AMERIKA

Post Reply
Osmi Socrates

#6476 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Kakvi vojni propusti? Šta opet lupaš? Tebi je balon indikacija nečega?

To su dječiji argumenti. Po onome što mi znamo, baloni su samo igračka da bi Amerikanci okrivili Kinu (ili bilo koga drugog) za nešto, te tako stvorili javni konsenzus što se tiče Kine. Niti je ozbiljna stvar, niti bi je trebalo shvatiti ozbiljno. Jedan balon, pa makar bio i military surveillance, ne može otkriti ništa o američkoj odbrambenoj spremnosti, a kamoli o bilo kakvom oružju. Onaj koji misli da može, totalno je puk'o.

Međutim, kad dođe do ozbiljnih stvari, kao što je rat u Ukrajini, vidimo da britanska i američka vojna inteligencija ne prave propuste. Počeli su trolati Ruse još prije rata, da bi tokom rata omogućavali najpreciznije informacije. Isto bi se desilo i Kinezima, jer Amer se daleko ozbiljnije sprema za njih, nego za ovu rusku bijedu od civilizacijskog posrnuća.

Sve ostalo su bajke za malu djecu, i na drugoj su temi.
Osmi Socrates

#6477 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

HelaS wrote: 14/04/2023 19:35
Osmi Socrates wrote: 14/04/2023 18:56 ... biti Evropljanin a prizivati ruski ili kineski svijet je mentalni poremećaj.
...identičan prizivanju "USA svijeta", čija je "demokratska doktrina" pregazila 10-tak svjetskih država, neke i skoro poništila :-)

Ne shvatam taj motiv za podilaženje bilo kome, za gubitak identiteta i dostojanstva podvlačenjem pod rep nekoj svjetskoj sili. Kao da će neko tamo ustati i braniti, a da ništa ne naplati, i kad dođe, da će samo otići :-) Bilo da je USA, GB, Kina, Rusija, ili ko god
USA svijet se ne priziva, nego je realnost od Drugog Svjetskog Rata. Omogućio ti je da budeš makar pristojan građanin u jednom diktatorskom režimu, za razliku od svih ostalih zemalja pod SSSR kontrolom. Nakon toga te je uveo u eru informatike, i dao ti priliku da lupaš notorne gluposti po internetu bez straha da će te neko progoniti.

O ostalom što ti je američki svijet omogućio razmisli sam. Ne moram ti sve crtati, nisi idiot.

Da si imao ruski svijet sve ovo vrijeme, popušio bi garant metak u čelo dosad.
HelaS

#6478 Re: AMERIKA

Post by HelaS »

Osmi Socrates wrote: 14/04/2023 19:42
HelaS wrote: 14/04/2023 19:35

...identičan prizivanju "USA svijeta", čija je "demokratska doktrina" pregazila 10-tak svjetskih država, neke i skoro poništila :-)

Ne shvatam taj motiv za podilaženje bilo kome, za gubitak identiteta i dostojanstva podvlačenjem pod rep nekoj svjetskoj sili. Kao da će neko tamo ustati i braniti, a da ništa ne naplati, i kad dođe, da će samo otići :-) Bilo da je USA, GB, Kina, Rusija, ili ko god
USA svijet se ne priziva, nego je realnost od Drugog Svjetskog Rata. Omogućio ti je da budeš makar pristojan građanin u jednom diktatorskom režimu, za razliku od svih ostalih zemalja pod SSSR kontrolom. Nakon toga te je uveo u eru informatike, i dao ti priliku da lupaš notorne gluposti po internetu bez straha da će te neko progoniti.

O ostalom što ti je američki svijet omogućio razmisli sam. Ne moram ti sve crtati, nisi idiot.

Ako se ikad preselim tamo, i ja ću ovako pisati :lol: :lol:
jeza u ledja

#6479 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

HelaS wrote: 14/04/2023 19:44
Osmi Socrates wrote: 14/04/2023 19:42

Ako se ikad preselim tamo, i ja ću ovako pisati :lol: :lol:
Ljudi se obicno sele tamo gdje im odgovara. Stoga je sasvim logicno da ce tu zemlju hvaliti, makar se i nikad ne preselili tamo.

Na forumu pak cesto citamo argument da neko nekog hvali jer mora, jer zaboga tamo zivi, kao da se slucajno nasao tamo pa sad zaboga, sta ce, mora hvaliti.

