44 Što se Alije tiče, znao je on šta će biti u Istočnoj Bosni.
a I vi, ako ste tada bili dovoljno odrasli.
svi smo znali
made_in_sarajevo

#66285 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

Bosnjak kad pljuje komunizam i Titu, ljubi guzicu turaka i sda: nije gradio dzamije nije valjo nista i nagne flasu pive, civasa, sampanjca zavisi jel fukara ili dobrostojeci preko stranke.

Joj Tito Tito, da si vjerske objekte gradio i danas bi bio ziv, isao bi kod vjerskih poglavara na raporte, a amerika i rusija bi se tresli pred tobom i natjero bi medjunarodnu zajednicu da radi kako ti sviras.
noviclan

#66286 Re: SDA-All about

Post by noviclan »

ketronsd1 wrote: 30/08/2021 17:55
oldtajmer wrote: 30/08/2021 14:35 iz aviona se vidi da je muzika namontirana dok gosti otvaraju usta na potpuno drugi tekst :mila,sura i zestoka bosna na zemlji krvavoj...............
a o muckim provokacijama da se pio alkohol smijesno je pricati,dovoljno je detaljno pogledati video da bi se uocilo da se samo pilo serbe,sok od maline,bistri sok od jabuke i sl.
sretno mladenci :bih:

https://www.nacional.hr/wp-content/uplo ... -1.mp4?_=1
A ja pederluka braćo mila. Mogli su makar pola čaše soka sipati. Ono štedi i na soku.
:lol: ne bi sjala ovako jako da te nije .....
salik79

#66287 Re: SDA-All about

Post by salik79 »

aerodinamika wrote: 30/08/2021 14:18
salik79 wrote: 30/08/2021 06:10

Da, Nacional, novina sa visedecenijskim renomeom. Novina koja je pisala i o svim lopovlucim u HR, koja je pisala o zlocinima HV i HVO, politickoj vrhuski, o Tudjmanu itd, itd,...

Image

Tacno se vidi da je jabuka divljakusa i malt u pitanju :oops:
sve te nazovi novine i istrazivacki novinari su na platnom spisku i pisu kako im se naredi, sa kojim ciljem-to je jasno iz pisanja, zasto se time bavi novina iz Hrvatske? zasto bi mene naprimjer zanimalo sta radi plenkovicev zet i jel pije?
drugo-na snimku se ne vidi da Jasmina drzi flasu niti casu niti da pije, gosti, mladozenja i rpijatelji su se malo opustili, istina, privatno slavlje, cak mi se cini da su se povukli u neku od prostorija, i to ako su pili-sebi su nastetili-nisu nikog ubili
STARx wrote: 30/08/2021 02:49
ne lazu fiskalni racuni, a ni video kamere unutar objekta. snimalo se sve, a i kucalo. jebi ga.
da imaju racune i snimke vec bi objavili, sve je na nivou rekla kazala
sherbett wrote: 30/08/2021 13:41 Ne znam bas situaciju o privatizaciji policije, ali mislim da je Erdogan i suvise sticena osoba i da mora imati osiguranje policije bez obzira sto je privatno dogadjanje
kon taju to oni, ali zive u svijetu u kojem je popularno napadati bosnjacke prvake i vrijednosti koje oni predstavljaju, znaju vrlo dobro sta Erdogan predstavlja u svijetu, sta Erdogan predstaljva muslimanima svijeta, trn im je u oku od kad je prekinuo odnose sa Izraelom i kad je izraelskom predsjedniku u brk sasuo sve sto oni i jesu-nazvao ih teroristickom drzavom, ubicama itd. oni su samo lokalne ispostave svjetske hobotnice kojima smeta zbog tog i drugih razloga,
za Sebiju su navodili ime kolege sa kojim je imala aferu, za Bakira vanbracnu kcerku,za Jasminu navode prethodni brak, heroinsku ovisnost-zato sto znaju da je za homos balkanikusa to sve smrtni grijeh, iako su te stvari daleka proslost i rezultat mladalackih gresaka, Jasmina je kao mlada djevojka imala odredjenih problema sa drogom, velika vecina mladih eskperimentise, ili alkohol ili droge, neki padnu u ambis, mnogi ne dobiju tu bitku,ali Jasmina se uspjesno izlijecila nakon boravka u komuni, na zapadu se 90% omladine drogira, kod nas je upotreba antidepresiva na rekordnom nivou (drogiraju se skoro svi) ali prave vijest od bajatog hljeba, jer se to trazu, cilj je unistiti povjerenje u institucije napadima na ljude koji predstavljaju vodstvo tih institucija, oblik specijalnog rata, oni su samo ispostava agenti koji provode agendu
Da, jasno se vidi da Jasmina ne drzi ni casu ni flasu:
Image

