drug_profi wrote: ↑06/05/2023 22:13
........Dosla mi jednom jedna zena da mi kaze da mi je kcer istukla njegovog sina...
Ja se poceo smijati (on je fatao za dupe, sve mi ispricala kad je dosla iz skole). Reko jeste li ga pitali zasto, ili da vam ja kazem...
To je to. Svaka cast.
Ja sam htio svoju isto tako, ali je fakat sitna. Bolescura ju je napravila krhkom, ali i veoma opreznom i suzdrzanom.
A gamad navalila jer su vidjeli da im prolazi.
Ok, ja znam da su djeca okrutna i u kakvom svijetu zivimo. Ne romantiziram.okruzenje.
Ali se moram truditi da ju zastitim maksimalno.
Ono sto hocu reci, a vezano za ovo u srbiji. Djeca su krhka. Ali znaju biti veoma okrutna i bez mrve empatije. Iskusio.
Tako da ukoliko je ovaj mali dosao do nekog "zida" u glavi zbog nekog maltretiranja, u potpunosti ga razumijem.
On se uhvatio za jedinu slamku za koju je znao kako da rjesi problem. Isto tako se mogao uhvatiti za zilet, konopac, tablete, prozor.....
Da li opravdam? Za Boga dragog, NE.
Zakazalo je puno stvari u tom nekom lancu.
Da li je klinac bolesnik koji se nasao u ulogi lika iz igrice, da li je prevrnuo zbog maltretiranja, da li mu je neki unutrasnji glas rekao pucaj,....ne znamo. Jos. Ali je neko to nesto trebao vidjeti i rjesavati, pomoci, sankcionisati nekoga, ... Nesto.
Eto ja sam svoju kcerku za pocetak sklonio iz toksicne sredine. Sada se malo zabavljam radi neke moje unutrasnje satisfakcije.
A da sam ignorisao, ublazavao, cekao da neko rjesi..mozda bi ova moja nozem izbola nekoga. Ili sebe.
Sjetimo se Mahira Rakovca.
Oni koji su maltretirali to djete pa se on ubio, ce sutra biti neki doktori, pedagozi, direktori skola.....super, zar ne?