Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
campa_xxx

#1 Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by campa_xxx »

Premier liga 24. kolo
19.04.2008.
Stadion "Asim Ferhatovic Hase"
Sarajevo - Zeljeznicar

Ja ovdje ocekujem dobru tekmu uz dosta golova i podjelu bodova...
GandalfSivi

#2 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by GandalfSivi »

S obzirom da je zadnja tekma bila "dobra utakmica uz dosta golova", mislim da smo zadovoljili kvotu za ovu deceniju. Tako da nista ne ocekujem...
LSD

#3 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by LSD »

Tesko je sta pametno reci u vezi ove utakmice...mozda cemo ih poderati ko ukrajinku,a mozda ce i oni nas ko moldavku...a mozda bude i nerijeseno :D :mrgreen: ...ko ce ga znati.
Sad ozbiljno,SIMO MJENJAJ ODBRANU (mjenja odbranu ale,mjenaj odbranu ale...)...daj da ponavljamo ovo ko mantru,mozda urodi plodom :mrgreen: ...pa ne mozemo igrati sa ovom odbranom,pa fakat...prosli put su nam pitari zabili dva gola zbog gresaka i to katastrofalnih (prvo Joldic a zatim Vugdalic kad je doslovno extra kvalitetno asistirao Handzicu,onako im ni Turkovic nije dijelio lopte) DILETANTSKE GRESKE (pri tome ne racunam gol Turkovica)...danas isto dva gola-dvije gluposti nase odbrane..protiv Slobode komplet odbrana nam je ispala presmijesna (prva i jedina sansa za njih i gol :( )...ali da ne crnjacim previse,imamo mi zato atomski napad :mrgreen:
rIder

#4 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by rIder »

campa_xxx wrote:Ja ovdje ocekujem dobru tekmu uz dosta golova i podjelu bodova...
I ja isto, nama 3 zelji 0.
Krigla_Sa

#5 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Krigla_Sa »

piih,sto nije nedjelja :sad:
ocekujem 3-1
buba za plave,turkovic,handzic i duro za sampione :)
campa_xxx

#6 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by campa_xxx »

Krigla_Sa wrote:piih,sto nije nedjelja :sad:
ocekujem 3-1
buba za plave,turkovic,handzic i duro za sampione :)
Da da 1-3

Stilic,Dialiba,Pelak za plave-Turkovic za bordo :thumbup:
campa_xxx

#7 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by campa_xxx »

Image

:thumbup: :D
kijameta

#8 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by kijameta »

Zeka je u formi a hoce i da proda maloga Handzica(da mu se ne mota okolo) Kao i u kup utakmici na Kosevu,samo je pitanje koliko komada ce Sarajlije utrpati zeljeznicarima.Nece bas biti kao Zmaj-Zeljeznicar 12-1 ni kao Jedinstvo-Zeljeznicar 9-0 ali 4-5 komada im ne gine,da se zeljeznicari lakse vrate iz Sarajeva u Hadzice,Kiseljak,Grbavicu i slicne vukojebine.
Moj grad,moj klub SARAJEVO
slucajan

#9 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by slucajan »

Ocekujem nastavak dobrih igara aktuelnog sampiona, nastavak demonstriranja sile nad manjim sarajevskim premijerligasem, naravno uz krunisanje dominacije sa 4-5 golova u mrezi presmijesnog golmana gostiju.

Sansu Sarajeva vidim u:

1. bolji smo na 10 od 11 pozicija u ekipi (cak je i zalosni Alaim bolji od onog zeljinog cirkusanta na golu, Dialiba je prednost zelje na toj 11. poziciji)
2. trenutna forma
3. nastavak tradicije u medjusobnim utakmicama
4. domaci teren
5. zadnje, ali i najvaznije... jer ipak smo mi FK Sarajevo, a oni Zeljeznicar.

Sretno sampioni!!!