Sta da ti covjek dalhe odgovara, kada si slijep pored ociju?! Bas kao i ovo za Erdogana, lik u jeku napada na Gazu odredjuje novog atasea za kulturu (kojeg nisu imali 10 godina) za ambasadu u Izraelu, koji je tu duznost preuzeo netom nakon prekida sukoba. Palestinci moraju dati desni bubreg da bi dobili vizu za ulazak u Tursku, dok im cionisti ulaze kako im je volja, bez apsolutno ikakvih restrikcija i ogranicenja. E, ali Emine hanum se suosjeca sa palestunskim majkama... :roll:
uglavnomja

#66288 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

made_in_sarajevo wrote: 30/08/2021 17:21 Nisam znao popodne se vjencas u dzamiji, navece se razgulis da ne znas kud gonis. Sve nam je sda omogucila
to samo ako te reis vjenca u begovoj, i uz to ti kum (polu)latentni taliban
zrakomlat

#66289 Re: SDA-All about

Post by zrakomlat »

dječak sa šibicama wrote: 30/08/2021 13:21 Prosjecnoj hajat publici bace par termina koje ne razumiju, pionir eskort bitcoin GmbH, oni ce reci aaaa vidjaj sto je on neki pametan momak, i idemo dalje.
Haha, odlično :thumbup:
Manual

#66290 Re: SDA-All about

Post by Manual »

salik79 wrote: 30/08/2021 18:43

sve te nazovi novine i istrazivacki novinari su na platnom spisku i pisu kako im se naredi, sa kojim ciljem-to je jasno iz pisanja, zasto se time bavi novina iz Hrvatske? zasto bi mene naprimjer zanimalo sta radi plenkovicev zet i jel pije?
drugo-na snimku se ne vidi da Jasmina drzi flasu niti casu niti da pije, gosti, mladozenja i rpijatelji su se malo opustili, istina, privatno slavlje, cak mi se cini da su se povukli u neku od prostorija, i to ako su pili-sebi su nastetili-nisu nikog ubili

kon taju to oni, ali zive u svijetu u kojem je popularno napadati bosnjacke prvake i vrijednosti koje oni predstavljaju, znaju vrlo dobro sta Erdogan predstavlja u svijetu, sta Erdogan predstaljva muslimanima svijeta, trn im je u oku od kad je prekinuo odnose sa Izraelom i kad je izraelskom predsjedniku u brk sasuo sve sto oni i jesu-nazvao ih teroristickom drzavom, ubicama itd. oni su samo lokalne ispostave svjetske hobotnice kojima smeta zbog tog i drugih razloga,
za Sebiju su navodili ime kolege sa kojim je imala aferu, za Bakira vanbracnu kcerku,za Jasminu navode prethodni brak, heroinsku ovisnost-zato sto znaju da je za homos balkanikusa to sve smrtni grijeh, iako su te stvari daleka proslost i rezultat mladalackih gresaka, Jasmina je kao mlada djevojka imala odredjenih problema sa drogom, velika vecina mladih eskperimentise, ili alkohol ili droge, neki padnu u ambis, mnogi ne dobiju tu bitku,ali Jasmina se uspjesno izlijecila nakon boravka u komuni, na zapadu se 90% omladine drogira, kod nas je upotreba antidepresiva na rekordnom nivou (drogiraju se skoro svi) ali prave vijest od bajatog hljeba, jer se to trazu, cilj je unistiti povjerenje u institucije napadima na ljude koji predstavljaju vodstvo tih institucija, oblik specijalnog rata, oni su samo ispostava agenti koji provode agendu
Image

