Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
HAVANA wrote:Kojeg luksuza,sta je luksuz?Grad u kojem azel i bagatela rade dobro,gdje ni cokoladu bolju ne mozes prodati,luksuz auto od 30,40 milja,problem kad je kafa skuplja od marke,dvije...De ba...Ovde se i normalne stvari smatraju luksuzom.Svako ko normalno radi trebao bi da ima auto,ide na godisnji,zivi normalno.Luksuz je nesto sasvim drugo.Jako malo ljudi moze to sebi priustiti.I od ovih sto mogu,vecina su podobni seljacici koji bez obzira i sto bi mogli,ne znaju.Vrhunac mu je da zapusti trbusinu sa 6 banki i voda curicu mladju od vlastite cerke.Naravno dzip je tu,i vikendica.Od destinacija vidio kakanj.
Vrlo dobro, gdje u RajvuSa mozes kupiti sat od 50-100k Eura, tu vec pocinje luksuz. Kod nas obicne stavri koji be se u 21 vijeku trebale podrazumijevati su luksuz
Zajebajete, ima Hugo Boss.
Cackalica za zube 120 maraka.
_BataZiv_0809 wrote:Urođenici se raskokodakali kad su ugledali ogledalo, reci slobodno
Ne bas, nego mi je malo cudna ova definicija luksuza. Postoji li prodavnica u Sarajevu cipele kostaju par tisuca eura , haljine isto tako. To ti govori o pristustvu luksuza, a ne lola voza polovnog Audija a svjetina vice vidi luksuza na ulicama .
HAVANA wrote:Kojeg luksuza,sta je luksuz?Grad u kojem azel i bagatela rade dobro,gdje ni cokoladu bolju ne mozes prodati,luksuz auto od 30,40 milja,problem kad je kafa skuplja od marke,dvije...De ba...Ovde se i normalne stvari smatraju luksuzom.Svako ko normalno radi trebao bi da ima auto,ide na godisnji,zivi normalno.Luksuz je nesto sasvim drugo.Jako malo ljudi moze to sebi priustiti.I od ovih sto mogu,vecina su podobni seljacici koji bez obzira i sto bi mogli,ne znaju.Vrhunac mu je da zapusti trbusinu sa 6 banki i voda curicu mladju od vlastite cerke.Naravno dzip je tu,i vikendica.Od destinacija vidio kakanj.
Vrlo dobro, gdje u RajvuSa mozes kupiti sat od 50-100k Eura, tu vec pocinje luksuz. Kod nas obicne stavri koji be se u 21 vijeku trebale podrazumijevati su luksuz
Zajebajete, ima Hugo Boss.
Cackalica za zube 120 maraka.
Ja evo pravim kalkulaciju da nesto otvorim zeni.Kontam bice im skupo,hoce li ici...Jebeni candy shop,bobe...Kakav sat,u ludnicu bi te strpali.Ako je marka negdje,mozes ti napucat i uvalit bruku para na uredjenje,obijelit od ideja da je drugacije i lijepo...Tamo je marka pa se ti jebi,skup si,lopove... :-)Kakvi ba mi i luksuz.
Naravno da jeste, rijetko koga ces sresti kad izadjes vani da nosi cipele od 1000 dolara ili jaknu od 5 milja.
Dobro, mozda si ti vlasnik onih lionsa i red wingsa, pa ti je to sica.
Ja evo pravim kalkulaciju da nesto otvorim zeni.Kontam bice im skupo,hoce li ici...Jebeni candy shop,bobe...Kakav sat,u ludnicu bi te strpali.Ako je marka negdje,mozes ti napucat i uvalit bruku para na uredjenje,obijelit od ideja da je drugacije i lijepo...Tamo je marka pa se ti jebi,skup si,lopove... :-)Kakvi ba mi i luksuz.
Pa to ti govori da kao drustvo nemamo para da si priustimo nesto sto bi se moglo nazavati luksuz. Realno, prosjek place je oko 870km, nek je u Sarajevu 1200km, o kakvom luksuzu mi mozemo onda pricati.
_BataZiv_0809 wrote:Joj al se preseravate Tito dragi
Sta je preseravanje i sta je po tebi luksuz. Kad neko kupi stan u novogradnji od 70-80 kvadrata, je li to luksuz?
Preseravanje je kad uzimas ekstrem za referentnu tacku.
Luksuz po definiciji je sam po sebi extrem ili ti mozda imas neku drugu teoriju.
Iphone nije luksuz, Iphone optocen dijamantima i ostalim kurcima je luksuz .
A sjecm se kad je peceno jagnje bilo luxuz . Zaposli se lola neki u drzavnu firmu i pozove poslodavca na jagnje znaci vrh luxuza
Kakav crni Hugo Boss u. Travniku ga kroje.
Luksuz nije ni sa 5 milja,kakvih 8 stoja. A i jebo luksuz.To je za budale.Daj mi da normalno zivim,jedem,obucem se,izadjem,putujem negdje par puta godisnje...Da imam za pive i da zakitim tamburasa...Kakav hugo i picke materine,dzipovi strasni i naki bogneri...
HAVANA wrote:Luksuz nije ni sa 5 milja,kakvih 8 stoja. A i jebo luksuz.To je za budale.Daj mi da normalno zivim,jedem,obucem se,izadjem,putujem negdje par puta godisnje...Da imam za pive i da zakitim tamburasa...
_BataZiv_0809 wrote:Pa gdje to lukuz o kojem pricas moze vecina priustiti osim u Monte Karlu ili Dubaiu
Pogledaj samo jednu od definicija, the state of great comfort and extravagant living, to ti govori dovoljno sta je luksuz. Vozati polovnog Audija nije luksuz. A ko si moze priustiti, od zemlje do zemlje, u razvijenijim zemljama procentualno imas vise lola sto si mogu priusti taj extravagant living nego u siromasnim. Radi toga nama koji smo negdje na dnu Europske ljestvice obicne stvari izgledaju kao luksuz, sto je veoma zalosno ali i cinjenica.
HAVANA wrote:Luksuz nije ni sa 5 milja,kakvih 8 stoja. A i jebo luksuz.To je za budale.Daj mi da normalno zivim,jedem,obucem se,izadjem,putujem negdje par puta godisnje...Da imam za pive i da zakitim tamburasa...
...da imam za otvorit firmu zeni...
Pa ja.Za to sam se borio. Sta cu,ostala bez posla,a i djeca rastu,nek se uce radit...Nema kod mene nako... Daj babo dzipa,nako...