Ne moras objasnjavati, neko im je davno objasnio i oni akontali da to ima smisla
Neradna nedjelja u FBiH
Moderator: anex
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
-
izvrsni direktor
#652 Re: Neradna nedjelja u FBiH
U svijetu se polako uvodi tri neradna dana. Bosnjo se slomi da dokaze kako ce propasti drzava ako on ne bude mogao otici u bingo u nedjelju 
Ali to vjerovatno crkva hoce da uvede da se ide 3 puta sedmicno na misu
Last edited by izvrsni direktor on 09/08/2023 11:57, edited 1 time in total.
- Dope_Man
#653 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Meni je nejasan taj strah da ti nece raditi prodavnica.. dakle da zanemarimo realno dobre argumente protiv, i cinjenjicu da se i taj zakon, kao i vecina drugih, nece primjenjivati u praksi kako treba..
Zamislimo eto da hoce - zasto se ljudi boje toga da ostanu bez odlaska u Binog u nedjelju.. 6 dana jos ima u svakoj sedmici kada se moze otici, al problem je eto taj jedan
I u BiH, a i ovdje, odem u prodavnicu 1-2 puta sedmicno s par kesa, i dobar za 5-10 dana hrane, ovisno koliko mi se kupuje. I taj 1 ili 2 odlaska mogu hladno biti usput nakon posla, sigurno ne moraju cekati nedjelju. A i da uzimam na kolica, opet bih to radio nakon posla, da vikendom imam vrijeme za odmor.
Desilo mi se jednom do sad da je prahnulo hanumi da nesto napravi u nedjelju, zarovimo zalihe, kad nema nekog kljucnog sastojka.. ajde, bice sutra, danas cemo sta ima.
Zamislimo eto da hoce - zasto se ljudi boje toga da ostanu bez odlaska u Binog u nedjelju.. 6 dana jos ima u svakoj sedmici kada se moze otici, al problem je eto taj jedan
I u BiH, a i ovdje, odem u prodavnicu 1-2 puta sedmicno s par kesa, i dobar za 5-10 dana hrane, ovisno koliko mi se kupuje. I taj 1 ili 2 odlaska mogu hladno biti usput nakon posla, sigurno ne moraju cekati nedjelju. A i da uzimam na kolica, opet bih to radio nakon posla, da vikendom imam vrijeme za odmor.
Desilo mi se jednom do sad da je prahnulo hanumi da nesto napravi u nedjelju, zarovimo zalihe, kad nema nekog kljucnog sastojka.. ajde, bice sutra, danas cemo sta ima.
- darius_maximus
#654 Re: Neradna nedjelja u FBiH
A koliko stvari možeš u toj Austiji online, npr. a koliko kod nas?Bodkin wrote: ↑09/08/2023 11:40
Pa berza vec ne radi nedjeljomznaci argument je da oni imaju 4 radna dana da bi poredili sa nasih 6
![]()
Austrijanci vec rade pola dana petkom. Banke redovno zatvaraju u 4 i rade jedan radni dan do 6 iako im je bankarski sektor jedan od stubova ekonomije.
I uz sve to su uspjeli napraviti to sto su napravili od svih tih industrija. I btw starije generacije se zale da mladi rade previse i da su to donijeli iz USA.
Znaci i dalje ne vidim taj argument da ce nas neradna nedjelja ekonomski unistiti
Je li ta neradna nedjelja samo uključuje 1-2 grane ili će se odnositi i na npr. turistička mjesta?
Kako spriječiti zloupotrebe?
Ja garantujem da bi u roku od 2 dana od donošenja, Bingo i Hifa dogovorili saradnju, da naprave malu radnju uz svaku Hifa pumpu i da tu prodaju osnovne stvari po 100% većim maržama.
I šta si tačno dobio ili kako ćeš zabraniti?
Lično nemam ništa protiv i protiv dva neradna dana svakome zagarantovana.
Ljudi trebaju imati vremena za sebe i svoje porodice i poslove.
Ostalo bi se onda rješavalo rotiranjem radnika ili "vikend" radnicima i sve pet.
Međutim, znamo li kako to želimo organizovati sve i šta hoćemo od toga, ili ćemo prvo zabraniti pa onda kontati kasnije šta i kako?
