SDA-All about

costacurta

#66076 Re: SDA-All about

Post by costacurta »

vatrogasac wrote: 29/08/2021 23:32
Hakiz wrote: 29/08/2021 23:24

A, znači, obavio je vjenčanje za zahtjev onoga koji ga plaća?

U tom slučaju je sve OK.

Svi koji plaćaju članarinu IZ-u mogu se, dakle, takođe nadati da će im reis kćeri vjenčavati.

Baš je to lijepo.
Jedino da ti nacrtam kako je na ovom vjenčanju kum bio Erdogan koga u cijelom svijetu dočekuju na crvenom tepihu. Pogledaj kako igraju oko njega u Zagrebu, Beogradu, juče u Podgorici. Mi smo ga trebali otresti kao slinu. Ne kontam. Erdogan je imao tri posla juče, sa Rijasetom, sa Predsjednišvom i na kraju dana obavio kumstvo radi Bakira što spada u privatni, a ne službeni posjet. Niko ne spominje prvo dvoje nego svi ono treće, najmanje bitno.
Erdogan je bio gost, kum (svejedno).
Domaćin ima svoje običaje i adete. Gost to ili poštuje ili ne poštuje. U ovom slučaju išlo se da se ugodi gostu kršeći sve moguće domaće običaje, adete i zakone.
Ja sam bošnjak, musliman. Klanjam, postim, dajem zekjat i sadaku, šehadetom počinje i završava sve ali prika moj, ovo što radi poglavarstvo u sprezi sa političkim bošnjačkim prvacima je postalo oholo i bahato da mi se gadi sve.
Živim za dan kad ću ih gledati iza rešetaka. Sve ijednog, haram im bila svaka suza majke šehida koji živote dadoše da im najmiliji gledaju kako se bahate kojekakvi Zahiragići, Novalići, Osmice, Fikreti, Akšamije, Katice, Brankovići qurci palci.........
Hair sevap

#66077 Re: SDA-All about

Post by Hair sevap »

vatrogasac wrote: 29/08/2021 23:32
Erdogan je imao tri posla juče, sa Rijasetom, sa Predsjednišvom i na kraju dana obavio kumstvo radi Bakira što spada u privatni, a ne službeni posjet. Niko ne spominje prvo dvoje nego svi ono treće, najmanje bitno.
Zašto imamo dojam da bez tog trećeg ne bi bilo ni prvog ni drugog?
mirage77

#66078 Re: SDA-All about

Post by mirage77 »

Glanzer wrote: 29/08/2021 23:44 E tako ti bude kad ti je sef obavještajne službe 8 sa svojim silnim skolama, dobiješ za zeta uglednog biznismena.
Jedino mi nije jasno kako BiH još postoji, ovi što je rastacu su još nesposobni od ovih što je brane.
E bravo da si se dotakao i našeg prvog agenta 008. Sjećate li se čuvenog projekta Buroj Ozone kod Trnova? Bakir je tamo sjedio u prvom safu, presjecao vrpcu....najavljene milijarde. Taj naš 008 nije bio u stanju da provjeri da je taj Arap ulagač jedan običan lakrdijas bez prebijene pare, a to su znali imalo jači Arapi koji imaju nešto i dolaze u Sarajevo. On pusti Baketa da se izblamira. I blamiranje je svaki dan. Zet je zlatan.
last mohicans

#66079 Re: SDA-All about

Post by last mohicans »

made_in_sarajevo wrote: 29/08/2021 23:36 Haj kad ti je turcin toliko drag, sta je to uradio za bih i sta je dogovorio na sastancima, a da nema veze sa dzamijama i IZ? Sta je uradio i dogovorio zadnjih godina i godina koliko je vlast u turskoj? Pocetak gradnje autoputa i to se ukljucio garant da baketa malo viss pogura sa.parama od dodika i vucica.