Nisam zadovoljan bez 4-0 :dance:
slucajan

#10 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by slucajan »

campa_xxx wrote:Image

:thumbup: :D
Ovo je samo primjer da je sve vrijedno spomena iz zeljine historije/povijesti zabiljezeno na crno-bijelim slikama, kao i na VHS kasetama... jbg. tehnika je munjevito napredovala i preduhitrila zeljine uspjehe.

Ali bitno je da je zabiljezeno... ko zna kada ce se ponoviti

:lol:
cico x

#11 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by cico x »

hahahahha,bas tako,crno bijeli svijet!!!

a derby....trica "him" je
saraydjecko

#12 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by saraydjecko »

Neki dan pomazem malo rodjaku oko istorije ima mali kontrolni kad ono jedno od pitanja je glasilo kada su poslijednji put zeljeznicari pobijedili Sarajevo.Moram priznati da sam ostao zbunjen sa tim pitanjem :D
Derbi kao derbi nikad se ne zna!Mozda im uvalimo 2 mozda 3 haj sad budi pametan pa pogodi
Chairman

#13 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Chairman »

saraydjecko wrote:Neki dan pomazem malo rodjaku oko istorije ima mali kontrolni kad ono jedno od pitanja je glasilo kada su poslijednji put zeljeznicari pobijedili Sarajevo.Moram priznati da sam ostao zbunjen sa tim pitanjem :D
Derbi kao derbi nikad se ne zna!Mozda im uvalimo 2 mozda 3 haj sad budi pametan pa pogodi
Ja furke cudne a prosli vas u kupu iako ste pokupovali sudije.
Crno-bijeli svijet?...Samo cu jedno reci-Newcastle!
slucajan

#14 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by slucajan »

Chairman wrote:
saraydjecko wrote:Neki dan pomazem malo rodjaku oko istorije ima mali kontrolni kad ono jedno od pitanja je glasilo kada su poslijednji put zeljeznicari pobijedili Sarajevo.Moram priznati da sam ostao zbunjen sa tim pitanjem :D
Ja furke cudne a prosli vas u kupu iako ste pokupovali sudije.
Crno-bijeli svijet?...Samo cu jedno reci-Newcastle!

Kazem ti ja... kako god okrenes crno-bijeli svijet...

Imas li tu tekmu na DVD?

naravno da nemas... davno je to bilo, ako imas, da mijenjamo... ja imam Sarajevo - Rangers, Sarajevo - Rapid, Sarajevo - Marsaxlokk, Sarajevo - Genk, Sarajevo - Dynamo Kyiv, Sarajevo - Basel... a zadnja evropska Zeljina koju imam je Zeljeznicar - Litex, sve odigrane nakon toga nisam gledao, a volio bih pogledati... trazio sam na svim mjestima, ali niko nema, cak ni na uefa.com ne pise da je uopste bilo zeljinih evropskih utakmica nakon te, ali ja prosto ne mogu da vjerujem u takvo nesto.

ipak je zeljo "veliki" klub, a vjerovatno i "najveci" klub u BiH (naravno, ako se u obzir uzme doba Kremenka ili crno - bijele tehnike).

:dance:
pudlica

#15 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by pudlica »

a ne mogu da vjerujem da jos dizete ime kluba kad ste igrali sa newcastlom,aj pogledajte gdje je sad newcastle negdje u pm oko ispadanja se bori,a gdje dinamo,gdje basel,gdje genk...
ramiz2

#16 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by ramiz2 »

naravno ipak je i bazel i dinamo i genk svi redom jaci od newcastla :D grohotom se smijem
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#17 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by mIRCerka »

pudlica wrote:a ne mogu da vjerujem da jos dizete ime kluba kad ste igrali sa newcastlom,aj pogledajte gdje je sad newcastle negdje u pm oko ispadanja se bori,a gdje dinamo,gdje basel,gdje genk...
Ne mogu da vjerujem da ti ides jos u proslo stoljece / prosli vijek, pa dizes u nebesa titulu Sarajeva...velika sestorka bla bla...
TRI PUT MJERI JEDNOM SIJECI. Ili, da prevedem, pazi da ti se vlastiti argument ne razbije o glavu.
Kad je utakmica? Koja ura?
pOZz