Sta da ti covjek dalhe odgovara, kada si slijep pored ociju?! Bas kao i ovo za Erdogana, lik u jeku napada na Gazu odredjuje novog atasea za kulturu (kojeg nisu imali 10 godina) za ambasadu u Izraelu, koji je tu duznost preuzeo netom nakon prekida sukoba. Palestinci moraju dati desni bubreg da bi dobili vizu za ulazak u Tursku, dok im cionisti ulaze kako im je volja, bez apsolutno ikakvih restrikcija i ogranicenja. E, ali Emine hanum se suosjeca sa palestunskim majkama... :roll:
Ma samo interesi..
noviclan

#66291 Re: SDA-All about

Post by noviclan »

salik79 wrote: 30/08/2021 18:43

Image

Ma to joj je neko stavio u ruku
uglavnomja

#66292 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

zbunjola71sa wrote: 30/08/2021 15:11 Po ovim svim dogadjanjima zadnjih dana jel to znaci kad ja budem sutra Abd zenio sina odem u IZ i kazem asim me poslao da mi Reis obavi tu duznost iako mi prvi u turaka nebi kum djetetu(moze a i nemora ) a da mi policije obezbjedjuje zvanice i svatove o trosku drzave .
Na sta bagra svede ulogu Reisa ,i ovog sad i onog prije njega.
greska u prvoj hipotezi

nisu reisovi objekti nego subjekti, aktivni sudionici od dana stvaranja ideje o muslimanskoj strranci do danas, iz i sda sijamski blizanci, dva tijea, jedna glava

i milion dzepova :roll:

pogotovo ceric, ovaj novi je kao nesto i radio svoj posao dok odjednom nije pocela da tone ladja sda i kad se mozak svega, ali bas svega, ponovo aktivirao, danas je cak i savjetnik ovog reisa, sto bi se reklo na kanafi ga drzi
moguce ii bakira i sve redom
jedini iz stare garde koji jos ima moc vecu od bakira jer je egocentricni autoritativni megaloman i vrhunski manipulator, pametan, pokvaren i zao

ne odvajajte reisove od bakira, politike, kradje, kriminala, prevara ... nema tu razlike, dapace reis je perjanica svega ovoga :-D

ili u camilovom stilu: pionir :D
palermo

#66293 Re: SDA-All about

Post by palermo »

detroit-mercy wrote: 30/08/2021 18:15
palermo wrote: 30/08/2021 17:35

Ipak nije isto bez tebe :mrgreen: a jesu se velikosrbi okomili na bosnjacke prvake :mrgreen: a oni skruseni i ponizni, u vjeri :mrgreen: samo im din i imanet na pameti.
Stvarno ne znam, na sta su mislili kad us horski pjevali "da te nije Alija", vjerovatno na drzavu :mrgreen:
ha, pa hvala ti, na lijepim riječima...lijepo je čuti da fališ.....

Al eto, tebi za utjehu, zanimljivo je čitati temu.....i vidjeti toliko ljudi na jednom mjestu koji se brinu za Bosnu i Hercegovinu.....neki i po prvi puta (da ih ne spominjem, ne volim nikoga prozivati, znaju oni i sami).. ..zabrinuti za BiH....mašala...

A možda bi i ja nešto rekao o tim bošnjačkim prvacima, ali pored toliko odanih ljudi Bosni i Hercegovini na ovoj temi, stvarno mislim da nema potrebe
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#66294 Re: SDA-All about

Post by pici »

Žene SDA: Preuzimamo odgovornost što građani FBiH imaju veću kupovnu moć od građana RS-a

Image

ima kod bOkirova zeta mjesta za milfaČe...
zrakomlat

#66295 Re: SDA-All about

Post by zrakomlat »

Ne kontam što neki ovako srčano osporavaju da se pio alkohol. Pa pio se sigurno. Alkohol se pije i na bezalkoholnim svadbama, ima načina. I SDA članovi piju alkohol, većina, pa makar 2-3 pive kad izađu, šta je tu čudno.
pici

#66296 Re: SDA-All about

Post by pici »

Dozer wrote: 30/08/2021 16:46
drug_profi wrote: 30/08/2021 16:03

Samo glup čovjek do sada nije skontao šta je SDA i Alija Izetbegović. Ko se imalo bavio potezima koje je povlačio od ratnih dana pa do smrti, šta je radio, kakvi su efekti toga, mogao je samo jedan jedini zaključak izvući, na koji navodi čista logika.

