Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

veljaca

#651 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by veljaca »

Image

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
kofi anan

#652 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by kofi anan »

veljaca wrote:Image

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Protivnik nije bio atraktivan :D :D
van Basten

#653 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by van Basten »

konačno sam dočekao da je tema otvorena da progovorim koju :D
lično mislim da je ovih 0:0 najbolji rezultat koji nam se mogao desiti u ovom trenutku jer nam definitivno ruši ublehu o nekom izlasku u Evropu ove godine ( što znači dovoljno vremena da se klub i ekipa reorganizuju iduće sezone, jer bi nas Evropa samo zavukla kako vrijedimo nešto) a opet nismo zijanili pa bar možemo nastaviti brojati niz neporaženosti u prvenstvenim duelima protiv manjeg sarajevskog ligaša.
Inače, realno govoreći, željo je bio bliži pobjedi ovu utakmicu, mi jesmo mrljavili više loptu, ali su oni imali opasnije šanse. Husref je dopustio po treću put u kratkom vremenu da ga nadmudri picek u odijelu nažalost. Na kraju sezone oprostiti se sa bar 7-87 od prvih 11, sa Husrefom i sa pokojim članom uprave, ali to je već priča za druge teme.
iverson75

#654 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by iverson75 »

Mikado wrote:Sarajevo je u eurokupovima naviklo da na svom stadionu dočekuje samo gigante, pa bili oni iz Engleske, Njemačke, Belgije, Turske, Ukrajine ...
Drugi se moraju zadovoljiti prosječnim timovima iz dotičnih zemalja.

Što se tiče derbija, remi je najrealniji ishod.
de bogati samo nemoj o evropskim kupovima, koja je najjaca ekipa koju ste ikad izbacili u evropi prije genta...rumunski korvinul mozda 80 i neke
....da nije bilo rata i bih postala nezavisna drzava cekali bi jos 20 godina da odigrate neku evropsku utakmicu, zalutali u kupu sampiona 85-e osramotili ste ime grada izgubivsi od tada finskih amatera iz lahtija...
...i ovi jadni belgijanci su bili cudo usred ljeta, ljudi tek dosli sa plaze i uzeli ih na foru, kasnije vise u pet utakmica niste mogli ni golu prismrditi nikome...
zeljino jedno 1/4 finale u 70-im i jedno 1/2 finale u 80-im su za vas bili i ostali lijepi san..
a sad pricati o nekoj evropi u kojoj moze igrati modrica, lukavica, rudar iz pljevalja, listica, citluk, koprivnica, zapresic, sutra mozda gradacac, vojkovici, mrkonjic grad....
shadow

#655 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by shadow »

da se moj klub branio i igrao na kontre a na kraju izvukao tih bjednih 0:0 ja se ne bi bas puno kurcio. Osim ako protivnik nije neko ko te gazi vec godinama i ko ti je nabio kompleks pa ti je onda sve osim poraza ipak pobjeda. Eto, slavite, remi je sve sto ste mogli dobiti. Pobjedili u derbiju niste godinama, Evropu vidjeli niste godinama, bas imate razloga za slavlje :D.
Mi smo sa ovom sezonom zavrsili i prije ovog derbija, a iskreno receno sa ovakvom igrom i nemamo sto traziti u Evropi, bolje se ne blamirati. Neka ide neko ko ce nas bolje predstaviti, svakako ovdje ne mislim na strumfete :D. Ja sam baterije napunio prosle godine izletima u Evropi, moze me to drzati i ove godine. Vasi akumulatori su jos davno istruhli :D
Stanje ne tribinama-lose. Smjesna posjeta-svega 8 milja. Derbi? Kakav crni derbi. Vi ste nesto ko i navijali, prilicno lose ali ipak sasvim dovoljno ako se uzme u obzir da protivnik ne navija nikako. Drago mi je da se zakuhalo medju navijacima, bolje zakuhati i neke stvari rascistiti za sva vremena nego trpiti kao neki :-D. Sve ce to narod pozlatiti, a vi cete se i dalje maximalno zadovoljavati remijima protiv velikog Sarajeva. Valjda je i to dokaz ko je ko u seheru.

