SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

zdruzdjo

#65851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Laplace wrote: 06/05/2023 15:58 .........................I da, podržavam te da to izvedeš do kraja. Neka lete glave pa da se vidi ko je provjetni radnik a ko se igra škole.

Ma naravno.
Guracu pa do kraja. necu da pustim da im "prodje".
Necu jednostavno da im pustim da se uljuljkaju u te udobne mjehure. Odabrao si posao pedagoga, i ima da ga radis. Za to te placamo. Ne sadis kruske i krastavce nego ti neko povjeri svoje djete da ga ucis i pazis tih 6-7-8 sati.

@vjeshalica

Mala je sada super.
Malo je reci da je prvi dan u novu skolu isla oborenog nosa. Strah od nepoznatog, novog, ne/prihvatanja..... Iskreno receno i mi smo bili zategnuti.
Iz skole je izasla cupkajuci i poskakujuci sva sretna i nasmijana.
To mi je bilo dovoljno.
Tu su drugarice, kikotanja, spremanja,.....sve ide skroz ok.
Last edited by zdruzdjo on 06/05/2023 19:43, edited 1 time in total.
insaneinthebrain

#65852 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

jedan od najublehaskih poslova su ti psiholozi u skolama. citav radni vijek provedu nista ne rade :roll:
zdruzdjo

#65853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

insaneinthebrain wrote: 06/05/2023 19:40 jedan od najublehaskih poslova su ti psiholozi u skolama. citav radni vijek provedu nista ne rade :roll:
U skolama, DA.
Cisti uhljebi. nikakve koristi od njih.

Dok je u Domovima zdravlja skroz druga prica. Ova kod koje smo isli je veoma profesionalno i temeljito prisla svemu.
smijesni_ste

#65854 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

insaneinthebrain wrote: 06/05/2023 19:40 jedan od najublehaskih poslova su ti psiholozi u skolama. citav radni vijek provedu nista ne rade :roll:
Iz iskustva mogu samo potvrditi ovo.

:roll: :roll:
moonca

#65855 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moonca »

shto ih nisi zaposlio.. :wink:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#65856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

sve je ubleharenje... psiholog tjelesno vjeronauk likovno glazba sociologija povijest psihologija knjižničarka kemičarka domaćinstvo matematika engleski ruski njemački latinski hrvatski srpski bosnaski fizika i onda imamo sjevernu koreju ili redneka s apalači gorja :D
mali_balon

#65857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Ma nemam ja zivaca za to natezanje, mislim svaka cast tako treba....ali nasem narodu dok ne pokazes zube slabe fajde....bilo kakav problem noga u glavu pa onda prica.....
Mahir se zabiravio u 2g nestala porodica...i sad ce se malo supljirati i opet po starom
drug_profi