Bilo bi prilicno cudno da samo kritikujes zemlju u koju si dobrovoljno dosao.
Osmi Socrates

#6480 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Nije to baš strogo pravilo. Neki ovdje se ubiše od pričanja o ljepotama Rusije, Kine, Irana, Pakistana, bla bla bla truć truć, a ne bi otišli živjeti tamo ni po koju cijenu.
doboj71

#6481 Re: AMERIKA

Post by doboj71 »

Nije sve crno/ bijelo kao sto neki misle.Amerika nije idealna zemlja,ali rijetko koja je.Meni odgovara jer se cijeni rad ,trud,zalaganje.Ne pita te niko koje si religije,koja stranka ako znas posao, dobro plate i izvoli.A sad ovi koji je kritikuju da je los " s jetski policajac",pokusajte da zamislite kakav bi policajac bila Rusija,Kina ili Srbija?Njemacku ne pominjem,ona je pokusala u proslom stoljecu.Vecina nas je dosla poslije rata,i znamo kako smo primljeni,zato je i branimo.Branio sam i Bosnu u ratu,pa cim zavrsi rat,noga iz kuce(vratio se vlasnik),nema posla,izbjeglica..Ovdje radi koliko hoces,plati porez,niko te ne dira,putuj,prelijepa priroda.Pa sto je ne bi branio?Ljudski rod je ugnjetavan od Egipcana,Rimljana,Engleza,Spanaca,...pa dosao red i na Ameriku.
smijesni_ste

#6482 Re: AMERIKA

Post by smijesni_ste »

Eki, ništa Turci, Arapi i ostala ekipa kao tlačitelji? :D
melac

#6483 Re: AMERIKA

Post by melac »

Blek Stena wrote: 14/04/2023 15:00
istra_hr wrote: 14/04/2023 14:13 :D ... Ja talijanski znam nešto, isto kao i njemački ... pored engleskog
Sve za turizam i gosta. :thumbup:

Kako ti stojiš sa Albanskim ... trebati će ti, obnovi ga 8-)
Engleski ti je posebno jak dok mislis da se soft power odnosi na kompjuterski softver :lol:
Idi pecaj frisku ribu.

OT
Koliko su kinezi i rusi slabi a i ostatak necivilizovanog svijeta vidimo kroz ovu de-dolarizaciju koja poprima ozbiljne razmjere. To ce amerkance polako ali sigurno otrijezniti od ove opijenosti neogranicom moci u kojoj su uzivali u zadnjih 30 godina i pritom muzli ostatak svijeta. Zato se ovako grcevito koprcaju a i ovi njihovi a nasi bivsi sugradjani na temi. Svak se cese gdje ga svrbi :D
A kad ce se to desiti, koliko godina treba Kini da se rijesi dolara u svojim transakcijama, a koliko da se rijesi americkih obveznica i svih obveznica u dolarima koje je kupila?
Nisam siguran da je Kini interes da se rijesi dolara, jer tim potkopava svoje investicije sirom svijeta, i ulazi u veci rizik da ulozeni novac kroz neku novu ili drugu valutu osim dolara i eura jednostavno izgubi zbog devalvacije valute ili nesto sl.
doboj71

#6484 Re: AMERIKA

Post by doboj71 »

smijesni_ste wrote: 14/04/2023 21:49 Eki, ništa Turci, Arapi i ostala ekipa kao tlačitelji? :D
Ma sta sam se sjetio ba brzinu,ima jos njih,lista je podugacka
melac

#6485 Re: AMERIKA

Post by melac »

Blek Stena wrote: 14/04/2023 17:19 E cuj znamo ko si :lol:
Pa zivis u americi ziv bio, sto te cini bivsim sugradjaninom u BIH kako god ti to probao zavrtiti.
A to sam rekao u kontekstu vase neobjektivnosti kad je amerika u pitanju.

goodbye 8)
U BiH ne postoji kategorija gradjanin, cak se izbrisao i G iz JMBG sad je samo JMB. Ako se sjecas protesta kad smo blokirali izvrsno vijece jer bolesno dijete nije moglo dobiti pasos da ide u Njemacku na lijecenje, a razlog je jer se htjelo i uspjelo izbaciti i posljednji "gradjanin" iz sistema a to je bilo sa JMBG.
jeza u ledja

#6486 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

smijesni_ste wrote: 14/04/2023 21:49 Eki, ništa Turci, Arapi i ostala ekipa kao tlačitelji? :D
Hocemol im se svetit?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6487 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

