Jesam li jedini ili da reklamiram dok je vakat. Paket Extra S.
https://imgur.com/gallery/HdSGIKr
Moderator: Benq
Ja sam za mobilnu uredno dobio račun na mail, ali za fiksni mi nema računa nikakosuad-sarajevo wrote:Racuna za 7. mjesec jos nema a kada udjem u stanje računa za 8. mjesec, sav potroseni promet iz 7. mjeseca prebacen i spojen sa prometom iz 8. mjeseca.![]()
To je do pošte, poštari im po GO, pa malo kasni, očekivano. Nije BHT EPBiH da odma kamate puca, a i možeš tri računa skupiti.shape of despair wrote:Ja sam za mobilnu uredno dobio račun na mail, ali za fiksni mi nema računa nikakosuad-sarajevo wrote:Racuna za 7. mjesec jos nema a kada udjem u stanje računa za 8. mjesec, sav potroseni promet iz 7. mjeseca prebacen i spojen sa prometom iz 8. mjeseca.![]()
pepeljara wrote:znal se hocel kad krenuti sa mobilni ruterom u ponudi ?
Pa kako su ti obracunali kad si sa ranijeg prelazio na extra S, tako ce ti i sada. Znaci imaces 20 dana na extra S i 11 dana na extra net. Proporcionalno od obje cijene pretplate na jednom racunu.Daz wrote:Pozdrav,
Danas sam presao sa extra s paketa na extra net, zbog vise gb interneta. Interesuje me kako ce mi obracunati racun za ovaj mjesec. Nece valjda biti 22 +25 KM??!!
unaprijed hvala na odgovoru. Sluzbenica na salteru mi nije znala pijasniti. Kaze mi da ce racun biti objedinjen, sta god da to znacilo.
Pozz
Hvala na odg. Vidim da vise ne praktikuju prelaze na drugi paket sa prvim u mjesecu. Sad su to uredili. Naci ce znaci neku sredinu za obracun.drug_profi wrote:Pa kako su ti obracunali kad si sa ranijeg prelazio na extra S, tako ce ti i sada. Znaci imaces 20 dana na extra S i 11 dana na extra net. Proporcionalno od obje cijene pretplate na jednom racunu.Daz wrote:Pozdrav,
Danas sam presao sa extra s paketa na extra net, zbog vise gb interneta. Interesuje me kako ce mi obracunati racun za ovaj mjesec. Nece valjda biti 22 +25 KM??!!
unaprijed hvala na odgovoru. Sluzbenica na salteru mi nije znala pijasniti. Kaze mi da ce racun biti objedinjen, sta god da to znacilo.
Pozz
zamijenili kutijeAndroid Knego wrote:Da li neko zna pod kojim uslovom se može promijeniti IMEI broj mobitela?
Naime, sasvim slučajno sam otkrio da se sadašnji IMEI broj mog mobitela ne poklapa sa onim na računu (a taj na računu je isti kao onaj na kutiji u kojoj je došao mobitel).
Zna li neko šta bi mogao biti razlog tome?
Ja sam na početku mjeseca prešao na novi paket (za moj i ženin broj) da izbjegnem to preračunavanje. Međutim, došlo mi je nekih 25 KM na računu pod stavkom "Povrat obračunatog popusta za asemblirane pakete". Niko mi na šalteru nije ni pomenuo da bi se mogla pojaviti nekakva razlika u cijeni zbog promjene paketa. Kad sam išao na šalter da mi objasne nisu mi znali reći ništa osim "podnesi žalbu".drug_profi wrote:Pa kako su ti obracunali kad si sa ranijeg prelazio na extra S, tako ce ti i sada. Znaci imaces 20 dana na extra S i 11 dana na extra net. Proporcionalno od obje cijene pretplate na jednom racunu.Daz wrote:Pozdrav,
Pozz
Šta će zamijeniti ako je kutija bila neotpakovana?drug_profi wrote:zamijenili kutijeAndroid Knego wrote:Da li neko zna pod kojim uslovom se može promijeniti IMEI broj mobitela?
Naime, sasvim slučajno sam otkrio da se sadašnji IMEI broj mog mobitela ne poklapa sa onim na računu (a taj na računu je isti kao onaj na kutiji u kojoj je došao mobitel).
Mislim da je nemoguće IMEI na mobitelu promijeniti? U protivnom bi imao slučaj da ljudi pred istek garancije nose neki drugi mobitel na reklamaciju - popravak. To ti je kao broj šasije na automobilu.Android Knego wrote:Da li neko zna pod kojim uslovom se može promijeniti IMEI broj mobitela?
