Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#651 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by kakavdanakneiskustvu »

LBVIEW wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

da,evo početak onog intervjua za dane

Svejedno, Pavicic je u jednom zasigurno u pravu: Bregovic je pobjednik. U Beogradu ce se na Vidovdan skupiti 200.000 ljudi, u Zagrebu su karte rasprodate za svega nekoliko sati nakon što su ljudi satima strpljivo stajali u redu prije otvaranja blagajni. Da ce slicna, mada, zacudujuce, ne potpuno ista euforija za kartama biti i u Sarajevu, znao sam još prije nekoliko sedmica. Tacnije, na konferenciji za štampu Bijelog dugmeta, koja me podsjetila na tradicionalne novogodišnje konferencije za novinare Alije Izetbegovica: zato što su stotine prisutnih, medu kojima najmanje novinara, euforicno aplaudirali na svaki odgovor pitanog. I hajde ti, majcin sine, postavi neko novinarsko pitanje koje ce poremetiti orgazmicki odnos obožavatelja prema svom idolu! Jedna mlada novinarka sa lokalnog radija je pokušala, i to ne Bregi, nego menadžeru Raki Maricu, ali ju je prisutna "sarajevska raja" tako izvrijedala da bi me cudilo da djevojka još nije promijenila profesiju. Ako je "raja" sa te konferencije za štampu slika današnjeg Sarajeva, Brega zaista nije imao ni najmanje razloga da se nade zatecen ili uzrujan nekolicinom mojih pitanja.
Upravo ta "raja" bez stava i ponosa na ovoj temi kmeci sto se neko smrada u belom usudio nazvati pravim imenom.

izgleda
LBVIEW

#652 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

nosara wrote:
Hakiz wrote:Meni je jasno šta Bregović hoće od Sarajeva, ali mi nije jasno kako to da Sarajevo još hoće Bregovića.
Meni nije jasno. Sta danasnje Sarajevo moze ponuditi bilo kome njegovog znacaja, dakle svjetskoj zvijezdi koja uredno nastupa sirom svijeta.

Otkako je najavljen ovaj koncert, jedino sto mi prolazi kroz glavu je "Koji ce mu ovo kurac?", ako izuzmem vjerovatnocu da zeli na svoj nacin da ovaj grad, barem nakratko, "podigne" za mrvu na skali nekih hepeninga koji ne ukljucuju mahanje klero-naci i stranackim zastavama.

Pitate li se vi, ikada, zasto ovaj grad svi i sve imalo znacajnije iz tog faha, zaobilazi u sirokom luku?

Opcenito, ako izuzmemo papu i izbjeglice, dolaze nam samo ovi otpravnici zavrtanja ruku.

Dakle, dobrodosao Gorane Bregovicu u svoj rodni grad (jebi ga, tako ti grah pao, sta cu ti ja, ko i ti meni)! I kad zavrsis razguli, kad vec mozes i imas gdje.

Tek sad vidim da je tema na pdf politika! Koja bolest... :-)
Ma sta rece?
Sto nije 90 - tih bio protiv tih, kako rece, klero- nacionalistickih zastava, vec je potrcao u Beograd, pod skute Milosevicu? I otkad je to sad njegovi rodni grad kad se u najtezim historijskim trenucima za isti opredjelio za grad iz kojeg planirano svo zlo koje je taj "rodni" grad zadesilo? Zar to Sarajevo ne bijese "Alijino" za koje nije htio svirati, dok za Milosevicev Beograd jeste, cim su pocele padati granate, a trebale su par godina ranije, po zgradi djeneralstaba? I sutra bi opet, da se ne pravimo blesavi, sve ponovio. :oops:
nosara

#653 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by nosara »

Zasto cika Jovo nije postavljen za nacelnika generalstaba ABiH?
LBVIEW

#654 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

LBVIEW wrote:

da,evo početak onog intervjua za dane

Svejedno, Pavicic je u jednom zasigurno u pravu: Bregovic je pobjednik. U Beogradu ce se na Vidovdan skupiti 200.000 ljudi, u Zagrebu su karte rasprodate za svega nekoliko sati nakon što su ljudi satima strpljivo stajali u redu prije otvaranja blagajni. Da ce slicna, mada, zacudujuce, ne potpuno ista euforija za kartama biti i u Sarajevu, znao sam još prije nekoliko sedmica. Tacnije, na konferenciji za štampu Bijelog dugmeta, koja me podsjetila na tradicionalne novogodišnje konferencije za novinare Alije Izetbegovica: zato što su stotine prisutnih, medu kojima najmanje novinara, euforicno aplaudirali na svaki odgovor pitanog. I hajde ti, majcin sine, postavi neko novinarsko pitanje koje ce poremetiti orgazmicki odnos obožavatelja prema svom idolu! Jedna mlada novinarka sa lokalnog radija je pokušala, i to ne Bregi, nego menadžeru Raki Maricu, ali ju je prisutna "sarajevska raja" tako izvrijedala da bi me cudilo da djevojka još nije promijenila profesiju. Ako je "raja" sa te konferencije za štampu slika današnjeg Sarajeva, Brega zaista nije imao ni najmanje razloga da se nade zatecen ili uzrujan nekolicinom mojih pitanja.
Upravo ta "raja" bez stava i ponosa na ovoj temi kmeci sto se neko smrada u belom usudio nazvati pravim imenom.