Ali zato pogani krscani austrija nas je jebala, drzali nas zatvorenicima, braca turci selam alejc imal pivi. Izadje spisak auatrija prva po investicijama u BIH, srbija i hrvatska ispred turske. Braca nasa, bit ce najbolja eskort dama poslana za brku
Kad si vec spomenuo sultana. Jaran mi vodao nekog biznismena iz Kuvajta. Sretne nekog lika kojeg povrsno poznaje u Bristolu prije nekoliko godina. Selam alejk, brate! Selam alejk! U priču koga to vodaš, je li zainteresiran za ženske.. Ovaj moj mu odgovori, brate, čovjek ozbiljan, oženjen, nije od ta posla. On ce ti... Ma pusti, svi oni hoce..Imam ti jednu top, VIP, Erdogan je žego :lol: Bit ce nesto i za tebe brate, ako dogovorimo. Elem, nista ne dogovorise. Ovaj moj se kanio corava posla. Živa istina priča, a sad koliko je istina za brku, ko zna.
salik79

#66080 Re: SDA-All about

Post by salik79 »

vatrogasac wrote: 29/08/2021 23:42
made_in_sarajevo wrote: 29/08/2021 23:30 Lik brani reisa.i IZ ko da su mu iz oka ispali.
Ne mogu ja njega odbraniti od ovakve logike, a niti trebam. Ovdje je na forumu bilo galame zbog zgrade Rijaseta koju je započeo još Cerić kako ćemo to morati finansirati i kako to nama ne treba i dobro je reisu u one dvije sobe uz Carevu džamiju. Drugi je napraviše zahvaljujući dovitljivosti reisa. Treba je još dovršiti i to je u petak obećao Erdogan kada su se vraćali sa Alijinog mezara na Kovačima jer je i taj objekat na Kovačima.
Avgust 27, 2021
Predsjednik Erdogan i reisu-l-ulema Kavazović su obišli i gradilište Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u BiH, koja se nalazi u neposrednoj blizini mezarja na Kovačima. Završetak izgradnje Upravne zgrade finansira Generalna direkcija vakufa Republike Turske shodno protokolu iz 2017. godine, koji je potpisan između ove i Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH.

Image
Sutra da brku svrgnu "mocniji" popisali bi se po njemu kao po rahmetli Gadafiju, koji je dao inicijalnu donaciju za ovu zgradu i koju je trebao dovrsiti da ga nisu "demokratski" svrgli. Tada je Gadafi bio "brat mumin", doduse - ne i "sultan" - koji je naprasno postao "tagut".

Klasicni skutonoski, emevijski, Islam.
Hakiz

#66081 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

vatrogasac wrote: 29/08/2021 23:32 ...i na kraju dana obavio kumstvo radi Bakira što spada u privatni, a ne službeni posjet. Niko ne spominje prvo dvoje nego svi ono treće, najmanje bitno.
Da, to bi bila stvar tri prijatelja, jedan ženi kćer, drugi obavlja vjenčanje, treći je kum. To što je jedan predsjednik stranke, drugi reis, a treći predsjednik države je konicidencija.

Ali, ti si rekao da ne bi bilo pametno da reis ne obavi vjenčanje kada je već došao Erdoan da bude kum, s obzirom na to da Erdoan daje milione reisu. Time si ti sam sa prijateljskog odnosa stvar prebacio na, u suštini, vazalski odnos reisa prema Erdoanu. Jer, pusti što su prijatelji, ali ovaj daje milione, gdje ćeš odbiti majčin sine.

Sam si zakuhao :wink:
vatrogasac

#66082 Re: SDA-All about

Post by vatrogasac »

Hakiz wrote: 30/08/2021 00:01
Ali, ti si rekao da ne bi bilo pametno da reis ne obavi vjenčanje kada je već došao Erdoan da bude kum, s obzirom na to da Erdoan daje milione reisu. Time si ti sam sa prijateljskog odnosa stvar prebacio na, u suštini, vazalski odnos reisa prema Erdoanu. Jer, pusti što su prijatelji, ali ovaj daje milione, gdje ćeš odbiti majčin sine.

