Pa fudo ljudi redovno prevaljuju po 2000km ta nece valjda ficu vozat, i sta mogu oni ako se drugi osjecaju provociranim njihovim autom? Ljudi odu do prodavnice autom i vec "eno ga kurci se"Fudo387 wrote:Ma ne radi se o tome, daj da ga otresem. Uopste ne sumnjam da je ok momak, radi, ne pravi probleme, posten, al' de malo.
I kakav je uopste prestiz imati osjecaj superiornosti u Bosni?
Ono, poCHeras svog bmw-a da te raja vidi? Ljudi evo me, uspjesan sam!!!
Koga boli qrac? Sebi si.
Gledam da se ne eksponiram, na svakom koraku sretas neki slucaj, vidis da ga nesta jebe, ne ide, i sad takvom trebam pristajati na muku svojim budalastim qrcenjem?
Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
- 512MB
#651 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
-
Fudo387
#652 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Ma ne pricam o tome.512MB wrote:Pa fudo ljudi redovno prevaljuju po 2000km ta nece valjda ficu vozat, i sta mogu oni ako se drugi osjecaju provociranim njihovim autom? Ljudi odu do prodavnice autom i vec "eno ga kurci se"Fudo387 wrote:Ma ne radi se o tome, daj da ga otresem. Uopste ne sumnjam da je ok momak, radi, ne pravi probleme, posten, al' de malo.
Koga boli qrac? Sebi si.
Gledam da se ne eksponiram, na svakom koraku sretas neki slucaj, vidis da ga nesta jebe, ne ide, i sad takvom trebam pristajati na muku svojim budalastim qrcenjem?
I dosadan si, cim te sretnem izbusicu ti gume na autu.
Jebo te tvoj salzburg, bmw x5, i majkrosoft.
- 512MB
#653 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Cuj x5 hebi seFudo387 wrote: Ma ne pricam o tome.
I dosadan si, cim te sretnem izbusicu ti gume na autu.
Jebo te tvoj salzburg, bmw x5, i majkrosoft.
-
moonca
#654 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Zasto se cudite toliko. To je za jedan sloj staleza normalno ponasanje. Mladi su , to ide uz to.512MB wrote:Pa fudo ljudi redovno prevaljuju po 2000km ta nece valjda ficu vozat, i sta mogu oni ako se drugi osjecaju provociranim njihovim autom? Ljudi odu do prodavnice autom i vec "eno ga kurci se"Fudo387 wrote:Ma ne radi se o tome, daj da ga otresem. Uopste ne sumnjam da je ok momak, radi, ne pravi probleme, posten, al' de malo.
Koga boli qrac? Sebi si.
I vani je ista situacija. Mladi kupuju aute koje tesko priuste. Neki ce reci, neka ih , bas lijepo da nekoi od takvih zivi.
- madner
#655 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Meni je to skroz ok, ljudi tesko rade i time vide napredak naspram toga da su ostali.
Sad malo je smjesno ako se radi dodatni posao da se priusti makina, ali skroz ok.
Sad malo je smjesno ako se radi dodatni posao da se priusti makina, ali skroz ok.
- 512MB
#656 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Sta je tu tacno smijesno?
-
meteorit135531
#657 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Samo da se kvotam kad već opisujem ovog Australca. Kaže Australac da je '92 bio u Australiji. Kvalificira li to tebe , Sarajlijo kao ratnog dezertera i pobjegulju koji je zdusio da ne bi morao da brani rođeni grad?meteorit135531 wrote:Ja pratim ovog Melbourne_Australia. Tipični primjer dijasporasa koji nosi komplekse. To je kroz njegove postove toliko očito..
Evo u zadnjih par postova se obraca forumasima sa , pazi ovo sad.. "dječace".. :oops: kad budeš imao stan u Splitu, ili kad budeš proputovao svijetom i živio na mjestima na kojima sam JA.. i uvijek stavlja akcent na JA JA JA. :-)
I SAMO PARE ! ja vjerujem da on nema hrabrosti da se tako u javnosti kurci ovim riječnikom jer bi ga neko možda i zveknuo stocem, pa se pokazuje forumu
..
A u sustini ljudi koji imaju , koji su postigli , koji su nešto stvorili u životu za sebe i svoju porodicu , uživaju. Ide na Roland Garos, skijaju, sankaju, pjevaju, idu na koncerte po Evropi.
Roštiljaju u Splitu ili Melbournu i libo ih tuki za Bosnom i za tome koliko ko ima..
