do tri dana dosta
lucifer over and out
ima i togL u c i f e r wrote:svakog čuda
do tri dana dosta
![]()
lucifer over and out
-LIBERO- wrote:Kantonalna TV ti je k'o TV Sjeverne Koreje.
Njima ne treba vjerovati ni kada pricaju o vremenskoj prognozi.
Neka te, nema ko da tumaci zahtjeveAlfons Kauders wrote:ima i togL u c i f e r wrote:svakog čuda
do tri dana dosta
![]()
lucifer over and out
gubljenje vremena, odo se napit
Mene više zanima otkud tebi vrijeme za toliko postova, a kao radiš nešto, u privredi?Alfons Kauders wrote:dakle zato jer mi nije u interesu anarhija i rusenje drzave, meni je u interesu da se nista ne promijeni?uskrsno_respo wrote:ukratko jer ti je u interesuAlfons Kauders wrote: Pa dobro, mozda sam trebala staviti navodnike na revoluciju, ali ovo je puno vise nego je ikada urađeno. Ti si vrlo ozbiljan na politickim temama i zaista mi nije jasno sto ti ovdje zastupas i zbog cega ti je toliko stalo minimalizirati sve ovo sto je postignuto proteklih dana
mozda bas zato sto pratim politiku i bas zato sto znam o cemu pricam? mozda zato jer se malo kontam u ove stvari, jer mi je struka, i jer imam vise "staza" nego sto mnogi revolucionari imaju godina... i sto mi je stalo do toga da se ne napravi kakav belaj koji ce neko dobro iskoristiti za svoje ciljeve (za to je vec prekasno jer masa raje vise nece na ulicu upravo radi toga)
ne kontam, jel sad ja trebam po defaultu "podrzavati" nekakav pokret koji nema ni glave ni repa, kako cu podrzavati ljude koji nisu u stanju formulisati svoje zahtjeve - a neki otvoreno govore da uopste nemaju zahtjeva, samo hoce da ruse, jer eto, nepravda ili koji kurac... i sve to rade bez trunke odgovornosti, ne zanimaju ih ni politicke posljedice (koje su vec sad katastrofalne), ni ekonomske posljedice, ni efekat njihovih infantilnih poteza na obicne ljude, koje navodno "zastupaju" (valjda u vidu SBB jugenda na pregovorima)
u interesu je jer ti odgovara ova situacija prije demonstracija
ako nisi u vlasti onda si sigurno podobni privrednik koji radi za njih a oni ti daju privilegije
dosta je vise i tvoje price i pljuvanja svega
ima i istinitih stvari kojih kazes al da si pretjerao pretjerao si sa pljuvanjem svega sto se desava od pocetka dogadjaja
pa koji kurac onda ja nakuca hiljade postova na ovom podforumu? da nisam slucajno podrzavao vlast ili nesto?
Iphone i smartphone imaju oni u "Vatri" , "Korzu" po BBI-u i ostalim snobovskim mjestima gdje uz kolu i kafu uzivaju samo nekih 200-300 metara od protesta.nedim73m wrote:Hebo kafu, školu, platu bitno je da imaju iPhone, smartphone i da su dobro obučeni.
Rodiljelji ne kupujte mobitele djeci, kupite im mesa da nisu gladni.
Meni je ideja plenuma u pocetku izgledala antipaticno, ali posto u Tuzli poprima oblike necega smatram da ima dobar potencijal, koji bi se mogao realizirati.tataćusak wrote:Vidimo se sutra na plenumu, mada mi je plenum prenaivna ideja ali eto da probamo. Nema pokreta bez vođe ni ideologije bez simbola.
-LIBERO- wrote:Kantonalna TV ti je k'o TV Sjeverne Koreje.
Njima ne treba vjerovati ni kada pricaju o vremenskoj prognozi.
