BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#65801 Re: BHTelecom All About

Post by suad-sarajevo »

Racuna za 7. mjesec jos nema a kada udjem u stanje računa za 8. mjesec, sav potroseni promet iz 7. mjeseca prebacen i spojen sa prometom iz 8. mjeseca. :?

Jesam li jedini ili da reklamiram dok je vakat. Paket Extra S.

https://imgur.com/gallery/HdSGIKr
Last edited by suad-sarajevo on 20/08/2019 08:12, edited 1 time in total.
shape of despair

#65802 Re: BHTelecom All About

Post by shape of despair »

suad-sarajevo wrote:Racuna za 7. mjesec jos nema a kada udjem u stanje računa za 8. mjesec, sav potroseni promet iz 7. mjeseca prebacen i spojen sa prometom iz 8. mjeseca. :?

Ja sam za mobilnu uredno dobio račun na mail, ali za fiksni mi nema računa nikako
_Reds_

#65803 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

shape of despair wrote:
suad-sarajevo wrote:Racuna za 7. mjesec jos nema a kada udjem u stanje računa za 8. mjesec, sav potroseni promet iz 7. mjeseca prebacen i spojen sa prometom iz 8. mjeseca. :?

Ja sam za mobilnu uredno dobio račun na mail, ali za fiksni mi nema računa nikako
To je do pošte, poštari im po GO, pa malo kasni, očekivano. Nije BHT EPBiH da odma kamate puca, a i možeš tri računa skupiti.
pepeljara

#65804 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

znal se hocel kad krenuti sa mobilni ruterom u ponudi ?
kakaljin

#65805 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

pepeljara wrote:znal se hocel kad krenuti sa mobilni ruterom u ponudi ?

Ja konkretno nisam cekao jer imam mnet mflat 2 i otisao sam i kupio sebi 4G router, ali imam potpisan ugovor pa tako da i da dodju nema fajde sem uzimanja bez ugovora, ali ovako nisam cekao a opet na rate kupio u prodavnici, i prezadovoljan sam
Daz

#65806 Re: BHTelecom All About

Post by Daz »

Pozdrav,

Danas sam presao sa extra s paketa na extra net, zbog vise gb interneta. Interesuje me kako ce mi obracunati racun za ovaj mjesec. Nece valjda biti 22 +25 KM??!!

unaprijed hvala na odgovoru. Sluzbenica na salteru mi nije znala pijasniti. Kaze mi da ce racun biti objedinjen, sta god da to znacilo.

Pozz
drug_profi

#65807 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Daz wrote:Pozdrav,

Danas sam presao sa extra s paketa na extra net, zbog vise gb interneta. Interesuje me kako ce mi obracunati racun za ovaj mjesec. Nece valjda biti 22 +25 KM??!!

unaprijed hvala na odgovoru. Sluzbenica na salteru mi nije znala pijasniti. Kaze mi da ce racun biti objedinjen, sta god da to znacilo.

Pozz
Pa kako su ti obracunali kad si sa ranijeg prelazio na extra S, tako ce ti i sada. Znaci imaces 20 dana na extra S i 11 dana na extra net. Proporcionalno od obje cijene pretplate na jednom racunu.
Android Knego

#65808 Re: BHTelecom All About

Post by Android Knego »

Da li neko zna pod kojim uslovom se može promijeniti IMEI broj mobitela?

Naime, sasvim slučajno sam otkrio da se sadašnji IMEI broj mog mobitela ne poklapa sa onim na računu (a taj na računu je isti kao onaj na kutiji u kojoj je došao mobitel).
Zna li neko šta bi mogao biti razlog tome?
Daz

#65809 Re: BHTelecom All About

Post by Daz »

drug_profi wrote:

Pozz
Pa kako su ti obracunali kad si sa ranijeg prelazio na extra S, tako ce ti i sada. Znaci imaces 20 dana na extra S i 11 dana na extra net. Proporcionalno od obje cijene pretplate na jednom racunu.
Hvala na odg. Vidim da vise ne praktikuju prelaze na drugi paket sa prvim u mjesecu. Sad su to uredili. Naci ce znaci neku sredinu za obracun.
Revolucionar ★

#65810 Re: BHTelecom All About

Post by Revolucionar ★ »

moze li mi neko provjerit dostupnost interneta na adresi u sarajevu?
drug_profi

#65811 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Android Knego wrote:Da li neko zna pod kojim uslovom se može promijeniti IMEI broj mobitela?