izgleda
Da je Sarajevo palo, smrad bi, da se ne zavaravamo, pevao oslobodiocima od Alijinog zuluma, a dobar ovih beskicmenjaka bi.mu pljeskao u izbjeglstvu.
LBVIEW

#655 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

nosara wrote:Zasto cika Jovo nije postavljen za nacelnika generalstaba ABiH?
Zato sto je Srbin, poput Brege kojem jedino to uzimamo za greh, jel' to? :-)
Last edited by LBVIEW on 18/08/2019 13:50, edited 2 times in total.
nosara

#656 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by nosara »

LBVIEW wrote: Ma sta rece?
Sto nije 90 - tih bio protiv tih, kako rece, klero- nacionalistickih zastava, vec je potrcao u Beograd, pod skute Milosevicu? I otkad je to sad njegovi rodni grad kad se u najtezim historijskim trenucima za isti opredjelio za grad iz kojeg planirano svo zlo koje je taj "rodni" grad zadesilo? Zar to Sarajevo ne bijese "Alijino" za koje nije htio svirati, dok za Milosevicev Beograd jeste, cim su pocele padati granate, a trebale su par godina ranije, po zgradi djeneralstaba? I sutra bi opet, da se ne pravimo blesavi, sve ponovio. :oops:
Bio je protiv. Ti si od jucer, pa ne znas. Itekako je bio protiv. Ali je koalicija vezaca zastava pobijedila na izborima.
Last edited by nosara on 18/08/2019 13:45, edited 1 time in total.
nosara

#657 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by nosara »

LBVIEW wrote:
Zato sto je Srbin, poout Brege kojem jedino to uzimamo za greh, jel' to? :-)
Ne znam, ti sve znas pa reci.
LBVIEW

#658 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

nosara wrote:
Bio je protiv. Ti si od jucer, pa ne znas. Itekako je bio protiv. Ali je koalicija vezaca zastava je pobijedila na izborima.
S kim, s Kecmanovicem iz "Stranke rezervnih Srba"?
Bio je za "krnju Jugoslaviju", za suverenu BiH ne, dosta vise bajki. :wink:
Ah da, poznata mantra Jugonistalgicara kako su "nacionalne stranke" krive za rat. Ne - Srbija je kriva za svo zlo 90 - tih.
LBVIEW

#659 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

nosara wrote:
LBVIEW wrote:
Zato sto je Srbin, poout Brege kojem jedino to uzimamo za greh, jel' to? :-)
Ne znam, ti sve znas pa reci.
Jebi ga, tako ispada po tvojoj prici.
¤ jelena ¤

#660 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by ¤ jelena ¤ »

Bregoviću, stvarno si budala ako uopšte odmotaš kablove u rodnom ti gradu, pored onolikog Beograda, Zagreba, Novog Sada, Ljubljane... :roll:

Image
nosara

#661 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by nosara »

Goran je Hrvat, po papirima.

A cika Jovu sam spomenuo reda radi. Zasluzio je.
CPT

#662 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by CPT »

¤ jelena ¤ wrote:Bregoviću, stvarno si budala ako uopšte odmotaš kablove u rodnom ti gradu, pored onolikog Beograda, Zagreba, Novog Sada, Ljubljane... :roll:

Image
Kao da ce mu neko tamo iz budzeta servirati $$$ On kao dolazi zbog neke nove "ljubavi do rodnog grada" :lol:
¤ jelena ¤

#663 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by ¤ jelena ¤ »

Šta će mu servirati?
Banksy

#664 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Banksy »

nosara wrote:
Hakiz wrote:Meni je jasno šta Bregović hoće od Sarajeva, ali mi nije jasno kako to da Sarajevo još hoće Bregovića.
Meni nije jasno. Sta danasnje Sarajevo moze ponuditi bilo kome njegovog znacaja, dakle svjetskoj zvijezdi koja uredno nastupa sirom svijeta.

Otkako je najavljen ovaj koncert, jedino sto mi prolazi kroz glavu je "Koji ce mu ovo kurac?", ako izuzmem vjerovatnocu da zeli na svoj nacin da ovaj grad, barem nakratko, "podigne" za mrvu na skali nekih hepeninga koji ne ukljucuju mahanje klero-naci i stranackim zastavama.

Pitate li se vi, ikada, zasto ovaj grad svi i sve imalo znacajnije iz tog faha, zaobilazi u sirokom luku?

Opcenito, ako izuzmemo papu i izbjeglice, dolaze nam samo ovi otpravnici zavrtanja ruku.

Dakle, dobrodosao Gorane Bregovicu u svoj rodni grad (jebi ga, tako ti grah pao, sta cu ti ja, ko i ti meni)! I kad zavrsis razguli, kad vec mozes i imas gdje.

