AMERIKA

Post Reply
biglebovski

#6501 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

jeza u ledja wrote: 15/04/2023 15:17 Psihijatrija okruznog zatvora Fulton? Hm
Nije li to ono gdje bi mogao narandzasti uskoro zavrsiti? :lol:

Ako se ne varam tuzi ga DA upravo iz tog okruga. :D

Pitam se sto li je bas ova vijest stigla preko twiteraskih krugova koje obitava kolega iz Zenice?
Evo odmah još jedan Klikbajt naslov:

Bajdenovo tužilaštvo progoni političke protivnike i zatvara ih u zatvor gdje kukci jedu ljude. :lol: :lol:
GandalfSivi

#6502 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

biglebovski wrote: 15/04/2023 16:21

Pitam se sto li je bas ova vijest stigla preko twiteraskih krugova koje obitava kolega iz Zenice?

Bajdenovo tužilaštvo progoni političke protivnike i zatvara ih u zatvor gdje kukci jedu ljude. :lol: :lol:
Ono kad se sam sebi lik smije…
jeza u ledja

#6503 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Ekstra.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6504 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

https://www.fox2detroit.com/news/pizza- ... -teens.amp

naoružaj sve, 2nd amendment na djelu
biglebovski

#6505 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

jeza u ledja wrote: 15/04/2023 16:24

Ekstra.
Mogao bih za Index.hr raditi, na Kliksu bi rasturali, slabi su im trenutno naslovi. Em znam prevoditi sa Engleskog bolje od gugla, em imam dara za prodoran klikbajt naslov, kako se odmah neke kolege potresoše, nedo bog tako šta pomisliti a kamoli napisati. :lol:

Volim ja Ameriku i Amerikance, svijet bi bio kudikamo drugačiji bez njih.. :run:
breba

#6506 Re: AMERIKA

Post by breba »

biglebovski wrote: 15/04/2023 20:44
jeza u ledja wrote: 15/04/2023 16:24

Ekstra.
Mogao bih za Index.hr raditi, na Kliksu bi rasturali, slabi su im trenutno naslovi. Em znam prevoditi sa Engleskog bolje od gugla, em imam dara za prodoran klikbajt naslov, kako se odmah neke kolege potresoše, nedo bog tako šta pomisliti a kamoli napisati. :lol:

Volim ja Ameriku i Amerikance, svijet bi bio kudikamo drugačiji bez njih.. :run:
Bolje se drži istočnih medija, tamo više cijene te klikbejt naslove sa sve upitnikom na kraju. :roll:
ultima_palabra

#6507 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

Bidenov rezim ubija najvjernije biracko tijelo, crnce iz Gruzije :skoljka:
biglebovski

#6508 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

breba wrote: 16/04/2023 02:38
biglebovski wrote: 15/04/2023 20:44

Bolje se drži istočnih medija, tamo više cijene te klikbejt naslove sa sve upitnikom na kraju. :roll:
Neviđeno bizaran komentar razljutio iranski režim. Čuveni Tik-Tok influenser Breba prozvao istočne medije za senzacionalizam? Kineski despot Xi zahtjeva njegovo hapšenje?

- Iz minute u minutu - :D
jeza u ledja

#6509 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Mislim da si jako talentovan.
moonca

#6512 Re: AMERIKA

Post by moonca »

4 people killed and more than 15 teens shot at a Sweet 16 birthday party in Alabama
.. opet :?
JohnnyS

#6513 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

moonca

#6514 Re: AMERIKA

Post by moonca »

Rob_Atl

#6515 Re: AMERIKA

Post by Rob_Atl »

JohnnyS wrote: 17/04/2023 19:35 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/tero ... /230417118

Defund the police... Vrlo bistro
Ma ne mozes ovo zaustavit, prosle godine u naselju gdje zivim, bilo je neko tik tok sranje pod nazivom preuzimanje bazena u komsiluku, i posto zivim pored bazena odma, znaci u roku od 5 minuta 100 tinejdzera se stvorilo na bazenu, dok je murija dosla oni su vec rusvaj napravili. Jer ovdje mozes voziti sa 16 godina bez problema tako da se vrlo lako mogu organizovati preko instagrama ili facebooka, naprave neku grupu pozovu svoju skolu i kaze upadamo u toliko sati budite spremni. To sve potraje 10tak minuta snime se za tik tok ili instagram i pici dalje. Znaju da ih nece hapsit vec samo otjerat tako da nemaju straha nimalo. U takvim vremenima zivimo gdje je bitno postavit nesto na internet i dobit sto vise lajkova. U zadnje vrijeme im je furka zaustavit saobracaj na nekoj vecoj raskrsnici i onda uleti par auta i prave donutse one , snimaju se.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#6516 Re: AMERIKA