Naravno djevojko ( valjda jesi djevojkaLEDA wrote:Tačno. Samo MI -narod ne shvatamo , da bi postigli nešto moramo izaći na ulice u VELIKOM BROJU . Govorim o desecima hiljada ..... Uzemlji je preko 500.000 nezaposlenih + zaposleni bez plata i uplaćenih doprinosa + studenti + demobilisani borci + ...... svi trebamo na ulice . Samo strah može natjerati vrhušku da se osvijesti .Samo strah . Ne zagovaram rušenje i paljenje. I naravno artikulisani zahtijevi i iskristalisano vođstvo.omega369 wrote:zanimljivo je da kako traju mirni protesti nema nijedne jedine ostavke ni smjene![]()
![]()
pa vi vidite koja je to bagra
dakle zato jer mi nije u interesu anarhija i rusenje drzave, meni je u interesu da se nista ne promijeni?Platformas wrote:ukratko jer ti je u interesuAlfons Kauders wrote:
mozda bas zato sto pratim politiku i bas zato sto znam o cemu pricam? mozda zato jer se malo kontam u ove stvari, jer mi je struka, i jer imam vise "staza" nego sto mnogi revolucionari imaju godina... i sto mi je stalo do toga da se ne napravi kakav belaj koji ce neko dobro iskoristiti za svoje ciljeve (za to je vec prekasno jer masa raje vise nece na ulicu upravo radi toga)
ne kontam, jel sad ja trebam po defaultu "podrzavati" nekakav pokret koji nema ni glave ni repa, kako cu podrzavati ljude koji nisu u stanju formulisati svoje zahtjeve - a neki otvoreno govore da uopste nemaju zahtjeva, samo hoce da ruse, jer eto, nepravda ili koji kurac... i sve to rade bez trunke odgovornosti, ne zanimaju ih ni politicke posljedice (koje su vec sad katastrofalne), ni ekonomske posljedice, ni efekat njihovih infantilnih poteza na obicne ljude, koje navodno "zastupaju" (valjda u vidu SBB jugenda na pregovorima)
u interesu je jer ti odgovara ova situacija prije demonstracija
ako nisi u vlasti onda si sigurno podobni privrednik koji radi za njih a oni ti daju privilegije
dosta je vise i tvoje price i pljuvanja svega
ima i istinitih stvari kojih kazes al da si pretjerao pretjerao si sa pljuvanjem svega sto se desava od pocetka dogadjaja
“Pitao jednom tako jednoga vrli pitac neki:tataćusak wrote:Vidimo se sutra na plenumu, mada mi je plenum prenaivna ideja ali eto da probamo. Nema pokreta bez vođe ni ideologije bez simbola.
ma ja baAlfons Kauders wrote:ima i togL u c i f e r wrote:svakog čuda
do tri dana dosta
![]()
lucifer over and out
gubljenje vremena, odo se napit
JoseMujica wrote:Nakon početnog zamaha, naboja, energije već je sve ispuhalo nakon par dana....ono što je startalo kao socijalni, građansko bunt jednostavno je marginalizirano u medijskom prepucavanju kretura protiv kojih su ljudi i izašli na ulice.
Pored poslušnih medija koji su redom ugošćavali poznate krmke prepuštajući im javni prostor da bezobzirno rokću jedan na drugoga, problem je bila i potpuna neorganiziranost demonstranata među koje su se veoma lako infiltrirali stranački krimosi i usmjeravali tok stvari.
Prošlo je već pet dana i jedino u Tuzli ima neki organizator, neko vođstvo i artikulirani zahtjevi. Glede toga Sarajevo je i bez glave i bez repa. Ako sutrašnji plenum CK SK građana (koji btw izgleda imaju tendenciju da dijele certifikate za građanstvo ko Čović za hrvatstvo,reis za bošnjaštvo i Mića za srpstvo) ne reorganizuje stvari, ovi protesti u SA su potpuno propali i jedino su poslužili Tornjaku, Neonku i Prolazniku da postave temelje predizborne kampanje.
A s obzirom da sutra na tom Plenumu očekujem redom poznate "intelektualce" sklone ublehaškom palamuđenju koje za konačni proizvod ima nema-ničeg počet ću plakat za onom djecom sa fantomkama.
Svijetli primjeri sarajevskog intelektualizma ala Ćurak, Spahić, Mujkić, Abazović što redom seruckaše po televizijama ovih dana i tumačiše "šta nam ovo rade" šute već decenijama ko zadnje p*i*č*k*e o rastaljivanju, nepotizmu, dijeljenju diploma i zapošljavaju u firmi u kojoj rade. Štaviše, da onomad Suljagić, kao ministar obrazovanja Kurtona S. nije službeno tražio sankcije za one pedofile sa Prava niko ih ne bi taknuo.