Oni imaju pare mi nemamo. ummet se potpomaže. :mrgreen: Znaš koliko su u ratu i poslije rata Iranci slali para pa koliko imaš šiija u Bosni? Šta su Mostarci dužni Turskoj što su im obnovili most? Ili Banjalučani zbog Ferhadije? Nepotrebne fobije. I Saudijci su napravili Fahdovu pa im reis postavi za hodžu Muderisa. Možda su oni voljeli nekog drugog, studenta iz Rijada kojih ima nezaposlenih, ali nije moglo. :mrgreen:
Hakiz

#66083 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

vatrogasac wrote: 30/08/2021 00:11
Hakiz wrote: 30/08/2021 00:01

Oni imaju pare mi nemamo. ummet se potpomaže. :mrgreen: Znaš koliko su u ratu i poslije rata Iranci slali para pa koliko imaš šiija u Bosni? Šta su Mostarci dužni Turskoj što su im obnovili most? Ili Banjalučani zbog Ferhadije? Nepotrebne fobije. I Saudijci su napravili Fahdovu pa im reis postavi za hodžu Muderisa. Možda su oni voljeli nekog drugog, studenta iz Rijada kojih ima nezaposlenih, ali nije moglo. :mrgreen:
Čemu, onda, naglašavanje da Erdoan daje pare i da zbog toga reis treba da bude prema njemu posebno pažljiv?

OK, razumijem ja, neće svaka šuša dobiti mogućnost da mu reis vjenčava kćer. A nije reis bilo ko, na primjer k'o onaj Franjo, iz onog seoceta koje se zove Vatikan, pa da onako star klekne ispred siromašnih i opere im noge. Samo sa predsjednicima se reis druži. A ni njima ne pere noge. Kćeri im vjenčava. I od njih plave koverte prima.
dječak sa šibicama

#66084 Re: SDA-All about

Post by dječak sa šibicama »

Kaze, napokon neko u familiji Izetbegovica ko ima posten posao.
Hakiz

#66085 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

dječak sa šibicama wrote: 30/08/2021 00:32 Kaze, napokon neko u familiji Izetbegovica ko ima posten posao.
A i to kako gdje. Pošten u Njemačkoj, ovdje...
joint union

#66086 Re: SDA-All about

Post by joint union »

vatrogasac wrote: 29/08/2021 22:41
mirza_15 wrote: 29/08/2021 22:37 Ništa od toga meni nije problem. Njihov privatni život i neka ga žive kako hoće. Niko od njih dvoje nije na nekoj funkciji u BiH. Mene zanima koga je to Reis vjenčao u Begovoj džamiji? To je direktno pitanje za Reisa. Vjenčao čovjeka koji ima eskort firmu i curu koja je u društvu Jale brata dok je na stolu šampanjac i drugi alkohol. Postavlja se pitanje koji je to kriterij i kako sutra pričati o islamskom moralu i etici kada djelima pokazuješ da su ti veći prioritet neki drugi samo zato što im je babo "prvi u Bošnjaka". Zloupotrijebio je Reis Begovu džamiju, svoju funkciju i čitavu IZ za interes porodice Izetbegović. To kako Jasmina i Ćamil žive i kakve životne stavove imaju uopšte me ne zanima.
To što optužuješ reisa za vjenčanje na kojem je Erdogan bio kum je kao da optužuješ Lavrova što je uzeo ikonu od Dodika. Kada je saznao šta mu je Mile uvalio, Lavrov vratio.
Kako će reis vratiti, poništiti vjenčanje?

Inače za ovo sto pričaš da je Erdogan dao pare za zgradu, nije mu to bas mudro, zadnji vodja jedne druge arapske republike koji je dao pare za zgradu Rijaseta nije se bas najbolje proveo...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#66087 Re: SDA-All about

Post by mk ultra »

Opa bato nisam znao da su bili gore na novoj zgradi

A tu je tek mutljavina :shock:
Radio sam gore nesto prije 2god, boze sacuvaj... ako među toliko bosnjaka nema 2 postena da se nađu to da naprave onda to i ne treba.
vatrogasac

#66088 Re: SDA-All about

Post by vatrogasac »