-
izvrsni direktor
#655 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa zato sto je smisao porodicnog druzenja otici u bingo ili scc hodati
-
Bodkin
#656 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Dozivotni mentalitet zrtve i kompleks zapada. Kolonija bili i 45 pa nesto sumnjam da smo kolonija ostali 40’godina kasnije_BataZiv_0809 wrote: ↑09/08/2023 11:51Ma dobro sad porediti kolonizatora i koloniju je svakako deplasirano. Na nasim (izmedju ostalih) napljackanim bogatstvima se gradila pozicija i onda hajmo sad igrat ravnopravno. Sta je bilo bilo je. Igrat ces kurac. Kolonija bili, kolonija ostali. Seoska banka iz Koruske vodila privatizaciju pola balkanaBodkin wrote: ↑09/08/2023 11:40
Pa berza vec ne radi nedjeljomznaci argument je da oni imaju 4 radna dana da bi poredili sa nasih 6
![]()
Austrijanci vec rade pola dana petkom. Banke redovno zatvaraju u 4 i rade jedan radni dan do 6 iako im je bankarski sektor jedan od stubova ekonomije.
I uz sve to su uspjeli napraviti to sto su napravili od svih tih industrija. I btw starije generacije se zale da mladi rade previse i da su to donijeli iz USA.
Znaci i dalje ne vidim taj argument da ce nas neradna nedjelja ekonomski unistiti![]()
Ali ode Bosnjo u Bec i divi se Hofburgu i postavlja (gle ironije ispravno, ali pogresno usmjereno) pitanje-sjoo sto ovog nema kod nas. Pa izmedju ostalog zato sto je izgradjeno u Becu, a ne u Sarajevu![]()
Kakve veze ima sto je u becu? Isti argument “vidi da je sve po zakonu, vidi da radis 40 sati sedmicno, vidi subvenciju javnog saobracaja, vidi pare za trudnice i pita sto ovog nema kod nas”. Ironija je da neke stvari vec dolaze pa niko ne kaze nema para i oni su bogatiji
Jos nisam cuo argument normalan protiv
- Dope_Man
#657 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Sve stoji za provedbu, i sto je Chmoljo govorio sa par drugih da je i trenutni zakon dovoljan samo kad bi se provodio. Al 'ebaji ga, 99% problema u BiH je neprovodjenje postojecih zakona.darius_maximus wrote: ↑09/08/2023 11:57 u roku od 2 dana od donošenja, Bingo i Hifa dogovorili saradnju, da naprave malu radnju uz svaku Hifa pumpu i da tu prodaju osnovne stvari po 100% većim maržama.
Ali da zanemarimo to - ko tjera covjeka da u tom slucaju gore ide kupovati? Je li to nemaju ljudi u stanu stvari za duze od jednog dana bez kupovine? Imaju, ne moraju bas eto u nedjelju otici kupiti jos nesto na toj benzinskoj, nego ne znaju drugacije provesti vrijeme osim otici u Bingo il kakav soping centar i zujati.
-
Bodkin
#658 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Online ce doci kad ne budes mogao uzivo. Prilika za biznis.darius_maximus wrote: ↑09/08/2023 11:57A koliko stvari možeš u toj Austiji online, npr. a koliko kod nas?Bodkin wrote: ↑09/08/2023 11:40
![]()
Znaci i dalje ne vidim taj argument da ce nas neradna nedjelja ekonomski unistiti
Je li ta neradna nedjelja samo uključuje 1-2 grane ili će se odnositi i na npr. turistička mjesta?
Kako spriječiti zloupotrebe?
Ja garantujem da bi u roku od 2 dana od donošenja, Bingo i Hifa dogovorili saradnju, da naprave malu radnju uz svaku Hifa pumpu i da tu prodaju osnovne stvari po 100% većim maržama.
Lično nemam ništa protiv i protiv dva neradna dana svakome zagarantovana.
Ljudi trebaju imati vremena za sebe i svoje porodice i poslove.
Ostalo bi se onda rješavalo rotiranjem radnika ili "vikend" radnicima i sve pet.
