Izuvanje po kućama :D
-
Zoya
#1 Izuvanje po kućama :D
Izuvate li se vi kad ulazite u nečiju kuću i očekujete li da se gosti kod vas izuju? Prošlog vikenda mi je jedna tuka tako ušla u kuću u obući a bilo mi je neprijatno da joj to kažem 
- Qler
#2 Re: Izuvanje po kućama :D
Ja vala ako neko slucajno krene, zaustavim i kazem da se izuje... A ja se izuvam osim ako mi nije drugacije naglaseno..
-
moonca
#4 Re: Izuvanje po kućama :D
Kod mene se u kuci ne izuvaju , no kada idem u goste, obavezno pitam --i onda nosim moje kucne papuce---
-
moonca
#5 Re: Izuvanje po kućama :D
- ¤ jelena ¤
#6 Re: Izuvanje po kućama :D
Kod mene se ne izuva.
A kad idem kod drugih pitam ili gledam kako ostali i izuvam se obavezno kod onih za koje znam da će mi zamjeriti ako to ne uradim...a inače izbjegavam kućne varijante druženja s takvima...
A kad idem kod drugih pitam ili gledam kako ostali i izuvam se obavezno kod onih za koje znam da će mi zamjeriti ako to ne uradim...a inače izbjegavam kućne varijante druženja s takvima...
- muha_sa
#7 Re: Izuvanje po kućama :D
Obavezno.Zoya wrote:Izuvate li se vi kad ulazite u nečiju kuću i očekujete li da se gosti kod vas izuju? Prošlog vikenda mi je jedna tuka tako ušla u kuću u obući a bilo mi je neprijatno da joj to kažem
Osim ako domacin insistira da udjem u obuci
Kod mene obavezno izuvanje
- karanana
#8 Re: Izuvanje po kućama :D
Ovo isto cini mi se ima veze s vjerom ili nacionalnoscu. Ispravite me ako grijesim ali nekako se cini da se u muslimanskim domacinstvima izuva a u srpskim ne. Ne znam za hrvatska.
Ko mali sam se gledajuci bolji zivot vazda pitao kako to oni s vrata u kucu direktno u cipelama.
Ko mali sam se gledajuci bolji zivot vazda pitao kako to oni s vrata u kucu direktno u cipelama.
- insomnia78
#9 Re: Izuvanje po kućama :D
Zavisi. Znam poprilicno Francuza kod kojih se u kuci izuva
-
moonca
#10 Re: Izuvanje po kućama :D
Da , generalno kod muslimana se izuvaju - vjerujem.
No, zavisi i od klime.
Licno , ne znam da dodju sa prljavim cipelama -da li je gora opcija od recimo -znojavih carapa i odora.
No, zavisi i od klime.
Licno , ne znam da dodju sa prljavim cipelama -da li je gora opcija od recimo -znojavih carapa i odora.
- sunceKOtepsija
#11 Re: Izuvanje po kućama :D
moonca wrote:Kod mene se u kuci ne izuvaju , no kada idem u goste, obavezno pitam --i onda nosim moje kucne papuce---
i ti isto¤ jelena ¤ wrote:Kod mene se ne izuva.
- irac300
#12 Re: Izuvanje po kućama :D
U Japanu ti je smrtni grijeh ući obuven.karanana wrote:Ovo isto cini mi se ima veze s vjerom ili nacionalnoscu. Ispravite me ako grijesim ali nekako se cini da se u muslimanskim domacinstvima izuva a u srpskim ne. Ne znam za hrvatska.
-
moonca
#13 Re: Izuvanje po kućama :D
Ma sta ti je -stvar navike- ja i u spavacoj sobi idem u cipelama - onda bosa
- SmokingMan
#14 Re: Izuvanje po kućama :D
Kod mene gosti sve rade kontra,doslovno se izuvaju vani,budući da mi je zatvoreno stepenište.Ja im još na ulazu sugreriram da se ne izuvaju na proklete pločice koje su prokleto studene,već da to čine ispred prostirke koja je unutar hodnika.Par puta sam ih napomenuo,ali oni opet po starom. Pajdo mi je nekako najkritičniji,on je do sada na 100 puta ušao u moj kuću,ali nikakve pouke nije primio. 
Ja po uputam domaćina.
Ja po uputam domaćina.
Last edited by SmokingMan on 03/11/2017 20:35, edited 1 time in total.
-
moonca
#15 Re: Izuvanje po kućama :D
Gledala sam na videu -frizerski salon-musterije se izuvaju i obuvaju papuce koje je prije njega druga musterija upravo skunula - i to mi je gadljivo -irac300 wrote:U Japanu ti je smrtni grijeh ući obuven.karanana wrote:Ovo isto cini mi se ima veze s vjerom ili nacionalnoscu. Ispravite me ako grijesim ali nekako se cini da se u muslimanskim domacinstvima izuva a u srpskim ne. Ne znam za hrvatska.