Moglo je ako je kutija raspakivana. propust u IMEI oznaci kod proizvođača bi ozbiljno poljuljao njegov sistem kvalitete.Android Knego wrote:Šta će zamijeniti ako je kutija bila neotpakovana?drug_profi wrote:zamijenili kutijeAndroid Knego wrote:Da li neko zna pod kojim uslovom se može promijeniti IMEI broj mobitela?
Misliš da se moglo desiti da je na kutiji jedan broj a uređaj ima drugi?
Pa zato mi je ovo i čudno.allem_77 wrote:Mislim da je nemoguće IMEI na mobitelu promijeniti? U protivnom bi imao slučaj da ljudi pred istek garancije nose neki drugi mobitel na reklamaciju - poprevak. To ti je kao broj šasije.Android Knego wrote:Da li neko zna pod kojim uslovom se može promijeniti IMEI broj mobitela?
Skini aplikaciju phone INFO. Pogledaj koji je tu IMEI.Android Knego wrote:Pa zato mi je ovo i čudno.allem_77 wrote:Mislim da je nemoguće IMEI na mobitelu promijeniti? U protivnom bi imao slučaj da ljudi pred istek garancije nose neki drugi mobitel na reklamaciju - poprevak. To ti je kao broj šasije.Android Knego wrote:Da li neko zna pod kojim uslovom se može promijeniti IMEI broj mobitela?
Da li ostaje isti IMEI ako se matična u mobitelu promijeni?
Naime, meni je u garantnom roku rikn'o mobitel i bio je na servisu. I to je jedino mjestu gdje je mogla biti napravljena ta promjena. Koliko znam, pravilo je da ako ti rikne matična trebaš dobiti novi uređaj. Meni niko nije rekao da je matična stradala, ali evo IMEI više nije isti. Da ne nagađam i ne paranoišem, volio bih da neki stručnjak ovo razjasni...
Ja sam završio sa kupovinom mobitela preko Telekoma. A nakupovao sam ih se baš...drug_profi wrote:Kupovina uređaja preko telekoma uvijek vodi u visestruku zavalu.
Ali ljudi vole "garanciju".
To change the IMEI number you need to inject in the underlying protocol stack while the stack is powering on. Usually this API is not provided by well known chip vendors. Also, on OS level it needs root access, if you are able to get the tools for this.
Yes it is possible. But it is illegal process.
As per law tampering IMEI number is unlawful.
IMEI is international mobile equipment identity number. It is 15 digit unique number represent your device identity. But, you can change it using some simple tricks.
You can change IMEI number of Rooted as well as non rooted device.
What you require?
IMEI change software.
Xposed app is used to change IMEI number in android device.
You can also change iPhone IMEI number.
Here you will get more details.
http://technicgang.com/change-im...
Pokazuje da je ovaj sadašnji IMEI, koji pokazuje i sam uređaj.allem_77 wrote: Skini aplikaciju phone INFO. Pogledaj koji je tu IMEI.
Dakle, teorijski je moguće, ako postoji motiv...drug_profi wrote:Koliko ja znam IMEI je upisan na procesoru.
Da li su ti na servisu mjenjali procesor i da li to uopste moze da se radi, to ne znam.
A evo sta keze net btw:
To change the IMEI number you need to inject in the underlying protocol stack while the stack is powering on. Usually this API is not provided by well known chip vendors. Also, on OS level it needs root access, if you are able to get the tools for this.Yes it is possible. But it is illegal process.
As per law tampering IMEI number is unlawful.
IMEI is international mobile equipment identity number. It is 15 digit unique number represent your device identity. But, you can change it using some simple tricks.
You can change IMEI number of Rooted as well as non rooted device.
What you require?
IMEI change software.
Xposed app is used to change IMEI number in android device.
You can also change iPhone IMEI number.
Here you will get more details.
http://technicgang.com/change-im...
Sto ga nisi opet vratio?Android Knego wrote:Zaboravio sam jedan važan detalj... Kad mi je mobitel vraćen sa servisa više mu nije radila kamera. Iako sa kamerom nikad, ali baš nikad nije bilo nikakvih problema...
Evo sada uzeo da provjerim šta piše kod mene.Android Knego wrote:Pokazuje da je ovaj sadašnji IMEI, koji pokazuje i sam uređaj.allem_77 wrote: Skini aplikaciju phone INFO. Pogledaj koji je tu IMEI.