LBVIEW wrote:Upravo ta "raja" bez stava i ponosa na ovoj temi kmeci sto se neko smrada u belom usudio nazvati pravim imenom.kakavdanakneiskustvu wrote:
da,evo početak onog intervjua za dane
Svejedno, Pavicic je u jednom zasigurno u pravu: Bregovic je pobjednik. U Beogradu ce se na Vidovdan skupiti 200.000 ljudi, u Zagrebu su karte rasprodate za svega nekoliko sati nakon što su ljudi satima strpljivo stajali u redu prije otvaranja blagajni. Da ce slicna, mada, zacudujuce, ne potpuno ista euforija za kartama biti i u Sarajevu, znao sam još prije nekoliko sedmica. Tacnije, na konferenciji za štampu Bijelog dugmeta, koja me podsjetila na tradicionalne novogodišnje konferencije za novinare Alije Izetbegovica: zato što su stotine prisutnih, medu kojima najmanje novinara, euforicno aplaudirali na svaki odgovor pitanog. I hajde ti, majcin sine, postavi neko novinarsko pitanje koje ce poremetiti orgazmicki odnos obožavatelja prema svom idolu! Jedna mlada novinarka sa lokalnog radija je pokušala, i to ne Bregi, nego menadžeru Raki Maricu, ali ju je prisutna "sarajevska raja" tako izvrijedala da bi me cudilo da djevojka još nije promijenila profesiju. Ako je "raja" sa te konferencije za štampu slika današnjeg Sarajeva, Brega zaista nije imao ni najmanje razloga da se nade zatecen ili uzrujan nekolicinom mojih pitanja.
izgleda