Međutim, znamo li kako to želimo organizovati sve i šta hoćemo od toga, ili ćemo prvo zabraniti pa onda kontati kasnije šta i kako?
Mislim naucis da kupujes subotom ako neces da placas marzu od 100% na pumpi. To je i poenta.
Ostalo su validna pitanja ali ja ne pricam o izvodjenju nego samoj ideji.
- n+1
#659 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ne radi berza ni subotom ni nedjeljom, ali to nije uopće poenta. Hajde malo upali kontalicu. Poenta je da sa 5 radnih dana, finansijske usluge čine 18% - 19% austrijske ekonomije, i svega cca. 3% naše ekonomije. Smanji jedan dan, našoj privredi to ne znači ništa ili skoro ništa. Njihovi gubici bio se, pak, mjerili u milijardama.Bodkin wrote: ↑09/08/2023 11:40Pa berza vec ne radi nedjeljomn+1 wrote: ↑09/08/2023 00:38
Besmisleno je, kako sam već i govorio, zato što Austriji trgovina nije najsnažniji ekonomski sektor, niti je to ikada bila, dok nama jeste. Niti im turizam znači ono što znači nama u relativnom omjeru.
Nama trgovina i turizam čine skoro petinu ekonomije. Austrija ima pojedinačne kompanije koje zarađuju koliko cijeli sektor njihovog turizma. Mi nemamo, nama je svaka marka izgubljena u tim sektorima veća nego njima.
Dakle, ako hoćeš da porediš, izdvoji najsnažniji i najbrže rastući ekonomski sektor Austrije, i reci da zabrana rada u tim sektorima ne bi imala opipljivog utjecaja na ekonomiju, ili za daljnji razvoj samog sektora. Naravno da bi imala.
Evo, finansijske usluge igraju daleko veću ulogu u bruto društvenom proizvodu Austrije, nego kod nas. Hajde malo da objasnimo Austrijancima kako nije problem da se berza ugasi petkom, jer je kod nas trgovanje na berzi često nula, a svijet ipak ide dalje. Nek vide da se može!znaci argument je da oni imaju 4 radna dana da bi poredili sa nasih 6
![]()
Shodno tome, dan manje u trgovini i turizmu nemaju isti efekat po nas, i po njih, jer su nam strukture ekonomije različite. Što znači da je poređenje nas i Beča, na način na koji si ti isto predstavio, a glede neradne nedjelje, posve promašeno, baš kao što bi promašeno bilo porediti i finansijske usluge.
I niko nije rekao da će nas neradna nedjelja uništiti, nego da je njen trošak veći nego u drugim državama koje su implementirale istu politiku.
Last edited by n+1 on 09/08/2023 12:13, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#660 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Apsolutno ne. Ne moze se preko noci stici toliki zaostatak. To je moja poenta.Bodkin wrote: ↑09/08/2023 12:01
Dozivotni mentalitet zrtve i kompleks zapada. Kolonija bili i 45 pa nesto sumnjam da smo kolonija ostali 40’godina kasnije
Kakve veze ima sto je u becu? Isti argument “vidi da je sve po zakonu, vidi da radis 40 sati sedmicno, vidi subvenciju javnog saobracaja, vidi pare za trudnice i pita sto ovog nema kod nas”. Ironija je da neke stvari vec dolaze pa niko ne kaze nema para i oni su bogatiji
Jos nisam cuo argument normalan protiv
- n+1
#661 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ne znam zašto to nazivati strahom. Ljudi vrijednuju svoj convenience da mogu otići u prodavnicu kad god žele, i to je sasvim OK. Zamisli da Amerikancima ukineš mogućnost da idu u market 24/7. Izbila bi oružana pobuna. Zbog straha? Ne, nego jer cijene svoj convenience. I pride znaju da isti stvara radna mjesta.Dope_Man wrote: ↑09/08/2023 11:57 Meni je nejasan taj strah da ti nece raditi prodavnica.. dakle da zanemarimo realno dobre argumente protiv, i cinjenjicu da se i taj zakon, kao i vecina drugih, nece primjenjivati u praksi kako treba..
