Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Dinostula

#6601 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Dinostula »

Ni meni ni djevojci ovaj mjesec nije proslo automatski transfer izgleda cu opet morati da iskesiram 5$. :twisted:
zemomak

#6602 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zemomak »

Dinostula wrote:Ni meni ni djevojci ovaj mjesec nije proslo automatski transfer izgleda cu opet morati da iskesiram 5$. :twisted:
nije ni meni
SanskiBiser

#6603 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Jedna novina, navodno neke MasterCard kartice se mogu koristiti za povlacenje novca odnedavno. Ima postova u grupi Paypal Srbija na FB gdje se moze naci i koje banke to podrzavaju, spominju se banke iz Erste grupe.
Dinostula

#6604 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Dinostula »

Evo sam cuo vijest da se stopira lova u BIH i Albaniji i da pare moraju kao 30 dana biti kod njih sigurno je u pitanju neka muljaza.
SanskiBiser

#6605 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Dinostula wrote:Evo sam cuo vijest da se stopira lova u BIH i Albaniji i da pare moraju kao 30 dana biti kod njih sigurno je u pitanju neka muljaza.
Nema nikakvog stopiranja, takve izmjene tog tipa moraju se najaviti u policy updates a nema ih.

Ovo stupa na snagu 15 novembra i ne dotice se nas nista.
Changes to PayPal Legal Agreements

PayPal is changing some of its Legal Agreements with effect from 15 November 2019 (“Effective Date”). We’ve created this policy update to help you understand the changes. By continuing to use the PayPal Services after the Effective Date, you are agreeing to the changes. If you do not agree to the changes, you must close your account or cease using the PayPal Services prior to the Effective Date.

Updates to the User Agreement for PayPal Services – Effective Date: 15 November 2019

We’re making the following substantive changes to our terms:

Exhibit A Fees

We’re removing the range of Merchant Rates for both domestic and international payments* set out in clause 2 “Commercial Payments Fee,” except for the following countries or regions in which the Merchant rate is still available: Mainland China and Japan (“Applicable Countries or Regions”). Merchants domiciled in the Applicable Countries or Regions will now pay our Standard Rate for transactions.
* Effective date of change for Malaysia is subject to regulatory approval.
We have changed the fee applicable to certain countries or regions for balance withdrawal to US bank account in the “Withdrawing your Balance” section of Clause 4 “Additional Fees”. From the above Effective Date, balance withdrawal to US bank account by users in Israel will be subject to the fee of USD35 per withdrawal. Balance withdrawal to US bank account by users in United Arab Emirates, Morocco, Kenya, Colombia, Argentina, Costa Rica, Peru, Chile, Dominican Republic will be subject to 2.50% fee.
We have clarified the fee for withdrawals using the functionality directly available in PayPal Accounts by the users in United Arab Emirates, Morocco, Kenya, Colombia, Argentina, Costa Rica, Peru, Chile, Dominican Republic in the “Withdrawing your balance” section of Clause 4 “Additional Fees”

To review the updated User Agreement, please Click Here.
victom

#6606 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

Dinostula wrote:Evo sam cuo vijest da se stopira lova u BIH i Albaniji i da pare moraju kao 30 dana biti kod njih sigurno je u pitanju neka muljaza.
Ljepi moj druže, u BiH 30 dana se čeka na para od antičke grčke. NIšta novo. Kakva muljaža ? Ljudi dali fore 30 dana, ako je muljaža sa naše strane, da kupac može prijaviti.
Last edited by victom on 01/03/2021 02:48, edited 2 times in total.
Casual's

#6607 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Casual's »

To "stopiranje" je na snazi sigurno više od 3 godine. Sve ono što se uplati je na on-hold 30 dana.
boshniak

#6608 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by boshniak »

Nije mi prošao autmatski transfer ni prosli mjesec ni ovaj, a dobio sam email u kojem piše uredno da su automatski prebačene, kako ih kontaktirati da ih ne zovem i ne peglam se preko skypa.
SanskiBiser

#6609 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Da vam javim vezano za problem koji sam ja imao, ako vam PayPal pocne raditi automatsku konverziju u BAM kod povlacenja Eura po kursu 1.89 BAM za 1 Euro morate ih kontaktirati i traziti da vam stave da je valuta vase kartice u Eurima (request to have the currency of the card on the account set to Euro) tako da moze vasa banka da radi automatsku konverziju prilikom povlacenja Eura po fiksnom kursu 1.95 : 1 a ne da PayPal radi konverziju. Paypal ce vam refundirati pare koje vam je uzeo za konverziju (3%) ako ste radili transfere prije nego je problem uklonjen. Nakon sto poprave placa se standardnih 4 eura za povlacenje...
BadSanta

#6610 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BadSanta »

Meni ništa sada nije jasno. Zar nije još davno bila priča da je bolje da Paypal radi konverziju nego naše banke?
Btw i meni je došao mail od njih da je automatski transfer završen, na Paypalu je račun stvarno ravan nuli, s tim da nisam još provjeravala je li novac stvarno legao na karticu...
NikolaKZ91

#6611 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by NikolaKZ91 »

Meni je isto dosao mejl da je izvrsen auto transfer a pare mi i dalje stoje ne Paypal balance? Nznm sta da radim , kontam da rucno povucem? Poslao sam im mejl pa da vidimo sta ce reci.
victom