Hakiz wrote: 30/08/2021 00:32 Čemu, onda, naglašavanje da Erdoan daje pare i da zbog toga reis treba da bude prema njemu posebno pažljiv?
Misliš da se nama kaže sve? I ja bih volio znati, ali lutam između njihovih redova i 'proganjam' insidere.
vatrogasac wrote: 27/08/2021 20:24 Mene sada ovo malo zbunilo.
"Potvrdili smo našu podršku BiH u NATO te da je suverenitet BiH bitan. Nastavit ćemo raditi na očuvanju regionalne stabilnosti", rekao je Erdogan.
"Ja svoj stav iznosim uvjeren da to predsjednik Erdogan razumije jer se pokazao kao čovjek koji saslušava sve nas", rekao je Dodik.
STARx

#66089 Re: SDA-All about

Post by STARx »

Ja iz pouzdanih izvora znam da su i tokom svadbe se leshili alkoholom u beckoj kafani. A poslije su usli unutra u atrijum i lokali do zore. :-D
aerodinamika

#66090 Re: SDA-All about

Post by aerodinamika »

STARx wrote: 30/08/2021 01:02 Ja iz pouzdanih izvora znam da su i tokom svadbe se leshili alkoholom u beckoj kafani. A poslije su usli unutra u atrijum i lokali do zore. :-D
nije te stid lagat?
inace niko da se zapita kako to da HRVATSKE novine-portal ili sta vec objavi prvi navodno slavlje sa flasama i alkoholom, i to nikome nije nimalo cudno?
cak i da je snimak istinit (a danas je skoro sve sto zamislis moguce lazirati (hint-deep fake), flase koje drze mogu biti bilo sta, nije svaka staklena flasa-alkoholana, zivimo u vremenu kada rulja odredjuje i presudjuje, skoro kao divlji zapad, samo sto imamo internet i dolazi do olnline lincovanja :-) :-) :-) :-)
STARx

#66091 Re: SDA-All about

Post by STARx »

aerodinamika wrote: 30/08/2021 02:20
STARx wrote: 30/08/2021 01:02 Ja iz pouzdanih izvora znam da su i tokom svadbe se leshili alkoholom u beckoj kafani. A poslije su usli unutra u atrijum i lokali do zore. :-D
nije te stid lagat?
inace niko da se zapita kako to da HRVATSKE novine-portal ili sta vec objavi prvi navodno slavlje sa flasama i alkoholom, i to nikome nije nimalo cudno?
cak i da je snimak istinit (a danas je skoro sve sto zamislis moguce lazirati (hint-deep fake), flase koje drze mogu biti bilo sta, nije svaka staklena flasa-alkoholana, zivimo u vremenu kada rulja odredjuje i presudjuje, skoro kao divlji zapad, samo sto imamo internet i dolazi do olnline lincovanja :-) :-) :-) :-)
ne lazu fiskalni racuni, a ni video kamere unutar objekta. snimalo se sve, a i kucalo. jebi ga.
mirza_15

#66092 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

I ovi Njemački portali lažu o poslovima uzornog Ćamila. Sve je to dio globalne zavjere jer je Bake stavio pod kontrolu sve velike sile i NATO, te ih natjerao da se angažuju u BiH, a jadnog Inzka natjerao da donese zakon o zabrani negiranja genocida. Mračne sile su se osjetile ugroženima pa sada preko zeta pokušavaju da nanesu udarac prvom u Bošnjaka. Lažirali na svim poslovnim portalima da je kao imao, gluho bilo, neku eskort firmu.
YouAreMyDestiny

#66093 Re: SDA-All about

Post by YouAreMyDestiny »

Bitno je, da nije bilo svinjetine. :mrgreen: :mrgreen:
noviclan

#66094 Re: SDA-All about

Post by noviclan »

Mozel' neko kumu erdoganu poslati ove snimke
konami666

#66095 Re: SDA-All about

Post by konami666 »

pici wrote: 29/08/2021 22:59
PM72 wrote: 29/08/2021 22:51 Evidentno je da pravila islama vrijede samo za sirotinju

a bosnjacka eLITA vako to radi...