#65858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

zdruzdjo wrote: 06/05/2023 15:42
Spoiler
Show
Imao/Imam problem sa vrsnjackim nasiljem sa kcerkom.
Bila teze bolesna bas dug period(citav jedan razred je bila na online nastavi jer fzicki nije mogla biti u skoli) i kada se vratila u skolu, djecu je poceo da siba pubertet, grupice, klanovi.....
Ona ispala zbog odsustvovanja iz tih tokova. Ali sa svojim specificnim zivotnim stilom(odjevanje, muzika, umjetnost....) bila bas lijepa meta za peckanje, provociranje, vrijedjanje, pa i gore itd.
Nekoliko puta upozoravao razrednicu, pedagoga i direktora sta se desava bez da sam ikada direktno prozvao neko od djece, iako sam znao savrseno dobro ko je u tome. Nadajuci se da ce uraditi nesto. Htio fino da urade nesto.
Da napomenem, direktor je bivsi nastavnik iz te skole. Totalno nesposoban za taj posao. Stranacka imenovanja i tako to.
Uradice nesto, pricati ce, oni ce radionice, oni ce razgovori, druzenja.....bla bla. Sve ce oni, ali u prevodu nista nisu uradili.
Malo prebace na razrednicu pa ko fol ona poprica sa nekim vodjama tih grupica.
Bude ok mjesec pa opet. Djete svaki cas neraspolozeno iz skole.
Pa mi pricaj sa njom, malo motivaciono, malo silom da odgovori i ona na te stvari....ali.....mrka kapa.
Uglavnom jedan dan je u autu okinula plakati i tresti se pricajuci neke situacije.
Taj dan da sam kojim slucajem ja imao pistolj, a da je ona imala ikakav pristup tome, i da sam joj nekad pokazao kako se rukuje, garantujem zivotom da bi krisom uzela pistolj i namirila barem jedno 7-8 djece iz razreda.
Srecom nemam oruzje, jer mozda bih i ja u toj huji namirio nekoga.
Opet odem sutra u skolu i istresem imenom i prezimenom sviju pedagogici i kazem da je dosta i da vise necemo ici fino i diplomatski nego cemo i zavrtati ruke. I da cemo ici na visi nivo.
Taj isti dan navece iz skole se pojavila sa modricom na ruci.
Prekipilo mi je i otisao u hitnu po ljekarsko. Otisao u policiju u pola 12 navece i prijavio.
Tu mi podastru famozni zakon o krivicnoj neodgovornosti djece ispod 14 godina. Ali da se moze teretiti skola za neadekvatno postupanje za sve navedeno.
Kontaktirali tuzioca i on potvrdio. Prijava otisla.
Jedan dan suocavanje roditelja djece, mene i supruge, pedagoga, direktora, razrednice, i predstavnika iz policije.
Naravno roditelji graknuli kako oni garantuju da njihova djeca ne bi nikada tako nesto.
Nakon nekih sat vremena graktanja, ja skontam da nema svrhe raspravljati jer je besmisleno i neproduktivno.
Zahvalim se i odem. Oni su ostali iza mene jos. Tek par mjeseci kasnije cu saznati da su svi prisutni: dirketor, pedagog, razrednica, roditelji.....ali bez policije, jos razglabali o mojoj kcerki itd. Znaci BEZ MENE I SUPRUGE. Cak je islo i dotle da je ona "u vezi" sa nekom djevojcicom iz inostrantsva. Otisao kod psihologa, psihijatra, prijavio u ministarstvo obrazovanja, uzeo advokata i digao na veoma visok nivo. Djete otislo na "bolovanje" jer je psihijatar i psiholog snazno savjetovali da ne ide u skolu u to okruzenje.
Iz skole(u sprezi sa ministarstvom) se u djavola stvorili da ona krene da ide u skolu. Jer u tom slucaju bi se sve to "pomelo pod tepih"
Nije mi padalo na pamet da je saljem u skolu ni po koju cijenu. Pogotovo nakon sve golgote koju je prosla sa svojom bolescurom prije.
Jedan dan opet sastanak u koji je dosla i predstavnica iz ministarstva za obrazovanje i policija opet.
Trebali da se pojave i roditelji i iz centra za socijalni rad. Oni se nisu pojavili. Ova predstavnica iz ministarstva je ovaj put bila na nivou zadatka i naljepila sviju iz skole. Htjela je i ona da se vidi pa da eto djete krene u skolu. Rekao da mi ne pada na pamet ista bez odluke prihologa. Par dana nakon toga psiholog nam to i potvrdio. Rekao da se ne igramo i da djete u saljemo u tako toksicnu sredinu. Pogotovo sada.
Nakon toga sam pricao sa djetetom i ona sama htjela da predje u drugu skolu. Odveo je u par najblizih i ona probrala. Upisali je. Dolazi nasmijana iz skole, sto mi je bogatstvo.
Advokat je digao to sve na jos visi nivo. Ukljucen i ombdusmen. Iz skole se jednom oglasili i poslali spisak onoga sto su oni "radili". Milion nedosljednosti i nelogicnosti. Datumi zbrda-zdola. Kao imali razgovor sa mojom kcerkom kada ona nije bila u skoli i slicno.
Necu da skoli(ali i ministarstvu) pustim da im prodje bezbolno. Mala otisla u drugu skolu, mi se rjesili problema i idemo dalje kao i do sada.
Ombdusmeni su najavili da ce traziti od tuzilastva da se posalje inspekcija u skolu. Advokat najavio tuzbu direktoru za neadekvatno postupanje, to razglabanje kada smo mi otisli sa tog sastanka, i za fringiranje tih dopisa gdje se kao peru da su nesto radili.
Bilo kako bilo, malo protresamo drvo s vremena ne vrijeme. Ne mora nikakva vocka pasti, ali makar se ovi uhvate u strahu za grane bojeci se da ce pasti, a advokat je prijatelj.

