Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fudo387

#651 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Fudo387 »

detroit-mercy wrote:
HAVANA wrote:Kojeg luksuza,sta je luksuz?Grad u kojem azel i bagatela rade dobro,gdje ni cokoladu bolju ne mozes prodati,luksuz auto od 30,40 milja,problem kad je kafa skuplja od marke,dvije...De ba...Ovde se i normalne stvari smatraju luksuzom.Svako ko normalno radi trebao bi da ima auto,ide na godisnji,zivi normalno.Luksuz je nesto sasvim drugo.Jako malo ljudi moze to sebi priustiti.I od ovih sto mogu,vecina su podobni seljacici koji bez obzira i sto bi mogli,ne znaju.Vrhunac mu je da zapusti trbusinu sa 6 banki i voda curicu mladju od vlastite cerke.Naravno dzip je tu,i vikendica.Od destinacija vidio kakanj.
Vrlo dobro, gdje u RajvuSa mozes kupiti sat od 50-100k Eura, tu vec pocinje luksuz. Kod nas obicne stavri koji be se u 21 vijeku trebale podrazumijevati su luksuz :mrgreen:
Zajebajete, ima Hugo Boss.
Cackalica za zube 120 maraka.
detroit-mercy

#652 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:Urođenici se raskokodakali kad su ugledali ogledalo, reci slobodno :D
Ne bas, nego mi je malo cudna ova definicija luksuza. Postoji li prodavnica u Sarajevu cipele kostaju par tisuca eura :mrgreen:, haljine isto tako. To ti govori o pristustvu luksuza, a ne lola voza polovnog Audija a svjetina vice vidi luksuza na ulicama :-) .
detroit-mercy

#653 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by detroit-mercy »

Fudo387 wrote:
detroit-mercy wrote:
HAVANA wrote:Kojeg luksuza,sta je luksuz?Grad u kojem azel i bagatela rade dobro,gdje ni cokoladu bolju ne mozes prodati,luksuz auto od 30,40 milja,problem kad je kafa skuplja od marke,dvije...De ba...Ovde se i normalne stvari smatraju luksuzom.Svako ko normalno radi trebao bi da ima auto,ide na godisnji,zivi normalno.Luksuz je nesto sasvim drugo.Jako malo ljudi moze to sebi priustiti.I od ovih sto mogu,vecina su podobni seljacici koji bez obzira i sto bi mogli,ne znaju.Vrhunac mu je da zapusti trbusinu sa 6 banki i voda curicu mladju od vlastite cerke.Naravno dzip je tu,i vikendica.Od destinacija vidio kakanj.
Vrlo dobro, gdje u RajvuSa mozes kupiti sat od 50-100k Eura, tu vec pocinje luksuz. Kod nas obicne stavri koji be se u 21 vijeku trebale podrazumijevati su luksuz :mrgreen:
Zajebajete, ima Hugo Boss.
Cackalica za zube 120 maraka.
Hugo Boss nije luksuz :mrgreen: .
Fudo387

#654 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Fudo387 »

detroit-mercy wrote:Hugo Boss nije luksuz
Hugo Boss je luksuz, i u AmeriKi.
detroit-mercy

#655 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by detroit-mercy »

Fudo387 wrote:
Jes al u kurcu :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#656 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by _BataZiv_0809 »

Joj al se preseravate Tito dragi
detroit-mercy

#657 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:Joj al se preseravate Tito dragi
Sta je preseravanje i sta je po tebi luksuz. Kad neko kupi stan u novogradnji od 70-80 kvadrata, je li to luksuz?
HAVANA

#658 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by HAVANA »

detroit-mercy wrote:
Ja evo pravim kalkulaciju da nesto otvorim zeni.Kontam bice im skupo,hoce li ici...Jebeni candy shop,bobe...Kakav sat,u ludnicu bi te strpali.Ako je marka negdje,mozes ti napucat i uvalit bruku para na uredjenje,obijelit od ideja da je drugacije i lijepo...Tamo je marka pa se ti jebi,skup si,lopove... :-)Kakvi ba mi i luksuz.
Fudo387

#659 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Fudo387 »

detroit-mercy wrote:
Fudo387 wrote:
Jes al u kurcu :mrgreen:
Naravno da jeste, rijetko koga ces sresti kad izadjes vani da nosi cipele od 1000 dolara ili jaknu od 5 milja.
Dobro, mozda si ti vlasnik onih lionsa i red wingsa, pa ti je to sica. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#660 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote:
Sta je preseravanje i sta je po tebi luksuz. Kad neko kupi stan u novogradnji od 70-80 kvadrata, je li to luksuz?
Preseravanje je kad uzimas ekstrem za referentnu tacku.
detroit-mercy