Tek sad vidim da je tema na pdf politika! Koja bolest... :-)

To je to.
CPT

#665 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by CPT »

¤ jelena ¤ wrote:Šta će mu servirati?
novac...

valjda shvatas da ne radi to zbog ljubavi do voljenog rodnog grada.... pogovo ne sad :wink:
¤ jelena ¤

#666 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by ¤ jelena ¤ »

CPT wrote:
novac...

valjda shvatas da ne radi to zbog ljubavi do voljenog rodnog grada.... pogovo ne sad :wink:

A po ostalim svjetskim metropolama i navedenim gradovima u okruženju svira volonterski?! :lol:
cyprus

#667 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by cyprus »

Ja zaista ne shvatam ovoliku raspravu oko Brege... Neko je to dobro sažeo u rečenici - on je šupak, ali nije terorista... Dakle, nit mu se treba nešto diviti sa ljudske strane (a sa umjetničke, zavisno od ukusa), ali još manje ima smisla dovoditi u pitanje održavanje koncerta... Dakle, života vam, o čemu ovoliko meljete, još na politici? :-)
Last edited by cyprus on 18/08/2019 14:32, edited 1 time in total.
CPT

#668 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by CPT »

¤ jelena ¤ wrote:
CPT wrote:
novac...

A po ostalim svjetskim metropolama i navedenim gradovima u okruženju svira volonterski?! :lol:
Kao Solun npr? :wink: pa valjda je SPS dobacila koji dinar za zajednicku "stvar" :wink:

Koncert je u SA je za 2000 ljudi (max), sto znaci da bi karta morala biti bar nekih 2000KM da se izadje sa 0 vani. Za sve ostalo je tu drzavni i gradski budzet.
dale cooper

#669 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by dale cooper »

cyprus wrote:Ja zaista ne shvatam ovoliku raspravu oko Brege... Neko je to dobro sažeo u rečenici - on je šupak, ali nije terorista... Dakle, nit mu se treba nešto diviti sa ljudske strane (a sa umjetničke, zavisno od ukusa), ali još manje ima smisla dovoditi u pitanje održavanje koncerta... Dakle, života vam, o čemu ovoliko meljete? :-)
Ko je doveo to u pitanje? :zoka:
CPT

#670 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by CPT »

cyprus wrote:Ja zaista ne shvatam ovoliku raspravu oko Brege... Neko je to dobro sažeo u rečenici - on je šupak, ali nije terorista... Dakle, nit mu se treba nešto diviti sa ljudske strane (a sa umjetničke, zavisno od ukusa), ali još manje ima smisla dovoditi u pitanje održavanje koncerta... Dakle, života vam, o čemu ovoliko meljete? :-)
Kako bi se prica okrenula da se radi o koncertu Thompsona npr :lol:
piupiu

#671 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by piupiu »

On topic... :D

Image
kakavdanakneiskustvu

#672 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

nosara wrote:
Bio je protiv. Ti si od jucer, pa ne znas. Itekako je bio protiv. Ali je koalicija vezaca zastava pobijedila na izborima.

da,da,bio u reformistima prije rata,a u tim reformistima u vrhu bili dragan kalinić,nenad kecmanović,kusturica,sve redom ljudi koji su valjda bili zagovarači samostalne države BiH

niko ne govori ovdje o tome gdje je i sta je pricao ljigavac prije,nego za vrijeme i poslije rata
high_volume

#673 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by high_volume »

nosara wrote:

dobro je dosla i bilo kakva rijec podrske sarajevu od strane bregovica za vrijeme rata pa je ,gle cuda nije bilo....
Ta dobrodošlica, pošteno bi bilo da se prepusti Sarajlijama. Najglasniji protivnici Bregoviću upravo su oni koji Sarajeva ni vidjeli nisu prije rata, a neki i nebi nikad, da ga nije bilo, a i oni koji nisu bili ni rođeni u vrijeme Bregovića
kakavdanakneiskustvu

#674 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

piupiu wrote:On topic... :D

Image
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#675 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

high_volume wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:[[quote="Hakiz"Meni je jasno šta Bregović hoće od Sarajeva, ali mi nije jasno kako to da Sarajevo još hoće Bregovića.

dobro je dosla i bilo kakva rijec podrske sarajevu od strane bregovica za vrijeme rata pa je ,gle cuda nije bilo....[/quote]

Ta dobrodošlica, pošteno bi bilo da se prepusti Sarajlijama. Najglasniji protivnici Bregoviću upravo su oni koji Sarajeva ni vidjeli nisu prije rata, a neki i nebi nikad, da ga nije bilo, a i oni koji nisu bili ni rođeni u vrijeme Bregovića[/quote]

aha,znaci protiv toga da se bregovica upitaju škakljiva pitanja,su oni koji su otjerani iz ist. bosne ,četnici ih istjerali,u alijino sarajevo,da se posluzim bregovicevim rjecnikom,pa ja,do njih je sve to

sarajevo nije čulo ni jednu riječ podrške za vrijeme opsade od bregovića,ni jednu,ne znam što to neke boli kad se napiše
Post Reply