Izuvanje po kućama :D

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Connaisseur Karlin

#651 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Connaisseur Karlin »

vazi wrote:
insomnia78 wrote:
vazi wrote:Pa na ovim mrezicama moj ti spavaju, nama siljteta :?
Nema. Samo carsaf, jastuk i deka koje ti doneses :-D
Pa jel im tvrdo, neudobno :-?
u americkim vrticima spavaju na podu, na tankom duseku :-) toliko o americkom luksuzu :D

vazi, ja sam odrasla u nasim vrticma, mi smo imali odlicne drvene lezaljke sa dusekom i dekama i jastucima :thumbup: papuce i garederoba u hodniku kao dijeu glavog ulaza vrtica, hrana je bila odlicna , za zabavu smo imali sve, niko nije donosio radni materijal od kuce :thumbup:
moonca

#652 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

insomnia78 wrote:

Jedne godine na godisnjem sam sa prozora u drugoj zgradi gledala vrtic za djecu -3-4 godine , starost.I kada je vrijeme za popodnevno spavanje, na podu im samo prostru male jorgancice , cebad, jastucice i tako djecica legnu. Mozda je bio i koji krevetac ali ne vise od par.
vazi

#653 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by vazi »

insomnia78 wrote:
vazi wrote:
insomnia78 wrote:Pa na ovim mrezicama moj ti spavaju, nama siljteta :?
Nemam pojma. Moja se ne zali. Ona zna vec u kantini zaspati :lol:
Super onda :lol: :thumbup:

Uh, sto sam ovo dobro kvotala :lol:
moonca

#654 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

u americkim vrticima spavaju na podu, na tankom duseku :-) toliko o americkom luksuzu :D
Ne znam kako je ovdje , zavisi i od vlasnika do vlasnika-ali licno ne mislim da je ista lose da spavaju i na podu kao sto sam vidjela u Kanadi.
jeza u ledja

#655 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:
jeza u ledja wrote:insomnia, nisam na kraju upratio. kod vasKe se ne izuvaju najcesce, jel'e?
kod edina h., pretpostavljam isto tako?
U skolama ne. Samo i obdanistima. Sto se tice ljudi kod vecine ovih kod kojih sam ja ulazio da. Mada ima ih i u obuci
Otprilike tako i kod mene. Kod vecine raje se skidaju cipele, ali imam osjecaj da tako nije kod vecine. :-?

Isto tako ima dosta ljudi "izmedju". Nekad skidaju, nekad ne. Ili cesto ljudi budu popustljivi pa ono hajd udji u cipelama nema veze.
Vecina mojih poznanika isto nema cilime/etisone, vec parket, laminat, beton, plocice pa i to igra ulogu.

U skolama veze nemam. Cisto sumnjam da djeca skidaju cipele.
jeza u ledja

#656 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by jeza u ledja »

moonca wrote: Jedne godine na godisnjem sam sa prozora u drugoj zgradi gledala vrtic za djecu -3-4 godine , starost
U Americi bi te vec neko za ovo optuzio da si kakav perverznjak. :D
vazi

#657 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by vazi »

Connaisseur Karlin wrote:
vazi wrote:
insomnia78 wrote:
Pa jel im tvrdo, neudobno :-?

vazi, ja sam odrasla u nasim vrticma, mi smo imali odlicne drvene lezaljke sa dusekom i dekama i jastucima :thumbup: papuce i garederoba u hodniku kao dijeu glavog ulaza vrtica, hrana je bila odlicna , za zabavu smo imali sve, niko nije donosio radni materijal od kuce :thumbup:[/quote]

Ne vidim kvotati na telefon, izvinjaJem se :lol:
Hej, o tim vrticima i ja pricam :thumbup:
kod nas med sestra pravila jelovnik, ljekar dolazio 2x sedmicno, obavljao sistematske preglede, vagali djecu i mjerili visinu, pravili krivulje i kacili na uvid roditeljima...
Nikad vise i nigdje one drzave ...
Connaisseur Karlin

#658 Re: Izuvanje po kućama :D

moonca wrote:
Ne znam kako je ovdje , zavisi i od vlasnika do vlasnika-ali licno ne mislim da je ista lose da spavaju i na podu kao sto sam vidjela u Kanadi.
spavanje na podu nije dobro,narocito u takvim prostorijama

inace, bi svi u vlastitoj kuci spavali na podovima

djevojka bez imena, sto nam ovo uradi :D :lol: :kiss: lezanje na podu :lol:
insomnia78

#659 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by insomnia78 »

moonca wrote:
insomnia78 wrote:

