Windows 10

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#651 Re: Windows 10

Post by skafiskafsnjak »

Ma ko ga sisa, i da nije trajno ...nek je bar pola godine, ja cu instalirati :P
Averus

#652 Re: Windows 10

Post by Averus »

skafiskafsnjak wrote:Da li je neko instalirao narodnu verziju ? :D
Jesam ja. Tj. uradio upgrade sa Win 8.1 narodne na Win 10 10240 i pisalo mi je dole desno ono "treba registrovati, nemoj zezat' mi smo Microsoft"
Jučer mi je Win 10 postao Win 10 Home, a i dalje pisalo obavještenje da sam gusar.

Nakon toga sam Instalirao Win10 pomoću ISO-a skinutog sa ms.com, zatim obrisao pomoću Disk Cleanup-a sve preostale Win fajlove (stare instalacije), tako da sad imam Clean Install Win10 Home koji mi javlja da je potpuno legalan...

Da li će to trajati godinu, ili sam nekako uspio zavarati MS, ja ne znam... Ali trenutno sam zadovoljan :D
Kataklinger

#653 Re: Windows 10

Post by Kataklinger »

Kataklinger wrote:Jedni pricaju o clean install-u, drugi o upgradeu, treci o nekim buildovima (10240 itd) pa nekivalja, drugi ne bla bla...
Ako sam dobro pohvatao, samo korisnici sa validnim licencama Win7 ili Win8.1 mogu uraditi upgrade na Win10 gdje ta licenca nakon upgrade-a postaje validna licenca za Win10? Da li je moguce poslije toga uraditi celan install, tj. skinuti .iso fajl i uraditi install preko dvd-a ili bootabilnog usb-a i nakon instalacije unijeti iznad pomenutu licencu, odnosno kljuc? I na kraju krajeva, koji build instalirati?

ado_sar wrote:imao windows 8.1 licencirani, uradio upgrade na 10, uzeo novi kljuc

Ili je pak potrebno "uzeti" novi kljuc, i u tom slucaju ako neko zna kako, da nam objasni...

Ako sam dobro upratio, bilo je diskusije oko toga kad se Win moze instalirat samo na jedan PC, tj kad se veze za maticnu plocu ili sta vec...pitanje: ako ja ukinem recimo sa PC-a Win10 i hocu instalirat na laptop, a on se vec vezao za maticnu od PC-a, postoji li kakvo rjesenje za ovo?
Posto je prebacilo na novi page, nek se vidi post :D
Naslovnica

#654 Re: Windows 10

Post by Naslovnica »

Evo sam uspio da instaliram WIN 10, preko bootabilnog DVD-a.
Elem, 2 puta mi je tražio unesem KEY (koji ja nikada nisam uspio da dobijem).
Vidjećemo kako će se ubuduće ponašati.
:thumbup:
travar

#655 Re: Windows 10

Post by travar »

Nakon clean install-a, aktivacija ide automatski bez ključa (mada može potrajati)
Koliko mi je poznato samo se OEM verzija veže za matičnu.
Qler

#656 Re: Windows 10

Post by Qler »

Kuci zeni na laptopu proslo bez problema, u firmi tri racunara, jedan snimio update, na jednom sam force update i proslo iz prve bez ikakvih problema i upravo se skida windows 10, a moj racunar nece ni naopako... sta god mu radio, nece update pa nece...
Pitarrr82

#657 Re: Windows 10

Post by Pitarrr82 »

Cini mi se da sam ja nafakali bio, bas bez jednog problema i sve radi...
skupljac_zeljeza

#658 Re: Windows 10

Post by skupljac_zeljeza »

Čekam da se ispegla, našminka, iščešlja pa onda. :mrgreen: Radi mi trenutno ovaj 8.1 k'o zmaj. Da ne lažem, pokušao sam upgrade jer sam dobio i u nekom dijelu instalacije se zakomplikovalo i nije mi se dangubilo.
zippoo87

#659 Re: Windows 10

Post by zippoo87 »

kod mene problemi
pokusao iz drugog pokusaja...pocelo da radi upgrade i doslo negdje do 50ak posto,prekopiralo filove i izbaci mi neki error i restartova se i vrati na staru verziju win 7

a sada mi napravi i problem sa win 7,jer nije vise aktiviran,pise dole u cosku ono genuine
ja sranja u bojama
znaci ovo ipak treba clean instalaciju opaliti i da fercera,jer ovako kod mene nece
aj_ba

#660 Re: Windows 10

Post by aj_ba »

Instalirao sa win 8.1, upgrade brzinski uradio preko ove notifikacije...Mislim radi sve, ali grafika me je... sve je nekako blur
Kad odem na update, pise da nema nijedan trenutno.

