SDA-All about

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#66226 Re: SDA-All about

Post by pici »

Image
kad se seljanka od golubovaca opapuČi
Trappist

#66227 Re: SDA-All about

Post by Trappist »

General War wrote: 30/08/2021 14:12
Trappist wrote: 30/08/2021 14:11 Ovo mora biti najjaca tema na forumu sa najratobornijim pukom, kud ranije sta ne napisah ovdje :lol: :lol:
Pa kisa padala, nisi mogo.od kisobrana :mrgreen:
Joj kad te pokusava "provaliti" lik koji napise "nezna", tuga... :(
ultima_palabra

#66228 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Ne postoji dizajner koji bi njoj pomogao.
General War

#66229 Re: SDA-All about

Post by General War »

vatrogasac wrote: 30/08/2021 14:11
made_in_sarajevo wrote: 30/08/2021 06:26
Jasno je meni da je udarni cilj skrenuti sa sultana i prvih u bosnjaka, ali zajebo si se malo. Drugo dokaz u kolikom smo mi kurcu je ovaj tvoja izjava koja se smatra normalnom. Reis je vjerski poglavar i on NEMA sta da trazi sa politicarima. To sto nas je bake sa.svojom.bracom covicem.i dodikom napravio retardiranom drzavu i vratio nas u plemena je druga stvar pa stranci ne znaju vise kako da.proste stvari objasne nego odu ovako kod hodza, popova pa kazu " Reci onom svom debilu da je glup". Svaki sastanak reisa, popa sa politikom je katastrofalan za drzavu. Drzi se dzamije i pametuj tamo koliko hoces, a ljudi nek odluce jel to pametovanje valja ili ne valja, ali ljudi vjernici samo. Meni reis nema sta voditi drzavu i sazivati politicare na sastanke jer reis nije drzavnik, nije politicar. bar u normalnom svijetu nije, ali kod fasista je vise nego dobro dosao.
Pa nisu ti sastanci uvijek na inicijativu reisa nego je češća inicijativa dolazila od drugih. Imaš gomilu tih susreta na rijasetovoj stranici kod reisa u njegovom kabinetu sjede što znači da su oni gosti, a on domaćin. Kada je Schmidt ulazio u našu državu išao je preko Hercegovine pa prvo posjetio manastir Tvrdoš, tekiju u Blagaju, Franjevačku crkvu i samostan svetih Petra i Pavla u Mostaru i pričao sa sveštenicima i hodžama. Prve neslužbene razgovore sa njima. A Inzko je bio na desetine puta kod reisa kao gost. Ti tu nešto još nisi povezao.

Image
Ovi su isli kod "svih" domacih i nijedan nije bio njihov...a ovaj je bio kod "jednog" svog...njegovog, za logisticku podrsku, tu je razlika
aerodinamika

#66230 Re: SDA-All about

Post by aerodinamika »

salik79 wrote: 30/08/2021 06:10
aerodinamika wrote: 30/08/2021 02:20

nije te stid lagat?
inace niko da se zapita kako to da HRVATSKE novine-portal ili sta vec objavi prvi navodno slavlje sa flasama i alkoholom, i to nikome nije nimalo cudno?
cak i da je snimak istinit (a danas je skoro sve sto zamislis moguce lazirati (hint-deep fake), flase koje drze mogu biti bilo sta, nije svaka staklena flasa-alkoholana, zivimo u vremenu kada rulja odredjuje i presudjuje, skoro kao divlji zapad, samo sto imamo internet i dolazi do olnline lincovanja :-) :-) :-) :-)
Da, Nacional, novina sa visedecenijskim renomeom. Novina koja je pisala i o svim lopovlucim u HR, koja je pisala o zlocinima HV i HVO, politickoj vrhuski, o Tudjmanu itd, itd,...