#6612 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

NikolaKZ91 wrote:Meni je isto dosao mejl da je izvrsen auto transfer a pare mi i dalje stoje ne Paypal balance? Nznm sta da radim , kontam da rucno povucem? Poslao sam im mejl pa da vidimo sta ce reci.
Reće ti :
"Thank you for contacting PayPal. THIS IS AN AUTOMATED MESSAGE - PLEASE DO NOT REPLY"
Last edited by victom on 01/03/2021 02:46, edited 2 times in total.
orm983

#6613 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by orm983 »

I ja sam 1.11 oko 11 sati dobio onaj redovni mail od Paypal da mi je automatski transfer urađen ali pare i dalje stoje na Paypalu. Moram priznati da je ovo prvi put da mi taj automatski transfer nije uspio. Kontaktirao sam Paypal preko messengera i rekli su mi da sačekam 24h. Noćas sam ih ponovo kontaktirao preko messengera i napisali su mi da "im je žao" i da mogu da uradim manual withdrawal ako hoću.
Vidim ovdje da i drugi imaju isti problem. Mene interesuje gdje se u Paypalu može vidjeti dali mi je Visa kartica podešena za automatski withdrawal? Ja takvu opciju nisam našao nigdje u svom profilu.
zLatk0

#6614 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zLatk0 »

Meni je bio sličan problem, s tim da nekoliko mjeseci nije prebacilo, pa mi je nakon nekoliko zahtjeva PP resetovao automatski transfer i onda je naredni mjesec uredno prebaceno. U pitanju je bilo cca 10$, pa nije vrijedilo da se ručno preuzme.
NikolaKZ91

#6615 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by NikolaKZ91 »

Odgovorio mi je Paypal na mejl i vratili su mi na balans 5 usd koje sam platio pri povlaxenju. Toliko o tome da ne odgovraju. Kazu da ce otkloniti problem do decembra.
SanskiBiser

#6616 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

NikolaKZ91 wrote:Odgovorio mi je Paypal na mejl i vratili su mi na balans 5 usd koje sam platio pri povlaxenju. Toliko o tome da ne odgovraju. Kazu da ce otkloniti problem do decembra.

Meni su refundirali 15 Eura koje su mi uzeli na konverziji i jos se ispricali za nekorektan kurs 1 Eur u KM. I to ih jos kontaktirao preko PayPal stranice na Facebook...
vjesticanametli

#6617 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

orm983 wrote:I ja sam 1.11 oko 11 sati dobio onaj redovni mail od Paypal da mi je automatski transfer urađen ali pare i dalje stoje na Paypalu. Moram priznati da je ovo prvi put da mi taj automatski transfer nije uspio. Kontaktirao sam Paypal preko messengera i rekli su mi da sačekam 24h. Noćas sam ih ponovo kontaktirao preko messengera i napisali su mi da "im je žao" i da mogu da uradim manual withdrawal ako hoću.
Vidim ovdje da i drugi imaju isti problem. Mene interesuje gdje se u Paypalu može vidjeti dali mi je Visa kartica podešena za automatski withdrawal? Ja takvu opciju nisam našao nigdje u svom profilu.
gornji desni ugao postavke pa payments i onda imas s lijeve strane nesto kao active i nije activ pa ....posalji mi mejl poslacu ti print skriinove kako to ide...fakat ne znam objasnit :D
sarajevo-x.com

#6618 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by sarajevo-x.com »

Nakon koliko se vrati novac na karticu poslije potvrde kartice ? Hvala
zLatk0

#6619 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zLatk0 »

sarajevo-x.com wrote: 19/11/2019 12:49 Nakon koliko se vrati novac na karticu poslije potvrde kartice ? Hvala
Cca 3-5 radnih dana kao za refund, sve zavisi kad oni prebace i koliko ce banka "knjiziti" transakciju.
programerAnel

#6620 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by programerAnel »

SanskiBiser wrote: 04/11/2019 16:22
NikolaKZ91 wrote:Odgovorio mi je Paypal na mejl i vratili su mi na balans 5 usd koje sam platio pri povlaxenju. Toliko o tome da ne odgovraju. Kazu da ce otkloniti problem do decembra.

Meni su refundirali 15 Eura koje su mi uzeli na konverziji i jos se ispricali za nekorektan kurs 1 Eur u KM. I to ih jos kontaktirao preko PayPal stranice na Facebook...
Facebook support im je broj 1. Ja uvjek dobijem odgovor puno brže preko FB nego preko emaila.
MrProper

#6621 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by MrProper »

Pozdrav, ne mogu da kupujem preko Paypal Balancea, samo mi se pojavljuje opcija preko kartice, uopste nemam stavku PayPal Balance prilikom kupovine nego samo karticu.A imam na balanceu 15eura
vjesticanametli

#6622 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Ne moze balans samo kartica i kes
zLatk0

#6623 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zLatk0 »

I ne mozes iz :bih:
MrProper

#6624 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by MrProper »

vjesticanametli wrote: 21/11/2019 21:09 Ne moze balans samo kartica i kes
Kako ne moze, za sta im sluzi balans onda?
vjesticanametli

#6625 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

MrProper wrote: 21/11/2019 21:40
vjesticanametli wrote: 21/11/2019 21:09 Ne moze balans samo kartica i kes
Kako ne moze, za sta im sluzi balans onda?
Da drzU pare...ne moze iz bosne
Post Reply