Zamislimo eto da hoce - zasto se ljudi boje toga da ostanu bez odlaska u Binog u nedjelju.. 6 dana jos ima u svakoj sedmici kada se moze otici, al problem je eto taj jedan![]()
Ovdje ljudi po običaju mjere svijet po sebi. OK, ti ideš 1-2 puta sedmično u prodavnicu. Zašto bi to značilo da svi moraju tako? Evo, ja hoću svaki dan da idem u prodavnicu. Zašto bi država uopće imala mandat da takvo šta zabrani? I zašto bih ja morao živjeti kako živiš ti, ili ma ko drugi?
- Dope_Man
#662 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ne mora niko da zivi kao ja, samo mi je to jako slab argument protiv ove ideje - u najboljem slucaju za nasmijati se, za razliku od nekih drugih argumenata koji su napisani i itekako imaju smisla.n+1 wrote: ↑09/08/2023 12:09Ne znam zašto to nazivati strahom. Ljudi vrijednuju svoj convenience da mogu otići u prodavnicu kad god žele, i to je sasvim OK. Zamisli da Amerikancima ukineš mogućnost da idu u market 24/7. Izbila bi oružana pobuna. Zbog straha? Ne, nego jer cijene svoj convenience. I pride znaju da isti stvara radna mjesta.Dope_Man wrote: ↑09/08/2023 11:57 Meni je nejasan taj strah da ti nece raditi prodavnica.. dakle da zanemarimo realno dobre argumente protiv, i cinjenjicu da se i taj zakon, kao i vecina drugih, nece primjenjivati u praksi kako treba..
Zamislimo eto da hoce - zasto se ljudi boje toga da ostanu bez odlaska u Binog u nedjelju.. 6 dana jos ima u svakoj sedmici kada se moze otici, al problem je eto taj jedan![]()
Ovdje ljudi po običaju mjere svijet po sebi. OK, ti ideš 1-2 puta sedmično u prodavnicu. Zašto bi to značilo da svi moraju tako? Evo, ja hoću svaki dan da idem u prodavnicu. Zašto bi država uopće imala mandat da takvo šta zabrani? I zašto bih ja morao živjeti kako živiš ti, ili ma ko drugi?
-
Hakiz
#663 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ti tri neradna, dakle 4 radna, dana možeš napraviti tako da firma radi 4 dana, a 3 je zatvorena, ili tako da firma radi svih 7 dana, a njeni uposlenici individualno rade po 4. Drugi način kaže da za to moraš imati dovoljan broj uposlenika, a kao posljedicu imaš smanjenje nezaposlenosti.izvrsni direktor wrote: ↑09/08/2023 11:55 U svijetu se polako uvodi tri neradna dana. Bosnjo se slomi da dokaze kako ce propasti drzava ako on ne bude mogao otici u bingo u nedjelju
Ja bih se zalagao za drugi način.
-
kakaljin
#664 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Da tri neradna dana u sedmici ali ne strikto tri ista dana vec u zavisnosti od vrste posla da postoji izmjena dana slobodnog.izvrsni direktor wrote: ↑09/08/2023 11:55 U svijetu se polako uvodi tri neradna dana. Bosnjo se slomi da dokaze kako ce propasti drzava ako on ne bude mogao otici u bingo u nedjelju
Znaci u sedmici radis 32 sata, ali mozes raditi svaki dan u sedmici sa tri bilo koja dana slobodna.
- darius_maximus
#665 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Veliki problem Sarajeva je što u suštini nemaš baš plaho šta ni raditi, osim centara.Dope_Man wrote: ↑09/08/2023 12:03Sve stoji za provedbu, i sto je Chmoljo govorio sa par drugih da je i trenutni zakon dovoljan samo kad bi se provodio. Al 'ebaji ga, 99% problema u BiH je neprovodjenje postojecih zakona.darius_maximus wrote: ↑09/08/2023 11:57 u roku od 2 dana od donošenja, Bingo i Hifa dogovorili saradnju, da naprave malu radnju uz svaku Hifa pumpu i da tu prodaju osnovne stvari po 100% većim maržama.
Ali da zanemarimo to - ko tjera covjeka da u tom slucaju gore ide kupovati? Je li to nemaju ljudi u stanu stvari za duze od jednog dana bez kupovine? Imaju, ne moraju bas eto u nedjelju otici kupiti jos nesto na toj benzinskoj, nego ne znaju drugacije provesti vrijeme osim otici u Bingo il kakav soping centar i zujati.