adio strumfetice moje malene
LSD

#656 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by LSD »

shadow wrote:da se moj klub branio i igrao na kontre a na kraju izvukao tih bjednih 0:0 ja se ne bi bas puno kurcio. Osim ako protivnik nije neko ko te gazi vec godinama i ko ti je nabio kompleks pa ti je onda sve osim poraza ipak pobjeda. Eto, slavite, remi je sve sto ste mogli dobiti. Pobjedili u derbiju niste godinama, Evropu vidjeli niste godinama, bas imate razloga za slavlje :D.
Mi smo sa ovom sezonom zavrsili i prije ovog derbija, a iskreno receno sa ovakvom igrom i nemamo sto traziti u Evropi, bolje se ne blamirati. Neka ide neko ko ce nas bolje predstaviti, svakako ovdje ne mislim na strumfete :D. Ja sam baterije napunio prosle godine izletima u Evropi, moze me to drzati i ove godine. Vasi akumulatori su jos davno istruhli :D
Stanje ne tribinama-lose. Smjesna posjeta-svega 8 milja. Derbi? Kakav crni derbi. Vi ste nesto ko i navijali, prilicno lose ali ipak sasvim dovoljno ako se uzme u obzir da protivnik ne navija nikako. Drago mi je da se zakuhalo medju navijacima, bolje zakuhati i neke stvari rascistiti za sva vremena nego trpiti kao neki :-D. Sve ce to narod pozlatiti, a vi cete se i dalje maximalno zadovoljavati remijima protiv velikog Sarajeva. Valjda je i to dokaz ko je ko u seheru.

Sta to bolan pises....hajde sad sam priznaj kako ste vi vise puta slavili remi (sjecam se vaseg slavlja kad se remi izvukli na Grbavici...to je onaj period kad vas je A.Osim terorisao)...hajde priznaj ko je slavio remije
Adio zvrkovi
LSD

#657 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by LSD »

Sto se pitari sami tjese (iako vide da se raspadaju) kako mi nesto slavimo remije...jao gluposti,Boze dragi....što je najgore u svemu tome ni sami ne vjeruju u ono sto pisu,ali valja zadovoljiti i ugoditi svojoj taštini...hajde sad nastavite ponavljati ko papagaji tu propagandu.
PITARKA_SA

#658 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by PITARKA_SA »

shadow wrote:da se moj klub branio i igrao na kontre a na kraju izvukao tih bjednih 0:0 ja se ne bi bas puno kurcio. Osim ako protivnik nije neko ko te gazi vec godinama i ko ti je nabio kompleks pa ti je onda sve osim poraza ipak pobjeda. Eto, slavite, remi je sve sto ste mogli dobiti. Pobjedili u derbiju niste godinama, Evropu vidjeli niste godinama, bas imate razloga za slavlje :D.

pa oni i slave tih bjednih 0:0 ko da su titulu uzeli.
jer njima to protiv nas,znaci vise nego bilo koja druga pobjeda.
znas ono kad te neko zlostavlja sezonama,kad neko osvoji titulu prvaka drzave a ti si na dnu,evrope nisi vidio 6 godina,a titule da ne govorim...
zalosni ste brljice,zalosni.
samo vi slavite ono sto svak normalan ne bi
LSD

#659 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by LSD »

PITARKA_SA wrote:

pa oni i slave tih bjednih 0:0 ko da su titulu uzeli.
jer njima to protiv nas,znaci vise nego bilo koja druga pobjeda.
znas ono kad te neko zlostavlja sezonama,kad neko osvoji titulu prvaka drzave a ti si na dnu,evrope nisi vidio 6 godina,a titule da ne govorim...
zalosni ste brljice,zalosni.
samo vi slavite ono sto svak normalan ne bi
To vi iz licnog iskustva pricate...jer znate sta znati 6-godisnje teroriziranje nejaci sa Koseva :mrgreen: ...u vi ste slavili remije u tom periodu (i pjevali pjesme A.Osimu),slavili ste ih ko da ste titulu uzeli,dobto se sjecam tih scena.
Enrico

#660 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Enrico »

Ček' malo... izbacimo vas iz kupa i syebemo vam europske planove i u ligi, a vi nas zlostavljate? :? 'Ajd, dobro... :mrgreen:
zanzibar

#661 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by zanzibar »

Ja bih samo jednu: pred utakmicu Sarajevo- ŽELJO komentator na kantonalnoj tv kaže: " Musemić je na slatkim mukama, tako da je danas izašao najjači sastav Sarajeva!" Na kraju utakmice pomislim, kakav li je onaj što nije najjači...Ili dan nakon utakmice Sarajevo- Žepče, naslov u Avazu: Almir Turković unio živostu bordo tim! I naravno, pomislim kakav li je to tim u kojem Turković unosi živost. Da me neko pogrešno ne razumije, bez obzira što navijam za Želju cijenim Turkovića kao igrača, ali on ima 36 godina ili više.
Toliko o derbiju...
PITARKA_SA