Image

Tacno se vidi da je jabuka divljakusa i malt u pitanju :oops:
sve te nazovi novine i istrazivacki novinari su na platnom spisku i pisu kako im se naredi, sa kojim ciljem-to je jasno iz pisanja, zasto se time bavi novina iz Hrvatske? zasto bi mene naprimjer zanimalo sta radi plenkovicev zet i jel pije?
drugo-na snimku se ne vidi da Jasmina drzi flasu niti casu niti da pije, gosti, mladozenja i rpijatelji su se malo opustili, istina, privatno slavlje, cak mi se cini da su se povukli u neku od prostorija, i to ako su pili-sebi su nastetili-nisu nikog ubili
STARx wrote: 30/08/2021 02:49
ne lazu fiskalni racuni, a ni video kamere unutar objekta. snimalo se sve, a i kucalo. jebi ga.
da imaju racune i snimke vec bi objavili, sve je na nivou rekla kazala
sherbett wrote: 30/08/2021 13:41 Ne znam bas situaciju o privatizaciji policije, ali mislim da je Erdogan i suvise sticena osoba i da mora imati osiguranje policije bez obzira sto je privatno dogadjanje
kon taju to oni, ali zive u svijetu u kojem je popularno napadati bosnjacke prvake i vrijednosti koje oni predstavljaju, znaju vrlo dobro sta Erdogan predstavlja u svijetu, sta Erdogan predstaljva muslimanima svijeta, trn im je u oku od kad je prekinuo odnose sa Izraelom i kad je izraelskom predsjedniku u brk sasuo sve sto oni i jesu-nazvao ih teroristickom drzavom, ubicama itd. oni su samo lokalne ispostave svjetske hobotnice kojima smeta zbog tog i drugih razloga,
za Sebiju su navodili ime kolege sa kojim je imala aferu, za Bakira vanbracnu kcerku,za Jasminu navode prethodni brak, heroinsku ovisnost-zato sto znaju da je za homos balkanikusa to sve smrtni grijeh, iako su te stvari daleka proslost i rezultat mladalackih gresaka, Jasmina je kao mlada djevojka imala odredjenih problema sa drogom, velika vecina mladih eskperimentise, ili alkohol ili droge, neki padnu u ambis, mnogi ne dobiju tu bitku,ali Jasmina se uspjesno izlijecila nakon boravka u komuni, na zapadu se 90% omladine drogira, kod nas je upotreba antidepresiva na rekordnom nivou (drogiraju se skoro svi) ali prave vijest od bajatog hljeba, jer se to trazu, cilj je unistiti povjerenje u institucije napadima na ljude koji predstavljaju vodstvo tih institucija, oblik specijalnog rata, oni su samo ispostava agenti koji provode agendu
General War

#66231 Re: SDA-All about

Post by General War »

Trappist wrote: 30/08/2021 14:15
General War wrote: 30/08/2021 14:12

Pa kisa padala, nisi mogo.od kisobrana :mrgreen:
Joj kad te pokusava "provaliti" lik koji napise "nezna", tuga... :(
Uzmii jedan chivas ako je ostalo od Emira...lakse ce ti biti :mrgreen:
tramvajtrojka

#66232 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

aerodinamika wrote: 30/08/2021 14:18

Da, Nacional, novina sa visedecenijskim renomeom. Novina koja je pisala i o svim lopovlucim u HR, koja je pisala o zlocinima HV i HVO, politickoj vrhuski, o Tudjmanu itd, itd,...

