Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
rinna0304 wrote:ovo sam jedino ja mogla unistiti zaljevam ih svako 3-4 dana i to ovih 7 casa sa jednom onom obicnom casom vode, nisam znala da im je i to previse
Ovdje mozes samo zemlju zamijeniti nista vise
A sad par pitanja
Jeli zemlja u kojoj si sijala bila vec upotrebljena
Meni se cini kao da nema otvor na dnu case pa se voda zadrzava ili je zacepljen.
Cinjenica je da prevelika vlaznost izaziva gljivice i pljesan
jel poznata nekome ova sorta, namjeravam kupiti sjemenke, pise da je rijec o Ruby Red Pepper...google ne pomaze puno...izgledaju zanimljivo, mozda vrijedi probati...
Ja te čili vodim po "Trešnje - male" (pošto postoje i velike) ili po englsko "Cherry chili".
Inače to je po mom mišljenju jedna od najprostranijih vrsta ljutača po Bosni osim onih famoznih "feferona" sa kojim označavamo sve ljutače al mislimo na duguljate ljute paprike, debeline i dužine cigare.
Ja te čili vodim po "Trešnje - male" (pošto postoje i velike) ili po englsko "Cherry chili".
Inače to je po mom mišljenju jedna od najprostranijih vrsta ljutača po Bosni osim onih famoznih "feferona" sa kojim označavamo sve ljutače al mislimo na duguljate ljute paprike, debeline i dužine cigare.
Evo ti jedne moje slikice:
ma navukoh se na ove ljutace pravo mumine...svidjaju mi se te...onda porucujem, vrijedi dolar a kakvog su rasta, jel ok za saksiju? sa
To sjeme sam ja odnio tetku koji se bavi profi uzgojom i prodajom pa je u svoju ponudu dodao i ljutače paprike, tačnije te što ti sada hoćeš.
Veli da ide ko halva.
Ljubitelji ljutog vole i znaju cijeniti neovisno na cijenu.
Meni lično da ti kažem su se zamjerile zbog ogormne količine sjemena.
Što se tiče saksije uzgoja to možeš svakako samo nemoj mislitit da će to biti saksija od 1-2 litra već bar 5 do 10l posude. E tamo će ako Bog da biti ko kiše.
ja porucio, mozda sam malo zakasnio ali racunam ima do novembra jos puno, ipak ce biti u zatvorenom, pored prozora...a do godine makar 5 razlicitih sorti zelim ovaj bolivian rainbow super izgleda, puno cvjetica, lijepo dekorativno izgleda, vec ima i plodova, mada dobar dio cvijeta je opao ( ne znam zasto).
javljanje s lica mjesta, sutra slikam na dnevnom svjetlu i sadim vani, a kako ne znam koja udaljenost treba biti od obicnih paprika - bice haman sve ljute
ova 2. slika je već bila prije objavljena al ova prva je prvi put objavljena na ovom forum i to danas.
Žao mi jedino što nisam ostavio više sjemena, jer je sve otišlo u zamrzivač, tako da sjeme mogu zaboraviti.
ova 2. slika je već bila prije objavljena al ova prva je prvi put objavljena na ovom forum i to danas.
Žao mi jedino što nisam ostavio više sjemena, jer je sve otišlo u zamrzivač, tako da sjeme mogu zaboraviti.
znaci ovo je danas premijera šteta za sjeme, stvarno su zanimljive!
Senad666 wrote:znaci ovo je danas premijera šteta za sjeme, stvarno su zanimljive!
Ma ima ono sjemena nešto samo pomisao da bi iz ovog tanjira od ubranih Bhut jolokia pokupio sva sjemena mogo bi konkurirati Kinezima.
a što se tiče ljutine, ko nije probao (sjeti se Hrabrog Stanke sa Youtube) ne zna šta je patnja. Nuklearno gore usta.
Al opet ako stavite 1/15 dijela u kuhanje osjećate samo lakše otvaranja dizni i srednji rad turbine.
Jel` ti to meni namjerno Pa ja... Meni si poslao to sjeme iz zamrzivača i sada me pitaš jel` lijepa - jašta nego lijepa. Prelijepa!!! Ozbiljno.
Hajde... biće valjda za mene sjemena iduće godine ako Bog da, makar iz frižidera - samo da nije iz dubokog zamrzavanja . Jeste brate prelijepa.
Ove godine opet pokušavam sa Rocoto. Prošle godine sem prelijepe sadnice, jakog ljubičasto cvata bijaše malo plodova zbog vremenskih neprilika i vrlo delikatne sorte.
Mu'min wrote:Samo pare ne traži inače moreš prikupljati šta hoš.
Šalu na stranu, šta si tačno imo u mislima?
ma gledam sve ove sorte, pa mi sve zanimljive, bilo bi fino imati kolekciju svih ili barem vecine...mozda da se organizujemo pa da oformimo neku bazu sjemena ili slično...
pa ideja se meni već duuuže vremena mota po glavi, doduše lokacije su bile različite al sadržaj isti.
dobro bi bilo razraditi čitav projekat, ako ne ovu 2013 onda za 2014 to organizirati uz popraćenje medija jer takve scene su uvijek zanimljive. Gledati sve one face kako se deformiraju popraćenje očajničkim disanjem i vikanjem je vrlo zanimljivo za raju.
Možda napravimo u 2013 nešto više za probranu raju a poslije nešto veće.