Napominjem, ovo govorim kada je ružno vrijeme, što je ogroman dio godine, pa ne možeš u prirodu s djetetom da skače po livadi.
Evo gledam s djetetom da u kino odem, da pogledamo neki crtani, jer on voli kino (hoće li ona raditi nedjeljom?).
Ista 4 filma su u ponudi već jedno dva mjeseca i sve pregledali davno.
Kuglanje za djecu, ili druge aktivnosti? Svijećom tražiti.
Zato (opet, kada je lijepo vrijeme) vikend se spakujemo i na Trebević, Igman, itd.
I na Igman dođeš i nemaš nikakvih sadržaja, Trebević se malo kao izdvaja s Brusom ljeti.
Safet Zajko bude nekad ok, ali i to je kada je lijepo vrijeme i onda obično bude milion ljudi.
Sporadično bude sajam neki, kao sajam knjige, pa to odemo s malim.
-
Bodkin
#666 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ali druze pobijas sam sebe. Finansijske usluge i usluge osiguranja su austrijskog ekonomiji broj 1. Pored toga rade do 3-4, ne rade petkom i slicne stvari. Znaci puno su rigidniji od recimo naseg sistema iako im je to najbitnija stavka u gdpu.n+1 wrote: ↑09/08/2023 12:05Ne radi berza ni subotom ni nedjeljom, ali to nije uopće poenta. Hajde malo upali kontalicu. Poenta je da sa 5 radnih dana, finansijske usluge čine 18% - 19% austrijske ekonomije, i svega cca. 3% naše ekonomije. Smanji jedan dan, našoj privredi to ne znači ništa ili skoro ništa. Njihovi gubici bio se, pak, mjerili u milijardama.Bodkin wrote: ↑09/08/2023 11:40
![]()
Shodno tome, dan manje u trgovini i turizmu nemaju isti efekat po nas, i po njih, jer su nam strukture ekonomije različite. Što znači da je poređenje nas i Beča, na način na koji si ti isto predstavio, a glede neradne nedjelje, posve promašeno, baš kao što bi promašeno bilo porediti i finansijske usluge.
I niko nije rekao da će nas neradna nedjelja uništiti, nego da je njen trošak veći nego u drugim državama koje su implementirale istu politiku.
Slazem se ja da mozda trgovine nisu toliko bitne za njihovu ekonomiju ali ja samo ne mislim da je to presudni argument niti dovoljno jak da odlucis. I opet kazem, uopste nisam za neradnu cijelu nedjelju
- n+1
#667 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Vala i nije. Evo, umjesto da ukinemo nedjelju, hajde da produžimo radno vrijeme trgovina na 24/7. Stvorit će nova radna mjesta, povećati bruto društveni proizvod, radnici će se organizirati u smjenama od po 8h, i imati dva slobodna dana sedmično. Convenience faktor ne samo da ostaje, nego se povećava. Svi dobivaju.Dope_Man wrote: ↑09/08/2023 12:14Ne mora niko da zivi kao ja, samo mi je to jako slab argument protiv ove ideje - u najboljem slucaju za nasmijati se, za razliku od nekih drugih argumenata koji su napisani i itekako imaju smisla.n+1 wrote: ↑09/08/2023 12:09
Ne znam zašto to nazivati strahom. Ljudi vrijednuju svoj convenience da mogu otići u prodavnicu kad god žele, i to je sasvim OK. Zamisli da Amerikancima ukineš mogućnost da idu u market 24/7. Izbila bi oružana pobuna. Zbog straha? Ne, nego jer cijene svoj convenience. I pride znaju da isti stvara radna mjesta.
Ali jok, vazda neke glupe zabrane koje samo stvaraju dodatne probleme, i s kojima na koncu svi gube, kako je @darius već i objasnio.
- Dope_Man
#668 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Samo sto sa 24/7 u svakoj radnji nocna smjena nema sanse da zaradi svoj boravak jer vecina ljudi spavaju i ne trose.. al hajde budimo ekstremi da odbranimo nesto.