Pa dva vjenčanja, jedno za krezubo glasačko tijelo a drugo za njih. Vjera u Bosni je samo za sirotinju, oni sa parama prate ritmove zapada.
SuperSy wrote: 29/08/2021 23:06 Sve lafo nezavisni mediji a nijedan da objavi ovu aferu? Trebaju znati čime se bavi mladozenja.Više istraživackog novinarstva ima na forumu nego u bh medijima. Sramota.
Pa jel privatna država ili nije. Ne mogu objavljivati ništa bez dozvole. Mogu članke tipa mesi, Ronaldo, to je za sirotinju, hljeba i igara.
salik79

#66096 Re: SDA-All about

Post by salik79 »

aerodinamika wrote: 30/08/2021 02:20
nije te stid lagat?
Da, Nacional, novina sa visedecenijskim renomeom. Novina koja je pisala i o svim lopovlucim u HR, koja je pisala o zlocinima HV i HVO, politickoj vrhuski, o Tudjmanu itd, itd,...

Image

Tacno se vidi da je jabuka divljakusa i malt u pitanju :oops:
made_in_sarajevo

#66097 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

vatrogasac wrote: 29/08/2021 23:50
Hakiz wrote: 29/08/2021 23:34
Kakve ima veze državni protokol kojim se dočekuje u jednoj državi predsjednik druge države sa odnosom vođe vjerske zajednice. Da nismo postali islamska država, a da ne znamo?
Pa sigurno što reis dogovara sa diplomatima ne ide na štetu ove države, a ima često posjete ili druženja sa ambasadorima, premijerima i predsjednicima država.
Jasno je meni da je udarni cilj skrenuti sa sultana i prvih u bosnjaka, ali zajebo si se malo. Drugo dokaz u kolikom smo mi kurcu je ovaj tvoja izjava koja se smatra normalnom. Reis je vjerski poglavar i on NEMA sta da trazi sa politicarima. To sto nas je bake sa.svojom.bracom covicem.i dodikom napravio retardiranom drzavu i vratio nas u plemena je druga stvar pa stranci ne znaju vise kako da.proste stvari objasne nego odu ovako kod hodza, popova pa kazu " Reci onom svom debilu da je glup". Svaki sastanak reisa, popa sa politikom je katastrofalan za drzavu. Drzi se dzamije i pametuj tamo koliko hoces, a ljudi nek odluce jel to pametovanje valja ili ne valja, ali ljudi vjernici samo. Meni reis nema sta voditi drzavu i sazivati politicare na sastanke jer reis nije drzavnik, nije politicar. bar u normalnom svijetu nije, ali kod fasista je vise nego dobro dosao.

A za ovog da je fotomontaza hahahahaha dao vepar instrukcije hahahahahahh. Ubacena jasmina u snimak gdje frajer pivsku flasu drzi i pjeva o bella ciao hahahahahhhah
mO k3

#66098 Re: SDA-All about

Post by mO k3 »

Našao na tviteru

Image
Jedan IT specijalist se bavi ovakvim servisom.
mayab

#66099 Re: SDA-All about

Post by mayab »

Garant se bavi IP telefonijom kod njih :oops:
Styling

#66100 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Ovdje postoje tri opcije, i ne zna se koja je gora:

1. Osmica nije uradio posao i zet nije prosao provjeru, blamaza za familiju, reisa i Erdoana (najmanje moguca opcija)
2. Osmica i Familija znali, sakrili od reisa i Erdoana, nadajuci se da mahala nije toliko inteligentna da izmahala sve o zetu. Skandal ogroman na racun Familije gdje su svjesno strovalili i ponizili reisa i Erdoana, koji ima nikada nece halaliti i moze biti odredjenih posljedica, ako se nastavi prica i pritisak u javnosti (najvjerovatnija opcija)
3. Reis je znao, Erdoan nije (vjerovao Bakiru). Ako je znao i ipak odlucio da obavi vjencanje, onda je reis degradirao instituciju reisa, ponizio IZ i Erdoana svjesno i ne zasluzuje da bude reis.

Pitanje je sta ce biti sa odnosima Erdoan-Bakir kada sve ovo dodje do Erdoana, a velike su sanse i da se pojavi u Turskoj stampi. Hoce li Turci halaliti ponizenje predsjednika i kako ce Erodan reagovati kada sazna da je makrou bio kum na vjencanju? Erodanov sin Bilala je dobar sa nekim ljudima u Sarajevu, vjerujem da su mu vec dohaberili.

Sve treba pazljivo pratiti narednih dana.
Post Reply