Bauk bošnjačkog nacionalizma

Locked
Fudo387

#651 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Fudo387 »

General War wrote:
Fudo387 wrote: Ne smEs?
Ok, nista...i to mi je razumljivo. :D
Kako bih sMeo kad imaju jaku dijasporu...pa da predatora posaljes na mene :D
Necu se ja uopste mijesati.
Ako ce ti biti lakse da stisnes jaja, evo, doniracu ti ulaznicu za sljedecu utakmicu, pice, veceru, samo je onim supcima dijasporskim
sto narusavaju idilu Bilinog Polja istrgni iz ruku. :D
Dosta je bilo dijasporskog zuluma i mahanja ljiljanima.
ušće

#652 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by ušće »

Ja bih rečemo metnuo na grb i zastava Bošnjaka onog dorata Bosanskog ( što jes jes slični su ) ali ne daju 'ercrgovci vele pajdo / brata moj nije kenjac i dorat isto ..i ne mere biti ...da metnem obadva jopet će bunu dizati ,kazati će ne mere i to je naše ,a što je naše ne mere da budne i vaše... :kiss:
General War

#653 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

Fudo387 wrote:
General War wrote:
Fudo387 wrote: Ne smEs?
Ok, nista...i to mi je razumljivo. :D
Kako bih sMeo kad imaju jaku dijasporu...pa da predatora posaljes na mene :D
Necu se ja uopste mijesati.
Ako ce ti biti lakse da stisnes jaja, evo, doniracu ti ulaznicu za sljedecu utakmicu, pice, veceru, samo je onim supcima dijasporskim
sto narusavaju idilu Bilinog Polja istrgni iz ruku. :D
Dosta je bilo dijasporskog zuluma i mahanja ljiljanima.
Ma dje bi se ti mjeso :D
Prijatelju mogu ja tebi sta platit da te zelja mine :lol: dodji i ti na bilino polje da te zelja mine...ja ne idem po tim domjencima, ne radi zastava (sto si ti potpuno izokrenuo) vec uopsteno sto sport smatram kao posao a ne nesto patriotsko, kad vidim kako ove nase balerine igraju.
Kejn

#654 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Kejn »

Đeneral se pravo uživio u ulogu.Ne do Bog da ne zaluta đe u kakvu džamiju i da nam se ne do Bog ne poturči...
Svetog mi Vasilija.
Last edited by Kejn on 03/02/2018 13:40, edited 1 time in total.
Fudo387

#655 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Fudo387 »

General War wrote:Ma dje bi se ti mjeso
Prijatelju mogu ja tebi sta platit da te zelja mine dodji i ti na bilino polje da te zelja mine...ja ne idem po tim domjencima, ne radi zastava (sto si ti potpuno izokrenuo) vec uopsteno sto sport smatram kao posao a ne nesto patriotsko, kad vidim kako ove nase balerine igraju.
I tako...

...vEzbaj, zdravo je za bubrege. :D
General War

#656 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

Kejn wrote:Đeneral se pravo uživio u ulogu.Ne do Bog da ne zaluta đe u kakvu džamiju i da nam se ne do Bog ne poturči...
"Dzeneral" je bio u dzamiji dok si ti jos bio u savezu komunista...zato ti sad ovloko pozurio da nadoknadis izgubljeno vrijeme u KPJ. :D
General War

#657 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

Fudo387 wrote: ...vEzbaj, zdravo je za bubrege. :D
Sto cu vjezbat, ja bio...de vi koji ste potpetili na vrijeme za truHli zapad treba patroJotsko osvjezenje...lijepi internet jel de? :D
Fudo387

#658 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Fudo387 »

General War wrote:
Sto cu vjezbat, ja bio...de vi koji ste potpetili na vrijeme za truHli zapad treba patroJotsko osvjezenje...lijepi internet jel de? :D
Lijepo je to sto si bio, jos ljepse sto si ostao.
:thumbup:
Bez tebe nista ne bi bilo isto. :D
General War

#659 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

Fudo387 wrote:
General War wrote:
Lijepo je to sto si bio, jos ljepse sto si ostao.
:thumbup:
Bez tebe nista ne bi bilo isto. :D
Znam, vidi se :lol:
Fudo387

#660 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Fudo387 »

General War wrote:Znam, vidi se
Istetoviraj ljiljane, muti sampone i ne seri bezveze.
Novak20

#661 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Novak20 »

Ljiljan, kršćanski vjerski i heraldički simbol Svetog Trojstva (Otac, Sin i Duh Sveti) davno je prežvakan simbol feudalnog vremena. Naravno da oni koji poštuju svoju prošlost, poštuju i srednjovjekovni ljiljan pod kojim je pao posljednji bosanski Kralj boreći se protiv osvajača sa simbolom polumjeseca.
Nemam ništa protiv ljiljana ni njihove upotrebe ali je meni njihovo značenje upravo to izvorno.