#661 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:
detroit-mercy wrote:
Ja evo pravim kalkulaciju da nesto otvorim zeni.Kontam bice im skupo,hoce li ici...Jebeni candy shop,bobe...Kakav sat,u ludnicu bi te strpali.Ako je marka negdje,mozes ti napucat i uvalit bruku para na uredjenje,obijelit od ideja da je drugacije i lijepo...Tamo je marka pa se ti jebi,skup si,lopove... :-)Kakvi ba mi i luksuz.
Pa to ti govori da kao drustvo nemamo para da si priustimo nesto sto bi se moglo nazavati luksuz. Realno, prosjek place je oko 870km, nek je u Sarajevu 1200km, o kakvom luksuzu mi mozemo onda pricati.
detroit-mercy

#662 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:
detroit-mercy wrote:
Preseravanje je kad uzimas ekstrem za referentnu tacku.
Luksuz po definiciji je sam po sebi extrem :mrgreen: ili ti mozda imas neku drugu teoriju.
Iphone nije luksuz, Iphone optocen dijamantima i ostalim kurcima je luksuz :mrgreen: .
missko

#663 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by missko »

A sjecm se kad je peceno jagnje bilo luxuz :D . Zaposli se lola neki u drzavnu firmu i pozove poslodavca na jagnje znaci vrh luxuza :D
Kakav crni Hugo Boss u. Travniku ga kroje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#664 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by _BataZiv_0809 »

Pa gdje to lukuz o kojem pricas moze vecina priustiti osim u Monte Karlu ili Dubaiu :-)
Fudo387

#665 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Fudo387 »

Ima dovoljan broj bogatih u Bosni da kupuju te gluposti koje su, haj, luksuz.
Tito_i_Partija

#666 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Tito_i_Partija »

Taman posla da nosim one truljave krpe od Hugo Boss-a na sebi, sta ce komsije rec'? Ja kontam i da se Armanija odreknem, koliko je jeftin. :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#667 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:Ima dovoljan broj bogatih u Bosni da kupuju te gluposti koje su, haj, luksuz.
Naravno da ima.
HAVANA

#668 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by HAVANA »

Luksuz nije ni sa 5 milja,kakvih 8 stoja. :lol: A i jebo luksuz.To je za budale.Daj mi da normalno zivim,jedem,obucem se,izadjem,putujem negdje par puta godisnje...Da imam za pive i da zakitim tamburasa...Kakav hugo i picke materine,dzipovi strasni i naki bogneri...
Tito_i_Partija

#669 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Tito_i_Partija »

HAVANA wrote:Luksuz nije ni sa 5 milja,kakvih 8 stoja. :lol: A i jebo luksuz.To je za budale.Daj mi da normalno zivim,jedem,obucem se,izadjem,putujem negdje par puta godisnje...Da imam za pive i da zakitim tamburasa...
...da imam za otvorit firmu zeni... :D
Fudo387

#670 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Fudo387 »

missko wrote:Kakav crni Hugo Boss u. Travniku ga kroje.
Da ga kroje u picki materinoj, evo,

https://www.hugoboss.com/us/woven-leath ... tart=11595 dolara...

1595 dolara.

znas ko ovo ovdje nosa?
Lebron. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#671 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by _BataZiv_0809 »

Jebo majku odes na temu auto gume svi voze na Kontinentalu, ovdje ovaj prica da Hugo Bos nije luksuz, ko da sam na forbsovom forumu a ne na klixu :D
detroit-mercy

#672 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:Pa gdje to lukuz o kojem pricas moze vecina priustiti osim u Monte Karlu ili Dubaiu :-)
Pogledaj samo jednu od definicija, the state of great comfort and extravagant living, to ti govori dovoljno sta je luksuz. Vozati polovnog Audija nije luksuz. A ko si moze priustiti, od zemlje do zemlje, u razvijenijim zemljama procentualno imas vise lola sto si mogu priusti taj extravagant living nego u siromasnim. Radi toga nama koji smo negdje na dnu Europske ljestvice obicne stvari izgledaju kao luksuz, sto je veoma zalosno ali i cinjenica.
HAVANA

#673 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by HAVANA »

Tito_i_Partija wrote:
HAVANA wrote:Luksuz nije ni sa 5 milja,kakvih 8 stoja. :lol: A i jebo luksuz.To je za budale.Daj mi da normalno zivim,jedem,obucem se,izadjem,putujem negdje par puta godisnje...Da imam za pive i da zakitim tamburasa...
...da imam za otvorit firmu zeni... :D
Pa ja.Za to sam se borio. :lol: Sta cu,ostala bez posla,a i djeca rastu,nek se uce radit...Nema kod mene nako... :D Daj babo dzipa,nako...
HAVANA

#674 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:
missko wrote:Kakav crni Hugo Boss u. Travniku ga kroje.
Da ga kroje u picki materinoj, evo,

https://www.hugoboss.com/us/woven-leath ... tart=11595 dolara...

1595 dolara.

znas ko ovo ovdje nosa?
Lebron. :D
Kurcu ne valja. :D
HAVANA

#675 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by HAVANA »

Hos da ti porucim kod sanera?Trecina cijene. :lol:
Post Reply