Obično , onaj koji se puno pokazuje i puno priča , taj živi na kredit i ispod površine je obična fukara.
Ali hajde , nas je narod takav. Liječi vlastite komplekse i frustracije, valjda im lakše bude.
A možda je neki Zvizov klon. :D
Evo sad je počeo pričati kako sd druži sa frajerom koji ima 4-5 miliona dobiti godišnje.
Samo TOP klasa njemu može biti prijatelj. :run:
Ajde , što bi ga ti branio kad ima sitna buranija koja je ginula i davala svoje dijelove tijela , a dok si ti ugodno hladio muda u Melburnu.
Gadi mi se čitati ove 1992 dijasporce. Klasika. Uvijek isti stil i uvijek na isti kalup, dijasporci iz stereotipa.
Uvijek su im u ustima pare i samo JA JA JA
Gadi mi se vise i čitati njegove postove. Odvratan i providan je toliko da toga nije ni svjestan..
Neki Sarajlija sa australskom invalidskom penzijom nama prodaje maglu i suplju kako se ugodno živi u Sarajevu i kako je on dobar i liže se sa ministrima i privrednicima
Obična fukara i sonjo.
-
Fudo387
#658 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Edin Dzeko dodje kuci i voza golfa dvicu, nije opterecen glupostima.
Meho iz Salzburga 80 sati sedmicno zavrce pipe u haustoru, i eto ga u nekom jaguaru.
Jos supak izbaci ruku kroz prozor, navije halida na bose ozvucenju, i upali hladjenje da mu avon pramen u kosi leprsa...
O'ma' cuskijom po ledjima.
Meho iz Salzburga 80 sati sedmicno zavrce pipe u haustoru, i eto ga u nekom jaguaru.
Jos supak izbaci ruku kroz prozor, navije halida na bose ozvucenju, i upali hladjenje da mu avon pramen u kosi leprsa...
- 512MB
#659 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Daj mu broj na pp pa ces vidit kako Melbourzanin bijemeteorit135531 wrote:Samo da se kvotam kad već opisujem ovog Australca. Kaže Australac da je '92 bio u Australiji. Kvalificira li to tebe , Sarajlijo kao ratnog dezertera i pobjegulju koji je zdusio da ne bi morao da brani rođeni grad?meteorit135531 wrote:Ja pratim ovog Melbourne_Australia. Tipični primjer dijasporasa koji nosi komplekse. To je kroz njegove postove toliko očito..
Evo u zadnjih par postova se obraca forumasima sa , pazi ovo sad.. "dječace"..kad budeš imao stan u Splitu, ili kad budeš proputovao svijetom i živio na mjestima na kojima sam JA.. i uvijek stavlja akcent na JA JA JA.
![]()
I SAMO PARE ! ja vjerujem da on nema hrabrosti da se tako u javnosti kurci ovim riječnikom jer bi ga neko možda i zveknuo stocem, pa se pokazuje forumu
..
A u sustini ljudi koji imaju , koji su postigli , koji su nešto stvorili u životu za sebe i svoju porodicu , uživaju. Ide na Roland Garos, skijaju, sankaju, pjevaju, idu na koncerte po Evropi.
Roštiljaju u Splitu ili Melbournu i libo ih tuki za Bosnom i za tome koliko ko ima..
Obično , onaj koji se puno pokazuje i puno priča , taj živi na kredit i ispod površine je obična fukara.
Ali hajde , nas je narod takav. Liječi vlastite komplekse i frustracije, valjda im lakše bude.
A možda je neki Zvizov klon.
Evo sad je počeo pričati kako sd druži sa frajerom koji ima 4-5 miliona dobiti godišnje.
Samo TOP klasa njemu može biti prijatelj.
Ajde , što bi ga ti branio kad ima sitna buranija koja je ginula i davala svoje dijelove tijela , a dok si ti ugodno hladio muda u Melburnu.
Gadi mi se čitati ove 1992 dijasporce. Klasika. Uvijek isti stil i uvijek na isti kalup, dijasporci iz stereotipa.
Gadi mi se vise i čitati njegove postove. Odvratan i providan je toliko da toga nije ni svjestan..
Neki Sarajlija sa australskom invalidskom penzijom nama prodaje maglu i suplju kako se ugodno živi u Sarajevu i kako je on dobar i liže se sa ministrima i privrednicima
Obična fukara i sonjo.
