Eeeeeh moram ovo pokazati ljudima koji me licno poznaju.
Dobar.
Otkud ti, islamofobu (sam si se tako nazvao), zar se nisi predao? Na ovoj temi postoji vjernicki i ateisticki tor, ti si u ateistickom jer se ponasas navijacki u korist ateizma, pljujes religiju kako stignez i pokazujes koliko si pristrasan. Kad treba pljuvati po religiji eto te odmah, kad treba po atrizmu onda te nema. S kim god si se ovdje podbadao, uvijek je bio u pitanju vjernik, s izuzetkom mene jer sam se drznuo stati u odbranu vjere.drugi profil wrote:Eno ga ja u toru. De mi reci u kojem to? Bosanskom mozda.
![]()
Eeeeeh moram ovo pokazati ljudima koji me licno poznaju.
Dobar.
Evo, ponovo ista torovska prica mi vs oni. Po njoj, da bi neko branio vjernika od ateiste, taj neko MORA biti vjernik jer je za ateistu to nezamislivo, pa gdje ce pravi ateista napasti onog iz svog tora, da se stavlja na stranu "onog tamo". Zato i pricas da iz mene nije izasao vjernik.drugi profil wrote:![]()
Ajd vozdra. Nije iz tebe izasao vjernik, mozda vjera jeste.
Nije to tema badrugi profil wrote:...
Jasno da je tema mi vs njiha.....
BTW ovo je tacno - s vecinom moras ko po jajima.drugi profil wrote:... Uvijek sa vjernicima moras u rukavicama jer jebote vrijedjas ih pa si odmah mrzitelj...
GAU8 wrote:BTW ovo je tacno - s vecinom moras ko po jajima.drugi profil wrote:... Uvijek sa vjernicima moras u rukavicama jer jebote vrijedjas ih pa si odmah mrzitelj...
Ne shvataju da vjerovanje u boga trebamo prihvatiti kao cinjenicu (u smislu: "prihvatam i jasno mi je da vjeruju i nemam nista protiv toga") ali nismo duzni da to postujemo kao nesto sto zasluzuje postovanje.
EDIT: da se ne shvati pogresno - niposto ne vrijedjati ili diskriminirati na osnovu vjere. Nego jednostavno smatrati da vjerovanje nije nikakva vrlina niti posebno dostignuce koje treba cijeniti kod osobe.
To bi bilo slicno kao recimo razlika izmedju vegetarijanaca i "svejeda".
Ako je neko vegetarijanac, nemam nista protiv toga, necu ga diskriminirati, ponudit cu mu, ako m je gost, odgovarajucu hranu,
ali smatram da je to licna stvar i nije nista vrijedno pomena ni nekog posebnog postovanja.
Obicni "lifestyle choice"
Bas tako. Jel im postavis bilo kakvo nezgodno pitanje odma ide - ne vrijedjaj vjerska osjecanja!GAU8 wrote:BTW ovo je tacno - s vecinom moras ko po jajima.drugi profil wrote:... Uvijek sa vjernicima moras u rukavicama jer jebote vrijedjas ih pa si odmah mrzitelj...
Ne shvataju da vjerovanje u boga trebamo prihvatiti kao cinjenicu (u smislu: "prihvatam i jasno mi je da vjeruju i nemam nista protiv toga") ali nismo duzni da to postujemo kao nesto sto zasluzuje postovanje.
EDIT: da se ne shvati pogresno - niposto ne vrijedjati ili diskriminirati na osnovu vjere. Nego jednostavno smatrati da vjerovanje nije nikakva vrlina niti posebno dostignuce koje treba cijeniti kod osobe.
To bi bilo slicno kao recimo razlika izmedju vegetarijanaca i "svejeda".
Ako je neko vegetarijanac, nemam nista protiv toga, necu ga diskriminirati, ponudit cu mu, ako m je gost, odgovarajucu hranu,
ali smatram da je to licna stvar i nije nista vrijedno pomena ni nekog posebnog postovanja.
Obicni "lifestyle choice"
Ovo si slagao kao pas. Editovao jesam ali radi mojih gresaka. Ovo ti nije prva podmetacina.drugi profil wrote:Ko ti je rekao da je lijepo editovati postove i dodavati recenice da se uklope u konstrukciju razgovora koju si sad napravio?
Od mene toliko i s ovim bih htio zakljuciti ovu raspravu. Ajd zivio.drugi profil wrote:Jasno da je tema mi vs njiha. Nema potrebe da se pravim nesto sto nisam. Oni su uvijek i vazda protiv mene
Istina. Zato i izbjegavaju odgovoriti na odredjena nezgodna pitanja. Skolski primjer je s4mpion koji nije smio odgovoriti na prosto pitanje cak 7 puta, sluzeci se jeftinim izgovorima da bi izbjegao odgovoriti.dustaban wrote: Bas tako. Jel im postavis bilo kakvo nezgodno pitanje odma ide - ne vrijedjaj vjerska osjecanja!