Image

sve te nazovi novine i istrazivacki novinari su na platnom spisku i pisu kako im se naredi, sa kojim ciljem-to je jasno iz pisanja, zasto se time bavi novina iz Hrvatske? zasto bi mene naprimjer zanimalo sta radi plenkovicev zet i jel pije?
drugo-na snimku se ne vidi da Jasmina drzi flasu niti casu niti da pije, gosti, mladozenja i rpijatelji su se malo opustili, istina, privatno slavlje, cak mi se cini da su se povukli u neku od prostorija, i to ako su pili-sebi su nastetili-nisu nikog ubili
ne lazu fiskalni racuni, a ni video kamere unutar objekta. snimalo se sve, a i kucalo. jebi ga.
sherbett wrote: 30/08/2021 13:41 Ne znam bas situaciju o privatizaciji policije, ali mislim da je Erdogan i suvise sticena osoba i da mora imati osiguranje policije bez obzira sto je privatno dogadjanje
kon taju to oni, ali zive u svijetu u kojem je popularno napadati bosnjacke prvake i vrijednosti koje oni predstavljaju, znaju vrlo dobro sta Erdogan predstavlja u svijetu, sta Erdogan predstaljva muslimanima svijeta, trn im je u oku od kad je prekinuo odnose sa Izraelom i kad je izraelskom predsjedniku u brk sasuo sve sto oni i jesu-nazvao ih teroristickom drzavom, ubicama itd. oni su samo lokalne ispostave svjetske hobotnice kojima smeta zbog tog i drugih razloga,
za Sebiju su navodili ime kolege sa kojim je imala aferu, za Bakira vanbracnu kcerku,za Jasminu navode prethodni brak, heroinsku ovisnost-zato sto znaju da je za homos balkanikusa to sve smrtni grijeh, iako su te stvari daleka proslost i rezultat mladalackih gresaka, Jasmina je kao mlada djevojka imala odredjenih problema sa drogom, velika vecina mladih eskperimentise, ili alkohol ili droge, neki padnu u ambis, mnogi ne dobiju tu bitku,ali Jasmina se uspjesno izlijecila nakon boravka u komuni, na zapadu se 90% omladine drogira, kod nas je upotreba antidepresiva na rekordnom nivou (drogiraju se skoro svi) ali prave vijest od bajatog hljeba, jer se to trazu, cilj je unistiti povjerenje u institucije napadima na ljude koji predstavljaju vodstvo tih institucija, oblik specijalnog rata, oni su samo ispostava agenti koji provode agendu
i ti to sve znas iz Holandije bosnjo u Holandiji koji drka na Turke i erdogana ,sda itd bas me zanima kad su ti tako drago ovi sistemi sto ne dignes guzicu sa krscanskog zapada i predjes u maticu tursku il ovdje al jah gdje ces to nisi luuud :lol:
detroit-mercy

#66233 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

Meni je vrhunac svega bilo da je svadba pocela sa muzickom numerom " Da te nije Alija" :mrgreen: i onda pogledas gomilu kriminalaca na kamari koji pjevaju u horu, Da te nije Alija i skontas, naravno da ni njih ni njihovih miliona ne bi bilo da nije bilo Alije :mrgreen:, zato i odaju pocast :skoljka:
Nesto nam se Palermo ne oglasava o ovom dogadjaju :mrgreen:.
detroit-mercy

#66234 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

aerodinamika wrote: 30/08/2021 14:18

Image

I onda, kao u bajci, mlada bivsa ovisnica, mladozenja bivsi (pod upitnikom) makro, dosli tobe i Reis ih serijatski vjenca u Begovoj dazmiji, kao u bajci.
Ni Hans Kristijan Anderson ne bi bolje smislio :mrgreen:
STARx

#66235 Re: SDA-All about

Post by STARx »

Cuo sam i ja price da mlada voli povuch, a nisam imao sto posto pouzdan izvor. Znaci istina je?
made_in_sarajevo

#66236 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

pa sve jasno. prijatelji se zanijeli, poceli cugati, zvati eskort dame sa mobitela mladozenje i kad su svi pjani bili natjerali pjevaca da povede o bella ciao. ustvari jasmina je tu ucila, molila se da im Bog oprosti, a mladozenja otisao da klanja u ime prijatelja. pa da sve je jasno i cisto kao dan. pa nisu oni dzaba prvi u bosnjaka i drugi u turaka.

@vatrogasac nisi ti tu nesto povezo. dok smo bili drzava i dok se znalo sta je drzava, sta je dzamija, crkva, islamska zajednica, biskupija i tako dalje, nisi mogao vidjeti da politicar ode na raport kod vjerskog poglavara. vjerski poglavar nema sta da trazi u drzavi i kraj price. posto smo mi izgubili drzavu i sve drzavno, vraceni smo u plemena negdje u 1145 godinu onda je "normalno" da vjerski poglavar vodi drzavu i drzi glavnu rijec politicarima. stranci odu kod isti tih jer su se uklopili u sivilo, drugo boli ih kurac realno kad necemo nista, a trece jer ne znaju vise kome da pricaju pa hajd i njima ne bi li ko oni bili pametni pa savjetovali ove retardirane fasiste. samo su se stranci zajebali jer su i vjerski poglavari fasisti isto kao i politicki jarani im. mi bi evropsku uniju, evropske vrijednosti, svjetski zivot, ali ako prvo reis odluci da mozemo. poslat cemo reisa i u UN, EU pa kome da se mi vise prilagodjavamo.
Dozer