-
Melbourne_Australia
#660 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Za to fukara i sonjo ti se usta popisam seljacicu iz pm!!!!!!meteorit135531 wrote:Samo da se kvotam kad već opisujem ovog Australca. Kaže Australac da je '92 bio u Australiji. Kvalificira li to tebe , Sarajlijo kao ratnog dezertera i pobjegulju koji je zdusio da ne bi morao da brani rođeni grad?meteorit135531 wrote:Ja pratim ovog Melbourne_Australia. Tipični primjer dijasporasa koji nosi komplekse. To je kroz njegove postove toliko očito..
Evo u zadnjih par postova se obraca forumasima sa , pazi ovo sad.. "dječace"..kad budeš imao stan u Splitu, ili kad budeš proputovao svijetom i živio na mjestima na kojima sam JA.. i uvijek stavlja akcent na JA JA JA.
![]()
..
A možda je neki Zvizov klon.
Samo TOP klasa njemu može biti prijatelj.
Obična fukara i sonjo.
- 512MB
#661 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Cuj Bose, novi trend je Bang & OlufsenFudo387 wrote:Edin Dzeko dodje kuci i voza golfa dvicu, nije opterecen glupostima.
-
moonca
#662 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Edin Dzeko dodje kuci i voza golfa dvicu, nije opterecen glupostima.
-
Niemand
#663 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Ako toliko ljudi nema snage ni volje ovdje ista i pocinjati pa odlazi, plus ovi povratnici sto zive od pjesme i sjecanja savrsno ususkani u paralelnu stvarnost jer su osigurani i stranim pasosima, plus politicari, level paralelne stvarnost iznad njihove, kako i ko ce urediti ovo drustvo?
Kako, kad je ljudima ocito dobro, kome nije, ode haman u tisini, jer eto, sta kukas i radis li sta na tom odlasku ako ti se ne svidja. A ako ces se vratiti, ponesi para i uzivaj, al ne diraj nista, dobro je kako jes.
Vise se razocaram kad vidim koliko su ljudi u stanju ignorisati. Ne zamjerim nikom sto odlazi, niko nema 10 zivota. Al zamjerim ljudima koji su u stanju sve ovo obojati u ruzicasto, po uzoru na zivot iz svoje slikovnice.
Nekad se vjerovalo kako su povratnici velika korist i nada u izgradnji drustva, vala kontam, korisni mozda cevabdzijama. Njih promjene ne interesuju, njima je dobro, dovoljno para i dovoljno niske cijene. Ratne profitere takodjer ne interesuje, kao ni politicare, kao ni xy drugih kategorija.
I hrpa ljudi izmedju svih tih pobrojanih ni na nebu ni na zemlji. Ukljucujuci i mene. Klasicni luzer.
Jedino ne kontam jel skupljaju kisnicu il sta vec jer zivot u gradu bez vode ne mijenja ni poveci novcanik a ni romantizam.
Al u sustini, dobro i jes, nema se ovde sta ni popravljati, ni kritikovati nit ista kog vraga. Jos malo cemo svakako biti ko neki filipini u nastajanju, svakako nam samo usluzne djelatnosti cvjetaju, stanovi, kafane i folovi, arapi i jos kojekakvi turisti su odavno tu, gazde, raja i uzivancija.
Dakle, ako hocete da se vratitite u bosnu, ma ovdje je odlicno, samo para ponijeti i kakvu kanticu za vodu.
Kako, kad je ljudima ocito dobro, kome nije, ode haman u tisini, jer eto, sta kukas i radis li sta na tom odlasku ako ti se ne svidja. A ako ces se vratiti, ponesi para i uzivaj, al ne diraj nista, dobro je kako jes.
Vise se razocaram kad vidim koliko su ljudi u stanju ignorisati. Ne zamjerim nikom sto odlazi, niko nema 10 zivota. Al zamjerim ljudima koji su u stanju sve ovo obojati u ruzicasto, po uzoru na zivot iz svoje slikovnice.
Nekad se vjerovalo kako su povratnici velika korist i nada u izgradnji drustva, vala kontam, korisni mozda cevabdzijama. Njih promjene ne interesuju, njima je dobro, dovoljno para i dovoljno niske cijene. Ratne profitere takodjer ne interesuje, kao ni politicare, kao ni xy drugih kategorija.
I hrpa ljudi izmedju svih tih pobrojanih ni na nebu ni na zemlji. Ukljucujuci i mene. Klasicni luzer.
Jedino ne kontam jel skupljaju kisnicu il sta vec jer zivot u gradu bez vode ne mijenja ni poveci novcanik a ni romantizam.