Ko mali sam se gledajuci bolji zivot vazda pitao kako to oni s vrata u kucu direktno u cipelama.Inače, nema mi smisla ulaziti u kuću obuven. Jbt, pa hodaš po ulicama gdje svako pljuje, neko se negdje popiš'o, uđeš u javni WC i sve to poslije uneseš u kuću.
-
Juliuscezar
#16 Re: Izuvanje po kućama :D
forum ce me razocarat ako se u narednih 10 postova ne utvrdi da se samo seljaci izuvaju
-
mali_balon
#17 Re: Izuvanje po kućama :D
Da bi nekom otisao u goste moras imat ciste corape i oprane noge znaci rijeli smo malo higijene sto se nona tice....e sad zamisli ti ujutro krenes na poso i sad tipkas poruku, a prije tebe na jedno 10min prosao okorjeli pusac i malo kasljuca i pa malo vise i onda ono hrakne onog jutarnjeg zutosmedjeg patka, onako bibavog mos se okliznut na njega, poginut, i ti tipkajuci na mobitel ne vidis i ugazis u taj patak i sa patkom na cipelicama dodjes kuci izvalis se na kauc u cipelicama jer ih ne skidas a tu je onaj pogani patak....ili slucajno stanes u lokvu, a ispostavi se da to nije lokva nego pisaka pijanog beskucnika.....
- irac300
#18 Re: Izuvanje po kućama :D
Pa ja nikad ne bih tuđu obuću obuo. Ako je već takvo pravilo, a ja se baš tu moram šišati, ponio bih papuče od kuće.moonca wrote:Gledala sam na videu -frizerski salon-musterije se izuvaju i obuvaju papuce koje je prije njega druga musterija upravo skunula - i to mi je gadljivo -irac300 wrote:U Japanu ti je smrtni grijeh ući obuven.karanana wrote:Ovo isto cini mi se ima veze s vjerom ili nacionalnoscu. Ispravite me ako grijesim ali nekako se cini da se u muslimanskim domacinstvima izuva a u srpskim ne. Ne znam za hrvatska.
Ko mali sam se gledajuci bolji zivot vazda pitao kako to oni s vrata u kucu direktno u cipelama.Inače, nema mi smisla ulaziti u kuću obuven. Jbt, pa hodaš po ulicama gdje svako pljuje, neko se negdje popiš'o, uđeš u javni WC i sve to poslije uneseš u kuću.
--
-
moonca
#19 Re: Izuvanje po kućama :D
Opet -ova situacija --- kada kupujes cipele - probavas i boga pitaj ko je prije tebe.Da, daju carapice ,ali da li ih je predhodni upotrijebio
Ili -- hotel -- spavas na jastuku --
oh , ne smijem o tom razmisljati -- ja nosim plasticne jastucnice , pa onda regularnu....jastucnicu 
Ili -- hotel -- spavas na jastuku --
- irac300
#20 Re: Izuvanje po kućama :D
Ne kupujem ja cipele k'o vi u Americi, meni Kinez na Arizona pijaci fino otpakuje, pa onda probam.moonca wrote:Opet -ova situacija --- kada kupujes cipele - probavas i boga pitaj ko je prije tebe.Da, daju carapice ,ali da li ih je predhodni upotrijebio![]()
Ili -- hotel -- spavas na jastuku --oh , ne smijem o tom razmisljati -- ja nosim plasticne jastucnice , pa onda regularnu....jastucnicu
- ¤ jelena ¤
#21 Re: Izuvanje po kućama :D
šta srećo i ja isto...neupratih...sunceKOtepsija wrote:i ti isto¤ jelena ¤ wrote:Kod mene se ne izuva.
-
moonca
#22 Re: Izuvanje po kućama :D
irac300 wrote:Ne kupujem ja cipele k'o vi u Americi, meni Kinez na Arizona pijaci fino otpakuje, pa onda probam.moonca wrote:Opet -ova situacija --- kada kupujes cipele - probavas i boga pitaj ko je prije tebe.Da, daju carapice ,ali da li ih je predhodni upotrijebio![]()
Ili -- hotel -- spavas na jastuku --oh , ne smijem o tom razmisljati -- ja nosim plasticne jastucnice , pa onda regularnu....jastucnicu
- djevojka bez imena
#23 Re: Izuvanje po kućama :D
Obavezno, osim ako domaćin ne kaze drugačije, kod mene izuvanje u pred ulazu.
- djevojka bez imena
#24 Re: Izuvanje po kućama :D
moonca wrote:Opet -ova situacija --- kada kupujes cipele - probavas i boga pitaj ko je prije tebe.Da, daju carapice ,ali da li ih je predhodni upotrijebio![]()
Ja peškir prebacim preko jastuka, za svaki slučaj.
- MyTao
#25 Re: Izuvanje po kućama :D
Peskir iz hotela?djevojka bez imena wrote:moonca wrote:Opet -ova situacija --- kada kupujes cipele - probavas i boga pitaj ko je prije tebe.Da, daju carapice ,ali da li ih je predhodni upotrijebio![]()
![]()
Ja peškir prebacim preko jastuka, za svaki slučaj.