Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- Dinostula
#6601 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ni meni ni djevojci ovaj mjesec nije proslo automatski transfer izgleda cu opet morati da iskesiram 5$. 
- zemomak
#6602 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
nije ni meniDinostula wrote:Ni meni ni djevojci ovaj mjesec nije proslo automatski transfer izgleda cu opet morati da iskesiram 5$.
- SanskiBiser
#6603 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Jedna novina, navodno neke MasterCard kartice se mogu koristiti za povlacenje novca odnedavno. Ima postova u grupi Paypal Srbija na FB gdje se moze naci i koje banke to podrzavaju, spominju se banke iz Erste grupe.
- Dinostula
#6604 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Evo sam cuo vijest da se stopira lova u BIH i Albaniji i da pare moraju kao 30 dana biti kod njih sigurno je u pitanju neka muljaza.
- SanskiBiser
#6605 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nema nikakvog stopiranja, takve izmjene tog tipa moraju se najaviti u policy updates a nema ih.Dinostula wrote:Evo sam cuo vijest da se stopira lova u BIH i Albaniji i da pare moraju kao 30 dana biti kod njih sigurno je u pitanju neka muljaza.
Ovo stupa na snagu 15 novembra i ne dotice se nas nista.
Changes to PayPal Legal Agreements
PayPal is changing some of its Legal Agreements with effect from 15 November 2019 (“Effective Date”). We’ve created this policy update to help you understand the changes. By continuing to use the PayPal Services after the Effective Date, you are agreeing to the changes. If you do not agree to the changes, you must close your account or cease using the PayPal Services prior to the Effective Date.
Updates to the User Agreement for PayPal Services – Effective Date: 15 November 2019
We’re making the following substantive changes to our terms:
Exhibit A Fees
We’re removing the range of Merchant Rates for both domestic and international payments* set out in clause 2 “Commercial Payments Fee,” except for the following countries or regions in which the Merchant rate is still available: Mainland China and Japan (“Applicable Countries or Regions”). Merchants domiciled in the Applicable Countries or Regions will now pay our Standard Rate for transactions.
* Effective date of change for Malaysia is subject to regulatory approval.
We have changed the fee applicable to certain countries or regions for balance withdrawal to US bank account in the “Withdrawing your Balance” section of Clause 4 “Additional Fees”. From the above Effective Date, balance withdrawal to US bank account by users in Israel will be subject to the fee of USD35 per withdrawal. Balance withdrawal to US bank account by users in United Arab Emirates, Morocco, Kenya, Colombia, Argentina, Costa Rica, Peru, Chile, Dominican Republic will be subject to 2.50% fee.
We have clarified the fee for withdrawals using the functionality directly available in PayPal Accounts by the users in United Arab Emirates, Morocco, Kenya, Colombia, Argentina, Costa Rica, Peru, Chile, Dominican Republic in the “Withdrawing your balance” section of Clause 4 “Additional Fees”
To review the updated User Agreement, please Click Here.
- victom
#6606 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ljepi moj druže, u BiH 30 dana se čeka na para od antičke grčke. NIšta novo. Kakva muljaža ? Ljudi dali fore 30 dana, ako je muljaža sa naše strane, da kupac može prijaviti.Dinostula wrote:Evo sam cuo vijest da se stopira lova u BIH i Albaniji i da pare moraju kao 30 dana biti kod njih sigurno je u pitanju neka muljaza.
Last edited by victom on 01/03/2021 02:48, edited 2 times in total.
- Casual's
#6607 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
To "stopiranje" je na snazi sigurno više od 3 godine. Sve ono što se uplati je na on-hold 30 dana.
-
boshniak
#6608 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nije mi prošao autmatski transfer ni prosli mjesec ni ovaj, a dobio sam email u kojem piše uredno da su automatski prebačene, kako ih kontaktirati da ih ne zovem i ne peglam se preko skypa.
- SanskiBiser
#6609 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Da vam javim vezano za problem koji sam ja imao, ako vam PayPal pocne raditi automatsku konverziju u BAM kod povlacenja Eura po kursu 1.89 BAM za 1 Euro morate ih kontaktirati i traziti da vam stave da je valuta vase kartice u Eurima (request to have the currency of the card on the account set to Euro) tako da moze vasa banka da radi automatsku konverziju prilikom povlacenja Eura po fiksnom kursu 1.95 : 1 a ne da PayPal radi konverziju. Paypal ce vam refundirati pare koje vam je uzeo za konverziju (3%) ako ste radili transfere prije nego je problem uklonjen. Nakon sto poprave placa se standardnih 4 eura za povlacenje...
- BadSanta
#6610 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Meni ništa sada nije jasno. Zar nije još davno bila priča da je bolje da Paypal radi konverziju nego naše banke?
Btw i meni je došao mail od njih da je automatski transfer završen, na Paypalu je račun stvarno ravan nuli, s tim da nisam još provjeravala je li novac stvarno legao na karticu...
Btw i meni je došao mail od njih da je automatski transfer završen, na Paypalu je račun stvarno ravan nuli, s tim da nisam još provjeravala je li novac stvarno legao na karticu...
