Erdogan je bio gost, kum (svejedno).vatrogasac wrote: ↑29/08/2021 23:32Jedino da ti nacrtam kako je na ovom vjenčanju kum bio Erdogan koga u cijelom svijetu dočekuju na crvenom tepihu. Pogledaj kako igraju oko njega u Zagrebu, Beogradu, juče u Podgorici. Mi smo ga trebali otresti kao slinu. Ne kontam. Erdogan je imao tri posla juče, sa Rijasetom, sa Predsjednišvom i na kraju dana obavio kumstvo radi Bakira što spada u privatni, a ne službeni posjet. Niko ne spominje prvo dvoje nego svi ono treće, najmanje bitno.
Domaćin ima svoje običaje i adete. Gost to ili poštuje ili ne poštuje. U ovom slučaju išlo se da se ugodi gostu kršeći sve moguće domaće običaje, adete i zakone.
Ja sam bošnjak, musliman. Klanjam, postim, dajem zekjat i sadaku, šehadetom počinje i završava sve ali prika moj, ovo što radi poglavarstvo u sprezi sa političkim bošnjačkim prvacima je postalo oholo i bahato da mi se gadi sve.
Živim za dan kad ću ih gledati iza rešetaka. Sve ijednog, haram im bila svaka suza majke šehida koji živote dadoše da im najmiliji gledaju kako se bahate kojekakvi Zahiragići, Novalići, Osmice, Fikreti, Akšamije, Katice, Brankovići qurci palci.........