MedenoSrce wrote:a koliko je djetetu dinago
3
Moderator: anex
MedenoSrce wrote:a koliko je djetetu dinago
da, naravno, ovo je sirup više za iskašljavanje...ma ne znam...izbjegavam sirupe inače, ali sad baš nešto se strašno zakašljao pa mu poletih kupiti sirup i nije bilo Prospana u toj apoteci,dade mi ovaj.....MedenoSrce wrote:ne mislim da je dijete u tim godinama sposobno da metabolizira alkohol (zavisi naravno i od procenta alkohola ali pretpostavljam da se ovdje ne radi o tragovima). Kasalj je prirodni podrazaj i ne treba ga susprezati, poticati iskasljavanje.
Napraviti caj/sok od lovorovog lista , malo meda, limuna i cejlonskog cimeta i dati djetetu da pije.
ima sprej, raspitaj se u apotecidama_u_crnom wrote:Kako zastiti djecu od ujeda komaraca? Malu su vec poceli da ujedaju plus sto ona to stalno cacka i cese tako da ima bukvalno fleke crvene na rukama.Ima li neki sprej protiv komaraca kojim se moze namazati bebina koza? Ili bilo sta drugo sto zaista pomaze?
Faza. Isto sam mislila bože reko šta će ljudi misliti. Vježba glasić i čuje sebe i zanimljivo je. Proći ćeorange wrote:Drage mame, jesu li vasa djecica vristala kad su bila u dobi od 6,7 mjeseci? Ne mislim vristala u smislu da placu nego bukvalno je to vriska, prava pravcata... Savrseno raspolozen, nasmijan, nervozan, gladan, pospan... Vristao bi u svakom momentu. Nikako ne mogu da odredim sta je okidac ali kad pocne sa tim kricima i vriscima, mene tacno bude stid komsiluka, mislice narod Bog zna sta radimo djetetuU pocetku nisam pretjerano obracala paznju ali sad mi vec pocinje ici na zivce, zna po cijeli dan tako vristati bez ikakvog razloga. Trebam li se brinuti ili je to samo faza?
Blago mami svojoj, koliko ga vjezba, bice u najmanju ruku operski pjevacJanuaryJones wrote:Faza. Isto sam mislila bože reko šta će ljudi misliti. Vježba glasić i čuje sebe i zanimljivo je. Proći ćeorange wrote:Drage mame, jesu li vasa djecica vristala kad su bila u dobi od 6,7 mjeseci? Ne mislim vristala u smislu da placu nego bukvalno je to vriska, prava pravcata... Savrseno raspolozen, nasmijan, nervozan, gladan, pospan... Vristao bi u svakom momentu. Nikako ne mogu da odredim sta je okidac ali kad pocne sa tim kricima i vriscima, mene tacno bude stid komsiluka, mislice narod Bog zna sta radimo djetetuU pocetku nisam pretjerano obracala paznju ali sad mi vec pocinje ici na zivce, zna po cijeli dan tako vristati bez ikakvog razloga. Trebam li se brinuti ili je to samo faza?
radenska wrote:ta ti faza traje jedno tri godine hahaha , mom je dvije i po, i kad se pocne derati po balkonu, tj. to opersko pjevanje, pola naselja ga cuje. I lutalice se razbjeze.![]()
![]()
Trebalo bi 500 ml dnevno mlijeka i mlijecnih proizvoda.manekenka u penziji wrote:Koliko mlijeka poslje godine?
Zene drage nemojte me prepadatisuspect_zero wrote:radenska wrote:ta ti faza traje jedno tri godine hahaha , mom je dvije i po, i kad se pocne derati po balkonu, tj. to opersko pjevanje, pola naselja ga cuje. I lutalice se razbjeze.![]()
![]()
Upravo takosinoć u 10 h izleti na balkon popeo se na stolicu i opleo
dama_u_crnom wrote:Trebalo bi 500 ml dnevno mlijeka i mlijecnih proizvoda.manekenka u penziji wrote:Koliko mlijeka poslje godine?
Ukupno 500 ml dnevno ukljucujuci sve mlijecne proizvode.manekenka u penziji wrote:dama_u_crnom wrote:Trebalo bi 500 ml dnevno mlijeka i mlijecnih proizvoda.manekenka u penziji wrote:Koliko mlijeka poslje godine?
Cek, cek, cek i mlijeka i mlijecnih proizvoda?
Mozda si mislila ili jednog ili drugog.
Ja imam problema i dalje sa unosom. Ima dana kada jedva 300 ml mlijecnog proizvoda unese u sebe.
LM, evo bebara hoda vec oko 3 mjeseca samostalno ali zna da s vremena na vrijeme ubacuje noge unutra ili da "usinuto" hoda. Mozda i ne bih toliku brigu tome pridavala da joj kukovi ne akljocaju kada je npr.drzim u rukama a ona kao cupka tj.plese.
Umisljam li ja da nesto ne stima? Ja bih nju najradije poslala na oregled kukova. A prvi pregled nam je bio sasvim OK. Hm...
Hvala na odg. Ma odvest cu ja nju doktoru pa makar i umisljala.dama_u_crnom wrote:Ukupno 500 ml dnevno ukljucujuci sve mlijecne proizvode.manekenka u penziji wrote:dama_u_crnom wrote: Trebalo bi 500 ml dnevno mlijeka i mlijecnih proizvoda.
Cek, cek, cek i mlijeka i mlijecnih proizvoda?
Mozda si mislila ili jednog ili drugog.
Ja imam problema i dalje sa unosom. Ima dana kada jedva 300 ml mlijecnog proizvoda unese u sebe.
LM, evo bebara hoda vec oko 3 mjeseca samostalno ali zna da s vremena na vrijeme ubacuje noge unutra ili da "usinuto" hoda. Mozda i ne bih toliku brigu tome pridavala da joj kukovi ne akljocaju kada je npr.drzim u rukama a ona kao cupka tj.plese.
Umisljam li ja da nesto ne stima? Ja bih nju najradije poslala na oregled kukova. A prvi pregled nam je bio sasvim OK. Hm...Ako nece puno mlijeka, gledaj da joj forsiras hranu bogatu kalcijem.
I moja isto zeza s mlijekom, gledam da joj bar jedan obrok bude mlijecni, a ovako na casu da pije, kako kad, nekad popije u sekundi, nekad nece ni da okusi.
Pokusaj joj staviti malo meda u mlijeko, ako je probala med. Kod moje to prolazi. Ili ponekad kras express, ali gledam da to ne bude cesto.
A ovo za kukove, fakat ne znam, tvoja je dosta rano prohodala, ne znam ima li to neke veze, ali ako se brines, odvedi je na pregled da si mirnija.