#18 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by pOZz »

mIRCerka wrote:
pudlica wrote:a ne mogu da vjerujem da jos dizete ime kluba kad ste igrali sa newcastlom,aj pogledajte gdje je sad newcastle negdje u pm oko ispadanja se bori,a gdje dinamo,gdje basel,gdje genk...
Ne mogu da vjerujem da ti ides jos u proslo stoljece / prosli vijek, pa dizes u nebesa titulu Sarajeva...velika sestorka bla bla...
TRI PUT MJERI JEDNOM SIJECI. Ili, da prevedem, pazi da ti se vlastiti argument ne razbije o glavu.
Koliko se sjećam, a ti me ispravi ako griješim, mi smo aktuelni prvaci BiH ;-) Kad ste vi bili prvaci BiH ?

Nikad :lol: :lol: :lol: :lol:
LSD

#19 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by LSD »

pOZz wrote:
mIRCerka wrote:
Koliko se sjećam, a ti me ispravi ako griješim, mi smo aktuelni prvaci BiH ;-) Kad ste vi bili prvaci BiH ?

Nikad :lol: :lol: :lol: :lol:
Uglavnom prije vas smo i to bili 8-)
pOZz

#20 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by pOZz »

LSD wrote:Uglavnom prije vas smo i to bili 8-)
Vi bili prvaci BiH ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
LSD

#21 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by LSD »

pOZz wrote:
Jok eto vi ste :mrgreen:
pOZz

#22 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by pOZz »

LSD wrote:
pOZz wrote:
Jok eto vi ste :mrgreen:
2002/03 Leotar
2003/04 Široki Brijeg
2004/05 Zrinjski
2005/06 Široki Brijeg
2006/07 Sarajevo 8-) 8-) 8-)
shana_majka

#23 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by shana_majka »

Realno :mrgreen: 3 : 0
Navijacki 5 : 0 :skoljka:
mIRCerka

#24 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by mIRCerka »

pOZz wrote:
mIRCerka wrote:

Nikad
:lol: :lol: :lol: :lol:
A dvostruka titula?
mIRCerka

#25 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by mIRCerka »

2000/2001 - Prva dupla kruna
U maratonskom prvenstvu, u kojem su odigrana cak 42. kola, Zeljeznicar je na velicansten nacin dosao do jos jedne titule sampiona Bosne i Hercegovine. Ubjedljivo je osvojio prvo mjesto na tabeli, uz impresivnu gol-razliku 113:38. Medjutim, pocetkom proljetnog dijela nije sve izgledalo tako sjajno. Zeljo je zapao u krizu, a sve je rezultiralo smjenom trenera. Dinu Djurbuzovica je zamijenio dotadasnji trener juniora Amar Osim. Mnogi su bili skepticni, ali ono sto se desilo svega nekoliko dana kasnije, sve je razuvjerilo. Na Kosevu je sa 3:0 pregazeno zahuktano Sarajevo, ali iznad svega su svi bili zadovoljni zbog nacina na koji je taj rezultat ostvaren. Zeljeznicar je pokazao da je zrela ekipa, sa nekoliko sjajnih pojedinaca, medju kojima i kapiten Dzalaludin Muharemovic, koji je osvojio titulu najboljeg strijelca. Na drugoj strani, Zeljeznicar je dosao i do finala Kupa Bosne i Hercegovine gdje su nas jos jednom cekale komsije. U uzbudljivoj i nadasve kvalitetnoj utakmici, Sarajevo je dva puta vodilo, a Zeljeznicar golovima Alihodzica stizao. Konacno, Muharemovic je donio pobjedu Zeljeznicaru rezultatom 3:2. U toj generaciji su nastupali: Kruzik, Guso, Biscevic, Mulaosmanovic, Kurt, Mulalic, Alihodzic, Adzem, Beslija, Zeric, Muratovic, Muharemovic, Joldic, Garcevic, Kunic, Zubanovic, Fatic, Mesic, Sabic, Ihtijarevic, Radonja, Burek, Prepoli, Holjan…
Post Reply