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

jeza u ledja wrote: 14/04/2023 15:39
Njanjavi wrote: 14/04/2023 13:53 Opet se izvrću moje rjeci al haj to je prosjecni klix forumas, tipicno za klix :)
Ima i rus i kinez imperialisticke tendencije al su malo kulturnije od američkih.
Njanjavi wrote: 14/04/2023 07:54 Ima dosta jacih vojnih sila od amerike samo nemaju svi tu imperatorsku doktrinu i kolonijalne aspiracije kao ameri a i pametnija sila nikad ne fleksa misice u prazno i na slabijem kao ameri.
I ti kao i ovaj lavi se izgleda morate vaditi mada jasno pise.
Rus i kinez osvojiše afriku na kulturica nacin bez ispaljenog metka.
Ruska Wagner grupa koja se cesto spominje u Ukrajini je upravo svoju reputaciju stekla u Africi, gdje sluze kao placenici lokalnih diktatora. (Centralnoafricka Republika, Cad). Kulturica.
To je brain power.
lol
Tajvan ako se i desi sranje ima kinez pravo na to i u to nemamo sta mi ulazit, a bgmi ni amer.
To je izmedju tajvana i kine.
Rus isto tako napo ukrajince zbog sranja izmedju njih ne kontam cemu mjesanje ostatka dunjaluka u taj konflikt uopste.
Ah da, valja zaradit na ratu, valja oprat pare i testirat oruzje in real time.
Jako plemenito od strane "civilizovanog" ostatka svjeta.
Haman mnogi zaboravise kakav je belaj bio kad je rus na kubu parkirao svoje oruzje sredinom proslog stoljeca i koliko je to bio razlog za kmeketanje amera.
Znaci Tajvan i Ukrajina nemaju pravo da se brane ili da traze pomoc? Cuj sta se tu ima mijesati..
Ne laje ker radi sela, nego radi svoje guze...pa onda Kosovo, CG, BiH, pa i S.Makedonija i Hrvatska ako se posreci. :wink:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#6517 Re: AMERIKA

Avetinho wrote: 14/04/2023 16:29
biglebovski wrote: 14/04/2023 16:15

Vojna nadmoć u koju svrhu? Da Amerika bude bolje društvo u koje se mogu ugledati ostali narodi na svijetu ili imam vojnu nadmoć da se oligarsi bogate kroz političku korupciju i javne nabavke? Kakva ti je korist od vojne nadmoći kada ti je javni transport npr. kao u ovom videu gore? Ja imam vojnu nadmoć ali mi eto 100 hiljada mladih umre svake godine zbog droge koju im dijelim džabe jer sam eto progresivan? Ja imam vojnu nadmoć ali mi masa dijabetičara umre svake godine jer si ne može priuštiti jebeni inzulin? Ja imam vojnu nadmoć ali mi 40 hiljada ljudi godišnje zagine ne u ratu, nego u školi, u supermarketu, u metrou, na ulici...

U.S. Army fudged its accounts by trillions of dollars, auditor finds https://www.reuters.com/article/us-usa- ... SKCN10U1IG

Waste, Greed, and Fraud: The Business that Makes the World’s Greatest Army

As the late Gore Vidal pointed out in his book, Perpetual War for Perpetual Peace: How We Got to Be So Hated, the United States always appears to find a new enemy to attack to perpetuate controlled wars, or small conflicts that keep dollars flowing to sustain the defense industry.

https://iop.harvard.edu/get-involved/ha ... atest-army
Baš zato sam napisao da je govora bilo samo o vojnoj nadmoći, a ne o listi koju si, pazi sad, ti sastavio, da bi se sad u sljedećem postu posvađao sam sa sobom. (Šta je ovo, navalio svijet pričat sam sa sobom, jugo naletio, mora bit.) Stvarno jesu velike cifre smrtnosti od droga i stvrno jeste društvo koje ne brine o svojim slabijim jedinkama koliko bi trebalo i moglo da brine, ali se o tome nije diskutovalo.