Izborom grba sa ljiljanima 1992. htjelo se ukazati, navodno, na obnovu državnosti i multinacionalni karakter R BiH. Obzirom da je državnost BiH u modernoj povijesti obnovljena kroz antifašističku borbu pod crvenom zastavom, petokrakom i SR BiH, prije će biti da su mudre nacionalističke glave odlučile i rade tako tridesetak godina da nas vrate tamo gdje pripadamo.

Feudalnom dobu. :D

Moderne evropske nacije, prošavši transformaciju iz naroda u naciju su stvorile svoje nacionalne države, nikako obrnuto. Bošnjaci samim tim jesu osuđeni na nacionalizam jer, između ostalog, BiH po Ustavu nije nacionalna država isključivo Bošnjaka nego država tri naroda od kojih su se dva davno prije Bošnjaka i sticajem okolnosti prometnuli u ostvarene nacije koje teže ujedinjenju sa maticom. Kao što i Bošnjaci teže da BiH bude isključivo njihova nacionalna država. Zato se nacionalistička utakmica nastavlja pa ko koga predribla. Samo što ovo sve nas dobro košta.
General War

#662 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

Fudo387 wrote:
...bolje pazi ti na tVumpa da nebi vamo krenuo na grand finale,neces dobit ni kabasa sapuna :D
Fudo387

#663 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Fudo387 »

General War wrote:
Fudo387 wrote:
...bolje pazi ti na tVumpa da nebi vamo krenuo na grand finale,neces dobit ni kabasa sapuna :D
Donald je Bosnjo,
Radi na gradjevini, guzi Slovenku, casti citavu kafanu, ne benda nikog 2%...nas covjek 1/1.
Ne prizivaj nas, moli Boga da ti se opet ne pomolimo. :D
Kejn

#664 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Kejn »

Novak20 wrote:Ljiljan, kršćanski vjerski i heraldički simbol Svetog Trojstva (Otac, Sin i Duh Sveti) davno je prežvakan simbol feudalnog vremena. Naravno da oni koji poštuju svoju prošlost, poštuju i srednjovjekovni ljiljan pod kojim je pao posljednji bosanski Kralj boreći se protiv osvajača sa simbolom polumjeseca.
Nemam ništa protiv ljiljana ni njihove upotrebe ali je meni njihovo značenje upravo to izvorno.

Izborom grba sa ljiljanima 1992. htjelo se ukazati, navodno, na obnovu državnosti i multinacionalni karakter R BiH. Obzirom da je državnost BiH u modernoj povijesti obnovljena kroz antifašističku borbu pod crvenom zastavom, petokrakom i SR BiH, prije će biti da su mudre nacionalističke glave odlučile i rade tako tridesetak godina da nas vrate tamo gdje pripadamo.

Moderne evropske nacije, prošavši transformaciju iz naroda u naciju su stvorile svoje nacionalne države, nikako obrnuto. Bošnjaci samim tim jesu osuđeni na nacionalizam jer, između ostalog, BiH po Ustavu nije nacionalna država isključivo Bošnjaka nego država tri naroda od kojih su se dva davno prije Bošnjaka i sticajem okolnosti prometnuli u ostvarene nacije koje teže ujedinjenju sa maticom. Kao što i Bošnjaci teže da BiH bude isključivo njihova nacionalna država. Zato se nacionalistička utakmica nastavlja pa ko koga predribla. Samo što ovo sve nas dobro košta.
Oksimoron je pričati o bosanskim Hrvatima kao nekakvoj ostvarenoj naciji, s obzirom da se uopšte ne radi o Hrvatima već o dijelu Bošnjaka koji zbog Turske vladavine nije imao svoj identitet pa je morao uzeti tuđi (današnji Hrvati su se duže nazivali latinima nego li Hrvatima). Bosanski Hrvati su samo podružnica jednog nacionalizma iz 19 vijeka koji se evo pokazuje danas kao ćorsokak za bosanske katolike. Sa bosanskim Srbima stvar nije nešto puno bolja.
General War

#665 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

Fudo387 wrote: Donald je Bosnjo,
Radi na gradjevini, guzi Slovenku, casti citavu kafanu, ne benda nikog 2%...nas covjek 1/1.
Ne prizivaj nas, moli Boga da ti se opet ne pomolimo. :D
On casti samo onog koga guzi, zato pripazi se da ne bude ko u vicu: "jesil skako"?
Slobodno vi ili samo ti hajte vamo..meni win-win kombinacija :D
Fudo387

#666 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Fudo387 »

Novak20 wrote:Ljiljan, kršćanski vjerski i heraldički simbol Svetog Trojstva (Otac, Sin i Duh Sveti) davno je prežvakan simbol feudalnog vremena. Naravno da oni koji poštuju svoju prošlost, poštuju i srednjovjekovni ljiljan pod kojim je pao posljednji bosanski Kralj boreći se protiv osvajača sa simbolom polumjeseca.