Mijenjam sve marke u Yuane
djugum

#6488 Re: AMERIKA

Post by djugum »

Velkoski wrote: 14/04/2023 22:50 Mijenjam sve marke u Yuane
Ma jok, najbolje nam je odmah u rublju...mislim rusi trenutno prave novi svjestki poredak, vrlo uspjesno kako sami kazu :D
A kinezima se zaledilo govno u guzici kad su vidjeli kako su votkasi prosli.
Uzeli bi oni tajvan al valja se naguziti :lol:
Uglavnom forumska ekipa je prosirila svoje delovanje i na ostale teme pored ukrajine, samo da se nastavi casna borba protiv zlog imperializma. :-)
GandalfSivi

#6489 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

Gdje ces u yuane, yuan fiksno vezan za dolar, a dolar propada :D

Ne pada mi na pamet da ulecem u ove rasprave, ali kada vidim da likovi koji nemaju ni osnovno znanje pocnu gluposti pisati, mogu se samo nasmijati i pobjeci.

Ali ono fakat, cuj de-dolarizacija :lol: :lol: :lol:
djugum

#6490 Re: AMERIKA

Post by djugum »

GandalfSivi wrote: 15/04/2023 00:01
Gdje ces u yuane, yuan fiksno vezan za dolar, a dolar propada :D

Ne pada mi na pamet da ulecem u ove rasprave, ali kada vidim da likovi koji nemaju ni osnovno znanje pocnu gluposti pisati, mogu se samo nasmijati i pobjeci.

Ali ono fakat, cuj de-dolarizacija :lol: :lol: :lol:
Vrlo mudro, trebas promjeniti nickname u GandalfBijeli :D
Point.

#6491 Re: AMERIKA

Post by Point. »

biglebovski wrote: 14/04/2023 18:34
Avetinho wrote: 14/04/2023 17:15

Skpro je nemoguće raspravljati sa klipovima sa Tvitera nekog četvrtog koji su totalno nevezani za tvoju prethodnu tvrdnju. Niko nije pominjao "junačine i heroje" (osim ako opet ne pričaš sam sa sobom) nego vojnu nadmoć. Izgleda, po tebi, vojna nadmoć se dokazuje samo direktnim sukobom, ma nek ide sve u PM.
Ma samo preskočiš post, ne razumijem šta si me i citirao i šta u stvari hoćeš da kažeš? Da su amerikanci vojno nadmoćni, jel to? Ako je to, ja ti kažem jebeš njihovu vojnu nadmoć ako im je metro u metropoli pun igli, govana, krvi i mentalno retardiranih osoba koje te mogu ubiti radi pogleda i niko te neće ni pogledati niti ti pokušati pomoći. Samo te snime i okače na internet, bez kojeg, eto, niko ne bi mogao živjeti. Hoću da kažem, i da završim, jebo te njihova vojna nadmoć kada je koriste nad slabijim i u svrhu bogaćenja 1% društva. To za mene nije civilizacija u koju se trebam ugledati, nego anti-civilizacija a ti broj ko kolko tenkova ima.
Znaš li ti The Dudara kolika je USA država? Metro sa iglama, krvi i kriminalu imaš u svim državama. Nema narkića koji se bodu po haustorima po Evropi? Ti pogledao par twittova i odmah skontao kako to fercera po čitavoj državi.
biglebovski

#6492 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

Point. wrote: 15/04/2023 09:39
Znaš li ti The Dudara kolika je USA država? Metro sa iglama, krvi i kriminalu imaš u svim državama. Nema narkića koji se bodu po haustorima po Evropi? Ti pogledao par twittova i odmah skontao kako to fercera po čitavoj državi.
Ima i toga što kažeš. Al ako već hoće da budu lideri i društvo u koje se mogu nerazvijeni ugledati, neka budu lideri u svemu, a ne samo u vojnoj nadmoći, tamburat sirotinju po svijetu i nametati neke poglede i stavove ne uzimajući u obzir društvene okolnosti i načine života drugih zemalja.
nota1969

#6493 Re: AMERIKA

Post by nota1969 »

jebote,jel to još slinite za slobom,sadamom,gadafijem...(izaberite sebi)

čuj yuan,redovi u Sarajevu pred mjenjačnicama i neka kineska wunderwaffen :lol: ,

ko ruska ssmo sa više plastike
Point.