#66237 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Ukratko, sve je ovo odavno otislo u 3 PM, SDA je propala k'o kauc, a dio BH naroda koji slijedi ovu kvazi stranku je, ocito, bespovratno glup.

I dok "prva" u Bosnjaka hladno, i bez diploma, ubija desetine ljudi na KCUS-u, i to prikriva prijetnjama osoblju, a muz joj Bakir sve to opravdava potvrdjujuci sve njene lazi, dok razni drugi polupismeni SDA mediokriteti istovremeno kradu milione na svemu i svacemu, na kraju sve kulminira serijetskom svadbom makroa i narkomanke, koju ovjekovjece Reis IZ BiH i predsjednik Turske, nakon cega sve zavrsi u potocima "after party" alkohola...

Prije svega toga, hiljade glupaka aplaudiraju Erdoganu na ulicama Sarajeva, koji je dosao da otvori dzamiju (koja ne treba nikome), i bude kum makrou i narkomanki , dok u Srbiji svake godine otvori 10 fabrika... Nenadjebiv podanicki mentalitet star 500 godina....

Sve u svemu - KA-TA-STRO-FA!

P.S. Bake, kesiraj milku i necu vas vise prati ovako javno. :D
General War

#66238 Re: SDA-All about

Post by General War »

dječak sa šibicama wrote: 30/08/2021 14:03 Zabavlja me koprcanje sda botova, tesko im je danas i sljedecih dana.
Narednih dvije sedmice su " kljucne" :mrgreen:
oldtajmer

#66239 Re: SDA-All about

Post by oldtajmer »

iz aviona se vidi da je muzika namontirana dok gosti otvaraju usta na potpuno drugi tekst :mila,sura i zestoka bosna na zemlji krvavoj...............
a o muckim provokacijama da se pio alkohol smijesno je pricati,dovoljno je detaljno pogledati video da bi se uocilo da se samo pilo serbe,sok od maline,bistri sok od jabuke i sl.
sretno mladenci :bih:

https://www.nacional.hr/wp-content/uplo ... -1.mp4?_=1
Dozer

#66240 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

A tek kad Senad oplete u petak i subotu... Ojhaaaa! :D
joint union

#66241 Re: SDA-All about

Post by joint union »

Dozer wrote: 30/08/2021 14:35 A tek kad Senad oplete u petak i subotu... Ojhaaaa! :D
Mislis da ce oplesti?
Ja nesto kontam da bas i nece, a volio bih...
made_in_sarajevo

#66242 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

previse je materijala da Senad ovo ne iskoristi
joint union

#66243 Re: SDA-All about

Post by joint union »

made_in_sarajevo wrote: 30/08/2021 14:39 previse je materijala da Senad ovo ne iskoristi
Realno, mogao bi svaki dan po jedan CD praviti...
No ja sam nesto skeptican, iskreno se nadam da fulam.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#66244 Re: SDA-All about

Post by mk ultra »

alkohol nije problem

lopovluk, respiratori i ubijanje ljudi, uvaljivanje do grla IZ i pišanje i sranje po islamu u BiH jeste problem

za mene kao muslimana je uvreda šta glavni odža radi, a nije da nije znao.

to šta radi juniorka i njeni jarani to je njihovo dok je u skladu sa zakonom. neka piju, iznajmljuju žene, prostitucija fazoni ako je legalno gdje to rade, ko smo mi da ih kritikujemo. ali neko ko je trebao povući ručnu je Reis. tu je kraj priče.
escobar__

#66245 Re: SDA-All about

Post by escobar__ »