Malo duzi post. Izvinite.
I do sad sam te respektovao, ali sad pogotovo jos vise.
Svaka cast druze. Nek im zivot bude mora.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#65859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

Ma zdruzdjo je king...svaka cast,.. :thumbup:
drug_profi

#65860 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

sime_cipol wrote: 06/05/2023 16:00 U naselju, u ulici ima 10ak djecaka koji se znaju, igraju lopte i tako. I bio jedan koji je sviju nesto zadirkivao, gurao, udarao. Kod mene su oba od početka instruisana sa dva pravila
1. Ne smiješ prvi poceti
2. Ne daj nikome da te zajebava, brani se zivotom
Kako na ulici, tako i u skoli.
(Skretali su mi paznju u skoli da ne mogu tako djeci govoriti u skoli, da se prvo jave uciteljici, pedagogu. Moj odgovor je bio, dok vi nesto uradite kod mene dijete moze bez zivota ostati.)

I jedan dan on meni prica kako se on brani da ga ovaj ne udari, ali nije vracao. I valjda je jednom bilo gombanje i ovaj sto sviju zafrkava ga ujede divljački da je djetetu 10 dana ugriz ostao. Bas krvnicki. I ja fino, slusaj me, sljedeci put kad te napadne, raznesi ga, pometi pod sa njim, rukama i nogama udaraj. Nije proslo dva dana, eto oca od malog, kaze prebio ga ovaj tvoj. I ja mu fino ispricam, pokazem ugriz i fino kazem kako njegov mali sviju maltretira, ali djeca nece da se zamjeraju jer se svi znaju iz ulice. Vise nikada, nikoga od tih 10ak djecaka ovaj nije dirao. Jel mu caca odrzao bukvicu ili su batine dale razultata ne znam, ali sad je sve ok :mrgreen:
Ja sam svojoj djeci (a dvije su kceri) po svom izskustvu rekao: vise boli ponizenje nego batine. Batine prođu za par dana, a ponizenje ne prolazi nikad.
Ne dajte da vas neko dira i pokazao im par udaraca koje smo uvjezbali malo. Odbrana od napada s leđa, davljenja, pokusaja zavrtanja ruke, i sl.
I rekao im ako cujem da ste prve pocele ili da ste nekog maltretirale ja cu vas sa zemljom sastaviti. Ja vas rodio, ja vas mogu i ubiti.
A vrlo sam uvjerljiv kad to govorim.
Dosla mi jednom jedna zena da mi kaze da mi je kcer istukla njegovog sina...
Ja se poceo smijati (on je fatao za dupe, sve mi ispricala kad je dosla iz skole). Reko jeste li ga pitali zasto, ili da vam ja kazem...
zdruzdjo

#65861 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

drug_profi wrote: 06/05/2023 22:13 ........Dosla mi jednom jedna zena da mi kaze da mi je kcer istukla njegovog sina...
Ja se poceo smijati (on je fatao za dupe, sve mi ispricala kad je dosla iz skole). Reko jeste li ga pitali zasto, ili da vam ja kazem...

To je to. Svaka cast.
Ja sam htio svoju isto tako, ali je fakat sitna. Bolescura ju je napravila krhkom, ali i veoma opreznom i suzdrzanom.
A gamad navalila jer su vidjeli da im prolazi.
Ok, ja znam da su djeca okrutna i u kakvom svijetu zivimo. Ne romantiziram.okruzenje.
Ali se moram truditi da ju zastitim maksimalno.