#662 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by PITARKA_SA »

ti pratis skretnicar od prije dvije,tri utakmice ili malo duzi period?
ja vjerujem da je u pitanju to drugo,tako da sam uvjerena da znas sta znaci biti zlostavljan .
LSD

#663 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by LSD »

PITARKA_SA wrote:ti pratis skretnicar od prije dvije,tri utakmice ili malo duzi period?
ja vjerujem da je u pitanju to drugo,tako da sam uvjerena da znas sta znaci biti zlostavljan .
Hajd nemoj se sad praviti naivna...amnezija neka,jel :mrgreen: ...znamo svi ko je slavio remije i na koji nacin...zna se sve...prema tome,bezveze ti je prica.
manijak1

#664 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by manijak1 »

:oops: Da sam pitar ja (gluho bilo) poslije utakmice ne da ne bih tipkao tirade i sažvakane utopijske priče ala shadow već bih se poklopio i rekao hajmo sjever :D hajmo zapad :D hajmo istok :D(kako vas nije stid i sram marisati se između sebe?) :D a ako se neko trebao radovati osvojenom bodu to su mogli biti samo njanani ; mi smo ostali na jugu samo da nagradimo igrače za zalaganje i htijenje i da damo injekciju pred sutrašnju utakmicu koju na žalost neće niko prenositi , i da se zahvalimo našim igračima što su po ko zna koji put nadigrali Torpedo :oops: .
I ako je Široki nas sjebao davne 2003-e onda ćemo mi to učiniti njima ove godine :oops: tu će profitirati Modriča i Čelik koji može sezonu završiti na drugom mjestu.
Maleni i iskompleksirani hordaši :D toliko za danas od mene :skoljka:
Pitarko _Sa ovo se ne odnosi na tebe :oops: :D
pitt

#665 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by pitt »

da si ti pitar bio bi puno bolji covjek :D :D :D :D mada ti nije mane ni ovako al eto :D :D
Enrico

#666 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Enrico »

PITARKA_SA wrote:ti pratis skretnicar od prije dvije,tri utakmice ili malo duzi period?
Zlostavljati znači, 6 dugih godina agonije, izlaziti u Europu, biti prvak i odbraniti tu titulu, osvojiti sve što se može u državi, otići na gostovanje gradskom rivalu i demolirati ga sa 3:0 ili u utakmicu za odlazak u Kup UEFA preokrenuti sa 0:1 na 2:1 i pri tome stići i prestići gradskog rivala iako je imao nekih 7-8 bodova prednosta na polusezoni.

S druge strane, ispasti iz Kupa od gradskog rivala, izgubiti šanse za Europom od tog istog protivnika, kupovati sudiju da bi ovaj šiljio u odlučujućoj tekmi za titulu protiv gradskog rivala koji se čitavu sezonu borio i na kraju jedva izborio za opstanak, pobjeđivati golovima u 85. minuti, sastavljati pjesme igraču i veličati ga zbog jednog gola koji je prekinuo agoniju, tući se između sebe, izviždati sopstvene igrače i jebavati im sve, nije zlostavljanje... ;)

I još nešto, na kraju sezone vam odlaze Musemić, a nekih 5-6 prvotimaca će okončati fudbalsku karijeru... Strah me i posmiliti šta će vam se dešavati kada budete u tri puta slabijem sastavu, kada vam ovaj najjači nije mogao stvoriti nijedne prilike protiv kombinovane postave skretničara... :mrgreen: :oops:
dino84

#667 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by dino84 »

Jel zavrsio vise koncert? :-D :D :) :roll: 8) :o 8-)
Fordas

#668 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Fordas »

E moj Enrico....