Zna li neko sta da se cini? Gdje uraditi update, koga tuziti? :D
krakatoa

#661 Re: Windows 10

Post by krakatoa »

Jel sigurno skidati ovaj file sa ove stranice? Bojim se da nema kakav malware. Jel neko ima iskustvo sa ovom stranicom?

http://microsoft-news.com/download-wind ... 10240-iso/
Maharadza

#662 Re: Windows 10

Post by Maharadza »

Windows 10: Why app makers aren't impressed

Microsoft's hotly-awaited Windows 10 hit the market on Wednesday, but the technology giant's struggles in the mobile space has put some developers off making apps for the new operating system (OS).

A lot is resting on the new OS after its predecessor Windows 8 was heavily criticized. However, mobile app developers are unconvinced that Windows 10 will be worth their time, given Window's klix market share in the OS smartphone space.

"Nobody is asking for a Windows app and that's due to the market size alone," Andreas Rasmussen, managing partner at mobile development company Nodes, told CNBC by phone.

According to market research company IDC, Windows owns 3.2 percent of the OS market share for smartphones, compared to 79.4 percent for Android and 16.4 percent for iOS.

As a result developers can find it difficult to monetize their products.

"A challenge is that the Windows app ecosystem is less mature than other platforms, so some of the ways that we generate revenue are more difficult," Mike Newman, founder of Big Duck Games, the studio behind the popular FlowFree game, told CNBC by phone.

"For example, there are fewer ad networks supporting Windows and also fewer advertisers promoting other apps and games, so our ad space is less valuable."

Mobile struggles 'worrisome'

Microsoft's problems in the mobile space appear to be worsening.

Earlier this month, the U.S. tech giant announced plans to cut up to 7,800 jobs and take a $7.6 billion writedown on the devices business it bought from Nokia for $7.5 billion last year.

At the same time, it's over a year since Microsoft released a flagship smartphone.

This is causing concern among some developers, even those already developing for Windows.

"It is worrisome. If their market isn't growing or isn't there and if Microsoft won't support it anymore, it's a market to stay away from," said Peter de Jong, co-founder of Codeglue, the company behind popular mobile game Rocket Riot, which is available on Windows 8.

Knockout features?

Microsoft has recognized its past problems and changed strategy with Windows 10. The Redmond, WA-based company is offering Windows 10 as a free upgrade to Windows 7, Windows 8.1 and Windows Phone 8.1 customers, to tempt more users onto the platform.

In addition, there are two key features of Windows 10 aimed at attracting more developers.

The first is called "Universal Apps," which should let developers write one code to work across different types of devices, like mobiles and PCs, with minimal tweaks.

De Jong said this feature wasn't as easy to use as Microsoft made out, but the majority of developers CNBC spoke to said it would save time as there was no need to write completely different pieces of code for different devices.

"Our latest game, Mars Pop, is our first universal app and, thanks to this feature, we were able to save a lot of time in the development stage since it's available on both Windows and Windows Phone platforms at once," Outfit7, the maker of the "My Talking Tom" app told CNBC in a statement.

The second feature unveiled by Microsoft was a tool to make it easier for Google Android and Apple iOS developers to make their apps available for Windows phones as well. Normally, developers would have to write separate codes for rival mobile OS.

Like Universal Apps, developers have welcomed this move from Microsoft.

"That's really interesting, and may make it much easier for us to bring new apps and app updates to Windows in the future," Big Duck Games' Newman told CNBC.
Opet se sve svodi na market share, mada MS ima još jednu šansu da sa ovim win10 ili konačno uleti ozbiljno u mobilno tržište i postane prava konkurencija apple-u i google-u ili konačno doživi flop, vidjet' će mo nakon što izađe i win10 mobile verzija, mada daleko je novembar! :zjev:
shandrprcSA

#663 Re: Windows 10

Post by shandrprcSA »

krakatoa wrote:Jel sigurno skidati ovaj file sa ove stranice? Bojim se da nema kakav malware. Jel neko ima iskustvo sa ovom stranicom?

