Thermoflux Pelling 25kw je u već u radu.Danguba wrote: ↑30/12/2025 20:57Koju pelet pec si narucio?Svakodobro! wrote: ↑29/12/2025 22:54 Pozdrav, nažalost kotao na drva i ugalj mi je progorio i odlučio sam preci na pelet iako je podrum pun cumura cca 4t. Svakako samo mislio za slijedeću sezonu to uraditi al’… naručena je peć i popratno za zamjenu svega toga.
Sad me interesuje gdje bi mogao za početak nabaviti 1t peleta da je ok i po kojoj cijeni, Sarajevo u pitanju? Unaprijed hvala ako neko pruzi korisnu info.
Stare Centometalove peci na cvrsto gorivo su prepravljene za pelet tako da ih mozes koristiti u obje varijante.
Termofluxovi kotlovi su isto predvidjeni za pelet i dodatkom resetke moze se koristiti drvo/ugalj.
Ja uvijek imam par metara suhe bukovine ako zatreba ili ako su peletari bezobrazni.![]()
Centrometalova mi bila 33kw kupljena 2018 znaci ni 7 sezona nije izdržala progonjena/ istruhla s gornje strane jedna komora se sva izzrubila, pokušao zavariti i kontam ajd ok će biti - ma kakvi čim punim vodu na drugom mjestu pusti. Uzas.
Ovo za kombo drva / pelet sam vidio i gledao video odlično izgleda kao solucija s tim da uputstvu thermoflux piše da se drva ne bi trebala koristiti duže od 30 dana
Lp.