Zlostavljati znači, 6 dugih godina agonije, izlaziti u Europu, biti prvak i odbraniti tu titulu, osvojiti sve što se može u državi,
Mi smo imali taj period nad vama 10 godina, tj. 8, kada oduzmes prve dvije godine rata i agresije, rapitaj se malo
otići na gostovanje gradskom rivalu i demolirati ga sa 3:0 ili u utakmicu za odlazak u Kup UEFA preokrenuti sa 0:1 na 2:1 i pri tome stići i prestići gradskog rivala iako je imao nekih 7-8 bodova prednosta na polusezoni.
Vecinu utakmica iz tog perioda ste sa nama igrali nerijeseno uz obilatu kolicinu srece, cak i sa vasim najboljim sastavom, a neke ste i 'zavrsavali' na 1:1 (cuvena sa Saranovicem i 'slucajnim' promasajem sa 3 metra). Kada smo mi bili u najgoroj situaciji 2004/5 (sa Kemom i Mirzom i ekipom sa 22 god u prosijeku) vas smo demolirali posebno na Grbavici i tada ste se provlacili sa nerijesenim rezultatima koje ste slavili kao pobijede. Da ne spominjem cupanje Joldica iz mreze na grbavici koje je trajalo 5-6 min.....
S druge strane, ispasti iz Kupa od gradskog rivala, izgubiti šanse za Europom od tog istog protivnika,
Mi smo vama 2 finala Kupa uzeli i jos vas barem 3 puta izbacili iz tog istog Kupa, opet savjet da se raspitas!
kupovati sudiju da bi ovaj šiljio u odlučujućoj tekmi za titulu protiv gradskog rivala koji se čitavu sezonu borio i na kraju jedva izborio za opstanak,
Bajke su na nekoj drugoj temi! Naravno, sve sto vi zijanite je kupovina sudija, ili zavjera vasih igraca, ili ludog trenera ili ludog doktora. Sreca pa Pekija ne spada u potkupljene sudije....
pobjeđivati golovima u 85. minuti, sastavljati pjesme igraču i veličati ga zbog jednog gola koji je prekinuo agoniju,
Definitivno jedan od najboljih folova u bh. navijackom miljeu. Pjesmica je smisljena na gostovanju u Zepcu, pa se pjevala u Mostaru a na tom derbiju je dozivjela vrhunac. To je nesto sto se ne moze opisati :D
tući se između sebe, izviždati sopstvene igrače i jebavati im sve, nije zlostavljanje... ;)
A vasih tuca na vasoj tribini sam se nagledao i nagledao. Mislim da ne trebam mi odgovarati na ovo.... :D
I još nešto, na kraju sezone vam odlaze Musemić, a nekih 5-6 prvotimaca će okončati fudbalsku karijeru... Strah me i posmiliti šta će vam se dešavati kada budete u tri puta slabijem sastavu, kada vam ovaj najjači nije mogao stvoriti nijedne prilike protiv kombinovane postave skretničara... :mrgreen: :oops:
I na kraju, ja ne vidjeh 'veceg kluba i navijaca' koji vise slavise remije protiv gradskih rivala od vas pa ti vidi :D
campa_xxx

#669 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by campa_xxx »

Pa u ovoj ligi su rijetki da ne kazem ravni pobjedi remiji na gostujucem stadionu a i pomrsili smo vam planove... :thumbup:
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#670 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by since1921 »

hehe vidim bude se pitari pomalo iz kome samo kao da neznaju da je to tek pocetak ustvari to vec traje neko vrijeme
dino84

#671 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by dino84 »

Fordas wrote:E moj Enrico....