Naime, sasvim slučajno sam otkrio da se sadašnji IMEI broj mog mobitela ne poklapa sa onim na računu (a taj na računu je isti kao onaj na kutiji u kojoj je došao mobitel).
zamijenili kutije
Android Knego

#65812 Re: BHTelecom All About

Post by Android Knego »

drug_profi wrote:

Pozz
Ja sam na početku mjeseca prešao na novi paket (za moj i ženin broj) da izbjegnem to preračunavanje. Međutim, došlo mi je nekih 25 KM na računu pod stavkom "Povrat obračunatog popusta za asemblirane pakete". Niko mi na šalteru nije ni pomenuo da bi se mogla pojaviti nekakva razlika u cijeni zbog promjene paketa. Kad sam išao na šalter da mi objasne nisu mi znali reći ništa osim "podnesi žalbu".
drug_profi

#65813 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Kupovina uređaja preko telekoma uvijek vodi u visestruku zavalu.
Ali ljudi vole "garanciju".
Android Knego

#65814 Re: BHTelecom All About

Post by Android Knego »

drug_profi wrote:
Android Knego wrote:Da li neko zna pod kojim uslovom se može promijeniti IMEI broj mobitela?

zamijenili kutije
Šta će zamijeniti ako je kutija bila neotpakovana?
Misliš da se moglo desiti da je na kutiji jedan broj a uređaj ima drugi?
allem_77

#65815 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

Mislim da je nemoguće IMEI na mobitelu promijeniti? U protivnom bi imao slučaj da ljudi pred istek garancije nose neki drugi mobitel na reklamaciju - popravak. To ti je kao broj šasije na automobilu. :D
Last edited by allem_77 on 20/08/2019 13:42, edited 1 time in total.
drug_profi

#65816 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Android Knego wrote:
drug_profi wrote:

zamijenili kutije
Šta će zamijeniti ako je kutija bila neotpakovana?
Misliš da se moglo desiti da je na kutiji jedan broj a uređaj ima drugi?
Moglo je ako je kutija raspakivana. propust u IMEI oznaci kod proizvođača bi ozbiljno poljuljao njegov sistem kvalitete.
Android Knego

#65817 Re: BHTelecom All About

Post by Android Knego »

allem_77 wrote:

Mislim da je nemoguće IMEI na mobitelu promijeniti? U protivnom bi imao slučaj da ljudi pred istek garancije nose neki drugi mobitel na reklamaciju - poprevak. To ti je kao broj šasije. :D
Pa zato mi je ovo i čudno.
Da li ostaje isti IMEI ako se matična u mobitelu promijeni?
Naime, meni je u garantnom roku rikn'o mobitel i bio je na servisu. I to je jedino mjestu gdje je mogla biti napravljena ta promjena. Koliko znam, pravilo je da ako ti rikne matična trebaš dobiti novi uređaj. Meni niko nije rekao da je matična stradala, ali evo IMEI više nije isti. Da ne nagađam i ne paranoišem, volio bih da neki stručnjak ovo razjasni...
allem_77

#65818 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

Android Knego wrote:
allem_77 wrote:

Mislim da je nemoguće IMEI na mobitelu promijeniti? U protivnom bi imao slučaj da ljudi pred istek garancije nose neki drugi mobitel na reklamaciju - poprevak. To ti je kao broj šasije. :D
Pa zato mi je ovo i čudno.
Da li ostaje isti IMEI ako se matična u mobitelu promijeni?
Naime, meni je u garantnom roku rikn'o mobitel i bio je na servisu. I to je jedino mjestu gdje je mogla biti napravljena ta promjena. Koliko znam, pravilo je da ako ti rikne matična trebaš dobiti novi uređaj. Meni niko nije rekao da je matična stradala, ali evo IMEI više nije isti. Da ne nagađam i ne paranoišem, volio bih da neki stručnjak ovo razjasni...
Skini aplikaciju phone INFO. Pogledaj koji je tu IMEI.
Android Knego