#6494 Re: AMERIKA

Post by Point. »

biglebovski wrote: 15/04/2023 10:23
Point. wrote: 15/04/2023 09:39
Ima i toga što kažeš. Al ako već hoće da budu lideri i društvo u koje se mogu nerazvijeni ugledati, neka budu lideri u svemu, a ne samo u vojnoj nadmoći, tamburat sirotinju po svijetu i nametati neke poglede i stavove ne uzimajući u obzir društvene okolnosti i načine života drugih zemalja.
Pa lideri su i drugim sferama, npr svemirski program, tehnologija, ekonomija, naučna dostignuća itd.
biglebovski

#6495 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

Point. wrote: 15/04/2023 12:08
biglebovski wrote: 15/04/2023 10:23

Pa lideri su i drugim sferama, npr svemirski program, tehnologija, ekonomija, naučna dostignuća itd.
Jesu, ali slaba fajda za čovječanstvo u zadnje vrijeme. Evo spominju kreditne kartice kao neko dostignuće, a ne kažu koliko im plaćamo za te kreditne kartice. Ja bih volio da se bar dio para od tog reketa iskoriste za čišćenje metroa u Njujorku, lakše bi mi bilo provuć karticu. :D

UŽAS U ATLANTI, BIDENOV REŽIM HRANI KUKCE LJUDIMA
(Izvještaj mejnstrim medija, da ne bude samo nezavisni i nepristrani novinari sa Twiter-a).

Čovjek u Atlanti osuđen zbog prekršaja. U zatvoru ga živog pojele stjenice

MUŠKARCA koji je umro u zatvorskoj ćeliji u američkom gradu Atlanti "živog su pojeli kukci i stjenice", rekao je odvjetnik njegove obitelji, prenosi u subotu BBC. Lashawn Thompson je zatvoren zbog prekršaja i smješten na odjel za psihijatriju okružnog zatvora Fulton nakon što je procijenjeno da je duševno bolestan.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/cov ... ajnovije_d

Image
saimidin

#6496 Re: AMERIKA

Post by saimidin »

Merika I zapad imaju problema, ali porediti ih sa iStokom sj koreja, kina, cccp2.0 ili ove religijske & diktatorske rezime

Hajte molim vas

Zapad ima slobodu, iz slobode dolaze rjesenja, komplikovano I razna, ali se filtrira

Istok vidimo kako luduje I nije sposoban za izboriti slobodu, manjina koja ne moze podnijeti tiraniju bjezi na zapad
GandalfSivi

#6497 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

biglebovski wrote: 15/04/2023 13:40
Spoiler
Show

Jesu, ali slaba fajda za čovječanstvo u zadnje vrijeme. Evo spominju kreditne kartice kao neko dostignuće, a ne kažu koliko im plaćamo za te kreditne kartice. Ja bih volio da se bar dio para od tog reketa iskoriste za čišćenje metroa u Njujorku, lakše bi mi bilo provuć karticu. :D

(Izvještaj mejnstrim medija, da ne bude samo nezavisni i nepristrani novinari sa Twiter-a).

MUŠKARCA koji je umro u zatvorskoj ćeliji u američkom gradu Atlanti "živog su pojeli kukci i stjenice", rekao je odvjetnik njegove obitelji, prenosi u subotu BBC. Lashawn Thompson je zatvoren zbog prekršaja i smješten na odjel za psihijatriju okružnog zatvora Fulton nakon što je procijenjeno da je duševno bolestan.

Image
I bas Bidenov rezim? :lol:
Point.

#6498 Re: AMERIKA

Post by Point. »

Image
Ne mislim dalje ulaziti u priču sa nekim ko piše Bidenov režim, znam koliko je sati, zdrao Dude.
jeza u ledja

#6499 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Psihijatrija okruznog zatvora Fulton? Hm
Nije li to ono gdje bi mogao narandzasti uskoro zavrsiti? :lol:

Ako se ne varam tuzi ga DA upravo iz tog okruga. :D

Pitam se sto li je bas ova vijest stigla preko twiteraskih krugova koje obitava kolega iz Zenice?
biglebovski

#6500 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

GandalfSivi wrote: 15/04/2023 14:32
Spoiler
Show

Image
I bas Bidenov rezim? :lol:
To je bio tzv. Klikbajt naslov u skladu sa trenutnim trendom u medijima :lol: Ne znam šta se ljute ovdje neke kolege :D
Post Reply