Zlostavljati znači, 6 dugih godina agonije, izlaziti u Europu, biti prvak i odbraniti tu titulu, osvojiti sve što se može u državi,
Mi smo imali taj period nad vama 10 godina, tj. 8, kada oduzmes prve dvije godine rata i agresije, rapitaj se malo
otići na gostovanje gradskom rivalu i demolirati ga sa 3:0 ili u utakmicu za odlazak u Kup UEFA preokrenuti sa 0:1 na 2:1 i pri tome stići i prestići gradskog rivala iako je imao nekih 7-8 bodova prednosta na polusezoni.
Vecinu utakmica iz tog perioda ste sa nama igrali nerijeseno uz obilatu kolicinu srece, cak i sa vasim najboljim sastavom, a neke ste i 'zavrsavali' na 1:1 (cuvena sa Saranovicem i 'slucajnim' promasajem sa 3 metra). Kada smo mi bili u najgoroj situaciji 2004/5 (sa Kemom i Mirzom i ekipom sa 22 god u prosijeku) vas smo demolirali posebno na Grbavici i tada ste se provlacili sa nerijesenim rezultatima koje ste slavili kao pobijede. Da ne spominjem cupanje Joldica iz mreze na grbavici koje je trajalo 5-6 min.....
S druge strane, ispasti iz Kupa od gradskog rivala, izgubiti šanse za Europom od tog istog protivnika,
Mi smo vama 2 finala Kupa uzeli i jos vas barem 3 puta izbacili iz tog istog Kupa, opet savjet da se raspitas!
kupovati sudiju da bi ovaj šiljio u odlučujućoj tekmi za titulu protiv gradskog rivala koji se čitavu sezonu borio i na kraju jedva izborio za opstanak,
Bajke su na nekoj drugoj temi! Naravno, sve sto vi zijanite je kupovina sudija, ili zavjera vasih igraca, ili ludog trenera ili ludog doktora. Sreca pa Pekija ne spada u potkupljene sudije....
pobjeđivati golovima u 85. minuti, sastavljati pjesme igraču i veličati ga zbog jednog gola koji je prekinuo agoniju,
Definitivno jedan od najboljih folova u bh. navijackom miljeu. Pjesmica je smisljena na gostovanju u Zepcu, pa se pjevala u Mostaru a na tom derbiju je dozivjela vrhunac. To je nesto sto se ne moze opisati :D
tući se između sebe, izviždati sopstvene igrače i jebavati im sve, nije zlostavljanje... ;)
A vasih tuca na vasoj tribini sam se nagledao i nagledao. Mislim da ne trebam mi odgovarati na ovo.... :D
I na kraju, ja ne vidjeh 'veceg kluba i navijaca' koji vise slavise remije protiv gradskih rivala od vas pa ti vidi :D
Ne znam kako te nije stid spominjati nasih 6 godina i neke remije...Mozda si se sjetio gola Skore u 98 minuti za bijedni remi koji ste slavili kao LP kada je Keno izletio u prazno,mislim da bi se tada rekord Mestalle oborio da ga niste dali...

Spomijes neke rekorde i vrijeme rata...Da li si znao da Zeljo nije kuci izgubio od Sarajeva punih 25 godina 1974-1999,i onda se ukazao Nouken...Nadji mi neki drugi gradski derbi sa takvim nizom kada si vec takav istoricar...

Kada ces vise shvatiti da niko ne slavi bod nego razvaljivanje na tribinama protiv sada vec ugasene grupe HZ...Zapravo ti to vrlo dobro znas,ali eto..Ponovicu ti jos jednom ako si toliko tvrdoglav...

Usput,nakon nase dvije vezane titule koje smo osvojili premocno sa ekipom koja se narednih 100 godina nece sastaviti na ovim jadnim prostorima,sva prvenstva su se haman odlucivala u zadnjem kolu,a "sampioni" slavili sa "pola boda" prednosti,pa onda dozivljavali debakle protiv luksemburskih konobara,azerbejdzanskih poljoprovrednika itd...Zna se koliko smo mi ostavili drugoplasirane u te dvije sezone,potrudi se da saznas,ako ne saznas ja cu ti rado reci...
TM1987

#672 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by TM1987 »

Fordas wrote:E moj Enrico....

Do Zubandana i manje od 4 godine
14.09.1994 godine
ZELJEZNICAR-Sarajevo 1-1
15.11.1995 godine
Sarajevo - ZELJEZNICAR 5-0
02.05.1996 godine
ZELJEZNICAR-Sarajevo 1-1
22.09.1996 godine
ZELJEZNICAR-Sarajevo 1-1
17.04.1997 godine
Sarajevo - ZELJEZNICAR 1-0
26.10.1997 godine
ZELJEZNICAR-Sarajevo 1-2
03.05.1998 godine
Sarajevo - ZELJEZNICAR 1-1
05.06.1998 godine
ZELJEZNICAR - Sarajevo 1-0
uhljupce

#673 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by uhljupce »

Shta je ovo nekom JEDAN BOD ko kuca ... i slavi se haman ko pobjeda :D :D :D
TM1987

#674 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by TM1987 »

Fordas wrote:
Pjesmu jos 2004. BHF pjevao Bolicu
TM1987

#675 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by TM1987 »

Fordas wrote: I još nešto, na kraju sezone vam odlaze Musemić, a nekih 5-6 prvotimaca će okončati fudbalsku karijeru... Strah me i posmiliti šta će vam se dešavati kada budete u tri puta slabijem sastavu, kada vam ovaj najjači nije mogao stvoriti nijedne prilike protiv kombinovane postave skretničara... :mrgreen: :oops:
I na kraju,ja ne znam ko je tri derbija zaredom slavio rezultat 1:1 :wink:
Post Reply