Al u sustini, dobro i jes, nema se ovde sta ni popravljati, ni kritikovati nit ista kog vraga. Jos malo cemo svakako biti ko neki filipini u nastajanju, svakako nam samo usluzne djelatnosti cvjetaju, stanovi, kafane i folovi, arapi i jos kojekakvi turisti su odavno tu, gazde, raja i uzivancija.
Dakle, ako hocete da se vratitite u bosnu, ma ovdje je odlicno, samo para ponijeti i kakvu kanticu za vodu.
-
Fudo387
#664 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Samo se ti zajebaji, lako je tebi s Fudom, vi's kad te melburn safata. Bice ti olufsen.512MB wrote:Cuj Bose, novi trend je Bang & OlufsenFudo387 wrote:Edin Dzeko dodje kuci i voza golfa dvicu, nije opterecen glupostima.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#665 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Nije vam palo na pamet da je možda bio maloljetan te '92.?!
I ja bih bio vani samo dan da se kasnije zaratilo.
Ili, ko zna, možda završio u nekom jarku
Takva sudbina bila. Tad sam prvi put trebao ići vani, nisam.
Drugi put 2000. i neke. I tad se izmaklo. Tako sudbina bila.
Ne idem nikud, gradim sebi život, tu sam gdje sam.
A proputovao i još ću abd
Ili, ko zna, možda završio u nekom jarku
-
moonca
#666 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Tomahawk11 wrote:Nije vam palo na pamet da je možda bio maloljetan te '92.?!
Ili, ko zna, možda završio u nekom jarku![]()
-
Fudo387
#667 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Jarane, nesta ja to sad racunam, mnozim, oduzimam...velis 90-te otisla za momkom.moonca wrote:Edin Dzeko dodje kuci i voza golfa dvicu, nije opterecen glupostima.Naravno, i tu pare uzima na reklami.
Ne znam sto sam mislio da si mladja?
Nista.
-
Melbourne_Australia
#668 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Dovoljno sto mi je stari bio u rovuTomahawk11 wrote:Nije vam palo na pamet da je možda bio maloljetan te '92.?!
A to za putovanja
- stakasa
#669 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Jel' ti rodTomahawk11 wrote:Nije vam palo na pamet da je možda bio maloljetan te '92.?!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#670 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Bio i tamo....doduše, valja ponovitiMelbourne_Australia wrote:
A to za putovanja![]()
A iduce nek bude pravac Madrid i Bernabeu
![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#671 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Ko, Melbourne? Nemam pojma ko je čovjek. Znam ga kao forumaša sa sportskih tema.stakasa wrote: Jel' ti rod(fora iz "Druge strane ulice", nemoj sad i ti na licnu ko Dozer otic
)
Ako sam fulio poentu, halali
-
Fudo387
#672 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Jebo Bernabeu, meni da sad ponude opciju, to ili derbi kola znj lige federacije turbe-zivinice, ovo drugo bez razmisljanja.Tomahawk11 wrote:Bio i tamo....doduše, valja ponovitiMelbourne_Australia wrote:
A to za putovanja![]()
A iduce nek bude pravac Madrid i Bernabeu
![]()
-
Niemand
#673 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Ma jel ono melburn fudbaler bio? 
-
meteorit135531
#674 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Sve objašnjeno.Niemand wrote:Ako toliko ljudi nema snage ni volje ovdje ista i pocinjati pa odlazi, plus ovi povratnici sto zive od pjesme i sjecanja savrsno ususkani u paralelnu stvarnost jer su osigurani i stranim pasosima, plus politicari, level paralelne stvarnost iznad njihove, kako i ko ce urediti ovo drustvo?
Svaka čast na opservaciji za strane pasoše. Ko se vrati da nešto pokuša ide sa mišlju, pa ako ne uspije , uvijek se može dograbiti sa stola australski pasoš i nazad
Izuzev penzionera 65 + koji se i vrate da bi umrli na svom.
- stakasa
#675 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Bice da je do mene, uzecu pauzu od foruma koji mjesecTomahawk11 wrote:Ko, Melbourne? Nemam pojma ko je čovjek. Znam ga kao forumaša sa sportskih tema.stakasa wrote: Jel' ti rod(fora iz "Druge strane ulice", nemoj sad i ti na licnu ko Dozer otic
)
Ako sam fulio poentu, halali
Last edited by stakasa on 25/09/2017 17:10, edited 1 time in total.