Ti ode sad predaleko ali pošto ti je to struka znam da gledaš sa druge strane i sve to stoji.Ricken wrote:Nisu ovi zahtjevi ključni jer i će i dalje ostati problemi trgovinskih lobija Hrvatske, Srbije i EU. Nijedan od ovih zahtjeva neće riješiti pitanje odliva novca iz BiH. Na kraju krajeva smanjenjem nameta za realni sektor će se automatski riješiti i pitanja izdavajanja za javni sketor. S druge strane svako ograničavanje slobodne trgovine će sigurno EU osujetitii opaliti nas po prstima.O'zone wrote:-Smanjenje plaća izabranim dužnosnicima na maksimalno 2 prosječne plate u FBiH
-Ukidanje voznih parkova i mogućnosti korištenja vozila za što padne na pamet
-Ukidanje službenih telefona
-Smanjenje paušala neprofesionalnim poslanicima za 50%
-Ukidanje regresa
-ukidanje njihovog tzv. bijelog kruha
-ukidanje finansiranja stranaka iz budzeta
-Smanjenjene troškova reprezenatcije i ostalih troškova vladinih službi po savjetu revizorskih agencija
-Sva sredstva prebaciti na jedinstveni račun iz koga će se servisirati podizanje proizvodnje u poduzećima u kojima je to još uvjek moguće kao i riješavanje statusa radnika koji su ostavljeni na ulici bez zdravstvenog i penzionog zbrinjavanja
-Hitna provjera poslijeratne privatizacije preduzeća od strane neovisne komisije (pod uslovom da čak bude instrana a ne lokalana)
-Procesuiranje svih koji su učestvovali u tim radnjama
-Zapljena imovine svim licima koja su nelegalno stekla istu
-Zabrana obnašanja dvije funkcije
-Konstantno zasjedanje vlade do izbora u Oktobru koja u tom periodu mora kontinuirano raditi na razvoju privrede na području KS.
Zamisli da se oformi neka narodna vlada i da toj istoj vlada padne napamet da ograniči kamtnjake na 5-6% a devizne transfere posebno oporezuje sa 70%, ja ti garantujem da bi Incko održao riječ i doveo EU trupe.
Zamisli da se uvedu porezi na posjedovanje viška imovine ili stambenog prostora.
Zamisli da se uvedu diferencirane stope oporezivanja dobiti, pa se banke i pravna lica sa stranim kapitalom počnu oporezivati po stopama od 40% poreza na dobit a da se lokalni domaći subjekti oslobode oporezivanja. Pa zamisii da ta ista Vlada naloži Ramizu Džaferoviću da može jedino kreditirati razvojne proizvodne programe i industrijske programe. Pa još kad bi ta vlada provela kakvu agrarnu reformu, pa počela naplačivati razne poreze za ne obrađenu obradivu površinu.
Zamisli da se povećaju standardi za uvozna dobra koji se proizvode u BiH. Zamisli da ta ista vlade kaže, currency board odjebi, od sad vodimo svoju monetarnu politiku i pojeftini izvoz devalvacijom valute. Pa ta vlada još oformi Instutut za istraživanje, inovacije i tehnološki razvoj, ja ti garantujem da ta vlada ne bi dugo poživjela. Primjer južno američke zemlje.
Nama trebaju hitne domaće investicije i domaći privrednici, a bavljenje porijeklom imovine, bogaćenjem i slično će doći samo po sebi u sistemu koji zna šta želi. Ovako nam je jer se bavimo institucijama a ne poduzetništvom. Jednostavno ne volimo da radimo volimo guzovaču.
To su ti Narodni odbori, raja ozbiljno shvatila Lagumdžiju i najveću pobjedu od 46. godinehellue wrote:A tek ovaj plenum, to je neka NVO ubleha ili mi barem tako zvuciemigrazione wrote:A sta treba da postignemo?da bi postigli nešto
Drzava gori danima, a niko nema pojma koji je razlog svega toga. Samo se naslucuje da je socijalni bunt u pitanju...
Neko od protestanata reče da ništa od nelegalne imovine neće biti spaljeno, bit će oduzeto i predato narodu. Znači nema spaljivanja.Alfons Kauders wrote:
ti meni mangupe ovdje vec drugi put prijetis da ces mi spaljivati stan, auto ili koji vec kurac
prvo to bas i nije za foruma, drugo to je krivicno djelo, trece vec sam ti se rekao javiti kad budem u komsiluku i cetvrto, mozda i najvaznije, ja nisam drot pa da moram postovati nekakva pravila sluzbe kad neko krene na mene
nisam ti ja kriv sto si ogranicen i mojne na meni lijecit frustracije
toliko, haj sad odjebi
Kako veličenstvena izreka za jednog...šintera.dog_killer wrote:Protesti su definitivno propali, to i slijepac vidi.