Nista nije bolje ni u drugim zemljama osim njih par, a to nisu ni Rusija ni Kina. U Rusiji bar dva puta vise umre od alkohola.
Nemaju argumente da ospore cinjenicu da su USA #1 po vojnoj moci, pa onda pisu gluposti. 8-)
Ima Bosne_Bice Bosne

#6518 Re: AMERIKA

jeza u ledja wrote: 14/04/2023 17:27 Bajden Džozefe, mater ti jebem uusta.

Amerika i Engleska bice zemlja proleterska.

Vakcine ubijaju.

Covid je fejk njuz.

Eh, evo cekam sad da mi dodju na vrata, da me vode u kazamat. :mastakazes: :eh: :cekam: :sabur:
Nece doci niko zbog toga, ne zivis u Rusiji ili Kini koje okolo neki prizivaju. :D
Ima Bosne_Bice Bosne

#6519 Re: AMERIKA

PaulTracy wrote: 14/04/2023 18:21
Osmi Socrates wrote: 14/04/2023 17:59 Kako tebi kao Evropljanu odgovara da neki Kinez otkači dolar?

Šta mislite, vama će med i mlijeko bez Amera? Je l' vi živite na jebenom Marsu ili planeti Zemlji?
Zašto tebi odgovara da 340 miliona Amerikanaca ili 4% svjetske populacije drži 25% svjetske ekonomije?
Ili 84 miliona Nijemaca ili 1% svjetske populacije drži 6% svjetske ekonomije?
Zar ne bi bilo poštenije da sve to malo ravnomjernije bude raspoređeno, da se i jedna Kina i Indija koje imaju preko milijardu stanovnika nešto pitaju u svijetu?
Tebi je pošteno da USA, Kanada, zapadna Europa, Australija, J. Korea i Japan koji zajedno čine jedva 10% svjetske populacije upravljaju sa preostalih 90% i drže 60% svjetske ekonomije u svojim rukama?
Amerikanac od 15 godina kojem je tata platio ulaznicu 500$ sa Iphonom od 1000$ snima i svršava na zakucavanje LeBrona Jamesa koji zarađuje 1 000 000 $ sedmično samo od košarke, dok njegov vršnjak u Africi za 1$ vadi kobalt ili šije za par dolara u Aziji.
To je sistem koji zapad pokušava da održi a tebi odgovara jer si bijelac koji ima mogućnost da useli u te razvijene zapadne i snima Iphonom od 1200€ Joshuu Kimmicha.

Zapadna politika prema istoku (trećem svijetu) je ista kao i politika naših političkih stranaka prema vlastitom narodu.
Drži masu neobrazovanom,glupom, zaostalom, vladaj njom ,iskorištavaj je. Podijeli im malo sadake, stvori sliku da brineš za njih, da si njihov prijatelj...
Pa ta ista Amerika (USA), Australija, Kanada su bile kolonije mocne britanske imperije, pa se izborile za samostanost, razvijale i postale jake ekonomije.
Ko je branio Indiji, Kongu, Brazilu ili bilo kojoj drugoj zemlji da to isto ucine?
USA su sjebale Japan u 2. s,r., pa mu pogle da se uzdigne, Njemacku su pomogle isto, J. Koreju...
Navedi mi zemlju koju je Rusija sjebala pa joj pomogla da se uzdigne...nema ih, nula, ziro, a sjebala ih je dosta.
Zasto je to tako...knjigu u ruke i uci istoriju, doci ces do odgovora. :D
Ima Bosne_Bice Bosne

#6520 Re: AMERIKA

Blek Stena wrote: 14/04/2023 18:39
Osmi Socrates wrote: 14/04/2023 18:33

Daleko, brt, i tebi tvoja. Relativizacija, prijatelju. Svi znamo da ga je počinila. Znaš ti, znam ja. Sad se praviti naivan, kasno je. Bar da nekog stida imate. Većina vas.

