Uz nekih par sitnih ne slaganja.... to je to....Alfaromeo wrote:Eh ta Bosna i Hercegovina
Ko nema nista sa njom mnogo je sretniji u zivotu
Iskreno moje misljenje je da nije potrebno da se strasno mnogo raspravlja o federaciji pogotovo sto kod vecine ljudi automatski skoci pritisak kad se procita rijec podjela, ma kakva god bila,to je onaj automatska reakcija,pa i kod mene licno,mada znam da je realnost drugacija na terenu..
Kad smo vec kod terena,trenutno ,trebamo to uzeti u obzir i pokusati ,mada je tesko i biti realni
Sta je maksimum koji se moze izvuci iz svega ovoga
Jasno je da smo sada 1 narod proti 2...
Ovdje nije potrebno mnogo matematike da bi se shvatilo kakva je to pozicija kad se ulazi u bilo kakve pregovore,a oni su neminovni
Problem je slika koja se promijenila od rata pa do danas..
R S- trenutno ima oko 1,5 miliona Srba,prije rata oko 800 hilja
Za ovo se treba zahvaliti Hrvatskoj prije svega sto se rijesila svog unutrasnjeg neprijatelja i prebacila ga na susjednu drzavu..
Naravno i Federaciji koja moze mnogo toga vise da uradi da se Srbi vrate recimo u Sarajevo i sve gradove u Federaciji,jer jedino sa njihovim povratkom se mijenja slika i slabi pozicija RS
Automatski sa tim poboljsati uslove za povratak Bosnjaka u RS
Hrvati poznato je svima nisu bas zainter. za povratak u RS
Sa druge strane imamo grupisanje Hrvata u Hercegovine iseljavanje iz Sarajeva i mijenjanje imovine..
Ovo je smrtno za buducnost BiH
Mozda vam to na prvi pogled i ne izgleda strasno ali dugorocno gledano ovo ce da se vrati kao bumerang..
Nalazimo se u najtezoj poziciji,poslije rata,a nece biti jednostavno,pogotovo sto su koaliciju napravili Srbi I Hrvati
Nasi saveznici u ratu nam vracaju i daju podrsku razbijanju zemlje
Tuzno ali istinito
Tesko je boriti se sa ovakve pozicije,ppogotovo kad znate ko vas predstavlja,nasi politicari su u poredjenju sa politicarima iz RS recimo cisti amateri..
Ali vidjecemo sta donosi dan..
Da nam se dobro pise cisto sumnjam..
Vise sam vjerovao u BiH 95 nego li danas..
budite mi pozdravljeni svi..
Smrt nacionalistima..
No problem je što mnogo mi toga još ne znamo , nešto nećemo da znamo i još nešto ne želimo da vidimo i sebi da priznamo...