Ja sam bio identican kad sam bio njegovog uzrasta, tako da mislim da ima nadeLopov-eliminator wrote:Istina. Zato i izbjegavaju odgovoriti na odredjena nezgodna pitanja. Skolski primjer je s4mpion koji nije smio odgovoriti na prosto pitanje cak 7 puta, sluzeci se jeftinim izgovorima da bi izbjegao odgovoriti.dustaban wrote: Bas tako. Jel im postavis bilo kakvo nezgodno pitanje odma ide - ne vrijedjaj vjerska osjecanja!
I to bi im oprostio kada oni ne bi sebi uzeli za pravo da javno seru sa plitkim stavovima oko evolucije i naučnih dostignuća uopšte. Njima je ćumur dao bog (a o nafti da i ne govorimo), fosili ne znače ništa, negiraju dokazano postojanje ljudi koji su zivjeli i prije famoznih 6500 godina postojanja... Poodavno, pa mozda bas i na ovom forumu, na nekoj od diskusija gdje je 'neko' morao sve da napravi, jedan je postavio pitanje: Pa ko je napravio ovaj moj fildžan za kafu? Ama, ko ga ne bi takvog kući vodio!drugi profil wrote:... Uvijek sa vjernicima moras u rukavicama jer jebote vrijedjas ih pa si odmah mrzitelj...
Ako ovo nije jezik mrznje, ja onda zaista ne znam sta to jeste..."Onaj ko uvrijedi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, biva ubijan, pokajao se ili se ne pokajao, svejedno. Dok je opsovao ili uvrijedio Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, treba da je ubijen. Taman se pokajao pred svim ljudima, mora biti ubijen, jer je to zločinac kome se treba presuditi. Ako se iskreno pokajao, to će mu pomoći kod Allaha, ali kod nas na dunjaluku mora biti ubijen. Nema druge."
Možda taj samoproglašeni šeik i nije pravi musliman. Moramo čekati procjenu ostalih vjernika na temiDozer wrote:Pa dobro... ovo je, valjda, ta miroljubivost...Ako ovo nije jezik mrznje, ja onda zaista ne znam sta to jeste..."Onaj ko uvrijedi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, biva ubijan, pokajao se ili se ne pokajao, svejedno. Dok je opsovao ili uvrijedio Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, treba da je ubijen. Taman se pokajao pred svim ljudima, mora biti ubijen, jer je to zločinac kome se treba presuditi. Ako se iskreno pokajao, to će mu pomoći kod Allaha, ali kod nas na dunjaluku mora biti ubijen. Nema druge."
A jedva docekaju kada nesto ne stima da ti kazu kako treba zavrsiti fakultet islamski nauka i nauciti arapski da bi razumio neki tamo hadis...GAU8 wrote:Možda taj samoproglašeni šeik i nije pravi musliman. Moramo čekati procjenu ostalih vjernika na temiDozer wrote:Pa dobro... ovo je, valjda, ta miroljubivost...Ako ovo nije jezik mrznje, ja onda zaista ne znam sta to jeste..."Onaj ko uvrijedi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, biva ubijan, pokajao se ili se ne pokajao, svejedno. Dok je opsovao ili uvrijedio Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, treba da je ubijen. Taman se pokajao pred svim ljudima, mora biti ubijen, jer je to zločinac kome se treba presuditi. Ako se iskreno pokajao, to će mu pomoći kod Allaha, ali kod nas na dunjaluku mora biti ubijen. Nema druge."
Samo šta je onda ako nije pravi musliman? Šta su oni što ga slušaju i slijede?
Ovim principom malo po malo ostadosmo bez ijednog pravog muslimana.
E ovo je to, otprilike ovako treba svaki musliman učinit ukoliko je u priliciDozer wrote:Pa dobro... ovo je, valjda, ta miroljubivost...Ako ovo nije jezik mrznje, ja onda zaista ne znam sta to jeste..."Onaj ko uvrijedi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, biva ubijan, pokajao se ili se ne pokajao, svejedno. Dok je opsovao ili uvrijedio Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, treba da je ubijen. Taman se pokajao pred svim ljudima, mora biti ubijen, jer je to zločinac kome se treba presuditi. Ako se iskreno pokajao, to će mu pomoći kod Allaha, ali kod nas na dunjaluku mora biti ubijen. Nema druge."
Čovječanstvo kao takvo je okupano krvlju, sa ili bez religija, ali islam je poseban tu...Da nije islama svijet bi bio manje nasilno mjesto.Dozer wrote:A koja to od ove 3 "glavne" religije nije okupana krvlju?