Ono sto hocu reci, a vezano za ovo u srbiji. Djeca su krhka. Ali znaju biti veoma okrutna i bez mrve empatije. Iskusio.
Tako da ukoliko je ovaj mali dosao do nekog "zida" u glavi zbog nekog maltretiranja, u potpunosti ga razumijem.
On se uhvatio za jedinu slamku za koju je znao kako da rjesi problem. Isto tako se mogao uhvatiti za zilet, konopac, tablete, prozor.....
Da li opravdam? Za Boga dragog, NE.
Zakazalo je puno stvari u tom nekom lancu.
Da li je klinac bolesnik koji se nasao u ulogi lika iz igrice, da li je prevrnuo zbog maltretiranja, da li mu je neki unutrasnji glas rekao pucaj,....ne znamo. Jos. Ali je neko to nesto trebao vidjeti i rjesavati, pomoci, sankcionisati nekoga, ... Nesto.
Eto ja sam svoju kcerku za pocetak sklonio iz toksicne sredine. Sada se malo zabavljam radi neke moje unutrasnje satisfakcije.
A da sam ignorisao, ublazavao, cekao da neko rjesi..mozda bi ova moja nozem izbola nekoga. Ili sebe.
Sjetimo se Mahira Rakovca.
Oni koji su maltretirali to djete pa se on ubio, ce sutra biti neki doktori, pedagozi, direktori skola.....super, zar ne?
HelaS

#65862 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

zdruzdjo wrote: 06/05/2023 22:59 ...Eto ja sam svoju kcerku za pocetak sklonio iz toksicne sredine. Sada se malo zabavljam radi neke moje unutrasnje satisfakcije.
Samo si bacio vodu na vrhove vatre. Problem je ostao, toksična sredina naći će drugu žrtvu. Moraš završiti do kraja. Nisu ta djeca toliko kriva, kolika je odgovornost uprave škole, pedagoga i svih nastavnika, svih - bez izuzetaka. Sve to treba rastjerati i zamijeniti boljim ljudima i stručnijim u svojim obastima.
mali_balon

#65863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

HelaS wrote: 06/05/2023 23:09
zdruzdjo wrote: 06/05/2023 22:59 ...Eto ja sam svoju kcerku za pocetak sklonio iz toksicne sredine. Sada se malo zabavljam radi neke moje unutrasnje satisfakcije.
Samo si bacio vodu na vrhove vatre. Problem je ostao, toksična sredina naći će drugu žrtvu. Moraš završiti do kraja. Nisu ta djeca toliko kriva, kolika je odgovornost uprave škole, pedagoga i svih nastavnika, svih - bez izuzetaka. Sve to treba rastjerati i zamijeniti boljim ljudima i stručnijim u svojim obastima.
Vrati se jednu stranu nazad i procitaj njegov "uvodni" post na ovo sto pise i bit ce ti jasno
Last edited by mali_balon on 06/05/2023 23:17, edited 1 time in total.
Optimus09

#65864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Optimus09 »

zdruzdjo bez popustanja.
Meni je zao ljudi koji su izgubili djecu nemarom ljekara ili zbog tatinih sinova po cestama kojim se ne moze nista zakonski.
mali_balon

#65865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

zdruzdjo wrote: 06/05/2023 22:59
drug_profi wrote: 06/05/2023 22:13 ........Dosla mi jednom jedna zena da mi kaze da mi je kcer istukla njegovog sina...

To je to. Svaka cast.
Ja sam htio svoju isto tako, ali je fakat sitna. Bolescura ju je napravila krhkom, ali i veoma opreznom i suzdrzanom.
Ok, ja znam da su djeca okrutna i u kakvom svijetu zivimo. Ne romantiziram.okruzenje.