Cega da me bude stid? Sto za razliku od tebe priznajem haske presude?
:roll:
Srbija je vise crne boje potrosila na dokumentima koje je poslala u Hag, da sakrije svoju umjesanost u agresiju i genocid u R BiH, nego sto je potrosila na murale "ero'a" Sratka.

Eto cega treba da te bude stid, ako imas obraza.
Ima Bosne_Bice Bosne

#6521 Re: AMERIKA

Osmi Socrates wrote: 14/04/2023 19:01 Kinezi da išta odlučuju pomorili bi dijelove svijeta novim virusima. Izumrli bi neki k'o pokusni kunići.

Ljudi (država) ne mogu dovesti u red osnovnu higijenu, a da mogu upravljati svijetom.
Korona virus je najtrajniji kineski proizvod. :D
Ima Bosne_Bice Bosne

#6522 Re: AMERIKA

jeza u ledja wrote: 14/04/2023 20:33
Spoiler
Show
HelaS wrote: 14/04/2023 19:44

Ako se ikad preselim tamo, i ja ću ovako pisati :lol: :lol:
Ljudi se obicno sele tamo gdje im odgovara. Stoga je sasvim logicno da ce tu zemlju hvaliti, makar se i nikad ne preselili tamo.

Na forumu pak cesto citamo argument da neko nekog hvali jer mora, jer zaboga tamo zivi, kao da se slucajno nasao tamo pa sad zaboga, sta ce, mora hvaliti.
Bilo bi prilicno cudno da samo kritikujes zemlju u koju si dobrovoljno dosao.
Jos bi cudnije bilo da mrzis zemlju u kojoj zivis, kao neki u BiH.
Ima Bosne_Bice Bosne

#6523 Re: AMERIKA

doboj71 wrote: 14/04/2023 21:45 Nije sve crno/ bijelo kao sto neki misle.Amerika nije idealna zemlja,ali rijetko koja je.Meni odgovara jer se cijeni rad ,trud,zalaganje.Ne pita te niko koje si religije,koja stranka ako znas posao, dobro plate i izvoli.A sad ovi koji je kritikuju da je los " s jetski policajac",pokusajte da zamislite kakav bi policajac bila Rusija,Kina ili Srbija?Njemacku ne pominjem,ona je pokusala u proslom stoljecu.Vecina nas je dosla poslije rata,i znamo kako smo primljeni,zato je i branimo.Branio sam i Bosnu u ratu,pa cim zavrsi rat,noga iz kuce(vratio se vlasnik),nema posla,izbjeglica..Ovdje radi koliko hoces,plati porez,niko te ne dira,putuj,prelijepa priroda.Pa sto je ne bi branio?Ljudski rod je ugnjetavan od Egipcana,Rimljana,Engleza,Spanaca,...pa dosao red i na Ameriku.
:thumbup:
Ima Bosne_Bice Bosne

#6524 Re: AMERIKA

Pa davno se pjevalo, "Amerika i Engleska bice zemlja pro...muslimanska". :skoljka:
biglebovski

#6525 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 18/04/2023 11:20 USA su sjebale Japan u 2. s,r., pa mu pogle da se uzdigne, Njemacku su pomogle isto, J. Koreju...
Koga su uspjele okupirati, tu su i uložili, i nakon 60 godina u tim državama drže sve poluge u svojim rukama.

Vidi što su u Laosu blagostanje ostavili:

Southeast Asia's most impoverished country is still grappling with accidents involving UXO from the Vietnam War, which ravaged the land more than half a century ago. Over 1,000 people were killed or injured by UXO between 2008 -- when the government first began compiling data -- and 2022.

According to the Japanese Foreign Ministry, more than 20 million tons of bombs were dropped on Laos during intense air raids during the war. The explosives included some 270 million small cluster bombs.

Laos is the most heavily bombed country per capita in the world, with an estimated 80 million UXO still scattered nationwide.

Of the bombs dropped by the U.S. military, 30% remain undetonated, leading to casualties every year. Some explode when farmers accidentally unearth them while working, others when people cook outdoors near aging and unseen ordnance. A village leader named Khambao says the danger is a constant worry to residents in the area.

https://asia.nikkei.com/Economy/Laos-st ... ery%20year.

Image
Post Reply