#65819 Re: BHTelecom All About

Post by Android Knego »

drug_profi wrote:Kupovina uređaja preko telekoma uvijek vodi u visestruku zavalu.
Ali ljudi vole "garanciju".
Ja sam završio sa kupovinom mobitela preko Telekoma. A nakupovao sam ih se baš...
Prvo, ne želim više situaciju da ne mogu na moru koristiti mobitel jer je zaključan za druge mreže. Već sam to ovdje pomenuo, u Hrvatskoj više ne smiju zaključavati mobitele kad ih prodaju pod ugovorom.
Drugo, meni je mobitel rikn'o u garantnom roku i lijepo sam zamolio da mi se probaju spasiti podaci, i lijepo napisano na onom papiru koji šalju u servis. Kad su ga vratili, naravno, nigdje nikakvih podataka. Hajd razumijem da nekad nije moguće spasiti podatke, ali matermuyebem je li teško dići slušalicu i pitati klijenta za saglasnost da mu se podaci brišu. Možda su podaci toliko važni da bi neko tražio da se spasu po svaku cijenu, pa i platio, samo ako je to moguće. A ne kod nas krkanski, "ma briši ko mu yebemater što nije pravio bekap". Usput, kad sam pitao na šalteru Telekoma za razlog brisanja podataka, čovjek mi reče, "ja 15 godina ovdje radim, i nikad nikom nisu spasili podatke". Inače, mobitel je LG i servisira ga "Stanić". I sa njima sam završio, naravno.
Sad me prvo zanima ko može servisirati na neki user friendly način pa onda uzimam uređaj. Ustvari, već sam se odlučio da će to u budućnosti biti Xiaomi uređaji, trenutno najbolji mobiteli za svoju cijenu na internetu...
drug_profi

#65820 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Koliko ja znam IMEI je upisan na procesoru.
Da li su ti na servisu mjenjali procesor i da li to uopste moze da se radi, to ne znam.

A evo sta keze net btw:
To change the IMEI number you need to inject in the underlying protocol stack while the stack is powering on. Usually this API is not provided by well known chip vendors. Also, on OS level it needs root access, if you are able to get the tools for this.
Yes it is possible. But it is illegal process.
As per law tampering IMEI number is unlawful.
IMEI is international mobile equipment identity number. It is 15 digit unique number represent your device identity. But, you can change it using some simple tricks.
You can change IMEI number of Rooted as well as non rooted device.
What you require?
IMEI change software.
Xposed app is used to change IMEI number in android device.
You can also change iPhone IMEI number.
Here you will get more details.

http://technicgang.com/change-im...
Android Knego

#65821 Re: BHTelecom All About

Post by Android Knego »

allem_77 wrote: Skini aplikaciju phone INFO. Pogledaj koji je tu IMEI.
Pokazuje da je ovaj sadašnji IMEI, koji pokazuje i sam uređaj.
Android Knego

#65822 Re: BHTelecom All About

Post by Android Knego »

drug_profi wrote:Koliko ja znam IMEI je upisan na procesoru.
Da li su ti na servisu mjenjali procesor i da li to uopste moze da se radi, to ne znam.

A evo sta keze net btw:
To change the IMEI number you need to inject in the underlying protocol stack while the stack is powering on. Usually this API is not provided by well known chip vendors. Also, on OS level it needs root access, if you are able to get the tools for this.
Yes it is possible. But it is illegal process.
As per law tampering IMEI number is unlawful.
IMEI is international mobile equipment identity number. It is 15 digit unique number represent your device identity. But, you can change it using some simple tricks.
You can change IMEI number of Rooted as well as non rooted device.
What you require?
IMEI change software.
Xposed app is used to change IMEI number in android device.
You can also change iPhone IMEI number.
Here you will get more details.

http://technicgang.com/change-im...
Dakle, teorijski je moguće, ako postoji motiv... :D
Android Knego

#65823 Re: BHTelecom All About

Post by Android Knego »

Zaboravio sam jedan važan detalj... Kad mi je mobitel vraćen sa servisa više mu nije radila kamera. Iako sa kamerom nikad, ali baš nikad nije bilo nikakvih problema...
diablobih

#65824 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Android Knego wrote:Zaboravio sam jedan važan detalj... Kad mi je mobitel vraćen sa servisa više mu nije radila kamera. Iako sa kamerom nikad, ali baš nikad nije bilo nikakvih problema...
Sto ga nisi opet vratio?
allem_77

#65825 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

Android Knego wrote:
allem_77 wrote: Skini aplikaciju phone INFO. Pogledaj koji je tu IMEI.
Pokazuje da je ovaj sadašnji IMEI, koji pokazuje i sam uređaj.
Evo sada uzeo da provjerim šta piše kod mene. :D
Ukucao *#06# i izbaci IMEI 1, IMEI 2 i SN
Pogledam račun koji sam dobio uz mobitel i piše serijski broj. Oni su pod taj serijski broj upisali IMEI 1.
Locked