Ono sto hocu reci, a vezano za ovo u srbiji. Djeca su krhka. Ali znaju biti veoma okrutna i bez mrve empatije. Iskusio.
Tako da ukoliko je ovaj mali dosao do nekog "zida" u glavi zbog nekog maltretiranja, u potpunosti ga razumijem.
On se uhvatio za jedinu slamku za koju je znao kako da rjesi problem. Isto tako se mogao uhvatiti za zilet, konopac, tablete, prozor.....
Da li je klinac bolesnik koji se nasao u ulogi lika iz igrice, da li je prevrnuo zbog maltretiranja, da li mu je neki unutrasnji glas rekao pucaj,....ne znamo. Jos. Ali je neko to nesto trebao vidjeti i rjesavati, pomoci, sankcionisati nekoga, ... Nesto.
Eto ja sam svoju kcerku za pocetak sklonio iz toksicne sredine. Sada se malo zabavljam radi neke moje unutrasnje satisfakcije.
A da sam ignorisao, ublazavao, cekao da neko rjesi..mozda bi ova moja nozem izbola nekoga. Ili sebe.
Oni koji su maltretirali to djete pa se on ubio, ce sutra biti neki doktori, pedagozi, direktori skola.....super, zar ne?
Sto kazes za Mahira, sto je jos sttasnije te poroduce nema, umlra mati i Dubroavko....u par godina...i sad ce sad ce neko reci da to nema veze jedno a drugim
HelaS

#65866 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

mali_balon wrote: 06/05/2023 23:15

Vrati se jednu stranu nazad i procitaj njegov "uvodni" post na ovo sto pise i bit ce ti jasno
Pročitao sam i napisao u skladu s njegovim postom.
zdruzdjo

#65867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Pa evo radim.
Sigurno vise nego mnogi drugi koji imaju slican problem. Trosim sebe, resurse, vrijeme advokata.....to sto mene to izlazi prilicno jeftino i sto uzivam u tome da im malo jebxx mater i ne dam da makar povremeno mirno spavaju je druga stvar.
A naravno je da je tu sva tezina na upravi skole. Njihov posao je da prepoznaju losa desavanja u saradnji sa nastavnicima u skoli i rjesavaju ih. Djeca su upravo to, djeca. Njihovo je da to ispravljaju, kanalisu i naprave najbolje iz toga.
zdruzdjo

#65868 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

mali_balon wrote: 06/05/2023 23:16

Sto kazes za Mahira, sto je jos sttasnije te poroduce nema, umlra mati i Dubroavko....u par godina...i sad ce sad ce neko reci da to nema veze jedno a drugim
Pa umjece ratovanja. Izmori protivnika, i onda ces ga lako pobjediti.
Dubravka i Alisu je satrala bolest. I pojeo vuk magarca. Predmet lezi u nekoj prasnjavoj kutiji u nekom hodniku u tuzilastvu.
Razvlaci, razvlaci, razvlaci....pa ili ce se umoriti i odustati, ili ce od silnog stresa zdravlje se narusiti i umrijeti.
To se upravo radi i sa Murizom Memicem. On je na nekom rubu. A kad ode, Arijanu ce "prepišati" kao da je nista.
drug_profi

#65869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

To je to. Svaka cast.

Naravno da fizicki sitno dijete ne moze da parira krupnijim vrsnjacima, narocito ako je jos nesigurna. Nisu ni moje nesto krupne, ali sam ih naucio da budu drcne, da imaju gard. A gard je najcesce ono sto se vidi i ostavlja dojam, a ne kilaza i visina.
Naravno da ne mozes od svog djeteta ocekivati da preko noci postane rambo. I to nije nicija greska. Jednostavno meni je uspjelo, srecom vjerovatno. Ti si zapravo uradio maksimum maksimuma koji se moze uraditi po redu i zakonu. Sve dalje bi bilo ili prekrsaj ili KD.
moonca

#65870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moonca »

zdruzdjo wrote: 06/05/2023 15:42 dirketor, pedagog, razrednica, roditelji.....ali bez policije, jos razglabali o mojoj kcerki itd. Znaci BEZ MENE I SUPRUGE. Cak je islo i dotle da je ona "u vezi" sa nekom djevojcicom iz inostrantsva.
Jesi li rekao(pitao) kcherci za taj detalj?
vjeshalica

#65871 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Zdruzjo se bori protiv raskalasenih utucsnih roditelja koji odgajaju monstrume po kucama sa svojim printom ponasanja na djeci. Tesko se boriti protiv stereotipa,bezpbrazluka i malogradjanskih uhljupa jer su oni "roditelji". Poenta je na odgoju, a dijete rodi i ona od 15 godina bez mozga, toje najmanji problem. Nije ni cudo sto su ljudi i nove generacije obicne propale olosi.
Laplace

#65872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

drug_profi wrote: 07/05/2023 00:40

To je to. Svaka cast.