Šta li bi na sve ovo, da je živ, kazao "kralj mudrosti"? :mrgreen:
Dzematlija

#66246 Re: SDA-All about

Post by Dzematlija »

oldtajmer wrote: 30/08/2021 14:35 iz aviona se vidi da je muzika namontirana dok gosti otvaraju usta na potpuno drugi tekst :mila,sura i zestoka bosna na zemlji krvavoj...............
a o muckim provokacijama da se pio alkohol smijesno je pricati,dovoljno je detaljno pogledati video da bi se uocilo da se samo pilo serbe,sok od maline,bistri sok od jabuke i sl.
sretno mladenci :bih:

https://www.nacional.hr/wp-content/uplo ... -1.mp4?_=1
:lol: :lol: :lol:
Billy The Pljuc

#66247 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Hajd' malo da se odmaknemo od svadbe, preuzeto sa SB:

"Nedavni medijski istupi Edhema Pašića, penzioniranog diplomate, bivšeg ambasadora Bosne i Hercegovine u nekoliko arapskih zemalja izazvali su buru reakcija medija bliskih Stranci demokratske akcije, ali otvorili su i oštru polemiku, pro et contra, među njegovim bivšim kolegama diplomatama. Najviše ogorčenja i "odaslanih strijela" proizveo je Pašićev intervju u jednom dnevnom listu gdje je govorio o svojem susretu na početku agresije na BiH sa Dobricom Ćosićem, tadašnjim predsjednikom SR Jugoslavije.

Pašiću koji je bio diplomata bivše SFRJ, Ćosić je ponudio da bude njegov savjetnik za oblast islamskog svijeta, što je on na sastanku sa njim odbio. Pašić, koji je svojevremeno o tom razgovoru svjedočio u Haagu na suđenju Slobodanu Miloševiću, kazao je da mu je tom prilikom Ćosić kazao da bi "Alija bio veoma sretan da ovo prihvatite". Na Pašićevo pitanje kakve veze ima Izetbegović sa njim, predsjednik SRJ mu je rekao: "On je moj čovek, ja sam ga napravio". Dobrica Ćosić je Pašiću objašnjavao kako je on dugodišnji prijatelj sa Alijom Izetbegovićem, "da su redovno komunicirali i kako su on i njegova porodica bezbroj puta bili kod Ćosića u vili na Senjaku".

Nakon ovog intervjua na diplomatu Edhema Pašića se obrušila lavina medijskih osuda, napada, uvreda i optužbi.

Tim se napadima prošle nedjelje priključio i izvjesni Osman Softić, "moderator whatsapp grupe FRC ambasadori", platforme Ministarstva vanjskih poslova BiH na kojoj se oglašavaju bivše diplomate.

Softić je najprije zamolio bivše diplomate da ne koriste "ovu našu platformu za distribuciju propagandnih pamfleta koji sadrže neprijateljske, antibosanske i antibošnjačke sadržaje koji su upereni protiv nacionalnih interesa države Bosne i Hercegovine i koji vrijeđaju osjećanja ljudi i bosanskih patriota, uključujući i moja vlastita, a koji prvog predsjednika Bosne i Hercegovine Aliju Izetbegovića smatraju ne samo ocem naše bošnjačke nacije i utemeljiteljem moderne države Bosne i Hercegovine, već i velikim i priznatim svjetskim državnikom".

ZAVJERA RUSMIRA MAHMUTĆEHAJIĆA

Osman Softić tvrdi da je "propaganda proizvedena od strane frustriranih ličnosti sa antibosanskih i antibošnjačkih, ustaških i četničkih platformi, koje i danas šire pripadnici KOS-a i nekadašnji doušnici komunističkog sistema kako bi ubili ideju zajedničke države Bosne i Hercegovine i ogadili je u očima bosanskih ljudi"...

"Moderator" Softić koji ne zna, ili svjesno previđa, da Alija Izetbegović nikada nije bio "Predsjednik Bosne i Hercegovine", nego predsjednik (i član) Predsjedništva BiH" otkrio je i ko stoji iza "pamfleta" Edhema Pašića i sličnih "klevetnika". Softić također nije informiran ni da je višedecenijski savjetnik Alije Izetbegovića i njegovog sina Bakira, jedan od najutjecajnijih ljudi u političkom i vjerskom vrhu Bošnjaka, dakle general Fikret Muslimović bio decenijama prije toga jedan od čelnih ljudi KOS-a i Jugoslovenske Narodne Armije.