-
Bodkin
#669 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Znas da ima saveznih drzava gdje ne mozes kupiti alkohol svaki dann+1 wrote: ↑09/08/2023 12:09Ne znam zašto to nazivati strahom. Ljudi vrijednuju svoj convenience da mogu otići u prodavnicu kad god žele, i to je sasvim OK. Zamisli da Amerikancima ukineš mogućnost da idu u market 24/7. Izbila bi oružana pobuna. Zbog straha? Ne, nego jer cijene svoj convenience. I pride znaju da isti stvara radna mjesta.Dope_Man wrote: ↑09/08/2023 11:57 Meni je nejasan taj strah da ti nece raditi prodavnica.. dakle da zanemarimo realno dobre argumente protiv, i cinjenjicu da se i taj zakon, kao i vecina drugih, nece primjenjivati u praksi kako treba..
Mi samo argumentujemo. Ti imas pravo da zelis convenience. Ali pitanje je da li treba to sistem omoguciti tako sto ce neko morati raditi nedjeljama
-
Hakiz
#670 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Zato što ti spavaš ne znači da svi spavaju.
Samo, prvo bi trebalo da javni prevoz radi 24/7, pa onda prodavnice.
- Dope_Man
#671 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Naravno, ja sam svjestan da sam ja u onih 5-10% koji nocu spavaju dok ostali rade, setaju, trose pare. Tako da niposto se ne stavljam kao mjera bilo cega. Nocu se zivi.
-
Hakiz
#672 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Opet se zaboravlja da se zabrana rada nedjeljom ne proglašava zbog nedjelje, nego zbog toga da gazde ne bi mogle istog radnika koji radi ponedjeljak-subota tjerati da radi i u nedjelju.
A za to je potrebno samo da vlast implementira postojeći zakon, ne treba novi donositi.
A za to je potrebno samo da vlast implementira postojeći zakon, ne treba novi donositi.
- n+1
#673 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Prije svega, nije riječ o austrijskoj industriji broj 1. Nadalje, berza regularno radi i petkom, kao i većina finansijskih institucija. Ima i takvih koji ne rade petkom, ali osim što su u ogromnoj manjini, pa ih je besmisleno i pominjati kao pravilo, isti obično rade duže sate preostala 4 dana.Bodkin wrote: ↑09/08/2023 12:19Ali druze pobijas sam sebe. Finansijske usluge i usluge osiguranja su austrijskog ekonomiji broj 1. Pored toga rade do 3-4, ne rade petkom i slicne stvari. Znaci puno su rigidniji od recimo naseg sistema iako im je to najbitnija stavka u gdpu.n+1 wrote: ↑09/08/2023 12:05
Ne radi berza ni subotom ni nedjeljom, ali to nije uopće poenta. Hajde malo upali kontalicu. Poenta je da sa 5 radnih dana, finansijske usluge čine 18% - 19% austrijske ekonomije, i svega cca. 3% naše ekonomije. Smanji jedan dan, našoj privredi to ne znači ništa ili skoro ništa. Njihovi gubici bio se, pak, mjerili u milijardama.
Slazem se ja da mozda trgovine nisu toliko bitne za njihovu ekonomiju ali ja samo ne mislim da je to presudni argument niti dovoljno jak da odlucis. I opet kazem, uopste nisam za neradnu cijelu nedjelju
Primjena četverodnevne radne sedmice na finansijski sektor ne bi prošla bez značajnih gubitaka produktivnosti koji, kako već rekoh, iako ne bi bili stopostotni, još uvijek bi se mjerili milijardama. Baš kao što bi trgovine dio nedjeljnog prometa preusmjerile mahom na subotu, ali bi gubici još uvijek bili neminovni.
Last edited by n+1 on 09/08/2023 12:37, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#674 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Živi se i noću. Čak i u našim gradovima, u kojima nema noćnih sadržaja, urlanja ispod prozora zgrada koje su u blizini parkova pokazuju da popriličan broj ljudi živi noću.
- n+1
#675 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Nemaš cijelu smjenu, nego onoliko radnika koliko je isplativo, pobogu. Pričaš kao da smo upravo izmisli koncept noćnog rada trgovina, pa ne znamo o čemu se radi.