Jedne godine na godisnjem sam sa prozora u drugoj zgradi gledala vrtic za djecu -3-4 godine , starost.I kada je vrijeme za popodnevno spavanje, na podu im samo prostru male jorgancice , cebad, jastucice i tako djecica legnu. Mozda je bio i koji krevetac ali ne vise od par.
Ne znam kako je u drzavnim ali moja je isla u privatni vrtic/crèche i bilo je super. Isto tako pape, mali krevetici, razdvojena djeca koja hodaju od ovih koji jos uvijek ne, kamara teta. Ali u Fr djeca preko tri godine ne mogu vise u obdaniste a posto je mi nemamo dje ostaviti onda smo je upisali i skolu. Nije ni tu lose. Privatna je zato sto nam vremenom i polozajem najvise odgovara. Imaju cool dvoriste sa toboganima i ostalim dzingabezama, kamaru bicikala, u razredu zeca i zlatnu ribicu :-D crtaju, igraju se, uce engleski...
moonca

#660 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

jeza u ledja wrote:
moonca wrote: Jedne godine na godisnjem sam sa prozora u drugoj zgradi gledala vrtic za djecu -3-4 godine , starost
:-)

Pa sad, ako nisam registrovana ofenderka ne bi trebalo da imam problema.
Obdaniste bilo na spratu poslovne zgrade.
Connaisseur Karlin

#661 Re: Izuvanje po kućama :D

vazi wrote:

vazi, ja sam odrasla u nasim vrticma, mi smo imali odlicne drvene lezaljke sa dusekom i dekama i jastucima :thumbup: papuce i garederoba u hodniku kao dijeu glavog ulaza vrtica, hrana je bila odlicna , za zabavu smo imali sve, niko nije donosio radni materijal od kuce :thumbup:
kod nas med sestra pravila jelovnik, ljekar dolazio 2x sedmicno, obavljao sistematske preglede, vagali djecu i mjerili visinu, pravili krivulje i kacili na uvid roditeljima...
:thumbup:

oh da jesam bila i u njemackom vrticu ,ali se ne mogu sjetiti detalja :lol:
animals

#662 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by animals »

Pa i u Austriji djeca spavaju na dusecima koje sami donesu i na pod stave..
stoje inace u ormarima..oni na savijanje, znaci tanki..
ko bi toliko krevetica naslagao, gdje bi se igrali onda :D
jeza u ledja

#663 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:igraju se, uce engleski...
jest, a kad pitas nesto nece niko da gukne na anglonskom :-x
lafo ne znaju :oops:
moonca

#664 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

vazi wrote:

:thumbup:

oh da jesam bila i u njemackom vrticu ,ali se ne mogu sjetiti detalja :lol:
Nije dobar znak :? :lol:
vazi

#665 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by vazi »

insomnia78 wrote:
insomnia78 wrote: Ne znam kako je u drzavnim ali moja je isla u privatni vrtic/crèche i bilo je super. Isto tako pape, mali krevetici, razdvojena djeca koja hodaju od ovih koji jos uvijek ne, kamara teta. Ali u Fr djeca preko tri godine ne mogu vise u obdaniste a posto je mi nemamo dje ostaviti onda smo je upisali i skolu. Nije ni tu lose. Privatna je zato sto nam vremenom i polozajem najvise odgovara. Imaju cool dvoriste sa toboganima i ostalim dzingabezama, kamaru bicikala, u razredu zeca i zlatnu ribicu :-D crtaju, igraju se, uce engleski...
Pa to je super, zeko i zlatna ribica :thumbup:
jeza u ledja

#666 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by jeza u ledja »

moonca wrote:
jeza u ledja wrote:
:-)

Pa sad, ako nisam registrovana ofenderka ne bi trebalo da imam problema.
Obdaniste bilo na spratu poslovne zgrade.
ma zezam se ba :)
sunceKOtepsija

#667 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by sunceKOtepsija »

vazi wrote: I moja je starija '92 isla u privatnu, katolicku gimnaziju, izdrzala prvu godinu i prebacila se i drzavnu.

Prekljucer sam imala nekog posla u jednoj takvoj skoli. Ostala sam prafirana, sto mi rekla esma, kad sam vidjela u kakvim uslovima borave mala djeca. U toj skoli su djeca od vrtickog do gimnazijalskog uzrasta.
Mala djeca rade uce i jedu u istoj prostoriji u kojoj provode dan u cipelama, nista pape.
Zatim idu na spavanje u prostoriju pored.
Imaju nesto nalik nakrevete na sto stave carsaf zapokrivanje i to je to. Stvarno nisam mogla sebi doci.
Bila sam teta vaspitacica u Titinom vaktu, djeca su se preobuvalau garderobi kojase nalazila odmah na ulazu, oblacili onejepe karo keceljice, roze za cujicei plave za djecake. Trpezarijaje bilazajednucka. Spavalo se u sobi gdje sei igralo, kreveti su sespustali iz narandzastih ormarica, posteljina se mijenjala jednom sedmicno. Samomi je zao sto nemam slika jerje taj vrtic bio 100 godina ispred ovog privatnog. Kod nas jebilo sve zastrto toplim itisonima, ovdje je to ko neki linoleum...
Evoslika tih krevetica s mrezom umijesto madraca jal duseka.