Naravno da fizicki sitno dijete ne moze da parira krupnijim vrsnjacima, narocito ako je jos nesigurna. Nisu ni moje nesto krupne, ali sam ih naucio da budu drcne, da imaju gard. A gard je najcesce ono sto se vidi i ostavlja dojam, a ne kilaza i visina.
Naravno da ne mozes od svog djeteta ocekivati da preko noci postane rambo. I to nije nicija greska. Jednostavno meni je uspjelo, srecom vjerovatno. Ti si zapravo uradio maksimum maksimuma koji se moze uraditi po redu i zakonu. Sve dalje bi bilo ili prekrsaj ili KD.
Ako će nam u školama vladati zakon ulice, tj. ako dijete mora biti Rambo da bi opstalo onda je bolje da i ukinemo škole. Definitivno bi trebao jedan reset obrazovanja na sistem iz osamdesetih pa da se onda krene sa nekom razumnom modernizacijom jer je ovo danas cirkus.

I čišćenje među redovima prosvjetnih radnika. Ko ne radi po pravilima neka ide čuvati ovce pa neka tamo zataškava kad vuk odnese ovcu.

Dijete treba da se druži sa drugom djecom i da uči, ne da se bori sa nasilnicima i zlostavljačima.
muha_sa

#65873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Kako djeci tako i prosvjetnim radnicima zabranit mobitele dok su u školi--zada djeci zadatke i dok oni rješavaju ona selfija :-)
Radne mantile uciteljicama nabavit a ne da pojedine dolaze na nastavu ko granduše i pinkuše :-)
emmir1

#65874 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emmir1 »

Truba wrote: 06/05/2023 16:31 Ja nisam imao tih problema jer sam oduvek bio fizicki najveci najvisi najtezi sa izgledom serijskog ubojice koji obozava bolesne filmove :mrgreen:
Mada sam prirodno nekonfliktan ali ako me dirnes bice krvi na plazi :mrgreen: i bilo je...kad sam se vratio u sarajevo biosam i najveci psovac bukadzija pa je mogla me prebiti samo skupina pd 4 5 frajera ako me uhvate
Moj je moto uvijek bio sledja iznenada i stolicom :mrgreen: po mogucstvu 3 na 1 sto je sigurno sigurno je
a
tako bih ucio da imam sinove

Bolje da ide snizeno vladanje i izbacivanje iz skolenego da zube skupljamo po podu i sijemo glavu

Hahaha

To je ono
Krenuo sam da treniram MMA i idem jedan dan iz škole i vidim dvojica udaraju jednog.

Odlučim da upotrijebim svoje vještine.

Taj jedan nije imao šanse protiv nas trojice
KojiJa

#65875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by KojiJa »

Truba wrote: 06/05/2023 16:31 Ja nisam imao tih problema jer sam oduvek bio fizicki najveci najvisi najtezi sa izgledom serijskog ubojice koji obozava bolesne filmove :mrgreen:
Mada sam prirodno nekonfliktan ali ako me dirnes bice krvi na plazi :mrgreen: i bilo je...kad sam se vratio u sarajevo biosam i najveci psovac bukadzija pa je mogla me prebiti samo skupina pd 4 5 frajera ako me uhvate
Moj je moto uvijek bio sledja iznenada i stolicom :mrgreen: po mogucstvu 3 na 1 sto je sigurno sigurno je
a
tako bih ucio da imam sinove

Bolje da ide snizeno vladanje i izbacivanje iz skolenego da zube skupljamo po podu i sijemo glavu
Ja jedno dvaputa u srednjoj imo problem s jednim majmunom. Bio malo veći i teži od njega, al seljo se mene dohvatio jedne sedmice. U ponedjeljak mu fino kažem prođi me se, utorak isto i gurnem ga. U srijedu kontam odustao, u četvrtak snijeg i ja martinke obuko, i on opet, meni pukne film oborim ga i krenem udarat i trajalo je to haman cijeli mali odmor. Na kraju skontam da sam u martinkama. Ostatak školovanja bio ko bubica. Nije na časovima pričao a kamoli da nekog maltretira.
Post Reply