Alija je htio državu Muslimana, kolika god da bude. Nije nužno da bi ostali bili obespravljeni ili proganjani, ali bi vjerovatno atmosfera bila takva da bi se rado odselili.

Kakvu politiku je nastavila SDA sa Bakirom, i kakve poteze junior vuče, očigledno da mu je želja nastaviti taj plan.
Ukradena i privatizovana stranka, rasprodana drzava i suverenitet, privatni budzet u koji MMF ubacuje pare, a raja vraća kroz harače.

Kakva EU ili NATO? Pa onog časa kad su skontali da se moraju napraviti takve reforme da bi njihove glave prvo odletile, EU je prekrižena, odmah i NATO jer i generali traže civilne slobode i prava.
Ližemo se sa Erdoganom, zavadili se sa Hrvatskom koja nam mora biti prirodni saveznik, ali ono baš MORA. Kad je Tuđman otišao imali smo priliku. Pa smo našli način (obostrano) da je ne iskoristimo.
Sa Srbijom se stidljivo pocinju popravljati odnosi iako je retorika ostra i dalje. Ali Vučić ljepše pjevuši danas od Milanovića.
A Rusija je tu negdje da to sve koordinira.
jer kod Rusa su poželjni vladari kao što su Vučić, Erdo, Dodik i ova buranija ovdje.
I radi toga je ocito da je bio dio velikosrpskog plana i da je podjela BiH dogovorena i prije pocetka rata (radi cega i jeste ranije pusten iz zatvora), ali - nisu narodu mogli reci "hajde, ljudi, da se ispreseljavate, mi smo se dogovorili da se BiH podijeli po etno-vjerskim savovima". I onda je trebalo malo pripucati, na sta je Alija pristao, pri tome samo pro forme radi je SDA nesto, kao, organizovala oko otpora (a zapravo se bogatili kupovinom pusaka od SDS-JNA po 300 DEM i prodavanjem "svojima" po 1.200).

Onda, kad je krenulo pucanje, kad su Srbi nagrnuli po IB i ostatku BiH, i kad je krenulo sve sta je krenulo, ALija je shvatio da su ga zajebali, ali tada je bilo kasno a bilo sta. Pri tome se narod sam organizovao i pocela odbrana, a SDA onda nije vise imala kud, nego samo da se usuti i da teku zajedno s vodom, pri cemu su taj tok maksimalno iskoristili za svoje ustolicavanje gdje god su mogli.

I ovo je janso svakome ko je bio ovdje i imao dovoljno godina da vidi i shvati neke stvari i desavanja, pogotovo oni koji su ratovali.
sve je dogovoreno... sdO i alija su rak rana BiH...
muhafuca

#66297 Re: SDA-All about

Post by muhafuca »

pici wrote: 30/08/2021 19:16
Žene SDA: Preuzimamo odgovornost što građani FBiH imaju veću kupovnu moć od građana RS-a

Image

slogan SDA

"Nije kod nas loshe, ima i gore"

Pa nije Dodik i RS standard po kojem se trebamo ravnati jbt
pici

#66298 Re: SDA-All about

Post by pici »

muhafuca wrote: 30/08/2021 19:36
pici wrote: 30/08/2021 19:16

slogan SDA

"Nije kod nas loshe, ima i gore"

Pa nije Dodik i RS standard po kojem se trebamo ravnati jbt
to ti je, unaske bolje neg usrba... pa na serijatsko vjencanje se oblokat... dobrom nam

cijene goriva u Federaciji BiH rastu, a u RS-u neće ni narednih 15 dana
putokaz1

#66299 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Zamusli Shok
2022 SDA SNSD HDZ uzeli izbore :bih:
muhafuca

#66300 Re: SDA-All about

Post by muhafuca »

putokaz1 wrote: 30/08/2021 19:58 Zamusli Shok
2022 SDA SNSD HDZ uzeli izbore :bih:
ne bi bio shok uopste

jos uvjek imaju podrsku u malim sredinama a tu vecina stanovnistva zivi

dok opozicija ne skine cipele, obuce cizme (figurativno) i zapuca po selima vlast se nece promjeniti

a kod nas se kampanja opozicije svodi na tri, cetiri predizborna skupa u najvecim gradovima

i djeljenje letaka u centru grada

o medijskoj kampanji ne vrijedi trositi rjeci
Post Reply