Image

Image
moze se rec i frapirana-iako ne vidim sta je problem-bolje je da se djeca celice-sutra moze bit rat ili kolaps sistema, invazija bilo s druge strane granice ili iz svemira tad nece bit pitanje jel krevet mekan il gdje se spava-najvaznije ce bit sacuvat zivu glavu
moonca

#668 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

ma zezam se ba :)
:-D :thumbup:
moonca

#669 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

invazija bilo s druge strane granice ili iz svemira
Dodju li ovi, sve sto smo naucili biti ce upotrijebljeno protiv nas. :-)
Fudo387

#670 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:
Jeste zajebancija, al’ nisi daleko od istine.
Rockefeller

#671 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Rockefeller »

Hakiz wrote:
Rockefeller wrote:Pa nije vlaska kuca :lol:

Zajebavam se, normalno da se skida obuca. Hoce majstor uci u stan, skini cipele.
Normalno da se treba skinuti obuća.

Ali, ne pretjerujte ljudi.

Donesemo ti ja i kolega 200 kila težak kauč pa treba još da ga spustimo, pa izujemo obuću, pa navučemo papuče, pa... i da se vratimo po drugi kmad namještaja u oyilo. A ti naručio 2 kauča, tri ormara i 4 fotelje.

Neka, hvala, ako je tako ne bih ni da platiš, istovarimo ti pred vrata, pa ti unosi sam, traži ko će ti pomoći.
To su situacije gdje mozes opet skinut al bezveze je tema pa ne treba vrijeme trosit.
Fudo387

#672 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Fudo387 »

moonca wrote:
invazija bilo s druge strane granice ili iz svemira
Dodju li ovi, sve sto smo naucili biti ce upotrijebljeno protiv nas. :-)
Gadjacete deep fryerom? :D
vazi

#673 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by vazi »

sunceKOtepsija wrote:
vazi wrote: I moja je starija '92 isla u privatnu, katolicku gimnaziju, izdrzala prvu godinu i prebacila se i drzavnu.

Prekljucer sam imala nekog posla u jednoj takvoj skoli. Ostala sam prafirana, sto mi rekla esma, kad sam vidjela u kakvim uslovima borave mala djeca. U toj skoli su djeca od vrtickog do gimnazijalskog uzrasta.
Mala djeca rade uce i jedu u istoj prostoriji u kojoj provode dan u cipelama, nista pape.
Zatim idu na spavanje u prostoriju pored.
Imaju nesto nalik nakrevete na sto stave carsaf zapokrivanje i to je to. Stvarno nisam mogla sebi doci.
Bila sam teta vaspitacica u Titinom vaktu, djeca su se preobuvalau garderobi kojase nalazila odmah na ulazu, oblacili onejepe karo keceljice, roze za cujicei plave za djecake. Trpezarijaje bilazajednucka. Spavalo se u sobi gdje sei igralo, kreveti su sespustali iz narandzastih ormarica, posteljina se mijenjala jednom sedmicno. Samomi je zao sto nemam slika jerje taj vrtic bio 100 godina ispred ovog privatnog. Kod nas jebilo sve zastrto toplim itisonima, ovdje je to ko neki linoleum...
Evoslika tih krevetica s mrezom umijesto madraca jal duseka.

moze se rec i frapirana-iako ne vidim sta je problem-bolje je da se djeca celice-sutra moze bit rat ili kolaps sistema, invazija bilo s druge strane granice ili iz svemira tad nece bit pitanje jel krevet mekan il gdje se spava-najvaznije ce bit sacuvat zivu glavu
naravno da moze i frapirana al esmi ljeSVe prafirana :lol:

glede krevetica, naravno ali bh jos je mir :-)
uvijekIInikadI

#674 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by uvijekIInikadI »

Ko je spavao sad vise ne spava poslije ove teme i rasprave, ko se izuvao sad se više ne izuva, ostalo je još suho jebavanje. Oj jbt teme. Tacno bih sad krenuo po forumskim kucama i stanovima da ovo sve iščekiram.
jeza u ledja

#675 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by jeza u ledja »

Pade mi na pamet. Na sjeveru Amerike po kucama, pogotovo u ruralnim krajevima i u starijim kucama, ima nesto sto se zove "mud room", kroz koju se obicno ulazi u kucu. Sama fraza vam sve objasnjava.
Post Reply