No, da vidimo koga moderator Softić optužuje da stoji iza ove "kampanje", pamfleta" protiv Alije Izetbegovića i države Bosne i Hercegovine.

"Rusmir Mahmutćehajić i njegova družina imaju pravo na svoje slobodno mišljenje, na kritiku bilo koje politike, ali naše je moralno pravu i obaveza da se suprotstavimo širenju laži, podvala, neistina, poluistina sa naše platforme...Ne smijemo dozvoliti da ova grupa postane platforma za širenje bilo kakve partijske, političke, ideološke, ili vjerske mržnje i vrijeđanja najviših vrijednosti i njenih sinova i ideala na kojim počivaju".

Kako je Softić "nanjušio" Rusmira Mahmutćehajića, nekada jednog od najbližih Izetbegovićević suradnika, književnika, esejistu, bivšeg ministra u Vladi BiH, šefa projekta "Forum Bosnia" i u njemu prepoznao inspiratora i pokrovitelja medijskih istupa (bivšeg) diplomate Edhema Pašića, nije objasnio, a bilo bi interesantno da to otkrije..

ŠEF MEŠIHATA U AUSTRALIJI I "BISERIN OSMICA"

Ko je Osman Softić i šta o njemu znamo? Najprije da vidimo ono šta Softić nije, niti je ikada bio: nije (bio) diplomata, ambasador, konzularni radnik, niti je donedavno imao ikakvu poziciju unutar mreže DKP-a Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine. Na sajtu portala Al Jazeera Balkans, čiji je Softić vanjski suradnik, piše da je diplomirao na Fakultetu islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu, te da je magistrirao međunarodne odnose na Univerzitetu New South Wales u Australiji. Još se na internetu može pronaći da je Softić bio dugogodišnji predsjednik Mešihata Islamske zajednice Australije, što mu je najvažmnija "spoljnopoltička referenca" i kadrovska prpeoruka. Kada je napustio BiH i odselio u Australiju i kada se i zbog čega vratio, to nisu javno dostupne informacije. No, budući da je boravio u Australiji i obnašao najvišu vjersku dužnost među tamošnjim muslimanima, onda je razumljivo da mu je MIP BiH povjerio "moderiranje " njihovom platformom, jer je poznato da je i ministrica Bisera Turković svoju bogatu političku i beskonačnu diplomatsku karijeru počela u Australiji gdje je osnovala tamošnju filijalu Stranke demokratske akcije nakon čega se vratila u BiH. Nema, dakle, samo Bakir Izetbegović svoga Osmana (Osmicu), nego i ministrica Turković ima svoga Osmana za zaštitu lika i djela "Najvažnijeg čovjeka u istoriji Bosne i Hercegovine".

Na "platformi.grupa ambasadori" uskoro su se oglasili bivši ambasadori Bosne i Hercegovine koji su se osvrnuli na objede Osmana Softića. Mahir Hadžiahmetović, nekadašnji ambasador BiH u azijskim zemljama napisao je kako je iznenađen Softićevim napadom na Edhema Pašića.

"Poznajem Edhema kao istinskog bh. patriotu i osobu sa značajnom reputacijom u arapskom svijetu i šire, gdje mu se i danas daje prostor za kolumne na arapskom jeziku i gdje nesebično brani interese jedinstvene BiH", napisao je Hadžiahmetović.

Ovaj bivši ambasador i predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH podsjeća da su drugi, tadašnji bošnjački lideri i religijske oligarhije "trgovali teritorijem, a da ih niko za to nije ovlastio. "Niko nije otac nacije", odgovorio je Hadžaiahmetović na Softićeve tvrdnje o Aliji Izetbegoviću kao "ocu i utemeljitelju bošnjačke nacije".