http://microsoft-news.com/download-wind ... 10240-iso/
covjek stavio stranicu prije, napravi sam iso fajl

http://forum.klix.ba/windows-10-t133491 ... #p11599841
artime

#664 Re: Windows 10

Post by artime »

Ja cekam i dalje :? kako ovo mogu ubrzati, probala sam onaj fazon preko cmd-a.. nista.
shandrprcSA

#665 Re: Windows 10

Post by shandrprcSA »

artime wrote:Ja cekam i dalje :? kako ovo mogu ubrzati, probala sam onaj fazon preko cmd-a.. nista.
instaliraj http://www.slysoft.com/en/virtual-clonedrive.html pa skini 10-ku u iso formatu i pokrenes je preko virtual clonedrive i pratis upute za instalaciju
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#666 Re: Windows 10

Post by heat »

nabacio cenera i dira bez problema :D
Maharadza

#667 Re: Windows 10

Post by Maharadza »

Image

MS strikes again! :mrgreen:
House

#668 Re: Windows 10

Post by House »

btw pro-core je professional verzija,kao win 7 pro.win 8.1 pro...

nema potrebe za enterprise :)
House

#669 Re: Windows 10

Post by House »

Averus wrote:
Jesam ja. Tj. uradio upgrade sa Win 8.1 narodne na Win 10 10240 i pisalo mi je dole desno ono "treba registrovati, nemoj zezat' mi smo Microsoft"
Jučer mi je Win 10 postao Win 10 Home, a i dalje pisalo obavještenje da sam gusar.

Nakon toga sam Instalirao Win10 pomoću ISO-a skinutog sa ms.com, zatim obrisao pomoću Disk Cleanup-a sve preostale Win fajlove (stare instalacije), tako da sad imam Clean Install Win10 Home koji mi javlja da je potpuno legalan...

Da li će to trajati godinu, ili sam nekako uspio zavarati MS, ja ne znam... Ali trenutno sam zadovoljan :D
skini kms activator :) imaš na kickass-u
zippoo87

#670 Re: Windows 10

Post by zippoo87 »

aaaaa uspjelo i kod mene iz treceg pokusaja da upgradeuje win 10
da napomenem da sam preko windows insider dobio pozivnicu,preko aktiviranog piratskog windows 7
evo pise da je aktiviran isto...nista pipnuo nisam...pokrenuo instalaciju i otisao iz kuce,vratio se kroz 4 sata...crna podloga i strelica od misa ima
restartovao...kada zasteka,ulogova se...evo sada je procepio...pretpostavljam da sam instalira aplikacije i radi update :D

na oko na prvu je pravo lijep,svidja mi se :D
OkorijeliFilozof

#671 Re: Windows 10

Post by OkorijeliFilozof »

Pozdrav, imam 2 GB RAM-a na računaru i koristim W7 Ultimate 32 bit. Ako hoću 64 bitni W10 jel trebam skinuti onaj Tool za 64 bit ili tool 32 bit?
ExNihilo

#672 Re: Windows 10

Post by ExNihilo »

Moraš napraviti clean install.
Benq

#673 Re: Windows 10

Post by Benq »

OkorijeliFilozof wrote:Pozdrav, imam 2 GB RAM-a na računaru i koristim W7 Ultimate 32 bit. Ako hoću 64 bitni W10 jel trebam skinuti onaj Tool za 64 bit ili tool 32 bit?
Nema potrebe da instaliras 64bit , skini tool za 32bit i instaliraj sistem.
Vidal89

#674 Re: Windows 10

Post by Vidal89 »

Zanima me jedna stvar

Imam 2 laptopa, zena i ja, na mom starom 5 god je original Win7 starter a kod nje je skoro nov lap i narodni 8.1

Da li mogu da skinem win 10 na ovaj lap novi sto je sa 8.1 i ukucam svoj key koji sam dobio na svom lap kad sam kupovao win 7

Hvala
zippoo87

#675 Re: Windows 10

Post by zippoo87 »

kako je mocna ova desetka...leti ,dizajn mi je bas legao ono na prvu...nije kao win 8.1,sa njim sam se nesto patio...ovo je sada ekstra
plus,ima dosta stvari koje su slicne na windows phone 8.1...tako da sam uhodan a na jesen ce i windows mobile ...

za sada sve radi,nemam probleme ni sa cim,z sada
igrice isto rade...programi
probati cu malo koristiti i aplikacije ...i to bi trebalo biti interesantno
Post Reply