Moderne evropske nacije, Srbi i Hrvati.
Ovo moze i na vic dana.
Lug

#667 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Lug »

Novak20 wrote:Ljiljan, kršćanski vjerski i heraldički simbol Svetog Trojstva (Otac, Sin i Duh Sveti) davno je prežvakan simbol feudalnog vremena.
ljiljan se upotrebljavao hiljade godina prije hriscanstva i kroz historiju je bio simbol mnogih naroda a nalazi se i u grbovima mnogih danasnjih nacija. ...dok je sahovnica samo vjerski, katolicki simbol. o cemu ti pricas? :-)
Lug

#668 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Lug »

ista mantra ko..srpske sume, struja itd.. :lol:
Bloo
Globalna šefica

#669 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

Lug wrote:
Novak20 wrote:Ljiljan, kršćanski vjerski i heraldički simbol Svetog Trojstva (Otac, Sin i Duh Sveti) davno je prežvakan simbol feudalnog vremena.
ljiljan se upotrebljavao hiljade godina prije hriscanstva i kroz historiju je bio simbol mnogih naroda a nalazi se i u grbovima mnogih danasnjih nacija. ...dok je sahovnica samo vjerski, katolicki simbol. o cemu ti pricas? :-)
What?
ušće

#670 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by ušće »

Sad će Bogoljub da ti razjasni ... Samo dok malo have uzme i zatrče se :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#671 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

ušće wrote:Sad će Bogoljub da ti razjasni ... Samo dok malo have uzme i zatrče se :mrgreen:
Strah me...
Cekam da vidim jel pocinje sa crvenom ili bijelom kockicom objasnjenje...
Novak20

#672 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Novak20 »

Kejn wrote:

Oksimoron je pričati o bosanskim Hrvatima kao nekakvoj ostvarenoj naciji, s obzirom da se uopšte ne radi o Hrvatima već o dijelu Bošnjaka koji zbog Turske vladavine nije imao svoj identitet pa je morao uzeti tuđi (današnji Hrvati su se duže nazivali latinima nego li Hrvatima). Bosanski Hrvati su samo podružnica jednog nacionalizma iz 19 vijeka koji se evo pokazuje danas kao ćorsokak za bosanske katolike. Sa bosanskim Srbima stvar nije nešto puno bolja.
:lol:

Image
Image

Podijelio se davno i polako narod dobrih Bošnjana i šta sad ? Valjda se zna ko je od koga nastao u dugom procesu, ko je mlađi, a ko stariji. Bošnjani koji su prihvatili okupatora, islamizaciju i drugi identitet dobili pravo na narodno ime Bošnjak. Tvrdoglavim Bošnjanima katolicima uzeto i zabranjeno narodno ime ali su očuvali identitet pa kad se ukazala prilika uzeli drugo blisko ime - Hrvati. Bosanskohercegovački Hrvati, nekad Bošnjani, su prošli nacionalni preporod i identifikaciju u vremenu kad su sve ostvarene moderne nacije išle tim putem sa onima koji su im pružili ruku, tako da je to svršena stvar. Bio to ćorsokak ili ne.

Bosanskohercegovačke Hrvatice kojih još ima i dan danas stave crnu maramu u pomen na posljednju bosansku Kraljicu, a ti ih osporavaj, zovi Latinima, katolicima ili kako god hoćeš.
Novak20

#673 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Novak20 »

Lug wrote:
Naravno da ljiljan jeste stariji simbol samo sam pisao o njegovom tumačenju u srednovjekovnom kontekstu.
General War

#674 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

Cuj sahovnica vjerski simbol :lol:
ušće

#675 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by ušće »

Bloo wrote:
ušće wrote:Sad će Bogoljub da ti razjasni ... Samo dok malo have uzme i zatrče se :mrgreen:
Strah me...
Cekam da vidim jel pocinje sa crvenom ili bijelom kockicom objasnjenje...
Vele još će malo promuhabetiti oko varbi ,ali možda odpočne sa krunom jal bez nje ...
Mada nije bilo vama upućeno spoštovana hanumice... :hajmooo:
Locked