ALIJA JE OTAC SAMO SVOJOJ DJECI

"Bošnjaci su postojali hiljadu godina prije tih "očeva". To je floskula Kemala Ataturka koji je bio veliki reformator i pozitivac. Ovi naši nisu nikome očevi, osim, valjda, svojoj djeci", napisao je Hadžiahmetović. On je na kraju savjetovao Osmanu Softiću da se izvine Edhemu Pašiću na tekstu protiv njega koji, "više šteti tebi nego njemu".

U raspravu se uključio i Zlatko Dizdarević, bivši diplomata (Hrvatska, Jordan) i poznati novinar. On je napisao da nikada nije bio "sljedbenik lika i djela Alije Izetbegovića i sljedbenik njegovih ideja koje JESU (verzal Z.D.) direktno bile na linije podjele BiH, stvaranja muslimanije, pa na toj liniji prihvatanja Republike Srpske".

Dizdarević dalje piše: "Poznat mi je i nalog Šaćirbeju mlađem da na sastanku "petorke" uoči Daytona taj zahtjev Zapada prihvati. Priča je ogromna, strasti i ideologije različite, današnja realnost neupitna, a spremnost da se istini pogleda u lice hrabro također potanka kod mnogih. Dužnost mi je da vam ovo kažem, a ne da šapćem okolo"."
dječak sa šibicama

#66248 Re: SDA-All about

Post by dječak sa šibicama »

Jasno je da bi sda botinama i polupismenim glasacima i hipoteticki snimak na kojem reis cuga viski a Bakir odlazi u privatne odaje sa zetovim konkubinama, bio samo podmetanje i fotomontaza obavjestajnih sluzbi iz komsiluka u saradnji sa antibosnjackim strujama Hase Hasica i Muje Mujica izdajnika i stranih placenika.
zbunjola71sa

#66249 Re: SDA-All about

Post by zbunjola71sa »

Po ovim svim dogadjanjima zadnjih dana jel to znaci kad ja budem sutra Abd zenio sina odem u IZ i kazem asim me poslao da mi Reis obavi tu duznost iako mi prvi u turaka nebi kum djetetu(moze a i nemora ) a da mi policije obezbjedjuje zvanice i svatove o trosku drzave .
Na sta bagra svede ulogu Reisa ,i ovog sad i onog prije njega.
detroit-mercy

#66250 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

made_in_sarajevo wrote: 30/08/2021 14:27 pa sve jasno. prijatelji se zanijeli, poceli cugati, zvati eskort dame sa mobitela mladozenje i kad su svi pjani bili natjerali pjevaca da povede o bella ciao. ustvari jasmina je tu ucila, molila se da im Bog oprosti, a mladozenja otisao da klanja u ime prijatelja. pa da sve je jasno i cisto kao dan. pa nisu oni dzaba prvi u bosnjaka i drugi u turaka.

@vatrogasac nisi ti tu nesto povezo. dok smo bili drzava i dok se znalo sta je drzava, sta je dzamija, crkva, islamska zajednica, biskupija i tako dalje, nisi mogao vidjeti da politicar ode na raport kod vjerskog poglavara. vjerski poglavar nema sta da trazi u drzavi i kraj price. posto smo mi izgubili drzavu i sve drzavno, vraceni smo u plemena negdje u 1145 godinu onda je "normalno" da vjerski poglavar vodi drzavu i drzi glavnu rijec politicarima. stranci odu kod isti tih jer su se uklopili u sivilo, drugo boli ih kurac realno kad necemo nista, a trece jer ne znaju vise kome da pricaju pa hajd i njima ne bi li ko oni bili pametni pa savjetovali ove retardirane fasiste. samo su se stranci zajebali jer su i vjerski poglavari fasisti isto kao i politicki jarani im. mi bi evropsku uniju, evropske vrijednosti, svjetski zivot, ali ako prvo reis odluci da mozemo. poslat cemo reisa i u UN, EU pa kome da se mi vise prilagodjavamo.
I sto je najinteresantnije, vratili smo se u doba prije reformacije i Martina Luthera, gdje su pare bile dovoljne za otkup grijeha, kao sto nam to Vatrogasac par puta podeblja. Ali, Martin Luther je ionako bio cafir :mrgreen: ne pika se kod nas :mrgreen:.
Post Reply