-
NikolaKZ91
#6611 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Meni je isto dosao mejl da je izvrsen auto transfer a pare mi i dalje stoje ne Paypal balance? Nznm sta da radim , kontam da rucno povucem? Poslao sam im mejl pa da vidimo sta ce reci.
- victom
#6612 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Reće ti :NikolaKZ91 wrote:Meni je isto dosao mejl da je izvrsen auto transfer a pare mi i dalje stoje ne Paypal balance? Nznm sta da radim , kontam da rucno povucem? Poslao sam im mejl pa da vidimo sta ce reci.
"Thank you for contacting PayPal. THIS IS AN AUTOMATED MESSAGE - PLEASE DO NOT REPLY"
Last edited by victom on 01/03/2021 02:46, edited 2 times in total.
-
orm983
#6613 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
I ja sam 1.11 oko 11 sati dobio onaj redovni mail od Paypal da mi je automatski transfer urađen ali pare i dalje stoje na Paypalu. Moram priznati da je ovo prvi put da mi taj automatski transfer nije uspio. Kontaktirao sam Paypal preko messengera i rekli su mi da sačekam 24h. Noćas sam ih ponovo kontaktirao preko messengera i napisali su mi da "im je žao" i da mogu da uradim manual withdrawal ako hoću.
Vidim ovdje da i drugi imaju isti problem. Mene interesuje gdje se u Paypalu može vidjeti dali mi je Visa kartica podešena za automatski withdrawal? Ja takvu opciju nisam našao nigdje u svom profilu.
Vidim ovdje da i drugi imaju isti problem. Mene interesuje gdje se u Paypalu može vidjeti dali mi je Visa kartica podešena za automatski withdrawal? Ja takvu opciju nisam našao nigdje u svom profilu.
-
zLatk0
#6614 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Meni je bio sličan problem, s tim da nekoliko mjeseci nije prebacilo, pa mi je nakon nekoliko zahtjeva PP resetovao automatski transfer i onda je naredni mjesec uredno prebaceno. U pitanju je bilo cca 10$, pa nije vrijedilo da se ručno preuzme.
-
NikolaKZ91
#6615 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Odgovorio mi je Paypal na mejl i vratili su mi na balans 5 usd koje sam platio pri povlaxenju. Toliko o tome da ne odgovraju. Kazu da ce otkloniti problem do decembra.
- SanskiBiser
#6616 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
NikolaKZ91 wrote:Odgovorio mi je Paypal na mejl i vratili su mi na balans 5 usd koje sam platio pri povlaxenju. Toliko o tome da ne odgovraju. Kazu da ce otkloniti problem do decembra.
Meni su refundirali 15 Eura koje su mi uzeli na konverziji i jos se ispricali za nekorektan kurs 1 Eur u KM. I to ih jos kontaktirao preko PayPal stranice na Facebook...
- vjesticanametli
#6617 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
gornji desni ugao postavke pa payments i onda imas s lijeve strane nesto kao active i nije activ pa ....posalji mi mejl poslacu ti print skriinove kako to ide...fakat ne znam objasnitorm983 wrote:I ja sam 1.11 oko 11 sati dobio onaj redovni mail od Paypal da mi je automatski transfer urađen ali pare i dalje stoje na Paypalu. Moram priznati da je ovo prvi put da mi taj automatski transfer nije uspio. Kontaktirao sam Paypal preko messengera i rekli su mi da sačekam 24h. Noćas sam ih ponovo kontaktirao preko messengera i napisali su mi da "im je žao" i da mogu da uradim manual withdrawal ako hoću.
-
sarajevo-x.com
#6618 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nakon koliko se vrati novac na karticu poslije potvrde kartice ? Hvala
-
zLatk0
#6619 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Cca 3-5 radnih dana kao za refund, sve zavisi kad oni prebace i koliko ce banka "knjiziti" transakciju.sarajevo-x.com wrote: ↑19/11/2019 12:49 Nakon koliko se vrati novac na karticu poslije potvrde kartice ? Hvala
- programerAnel
#6620 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Facebook support im je broj 1. Ja uvjek dobijem odgovor puno brže preko FB nego preko emaila.SanskiBiser wrote: ↑04/11/2019 16:22NikolaKZ91 wrote:Odgovorio mi je Paypal na mejl i vratili su mi na balans 5 usd koje sam platio pri povlaxenju. Toliko o tome da ne odgovraju. Kazu da ce otkloniti problem do decembra.
Meni su refundirali 15 Eura koje su mi uzeli na konverziji i jos se ispricali za nekorektan kurs 1 Eur u KM. I to ih jos kontaktirao preko PayPal stranice na Facebook...
-
MrProper
#6621 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav, ne mogu da kupujem preko Paypal Balancea, samo mi se pojavljuje opcija preko kartice, uopste nemam stavku PayPal Balance prilikom kupovine nego samo karticu.A imam na balanceu 15eura
- vjesticanametli
#6622 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ne moze balans samo kartica i kes
-
zLatk0
#6623 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
I ne mozes iz 
-
MrProper
#6624 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Kako ne moze, za sta im sluzi balans onda?
- vjesticanametli